Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ctac AEX:CTAC.NL, NL0000345577

  • 3,430 25 apr 2024 13:33
  • -0,060 (-1,72%) Dagrange 3,420 - 3,470
  • 7.188 Gem. (3M) 18K

Informatie over IFS Probity

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 mei 2007 09:55
    Bedrijfsprofiel

    IFS probity levert diensten op het gebied van optimalisatie, (post)implementatie en integraal beheer van SAP-toepassingen, in het bijzonder SAP R/3 en SAP IS-U. Wij beschikken over circa dertig consultants. Zij houden zich met name bezig met procesoptimalisatie in de utilitiesbranche. Daarnaast zetten zij zich in voor relaties in de productie, handel en (semi)overheid.
    Image

    Vakmensen. Onze consultants beschikken over de juiste mix tussen business en SAP R/3 en SAP IS-U kennis en daarnaast over:

    * uitgebreide bedrijfskundige werkervaring van vijf tot tien jaar
    * vier tot twaalf jaar SAP R/3 en SAP IS-U ervaring
    * zelfstandigheid, betrokkenheid en een no-nonsense mentaliteit
    * brede vakkennis die binnen IFS probity voortdurend geactualiseerd en uitgebouwd wordt

    Strategie. IFS probity levert bedrijfskundige oplossingen met behulp van SAP. Hierbij spitsen wij onze dienstverlening met name toe op de utilities-branche. Anderzijds specificeren wij onze activiteiten door onze specialisatie in SAP R/3 en SAP IS-U toepassingen. Hierbij gaan wij altijd uit van een business (proces) gerichte benadering.

    Onderscheid. Het onderscheid van IFS probity zit vooral in het ‘menselijke’ gedeelte van de bol: de Business Skills. Deze eigenschappen zitten onze consultants zonder uitzondering in de genen. Met als resultaat: praktisch nut en werkelijk rendement vanuit een mensgerichte benadering!




    VACATURES
    ROUTE




    e info@ifsprobity.nl
    t +31 (0)570-676 272
    f +31 (0)570-676 533
    I www.ifsprobity.nl

    Postbus 2021
    NL 7420 AA Deventer

    Keulenstraat 8A
    7418 ET Deventer
  2. [verwijderd] 23 mei 2007 09:57
    Dienstverlening

    Dienstenpakket. IFS probity biedt een uitgekiend dienstenpakket aan. U kunt bij ons terecht voor applicatie consultancy, projectmanagement, en business consultancy op het gebied van SAP R/3 en SAP IS-U. We analyseren en bespreken samen met de klant de beste aanpak. Dat kan bijvoorbeeld een procesaanpassing zijn of een reorganisatie van de processen. Daarbij houden we altijd de implicaties voor de bedrijfsvoering in de gaten.
    Diensten IFS probity

    Image
    SAP en IS-U
    IFS probity ondersteunt organisaties bij het gebruik van SAP. Daarbij implementeert IFS probity de modules SAP/3 en speciaal voor de utilities-markt IS-U, en begeleidt het werken hiermee. Bovendien ondersteunen wij het algemene gebruik van SAP en zijn we in staat een SAP Competence Center in te richten. Zo’n goed ingericht center zorgt voor kwaliteit in onderhoud, beheer en projecten.
    SAP-specifieke diensten

    * Functional Consultancy SAP R3
    * Functional Consultancy IS-U
    * Functional Consultancy SAP CRM
    * Functional Consultancy SAP BW
    * Technical Consultancy
    * Conversie expertise
    * ABAP Development

    Management en consultancy diensten

    * Test methodieken
    * Project management
    * Interim management
    * Business Consultancy
    * Opleidingen
    * Quick scan Beheer organisatie
    * Workshops t.b.v. (post)implementatie en testtrajecten

    Utilities-specifieke diensten

    * Billing (Retail, B2B)
    * Output Management
    * CRM Front
    * Front Office
    * Asset Management
    * Contract Accounting
    * Trading
    * Metering
    * Infra
    * Back office

    Methoden en technieken waar IFS probity mee werkt

    * ITIL
    * Prince2
    * ASAP
    * TMAP
    * LCE (Life Cycle Enabling)



  3. [verwijderd] 23 mei 2007 10:00
    Referenties

    IFS probity Groep werkt pragmatisch en met aandacht voor de opdrachtgever. Hieronder volgt een overzicht van diverse projecten, opgedeeld per branche, waar onze expertise bijgedragen heeft aan een verbetering van de bedrijfsprocessen.
    Utilities

    Hierbij een greep van actuele uitdagingen waar onze klanten (Nuon, Essent, NRE, E.ON, Electrabel, Gasunie etc.) ons gevraagd hebben met een passende oplossing te komen. De gegeven oplossing is aangedragen door onze consultants.
    Nieuwe marktontwikkelingen

    Uitdaging: Veranderende wet- en regelgeving in de Energiewereld leiden er toe dat met name het Meetbedrijf moet anticiperen op de veranderende marktomstandigheden.
    Oplossing: Vanuit IFS Probity vervullen we een cruciale rol in het adviseren van Landelijk opererend Meetbedrijf met betrekking tot een toekomstvast systeem architectuur, rekening houdend met de grote veranderingen in de markt met betrekking tot de rol en activiteiten van het Meetbedrijf.
    Namens het Meetbedrijf bieden we ondersteuning aan de ontwikkeling van het nieuwe marktmodel voor de Nederlandse energiemarkt.
    De kennis met betrekking tot de veranderingen in de markt in combinatie met de diepe inhoudelijke kennis van de systemen wordt gebruikt om de afdeling Informatie Management te adviseren in de aanpassingen en verbeteringen voor het toekomstig systeemlandschap.
    Het doel is te komen tot een vereenvoudiging van het systeemlandschap, welke toegespitst is op de verschillende marktrollen van het energiebedrijf. Hierbij moet optimaal gebruik gemaakt worden van de bestaande kennis en kunde om te komen tot vereenvoudiging en optimalisatie van de processen. Dit geldt voor zowel de business- als de applicatiebeheer processen.

    Uitdaging: Wegens het opsplitsen van het bedrijf in een netbeheerder (NRE Netwerk) en leverancier (NRE Energie, overgenomen door E.ON) het opsplitsen van het SAP systeem in twee systemen, één voor de netbeheerder NRE Netbeheer en één voor de leverancier E.ON.
    Oplossing: Het hiertoe in het leven geroepen project is uitgevoerd door Accenture. Wij zijn door de business gevraagd een controlerende rol te spelen als conversiemanager, het controleren, bewaken, testen en uiteindelijk laten accepteren van de conversie voor beide systemen. Het eindresultaat was een succesvolle conversie voor zowel NRE Netwerk als E.ON met een hoge datakwaliteit en zeer geringe data-uitval. Daarnaast hebben wij zorggedragen voor de financiële inrichting van het E.ON SAP systeem.

    Uitdaging: Een nieuwe nieuwe release van het berichtenverkeer, ECH R9, implementeren.
    Oplossing: Er zijn aanpassingen noodzakelijk binnen het berichtenverkeer, de bedrijfsprocessen en binnen SAP. De aanpassingen die in SAP voor ECH R9 gebouwd moesten worden, zijn gebouwd door Accenture. Wij hebben de testwerkzaamheden die hier bij komen kijken gecoördineerd. Alles moet op een correcte en volledige wijze getest en gedocumenteerd worden. Daarnaast moeten de business en Accenture met elkaar in gesprek blijven zodat gevonden issue's inzichtelijk blijven en binnen de deadline opgelost worden. We hebben ons binnen de gestelde tijd gekwalificeerd voor ECH R9.
    Technische optimalisatie

    Uitdaging: Een instabiel en slecht performent SAP-systeem met een database met enorme omvang (14 Tb) en een ongecontroleerde datagroei.
    Oplossing: Uit allerlei vooronderzoeken zijn de issues met hoge prioriteit en waarvan de oplossing snel te verwezenlijken is opgenomen in een projectplan. Het hieruit voortvloeiende project (POM) richt zich op het aandragen, realiseren en implementeren van verbeteringen in performance, stabiliteit, continuïteit en flexibiliteit van het bestaande SAP landschap en is onder onze leiding en door onze medewerkers uitgevoerd. Het eindresultaat is een stabieler en beter performend SAP-systeem met een enorm gereduceerde database (8 Tb) en een geringe en gecontroleerde datagroei.
    Beheer en testen

    Uitdaging: Een organisatie en haar omgeving blijven continue in beweging en bedrijfsprocessen worden hierop aangepast. Binnen Applicatiebeheer zorgdragen dat deze procesveranderingen vertaald worden naar functionele aanpassingen en uiteindelijk doorgevoerd worden in het administratieve SAP systeem.
    Oplossing: Om er voor te zorgen dat het systeem up to date blijft en correct blijft functioneren zijn wijzigingen door middel van changes en issue's noodzakelijk. Wij hebben deze wijzigingen gecoördineerd. Nadat changes gebouwd zijn door een externe partij hebben we ze laten testen door de business op volledigheid en correctheid (UAT testen) om hier vervolgens akkoord voor te geven. Tevens bewaken we de voortgang in het ontwikkelproces op juist-, volledig- en tijdigheid van de functionele en technische ontwerpen, functioneert het systeem nog (S&I test) en voldoet uiteindelijk de nieuwe software (UAT).

    Uitdaging: In de nieuwe organisatiestructuur binnen de afdeling UAT (User acceptatie test) ondersteuning bieden aan het behalen van de gestelde doelstellingen. Het vroegtijdig betrekken van UAT in de hele ontwikkelproces, een belangrijke partner voor de business zijn en het verbeteren van de testkwaliteit (transparantheid UAT).
    Oplossing: Wij hebben dit proces samen met de Testmanager en een Test-engineer actief ondersteund. Met onze kennis van SAP/ IS-U en de Vrije Markt hebben we ervoor gezorgd dat naast de juiste testtechniek ook de vakkennis toegepast en gewaarborgd is.
    Dataschoning

    Uitdaging: In het kader van de vrije markt conform landelijke afspraken (Datastorm) de aansluitingen in het contractenregister van de leverancier Nuon Retail synchroniseren met de aansluitregisters van de bijbehorende netbeheerders.
    Oplossing: Er is door ons een afdeling binnen het Customer Care Center opgezet die met een nieuw ontwikkelde tool, welke op basis van ontladen SAP- en aanverwante data de “mismatch” vaststelt, de data schoont in het contractenregister. Het eindresultaat mocht er zijn. Binnen de gestelde termijn is het mismatchpercentage gedaald onder het landelijk afgesproken percentage. Daarnaast heeft deze afdeling ook andere schoningsactiviteiten onder zijn hoede genomen en hiermee in 2006 de prestigieuze DDMA Data Quality Award in de wacht gesleept.

    Uitdaging: Alle gasaansluitingen met een jaarafname van meer dan 170.000 Nm3 moeten omgebouwd worden (capaciteit) en vervolgens correct in de administratie geregistreerd en gefactureerd worden.
    Oplossing: Nadat het beleid gezamenlijk vastgesteld is hebben we deze vertaald naar de te nemen acties (projectplan). Eerst zijn de aan te passen aansluitingen geselecteerd (scope). Hierna heeft een verwisseling van de meter plaatsgevonden. Vervolgens is gedefinieerd welke informatie geschoond moest worden. Hierna is een klantafbeelding in SAP ISU gedefinieerd, hoe moeten dergelijke aansluitingen/klanten geadministreerd worden rekening houdend met het capaciteitstarief, meerdere (fictieve) gasmeters etc. Nadat een schoningsplan opgesteld en goedgekeurd is, is een team samengesteld dat de schoning in de verschillende systemen uitgevoerd heeft (deels handmatig deel geautomatiseerd door middel van queries en BIM’s).
    Er is gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde database (Acces) waarmee door middel van periodieke downloads uit de verschillende systemen eenvoudig was vast te stellen wat nog geschoond moest worden. Tenslotte zijn voor de netbeheerder aansluit-, transport- en meterdienstcontracten opgesteld en verstuurd.
    ERP
    Industrie

    Uitdaging:
    Mengvoeder or
  4. [verwijderd] 23 mei 2007 10:11
    Industrie

    Uitdaging:
    Mengvoeder organisatie staat voor de transformatie van een decentrale situatie (maatwerkomgeving, processen) naar een centraal en uniform ERP systeem inclusief MES laag.
    Aanpak/rol:
    In een aantal stappen (scope bepaling, ERP awareness, blauwdruk, inrichting/realisatie, testen en overgang) sturing gegeven aan het project(team) en organisatie op het gebied van methoden, ERP-kennis, kwaliteit en integratie aspecten. Focus lag met name op scope, blauwdruk en overgang fase.

    Uitdaging:
    Producten van transformatoren werkt al een aantal jaren met SAP. Is op zoek naar verdere verbeterprojecten met daarbij een juist prioritisering.
    Aanpak/rol:
    In kort tijdbestek, met behulp van een I-scan in kaart gebracht welk verbeter potentieel aanwezig (organisatie, processen, systemen) is. Vervolgens welke verbeter trajecten de grootste opbrengsten (kwantitatief en kwalitatief) genereren met een concept voor implementatie,.
    Handel

    Uitdaging:
    Drankengroothandel staat voor de keus voor een eigen ERP implementatie of voor het aansluiten op een centraal ERP systeem
    Aanpak/rol:
    In kort tijdbestek in kaart gebracht wat voor- en nadelen zijn van de opties, met zowel kwantificeerbare als ook kwalitatieve argumenten

    Uitdaging:
    Computer service organisatie werkte al enige tijd met SAP in een stabiele organisatie.
    Vraag was hoe het beheer op locatie ingevuld kon worden
    Aanpak/rol
    Gedurende een aantal jaren het beheer van de applicatie op locatie uitgevoerd. Aanpak was op vaste momenten met wisselende expertise de problemen aan te pakken.
    Daarbinnen enige verbetertrajecten uitgevoerd met korte ROI.

    Overheid:

    Uitdaging:
    Ministerie ging over van een decentraal maatwerk applicatie naar een standaard SAP systeem voor haar financiële processen. Daarbij zowel BLS als GVKA stelsel ondersteunend. Scope was een volledig ministerie.
    Aanpak/Rol:
    Vanuit het projectteam BLS namens de opdrachtgever verantwoordelijk voor een uniforme, standaard SAP omgeving. Met name aandacht voor SAP architectuur, applicatie architectuur, uniformiteit en integratie gekozen oplossingen. (1 rekeningschema, 1 kostprijsmodel). Geïntegreerde sturing op producten (rijksbegroting). Adviseren en informeren omtrent consequenties invoering SAP. Toetsing business architectuur en applicatie architectuur.


    Mijn conclusie,
    wat een waanzinnig mooie overname,
    FANTASTISCH.

    Waldo
  5. [verwijderd] 23 mei 2007 10:19
    [quote=waldolala]
    Referenties
    "

    De samenwerking tussen IFS en Uphantis biedt ook weer mogelijkheden voor CTAC richting MKB Food branche.

    "
    SAP Nederland
    Uphantis is SAP Business Channel Partner. Het partnership betreft de verkoop en implementatie van SAP-software ten behoeve van middelgrote bedrijven in de foodsector.

    IFS Probity
    Uphantis kent sinds haar oprichting een relatief nauwe samenwerking met het bedrijf IFS Probity. De kennis en vaardigheden van beide organisaties zijn voor een belangrijk deel complementair, daar waar wij voor een deel wel dezelfde klanten bedienen.

    IFS Probity richt zich binnen de Energy & Utilities markt met name op functionele IS-U kennis, daar waar de kracht van Uphantis zich functioneel meer op de generieke SAP modules en op SAP techniek (BC / Netweaver) concentreert. Binnen laatstgenoemde expertisegebieden beschikt Uphantis wel over kennis en ervaring met betrekking tot SAP IS-U (SAP BC in relatie tot IS-U en ABAP in relatie tot IS-U). IFS Probity beschikt op het gebied van SAP generiek (financieel / logistiek) juist weer over consultants die het team van Uphantis uitstekend aanvullen.
    "

    Groet, SuperTelstar

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links