Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Opwaartse druk opvoeren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

1.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mrx77 1 oktober 2016 09:46
    Welke grondslag heb jij voor knalrode beurs. Omdat ferrari knalrode raceautos heeft...Waarom maak je geen serieus werk door realistische voorspellingen te doen obv info die je hebt vergaard en gefilterd en scenarios echt hebt afgewogen. Dan kom jij er ook achter dat het maandag geen knalrode beurs zal worden. Iedereen roept hier veel onzin zonder inhoud alles is gebaseerd op hoop of gok. Terwijl de winkansen vergroot kunnen worden, maar nee we willen geld verdienen, zonder hierbij na te denken. Zie het marktsentiment als een roman boek die je leest, we komen narige en.positieve hoofdstukken tegen. We weten allen vaak hoe het einde vh boek afloopt, maar we zeggen dat afloop zeer negatief (vb deutsche bank) uitpakt op de beurs zonder besef te hebben wat voor een impact dit heeft op het financiele stelsel. Waarom is mijn timing regelmatig goed ik zit soms ook naast. Merendeel heb ik het vaak aan het goede eind en.zit je aan.het sllechte eind. Buig je fout om in een kans, door na te gaan of er uit paniek wordt verkocht of wordt er echt slecht nieuws ingeprijst. Ik kan je vertellen dat merendeel vd verkopen uit paniek wordt verkocht, angst voor het onzekere. Evalueer hoe reel is deze onzekerheid zo zie je veel kansen op de beurs. Waavan.gisteren wederom een.goed voorbeeld was dat niemand durfde in.te stappen op bijna min 2 procent maar pas beginnen te kopen.als de kudde is teruggekeerd op de beurs. Wees een stap voor die kudde. Ik heb vele crises meegemaakt op de beurs en alle crises waren koopkansen geweest toen alle kuddes begonnen te verkopen....geduld wordt hierin stevig beloond.
  2. Mrx77 1 oktober 2016 09:59
    quote:

    shortlong schreef op 1 oktober 2016 09:51:

    Heb gisteren een long Aex gekocht toen ie rood stond...
    Lange streep naar beneden > long, lange streep omhoog > short...
    Dus nu was short weer aan de beurt.??

    Mag ik vragen welke afweging jij hebt genomen om short te nemen (waarom verwacht je een daling). Winstneming? De oplossing en redding db is niet helemaal verdisconteerd in de koersen.beetje voor beetje komt er goed nieuws over duitse bank en.de.italiaanse bank en dat zal sentiment verbeteren. De komende week draait het voornamelijk.om deutsche bank en alle nieuws hierontrent wordt nauwlettend in de gaten.gehouden. Dus bewegingen kunnen fors zijn, want er is angst in de markt. Houd in je achterhoofd dat db.en.die.italiaanse bank niet failliet zullen gaan. Als eentje failliet is dan is iedereen failliet.Dat gaat NOOIT gebeuren bij grote systeembanken. Elke keer als er angst of tegenvallend nieuws schrik hier niet van, verwelkom dit nieuws en.houd de deur open voor de kudde dat ze massaal uit de beurs stappen en stap weer in als ze zijn uitgestapt.
  3. [verwijderd] 1 oktober 2016 10:14
    Mrx77

    1. Dacht niemand wil het weekend blijven zitten met aandelen i.v.m. zorgen Deutsche bank.
    2. VS en Rusland gaat niet lekker.
    3. Nog veel meer is er aan de hand in de wereld, dus ik zou niet weten waarom de beurs zo nodig moet gaan stijgen.
    4. Beurs wordt door die 80 miljard gratis geld kunstmatig omhoog gehouden en eigenlijk kopen ze met die 80 miljard de aandelen van bedrijven op...
    6. Blijkt dat velen opeens niet meer in petrodollars willen betalen.
    7. Cijfers en beurs worden gemanipuleerd.
    8. Kan nog wel even doorgaan...
  4. Mrx77 1 oktober 2016 10:47
    1) Hierbij stel je vast dat kudde uit de aandelen zijn gestapt. Dit is juist een reden om in aandelen te blijven, als kudde eruit stapt.
    2 tm 8 is momenteel geen issue voor komende weken. Hiervan is de markt op de.hoogte en is allang verdisconteerd door de markt. Je brengt over dat de markt.hier niets vanaf weet en dat jij alleen van deze punten op de hoogte bent.

    De reden dat je.short gaat zou kunnen zijn dat je komende week verwacht dat db failliet gaat of slecht nieuws verwacht. Dit is thema vd komende week.die.invloed heeft op de.beurs. Daarom dient na te gaan welke thema op de beurs onder de aandacht is. Elke week zijn er themas die behandeld.worden hierop bewegen.koersen. fed kan thema zijn de opec kan thema zijn en precies als.het de dag komt dat .je merkt dat de beurs hierom.druk maakt.of.beweegt dien.je.situatie te analyseren. Alle punten die jij noemt zal dit weekend of.komende weken afspelen. Als db is.opgelost dan gaat de markt.weer richten op andere.problemen, dat moet ook want zou de markt steil omhoog gaan. Houd.in de gaten welke.thema cq hoofdstuk de markt zich bezighoudt en.hierop moet je afwegen...
  5. [verwijderd] 1 oktober 2016 10:49
    Ik heb voor het eerst sinds maanden geen aandelen
    en voel me daar best lekker bij op dit moment.
    September en rest dit jaar goed geboerd, jaardoelstelling
    50% rendement op in aandelen belegd vermogen nu al bereikt.
    Ik blijf even aan de zijlijn. Het is de laatste tijd vrij heftig
    op de beurs, op zich kleine zaken zorgen voor forse uitslagen.
    Oktober zie ik vooralsnog als vrij risicovol........
  6. snuf13 1 oktober 2016 10:54
    Niks doen, niks kopen, niet verkopen en zo blijven hangen, iedereen lult in zijn eigen portefuielle. Er zijn er maar weinig die het goed hebben, en die het goed hebben gaan gelijk het schip weer in.

    Oma, Sinterklaas gaar weg, gelukkig wel en we krijgen een heerlijk feest voor al onze mee-eet- Nederland....zakkenwassers en zakkenvullers.
    Nog een klein half jaar voor onze verkiezingen.
    Eerst even hopen dat meesteres Clinton van haar voetenbankje wordt gestoten, dan kun je lachen in november!!

    Goed weekend.......oma.....zegt.........volgende week omhoog en droog!!
  7. Mrx77 1 oktober 2016 10:55
    quote:

    CubaSalsa schreef op 1 oktober 2016 10:49:

    Ik heb voor het eerst sinds maanden geen aandelen
    en voel me daar best lekker bij op dit moment.
    September en rest dit jaar goed geboerd, jaardoelstelling
    50% op in aandelen belegd vermogen nu al bereikt.
    Ik blijf even aan de zijlijn. Het is de laatste tijd vrij heftig
    op de beurs, op zich kleine zaken zorgen voor forse uitslagen.
    Oktober zie ik vooralsnog als vrij risicovol........
    Klopt wat je aangeeft. De bewegingen zijn groot maar dit biedt zeker kansen, want richting vd beurs is beter te voorspellen. Als de markt in rustig vaarwater zit vind ik.ongeloof lastig om richting te bepalen want ik kan niet zien welke themas er zijn.op de beurs en dat kan elke moment omslaan.Iedereen ziet nu overduidelijk waar de markr zich nu.druk.maakt en dat is deutsche bank en na paar weken maken we weer druk om rentberhoging.etc. Ik vind aandelen zelfs erg riskant als je ze niet afdekt. Je moet de pech hebben dat je aandeel hebt met een.winstwaarschuwing of je zou zijn ingestapt op arcelor op 60 euro. Dat fds zal niet meer naar de 60 gaan. Ik vind richting vd indices voorspellen veiliger. Daar kunnen meningen verschillen. Indices zijn beter voorspelbaar dan.indiv.aandeel.
  8. Mrx77 1 oktober 2016 11:14
    quote:

    shortlong schreef op 1 oktober 2016 11:07:

    Bedankt voor de les.

    1) Maar..., kudde is er nog niet uitgestapt, anders stond de beurs nu niet nog zo hoog..., juist beter om voor de kudde weg te wezen...

    Les 1. Hoog verkopen > laag kopen...

    VS en Rusland geen issue?
    Je gaat teveel van de MSM uit...
    Wellicht is mijn.artikel met de vergelijking vd huizenprijzen binnen.de.ring a 10 een goede vergelijking om na te gaan.of.iets hoog staat of niet.
  9. Mrx77 1 oktober 2016 11:29
    quote:

    shortlong schreef op 1 oktober 2016 11:18:

    Het gaat niet om het rendement wat je nu hebt..., maar wat je straks hebt...

    Wil alleen.aangeven dat scenario schetsen echt werkt en kan.je nagaan hoe turbelent dit.jaar was en ondanks is het toch mogelijk de kansen.op.de.beurs.te benutten. Ik ben absoluut geen.storyteller zoals velen hier. Iedereen moet zo.zijn afweging maken en probeer alles zo min mogelijk aan toeval over te laten
1.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links