Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tien vragen over Deutsche Bank

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 september 2016 21:01
    De Amerikanen hebben nu ineens de hele Europese bankensector bij hun edele delen, dat voordeel gaan ze niet zonder meer opgeven. Als ze de Deutsche voor meer dan 6 miljard kunnen beboeten, dan heeft dat een fikse impact, want de verwatering die dan opeens optreedt (de CoCos die dan wellicht triggeren) heeft genoeg impact op het vertrouwen.

    Hoe hard banken ook roepen dat ze hun stresstests overleven, er zijn weinig mensen die vertrouwen hierin hebben, waarmee de tests eigenlijk al geen doel meer hebben. Gaat het vertrouwen (en het kapitaal dat daarmee gepaard gaat) nog iets verder onderuit, dan komen er zoveel banken opeens in de problemen dat we weer een mooie systeemcrisis hebben.
  2. knax63 2 oktober 2016 08:48
    De Amerikanen gaan de Europeanen terug plagen. Als dat zo is dan is dat ordinar ego tripperij en handels belangen van de ene ten koste van de ander beschermen.

    Dit kan zeker de trigger zijn van een boem op de beurs.
    l'histoire se repeate.
    maar telkens in een ander moderner jasje, meer is het niet.

    kortom eigen belang boven algemeen belang.
    icon donald trump ken goed ego trip besluiten uitvoeren, maar of het goed is voor jan en alleman dat denk ik niet.

    crashes kunnen alleen bij liquidity problemen.
    De vraag luidt wanneer dit precies fout gaat?

    Ik heb idee dat de top in de duitse bunds al gezet is en die al is begonnen en de rest volgt gewoon braaf. Ik heb een trader gesproken die al een tijdje zegt dat het niet klopt, maar ja hij trade gewoon door. en pakt ieder keer kleine ritjes die volgens zijn systeem een koop zijn en is er ook zo weer uit.

    DE duitse bank kan tijdelijk een opleving hebben en daarna als nog klappen.

    mijn koers doel is 6,5 en dat ken hij doen via 13a14 of nu direct.

    Ik doe ook mijn best en de markt doet de rest. succes allemaal wetende dat velen het hard nodig hebben.
  3. forum rang 9 objectief 2 oktober 2016 13:34
    Mijn visie is dat de Deutsche Bank wel gered wordt, wellicht niet via directe staatssteun want dat is tegen de EU-regulering maar er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Wat dit voor de koers van het aandeel betekent is afhankelijk van de gekozen/gevonden reddingsoperatie.
    Bijvoorbeeld een kapitaalinjectie van een buitenlandse partij kan de koers flink hoger zetten, maar bij een fusie met een andere bank kan de inbreng
    van de DB nog veel lager gewaardeerd worden.
  4. forum rang 5 Drs P. 2 oktober 2016 13:57
    De Deutsche Bank zal de catalyst worden die meer ellende weer naar boven zal laten drijven; immers de 2008 crisis is bedekt met een paar pleisters (ECB & FED geldprinten ten koste van mn. de middelklas/ pensioengerechtigde), het gezwel is echter verder gegroeit, maar deze keer bij de overheden en banken zoals Deutsche Bank en zal zonder echte structurele veranderingen (die door de socialisten en andere regenten in de EU worden tegengehouden) voor nog veel ellende gaat zorgen. We zadelen onze kinderen op met bergen schulden en groeiende werkloosheid daar de socialisten in de EU als ook de andere regenten niet de kern van het probleem willen aanpakken: breng de maak economie terug uit de lage lonen landen, bouw de enorme overheidslagen in de EU en in de individuele EU landen af.
  5. [verwijderd] 3 oktober 2016 21:44

    Goed punt Francis: "de CoCos die dan wellicht triggeren heeft genoeg impact op het vertrouwen".

    Ja, hoe staat het eigenlijk met die geweldige Coco's die banken en andere financiële instellingen nog meer verbond eigenlijk?

    Ergens doet het me afgezien van de nu meer aanwezige liquiditeit door kamikazepiloot Draghi ter beschikking gesteld toch wat denken aan dat CDO en CFD-gedoe in 2008 vlak voor de Lehmancrisis.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 10 rationeel 3 oktober 2016 21:50
    Ze zullen heus wel weer een middel vinden om de belasting betaler er voor op te laten draaien. Overal waar wat te halen valt, zullen ze het niet laten. Maar problemen aanpakken die hun stemmers doen inzien dat ze op moeten krassen. Nee zoveel opofferingsgezindheid mag je niet verwachten.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links