Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,040 24 apr 2024 17:35
  • -0,240 (-1,03%) Dagrange 23,000 - 23,560
  • 200.737 Gem. (3M) 241K

AMG september 2016: remember comeback in september.

249 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 21 september 2016 14:40
    Goldman Sachs onder de 3 % ?
    Had niet anders verwacht dat wanneer zij instappen, en hun belangstelling tonen, ze gedurigaan het koersverloop gaan manipuleren.
    Verwacht niets anders van deze bende.

    Ze manipuleren, en beinvloeden de koers, precies zoals zij willen.
    Waarom ? Gewoon omdat ze heel goed weten dat zij het kunnen. En aldus ook doen. (en zeker bij "wat kleinere" aandelen uit de ASXC.)

    Goldman Sachs bracht een rapport ivm Lithium, en toekomstperpectieven ervan naar buiten, en nam een belang van 3,05 % in AMG.
    Nu er terug onder (zaten er als eens onder, als ik me goed herinner).
    Waarom niet gewoon een 10 of 15 % belang, hun rapport bevatten wel vele waarheden.
    Neen, gewoonweg koers manipuleren, daar zijn ze flink in bedreven.
    Kunnen ze als geen ander.

  2. forum rang 4 lanciared 23 september 2016 12:38
    AMG dit jaar + 100 % , of nog iets meer ?
    Weet het niet precies.
    En dan .... plots wil iedereen eruit (correctie , toch een aantal), omdat het voorlopig genoeg geweest is.momenteel
    Stijging voor een tijdje gedaan.
    Je moet maar inzicht hebben in de beurs (heb ik niet) ; om te zien dat andere aandelen veel meer kans maken om een begin van inhaalslag te maken (Fugro, Arcadis, Delta Loyd, Aegon, en anderen) ; en misschien dan tijdelijk beter om hier wat geld in te zetten.

    Het was een heel prima beursjaar.
    Alles prima verlopen, maar nu voor een tijdje gedaan.

    Ben echter wel van mening dat voor 2017 , opnieuw een koers van + 50 % of tot +100 % meer in het vooruitzicht ligt.

    Echter wel bij de pinken blijven, want bij bemoedigende 3e kwartaalcijfers kan de koers opnieuw een zwiep naar boven krijgen.
  3. forum rang 4 lanciared 23 september 2016 12:50
    Toch ook een tikje ontgoocheld.
    Bij ons in de krant " Het Laatste Nieuws " wordt in de beursblz zo vaak de analistenadviezen van vermogensbeheerders / buitenlandse banken gepubliceerd ; betreffende de ook wat kleinere small en midcap fondsen in Belgie.

    Ze doen het al minimaal 2 jaar zo goed hier op beurs ; en precies door deze koopadviezen van grote buitenlandse banken blijft een trigger om ze constant maar hoger te jagen.

    Er staat zoveel geld aan de zijlijn, te wachten voor een bestemming.
    Op spaar of terrmijnrekening brengt het niets meer op.
    Te wachten op een advies, voor iets meer rendement.
    Idem buitenland.

    Zie nog geen enkele buitenlandse (Am. of Zwitserse bank) met koopadviezen naar buiten komen ivm dit aandeel AMG.
    Heb nochthans door wel elke Zwitserse bank de koopadviezen naar buiten zien komen voor Umicore ,ivm de materialen nodig voor de batterijen van de electrische voertuigen.
    Dit beschouwen zij als aanjager voor flink hogere koersen in de toekomst.
    (Umicore bezit geen mijnen, kan Lithium zelf niet winnen).
    Ze kunnen het nergens halen, of ze moeten het zelf inkopen.

    Hallo , daar in Zwitserland, Al van AMG gehoord ?
  4. forum rang 4 Louis Pasciuto 23 september 2016 14:44
    Kan best zijn dat de koers voor langere tijd blijft consolideren. Beste is dan om het niet elke dag te blijven volgen. Mijn slechtste eigenschap bij beleggen was sowieso ongeduldigheid. Galapagos 1,5 jaar terug verkocht op 19 euro, na gekocht te hebben onder de 15. Puur omdat ik dacht, laat ik eens even handelen. Dure les die me heeft geholpen hard aan het ongeduld te werken.
  5. visje2 24 september 2016 09:38
    Helaas ben ik ook van mening dat we voorlopig even een consolidatie traject ingaan. Het wachten is op de definitieve mededeling tot investering van MEURO 200 in de Litium mijn in Brazilië. Ondertussen heeft Goldman S haar belang weer onder de 3% gebracht van 3,2 naar 2,8%. Verwacht eigenlijk pas weer wat koersreactie rond de 3e kwartaalcijfers.
  6. bogie 25 september 2016 20:28
    Tesla is bekend bij de meeste beleggers. Wie samen met ons in een zeer vroeg stadium in het aandeel investeerde, heeft misschien zelfs al een gratis exemplaar in de garage staan. :-)

    Vandaag focussen we even op zijn grote broer, de uitstoot-vrije vrachtwagen Nikola One.

    De Nikola One wordt een truck die prestaties zal leveren waar de ‘klassieke’ vrachtwagen helemaal niet toe in staat is. De acceleratie zal dubbel zo snel gaan en op een hellend parcours houdt de Nikola One zijn snelheid veel beter aan.

    Tel daarbij een lagere prijs in gebruik, en onderhoud en het potentieel is geschetst!

    waterstof1

    Eén maand na de virtuele voorstelling van het voertuig waren er reeds 7.000 in bestelling, goed voor zo’n 2,3 miljard dollar. Toen waren we midden juni. Voor de echte voorstelling van de revolutionaire truck is het wachten tot 2 december.

    In tussentijd sijpelt er hier en daar nieuws door en voor ons kwam het belangrijkste daarvan enkele weken geleden. De Nikola One zal immers niet rijden op elektriciteit uit het stopcontact zoals algemeen verwacht werd maar op … WATERSTOF.

    Dit was een grote verrassing maar wel een goed overwogen beslissing. De producent tekende zelfs al een netwerk van tankstations uit dat zijn trucks van waterstof moet voorzien.

    Helaas kunnen we van Nikola Motor Company (nog) geen aandelen kopen. Daarom focussen we onze research op de sector die door deze truck een gigantische boost zal krijgen: FUEL CELLS!

    De toepassing in de truck van de toekomst komt er naast de evoluties die momenteel ingang vinden. Personenwagens (o.a. Toyota, Hyundai, Mercedes en Honda), trams, metro’s en bussen, maar ook treinen rijden al op waterstof. Zelfs voor schepen kan waterstof een milieuvriendelijke brandstof zijn.

    En de groei belooft ongekend groot te worden...

    Zo wil Toyota tegen 2020 elk jaar 30.000 stuks van zijn waterstofwagen Mirai verkopen en wordt daarin sterk ondersteund door de Japanse overheid. Die wil tegen 2020 minstens 40.000 fuel cell personenwagens op zijn wegen zien rijden, en tegen 2030 zelfs 800.000.

    U leest het goed, een ver-twintig-voudiging in 10 jaar!

    waterstof2

    De fuel cell sector bestaat momenteel uit een 4-tal spelers die zich exclusief op de mogelijkheden van waterstof toespitsen. Deze hebben samen een marktkapitalisatie van minder dan 1 miljard dollar.

    Onnodig te zeggen dat ze stuk voor stuk een overnameprooi vormen voor grote industriële concerns maar we zien ze liever nog een tijdje zelfstandig verder gaan.

    De eerste vraag die de sector zich momenteel stelt is wie er met Nikola in zee gaat voor het leveren van de technologie in de vrachtwagens, voor het uitrollen van het netwerk aan laadstations, voor het verzorgen van service … Deze speler haalt gegarandeerd de jackpot binnen!

    De kans dat Nikola het bedrijf zal uitkiezen dat u sinds enkele maanden in de Selectielijst van ons Groeimarkten Rapport vindt, is zeer reëel. Maar zelfs indien dit niet het geval is, kan men onmogelijk rond dit bedrijf heen omwille van zijn technologie (lees: patenten).

    dit moeten we niet hebben he , is niet goed voor amg .
  7. toontjeavanti 25 september 2016 21:15
    bogie, AB van mij voor je interessante post.

    Zal zeker niet goed zijn voor AMG, maar zelf denk ik dat de elektrische auto ook maar een tussenstation is naar echt schoon rijden.
    De verbrandingsmotoren zijn technisch zo goed als uitontwikkeld en kunnen niet veel schoner meer ( of je moet de software aanpassen! )
    Elektriciteit is natuurlijk al veel schoner dan olie of steenkool maar voor het opwekken wordt vaak steenkool of olie gebruikt.
    Komt natuurlijk een probleem dat alle batterijen en accu,s ook gerecycled moeten worden en je wil niet weten wat voor een giftige stoffen in die dingen zitten.
    Maar voordat waterstof op grote schaal toegepast kan worden zijn we al heel wat jaartjes verder en dan hoop ik dat ik mijn AMG aandelen met een leuke winst heb kunnen verkopen
249 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links