Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 28,140 15 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 28,100 - 28,640
  • 89.376 Gem. (3M) 80,1K

GALAPAGOS in SEPTEMBER 2016.

3.895 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 195 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Staycalm 25 september 2016 19:03

    Er zijn redenen te bedenken waarom een overname mogelijk is, die is altijd mogelijk (zie aston). Maar er zijn ook redenen te bedenken waarom het niet gebeurt. Er is een stand-still en die maakt een overname rationeel gezien duur. Persoonlijk denk ik dat de stijging een inhaalslag van onderwaardering is. Het is en blijft koffiedik kijken, maar het lijkt me voorstelbaar dat institutionele investeerders op de onderwaardering zijn gewezen tijdens de roadshows. Kan me voorstellen dat pensioenfondsen nu instappen. Die stappen pas in als er enige mate van zekerheid is. Er staan miljarden in de wereld op zoek naar rendement. Er zijn weinig kwaliteitsaandelen met groeipotentie. Filgotinib begint een aardig zekerheidje te worden. Van de Stolpe schatte de kans een tijd geleden op 90%, het gedrag van Gilead geeft ook groot vertrouwen weer in filgotinib, dus ik denk dat de markt filgotinib nu anders aan het waarderen is.
  2. [verwijderd] 25 september 2016 20:13
    quote:

    abelheira schreef op 25 september 2016 18:59:

    [...]
    Voorlopig is het gissen wat de reden is van deze 30% stijging op amper 8 beursdagen.
    Diegene die zwaar inkocht moet dan wel toch meer weten!?
    Ook vanuit GLPG geen enkele reactie op de stijging ... Weten zij meer en is er dan toch iets op til?
    Zonder nieuws is een terugval van de koers met ongeveer 10% mogelijk ; anders is er wel iets op komst.
    het kan ook zo weer omlaag. Zagen we ook van 35 naar 60 en weer terug.
  3. Piet2010 25 september 2016 20:20
    De omzet in de laatste anderhalve week is zo'n 5 miljoen aandelen. Die zijn allemaal gekocht voor een prijs boven de 50 euro. De kopers zullen daar niet heel snel weer afstand van doen en jopen toch echt op een groter stijging. 5 miljoen is zo'n 10% van het uitstaande aandelenkapitaal. Er zal vast wel een lichte daling komen als er geen overnamebod komt, maar op de langere termijn bekeken is deze koers helemaal niet uitzonderlijk. Ten opzichte van eind vorig jaar is het maar een procent of 10.
    En wat omaneus betreft; die blijft maar herhalen dat het allemaal op niets gebaseerd is en dat dat te lezen is in het artikel in het AD. Daar staat echter in dat de analist het niet weet; dat is natuurlijk iets heel anders.
  4. Geert07 25 september 2016 20:35
    Als iedereen het over een overname heeft, dan komt 'ie meestal niet. Een overnamebod komt bijna altijd op een moment dat niemand het verwacht. Niet dat ik het erg zou vinden als er deze week een mooi bod komt.
    Wat ik eerder verwacht is dat GLPG een emissie gaat doen en zelf een biotech overneemt. In het verleden heeft Onno vaker aandelen uitgegeven na een sterke stijging. Zou ook niet onlogisch zijn, gezien zijn doel om van GLPG de grootste Europese biotech te maken.
  5. [verwijderd] 25 september 2016 20:37
    quote:

    abelheira schreef op 25 september 2016 18:59:

    [...]
    Voorlopig is het gissen wat de reden is van deze 30% stijging op amper 8 beursdagen.
    Diegene die zwaar inkocht moet dan wel toch meer weten!?
    Ook vanuit GLPG geen enkele reactie op de stijging ... Weten zij meer en is er dan toch iets op til?
    Zonder nieuws is een terugval van de koers met ongeveer 10% mogelijk ; anders is er wel iets op komst.
    Waarom zou Gala reageren op deze koersstijging en wat moeten ze dan zeggen? Ja er komt een overname ......
    Natuurlijk weten zij meer dan wij en die roadshows die neem ik voor lief .

    Any Day Now 135 euro p/a.
  6. [verwijderd] 25 september 2016 20:56
    quote:

    omaneus schreef op 25 september 2016 20:13:

    [...]

    het kan ook zo weer omlaag. Zagen we ook van 35 naar 60 en weer terug.
    Heb je de stijging van 10 naar 60 ook gezien? Zat je short aan 20 euro? Was je zeker blij met die dip naar 35...

    De afgelopen dagen is er amper gedipped, shorters staan zo goed als allemaal op verlies. En maar hoger middelen natuurlijk. Die paar particuliere waaghalzen hebben met vuur zitten spelen dat weten ze. Daarom ook de wanhopige posts.

    Het is gewoon niet zo snugger geweest. Na meer dan een jaar inderdaad tussen de 32 en 60 te traden breekt de koers met enorm volume uit boven die weerstand op 60 euro, en dan denk je dat het een goed idee is om dan short te gaan??? Met CF resultaten die eraan komen? Hoe kom je er bij?? Tuurlijk komt er vroeg of laat een correctie, maar of je er aan gaat kunnen verdienen... Going against the grain, maar we zullen zien.
  7. nlvmark 25 september 2016 22:02
    quote:

    RW1963 schreef op 25 september 2016 22:00:

    [...]

    Wanneer?
    Je denkt goed te zijn in voorspellingen naar beneden.
    Ook naar boven?
    Hij heeft door dat hij contra-indicator is geworden dus nu probeert hij zichzelf te helpen. Wat ie nog niet weet is dat hij daarmee een perfecte contra-contra-indicator is geworden ;-).
  8. forum rang 6 de tuinman 25 september 2016 22:36
    quote:

    aston.martin schreef op 25 september 2016 18:38:

    [...]

    Denk je echt dat de reden is?
    Galapagos heeft bij manier van spreken al tien roadshows gegeven. Denk je dat grote institutionele beggers op die manier te werk gaan bij het kopen? Die proberen eerder een positie op te bouwen zonder de koers daarbij al te sterk te laten stijgen. Het is wel de bedoeling om zo laag mogelijk te kopen. Wat we de afgelopen week gezien hebben is voluit kopen. De prijs lijkt precies van minder belang in dit geval want de koers blijft (voorlopig toch) stijgen.

    En dan het zogezegde slecht nieuws van concurrenten. Men noemde meer in het bijzonder Vertex dat tegenvallende resultaten bekend maakt in CF. Het ging hier echter over een dual combo. Dat is dus helemaal geen verrassing! Iedereen weet ondertussen dat een triple combo nodig is. Niet alleen Galapagos heeft zo'n triple combo in ontwikkeling, ook Vertex, en ze zijn bovendien verder gevorderd in de ontwikkeling.
    Voor Celgene moeten we voorlopig nog wachten of die resultaten in Crohn's echt tegenvallen.

    Dit zijn toch geen redenen om de koers 30 % te laten stijgen op amper 8 beursdagen. Er hadden, zonder belangrijk nieuws dus, in gewone omstandigheden al lang winstnemingen moeten komen die de koers terug zouden corrigeren. De koopdruk blijft echter hoog. Aan de omzetten te zien zijn de kopers geen kleine particulieren die wat speculeren.

    Maar voor hetzelfde geld heb ik het totaal fout natuurlijk.

    Iemand heeft op woensdag 14 september rond 15.30 beslist om zwaar in te kopen. Kijk maar op de grafiek.
    De vraag blijft voor mij dan ook nog altijd onbeantwoord: wat was de belangrijke trigger om dat te doen?

    www.iex.nl/Forum/Upload/2016/9580719.png

    JMHO

    www.iex.nl/Column/256488/Vooruitblik-...

    "Het aandeel steeg in 2015 van 15 euro naar 57 euro, zakte begin dit jaar weg tot rond de 32 euro maar is weer helemaal terug.

    Ik vraag me alleen af, met de huidige overeenkomst tussen Gilead en Galapagos in gedachten, of het zover komt dat Gilead daadwerkelijk de portemonnee trekt. Ze heeft immers al de toekomstige omzet van Galapagos te pakken."

    Ik vind die overnamegeruchten behoorlijk gehyped. Het aandeel knalde al naar grote hoogte door goede uitslagen Filgotinib.
    We zitten er nu niet veel vanaf.

    Het aandeel heeft lang onder de 50 klem gezeten en is eindelijk los gekomen.
    Binnenkort komt er nog een fase 3 onderzoek bij en zullen er onderhand ook wel milestone-betalingen binnenstromen.

    IPF heeft een meevaller en ook CF is weer een jaar verder in ontwikkeling.
    Dan is het toch goed te verklaren dat het aandeel daarop reageert?
    De koers is achter gebleven in verhouding met de ontwikkelingen bij Gala (en de concurrentie) en corrigeerde nu snel.

    Er is volgens mij geen enkele reden waarom Gala nu ineens in beeld komt als overname kandidaat en een half jaar geleden niet.
    Gala hoeft en wil ook niet overgenomen worden. En Gilead heeft weinig goede rede om Gala over te nemen en kan het contractueel waarschijnlijk ook niet.

  9. twinkletown 25 september 2016 22:41
    VEB schrijft op 25-09:

    Galapagos was deze week opnieuw koploper binnen de AEX en wist door de grens van 60,00 euro heen te breken, om zo een 'all time high' te bereiken. Hard nieuws was er wederom niet en dus waren het weer speculatieve elementen die de stijging moesten verklaren, waaronder mogelijk succesvolle roadshows, de presentatie van, nog niet publiek vrijgegeven, resultaten met filgotinib als behandeling tegen de ziekte van Crohn en het feit dat Galapagos' Amerikaanse concurrent Vertex Pharmaceuticals problemen had met de ontwikkeling van een behandeling tegen taaislijmziekte, waardoor Galapagos een inhaalslag zou kunnen maken met de ontwikkeling van zijn eigen drievoudige therapie tegen de ziekte. Verder zou het biotechfonds volgens analist Debjit Chattopadhyay van de Amerikaanse financieel dienstverlener Janney Montgomery Scott kunnen profiteren van het feit dat samenwerkingspartner Gilead Sciences één van zijn studies met een eigen medicijn tegen dikkedarmontstekingen heeft stopgezet, waardoor er meer ruimte is voor de ontwikkeling van filgotinib. Het aandeel steeg op weekbasis 18,4 procent tot 63,78 euro.
  10. [verwijderd] 26 september 2016 00:21
    quote:

    de tuinman schreef op 25 september 2016 22:36:

    [...]
    www.iex.nl/Column/256488/Vooruitblik-...

    "Het aandeel steeg in 2015 van 15 euro naar 57 euro, zakte begin dit jaar weg tot rond de 32 euro maar is weer helemaal terug.

    Ik vraag me alleen af, met de huidige overeenkomst tussen Gilead en Galapagos in gedachten, of het zover komt dat Gilead daadwerkelijk de portemonnee trekt. Ze heeft immers al de toekomstige omzet van Galapagos te pakken."

    Ik vind die overnamegeruchten behoorlijk gehyped. Het aandeel knalde al naar grote hoogte door goede uitslagen Filgotinib.
    We zitten er nu niet veel vanaf.

    Het aandeel heeft lang onder de 50 klem gezeten en is eindelijk los gekomen.
    Binnenkort komt er nog een fase 3 onderzoek bij en zullen er onderhand ook wel milestone-betalingen binnenstromen.

    IPF heeft een meevaller en ook CF is weer een jaar verder in ontwikkeling.
    Dan is het toch goed te verklaren dat het aandeel daarop reageert?
    De koers is achter gebleven in verhouding met de ontwikkelingen bij Gala (en de concurrentie) en corrigeerde nu snel.

    Er is volgens mij geen enkele reden waarom Gala nu ineens in beeld komt als overname kandidaat en een half jaar geleden niet.
    Gala hoeft en wil ook niet overgenomen worden. En Gilead heeft weinig goede rede om Gala over te nemen en kan het contractueel waarschijnlijk ook niet.

    Hoe komt u erbij dat GLPG een half jaar geleden geen overname kandidaat was? Waarom denkt u dat er een standstill overeenkomst is getekend?

    Wat een dergelijke overeenkomst verder doet is niet een overname onmogelijk maken.
    Wat het doet is een vijandige overname (nagenoeg) onmogelijk maken.
    Dat tweede is helemaal niet aan de orde in het scenario dat aston schetst, dus ik weet niet wat u bedoeld met contractueel onmogelijk.

    Wat redenen voor Gilead zouden kunnen zijn... Geld. Redenen voor GLPG ook: geld. Risico overdragen speelt daarbij een rol. Is het onderzoeksrisico laag. Commercieel risico laag. Dan zou dat zich in een eventueel bod moeten vertalen.

    Aston.martin heeft een aardige case gemaakt. Rekyus ook. Komt GILD met een goed voorstel, dan krijgen ze medewerking, waarom niet.

    Simpel gezegd: er bestaat een kans op een overname.

    Die kans was net na de standstill extreem klein.. Er was immers net een standstill getekend.

    Maar in acht nemend de ontwikkelingen sindsdien, intern en extern, is de kans misschien minder extreem klein. Laten we de kans upgraden naar: ''zeer klein''.

    Wil de shorters verder geen angst inboezemen ofzo, maar ik zou zeggen sluit niks uit..
  11. forum rang 6 de tuinman 26 september 2016 01:07
    quote:

    asti schreef op 26 september 2016 00:21:

    [...]
    Hoe komt u erbij dat GLPG een half jaar geleden geen overname kandidaat was? Waarom denkt u dat er een standstill overeenkomst is getekend?

    Wat een dergelijke overeenkomst verder doet is niet een overname onmogelijk maken.
    Wat het doet is een vijandige overname (nagenoeg) onmogelijk maken.
    Dat tweede is helemaal niet aan de orde in het scenario dat aston schetst, dus ik weet niet wat u bedoeld met contractueel onmogelijk.

    Wat redenen voor Gilead zouden kunnen zijn... Geld. Redenen voor GLPG ook: geld. Risico overdragen speelt daarbij een rol. Is het onderzoeksrisico laag. Commercieel risico laag. Dan zou dat zich in een eventueel bod moeten vertalen.

    Aston.martin heeft een aardige case gemaakt. Rekyus ook. Komt GILD met een goed voorstel, dan krijgen ze medewerking, waarom niet.

    Simpel gezegd: er bestaat een kans op een overname.

    Die kans was net na de standstill extreem klein.. Er was immers net een standstill getekend.

    Maar in acht nemend de ontwikkelingen sindsdien, intern en extern, is de kans misschien minder extreem klein. Laten we de kans upgraden naar: ''zeer klein''.

    Wil de shorters verder geen angst inboezemen ofzo, maar ik zou zeggen sluit niks uit..
    Een half jaar geleden werd er in de media niet gesproken over een overname. En nu het aandeel ineens stijgt, komen de overname spoken ineens tevoorschijn.

    Aangezien vd Stolpe altijd heeft gezegd dat Gala zelfstandig moet blijven zie ik een overname niet gebeuren.
    Ik heb altijd begrepen dat dit een belangrijk punt was bij de onderhandelingen over Filgot.
    En een vijandige overname is contractueel niet mogelijk. (tijdelijk)

    Ook financieel zit Gala goed en kan nu gewoon zelfstandig door gaan ontwikkelen.
    En die standstill loopt waarschijnlijk nog steeds, toch?
    Zo begreep ik van het forum.

    En inderdaad, de kans op een overname is zeer klein. Het lijkt mij niet logisch dat beleggers dit argument gebruiken om aandelen te kopen.

3.895 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 195 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links