Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,6M

Sector draad

1.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 88 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 augustus 2016 16:47
    Kleinere breedbandaanbieders winnen terrein

    Gepubliceerd op 30 aug 2016 om 11:18 | Views: 2.056

    HOUTEN (AFN) - Kleinere aanbieders van internet via breedbandverbindingen winnen terrein op marktleiders Ziggo en KPN. Dat concludeert onderzoeksbureau Telecompaper dinsdag in een kwartaalrapport. De gehele markt voor breedbandinternet vertoonde in het tweede kwartaal nog altijd groei, al zwakte deze wel iets af in vergelijking met een kwartaal eerder.

    Eind juni telde Nederland 7,24 miljoen breedbandaansluitingen. Ziggo, de grootste kabelaanbieder van Nederland, groeide naar meer dan 3,1 miljoen breedbandabonnees. Daarmee was het bedrijf eind juni goed voor 43,1 procent van de markt, een fractie minder dan drie maanden eerder.

    Nummer twee KPN, inclusief Telfort, XS4ALL en Edutel, schreef 15.000 nieuwe klanten bij, maar verloor eveneens een fractie qua marktaandeel. Dit aandeel staat al enige tijd op bijna 41 procent.

    De kleinere aanbieders waren goed voor een gezamenlijke kwartaalgroei die groter was dan die van KPN en Ziggo, aldus Telecompaper.

    Kabel blijft met 3,3 miljoen aansluitingen de meest gebruikte technologie, gevolgd door DSL dat ondanks een lichte krimp nog altijd goed is voor krap 40 procent van de markt. Glasvezel is flink in opkomst. Inmiddels heeft ongeveer 14 procent van de huishoudens een abonnement dat gebruikmaakt van die snelle techniek.

    Hoewel de breedbandmarkt steeds verder verzadigd raakt, voorziet Telecompaper voor heel 2016 nog altijd een groei van 2,5 procent. In de komende jaren zwakt die waarschijnlijk af naar iets minder dan 2 procent.
  2. forum rang 10 voda 31 augustus 2016 16:26
    Claimpartij zet strijd 'gratis' telefoons door

    Gepubliceerd op 31 aug 2016 om 08:17 | Views: 3.123

    AMSTERDAM (AFN) - Vodafone en T-Mobile moeten zich voor de rechter verantwoorden voor vermeende misleiding bij de verkoop van telefoonabonnementen met toestel. Dat vindt ConsumentenClaim, die beide telecombedrijven heeft gedagvaard.

    De claimorganisatie baseert zich op een uitspraak van de Hoge Raad. Daaruit bleek dat telecombedrijven jarenlang de wet hebben overtreden door te werken met all-inprijzen, waarbij geen uitsplitsing werd gemaakt voor belkosten en de prijs van een telefoon. Mobiele telefoons leken zo gratis, maar in feite waren de all-inpakketten leningen voor de toestellen.

    De Hoge Raad oordeelde dat klanten die kredietovereenkomsten kunnen vernietigen en dat de aanbieders bij inlevering van het toestel alle betaalde kosten voor de telefoon moeten terugbetalen. ConsumentenClaim eist dat de telecombedrijven de kosten inderdaad terugbetalen.

    Vodafone en T-Mobile hebben volgens de claimpartij vooralsnog elke vorm van compensatie geweigerd. ConsumentenClaim is samen met de Consumentenbond nog in gesprek met KPN over mogelijke compensatie. Dat bedrijf werd daarom niet gedagvaard.
  3. forum rang 10 voda 1 september 2016 15:56
    ACM: genoeg concurrentie zakelijk glasvezel

    Gepubliceerd op 1 sep 2016 om 13:48 | Views: 946

    DEN HAAG (AFN) - De markt voor zakelijke glasvezelnetwerken in Nederland kent voldoende concurrentie en hoeft momenteel niet te worden gereguleerd. Dat meldde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag.

    ,,KPN is de grootste speler op de markt voor zakelijke glasvezelnetwerken, maar we hebben niet vastgesteld dat KPN hier een dominante positie heeft'', zei ACM-bestuurder Henk Don. ,,Andere bedrijven zijn ook actief op deze markt en rollen hun glasvezelnetwerk verder uit. Ze investeren of hebben investeringsplannen. Daarmee doet de markt zijn werk.''

    Het besluit betekent dat de toezichthouder geen eisen en voorwaarden stelt aan eigenaren van glasvezelnetwerken om hen op die manier te dwingen hun netwerk open te stellen aan andere bedrijven. De ACM heeft het besluit ook voorgelegd aan de Europese Commissie. Die ging eind juli 2016 akkoord.
  4. forum rang 10 voda 1 september 2016 16:06
    'Mobiele markt krimpt harder dan verwacht'

    Gepubliceerd op 1 sep 2016 om 11:49 | Views: 3.121

    HOUTEN (AFN) - De Nederlandse markt voor mobiele telecomdiensten is de laatste maanden sterker gekrompen dan verwacht. Marktonderzoeker Telecompaper heeft daarom zijn voorspellingen voor de komende tijd verlaagd.

    Het bureau rekent voor heel 2016 nu op 4 procent minder omzet uit mobiel bellen, sms'en en datadiensten. Eerder ging Telecompaper er nog vanuit dat deze opbrengsten dit jaar aanzienlijk minder sterk zouden terugvallen dan de krimp van 3,3 procent van vorig jaar.

    De vier aanbieders met een eigen netwerk, KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2, hebben nog veel last van prijsdruk door toegenomen concurrentie. Voor de komende jaren wordt nu een een gemiddelde jaarlijkse omzetterugval voorzien van 1,5 procent. Dat zou een jaaromzet betekenen van circa 4,6 miljard euro in 2020.

    Opbrengsten

    Het tweede kwartaal is over het algemeen sterker dan het eerste kwartaal als het gaat om omzet uit mobiele diensten. Dit jaar was dat echter niet het geval. De opbrengsten zakten in de periode april tot en met juni op jaarbasis met 5,6 procent, tot 1,2 miljard euro.

    T-Mobile presteerde het slechtst, met 10 procent minder omzet. Als gevolg hiervan is het marktaandeel van T-Mobile gedaald naar net iets meer dan 21 procent. KPN zette 3,9 procent minder om, maar verstevigde daarmee wel zijn marktleiderschap, met een aandeel van 42 procent. Bij Vodafone was sprake van 5,5 procent omzetkrimp en een stabiel marktaandeel van ruim 33 procent.

    Alleen nieuwkomer Tele2 zag zijn opbrengsten uit mobiele diensten afgelopen kwartaal groeien. De prijsvechter was eind juni goed voor 3,5 procent van de markt.
  5. forum rang 10 voda 14 september 2016 16:31
    Brussel past voorstellen aan na druk uit Nederland
    Telecomtaks geschrapt

    door Rob Goossens

    Straatsburg - De Duitse Eurocommissaris Oettinger (Digitale Agenda) mag geen Europese belasting invoeren voor telecombedrijven. Een plan om de veiling voor 5G-netwerken in Brussel te houden, maakt geen onderdeel van nieuwe telecomwetgeving uit nadat enkele lidstaten zich daartegen keerden.

    Oettinger presenteert woensdag een pakket aan telecomwetgeving. Hij heeft het voorstel ontwikkeld om de ontwikkeling van 5G te versnellen. Deze mobiele netwerktechnologie moet in 2020 4G opvolgen.

    5G speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van het Internet of Things (IoT). 5G heeft minder vertraging op het netwerk en kan meer apparaten aan. Met name de auto-industrie hamert in Brussel op het belang van deze technologie.

    Overbelasting

    Bij 4G is er nog risico op overbelasting door een teveel aan bijvoorbeeld slimme broodroosters. Dat kan in theorie tot auto-ongelukken leiden. 5G wordt nog ontwikkeld, maar de vereisten liggen al wel in grote lijnen vast.

    De EU draagt zelf een half miljard bij aan de ontwikkeling. De grootste bijdrage moet echter van de telecomindustrie komen, die hier eisen aan heeft verbonden. Op basis van eerder uitgelekte documenten valt de conclusie te trekken dat de industrie op veel vlakken zijn zin krijgt.

    „Dit pakket is een steun in de rug van telecombedrijven die bereid zijn om te investeren”, aldus een Brusselse telecomlobbyist. „Zowel de politiek als de industrie wil dat 5G een succes wordt en daar dragen de voorstellen van de Commissie aan bij.”

    Frequentieveiling

    Eerder dit jaar hintte Oettinger op een Europese frequentieveiling. Mobiele telecom werkt op basis van golflengtes (frequenties). Die worden momenteel per land in clusters geveild. Dat proces levert de lidstaten miljarden op. Nederland verdiende in 2012 nog €3,8 miljard aan 4G.

    Na protesten van enkele lidstaten heeft Oettinger zijn keutel ingetrokken. Wel worden de veilingen aan strenge regels gebonden, onder meer over het moment waarop ze plaatsvinden. Daardoor kunnen telecomaanbieders die in meerdere landen meebieden, op grotere schaal technologie inkopen.

    Nederland wordt met de knieval toch niet volledig tevreden gesteld. De regels zullen namelijk leiden tot kleinere prijsverschillen. Als grootverdiener bij de 4G-veiling - Nederland haalde vier keer zoveel op als Portugal - zit er bij de komende veilingen waarschijnlijk minder voor de schatkist in het vat.

    Impact

    Telecominsiders willen vanwege de impact van de nieuwe regels alleen op anonieme basis over de plannen praten. Wel wordt uit gesprekken duidelijk dat ’oude’ netwerken, zoals het kopernetwerk van KPN en de kabel van Ziggo, opengesteld moeten worden om ze tot investeringen in glasvezel te dwingen.

    Daarnaast worden bedrijven aangespoord om zich op te splitsen in een netwerk- en een dienstenbedrijf. Dit is eerder in de energiesector gebeurd, en Brussel ziet in telecom een vergelijkbare nutsvoorziening. De Europese Commissie (EC) verwacht dat deze aansporing tot meer prijsconcurrentie leidt. De sector wordt niet gedwongen maar verleid met het vooruitzicht van lagere regeldruk.

    Mede dankzij oud-Eurocommissaris Neelie Kroes heeft de EC zich de afgelopen jaren al sterk laten gelden op telecomgebied. Zo mogen gebruikers hun abonnement vanaf komend jaar zonder bijkomende kosten in het buitenland gebruiken. Ook lukte het Europa om via controversiële regelgeving netneutraliteit af te dwingen.

    Done deal

    De industrie verwacht niet dat deze zaken door het grote pakket van woensdag terug op tafel komen. „Dit is een done deal. Brussel heeft heel duidelijk gemaakt wat het wil. De enige nuance bij gebruik in het buitenland is nog voor hoeveel dagen dit wordt toegestaan. Daar komen we wel uit.”

    Mogelijk worden de frequenties voor 5G al in 2018 geveild. Oettinger moet dan wel haast maken. Bij het vorige raamwerk, dat uit 2009 stamt, duurde het nog anderhalf jaar voordat dit van kracht was.

    De Europese Commissie noch Economische Zaken wilde vooruitlopen op de presentatie van de plannen.

    Bron: DFT Premium
  6. forum rang 10 voda 21 september 2016 13:52
    Commissie maakt einde aan roaming kosten in 2017

    Herzien ontwerp om providers te beschermen tegen misbruik.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft een herziend wetsvoorstel besproken om roaming kosten voor juni 2017 volledig uitgebannen te hebben, zonder dat daar misbruik van gemaakt wordt. Dit meldde de uitvoerende tak van de Europese Unie (EU) woensdag.

    Voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, had al gedurende zijn jaarrede vorige week aangegeven dat er geen beperking mag zijn voor consumenten om hun mobiele apparaten in een ander land in de EU te gebruiken dan het thuisland. Gelijktijdig moet misbruik tegengegaan worden en meldde de Commissie dat met het besproken ontwerp mechanismen zijn veiliggesteld om providers tegen potentieel misbruik te beschermen.

    Neelie Kroes had tijdens haar ambtstermijn als digitale commissaris de kwestie om een einde te maken aan roamingkosten aangewakkerd.

    Europeanen zullen binnenlandse prijzen betalen terwijl ze bellen, berichten of online gaan op hun mobiele apparaten elders in de EU.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 21 september 2016 23:15
    Onbeperkt 'gratis' roaming in Europa nu echt een feit

    Europeanen mogen vanaf volgend jaar zomer onbeperkt zonder extra kosten mobiel bellen en internetten in andere EU-landen. De eerder voorgestelde beperking van negentig dagen is helemaal van de baan.

    David Bremmer 21-09-16, 13:09 Laatste update: 15:06

    Vanaf 15 juni 2017 is in de EU geen dure bui­ten­land­bun­del meer nodig en zijn roamingkosten verleden tijd

    Dat maakte eurocommissaris voor de digitale markt Andrus Ansip woensdag bekend. Wel krijgen telecombedrijven de mogelijkheid maatregelen te treffen als ze misbruik signaleren. Hoe dit precies wordt geregeld, moet nog worden bepaald.

    De zogeheten roamingkosten binnen de EU worden op 15 juni 2017 afgeschaft. De Europese Commissie had ruim twee weken voorgesteld daar beperkingen aan te stellen, maar commissievoorzitter Jean-Claude Juncker trok dat kort daarna in vanwege de vele negatieve reacties.

    Over het afschaffen van grensoverschrijdende roamingkosten wordt in Brussel al jaren gepraat. Het is een lastig dossier, want grote Europese telecombedrijven als Vodafone en Deutsche Telekom - in Nederland eigenaar van T-Mobile - verdienen veel met de verkoop van hun dure buitenlandbundels. Zij lobbyden tegen de plannen die hun roaming-melkkoe doet opdrogen.

    Akkoord
    Uiteindelijk kreeg toenmalig eurocommissaris Neelie Kroes het plan twee jaar geleden door het Europees Parlement. De zaak was daarmee echter nog lang niet geregeld. Zo moesten ook de 28 EU-lidstaten akkoord gaan. Die vond de ingangsdatum van 1 januari 2015 veel te vroeg en ging voor 2018. Uiteindelijk gaf de Europese Raad vorig jaar juni zijn fiat en werd de ingangsdatum bepaald op 15 juni 2017.

    Eurocommissarissen voor de digitale markt Andrus Ansip en collega-commissaris voor de digitale economie Günther Oettinger vandaag in Brussel waar ze hun nieuwste plannen rond het verdwijnen van de dataroaming bekendmaakten.


    Eurocommissarissen voor de digitale markt Andrus Ansip en collega-commissaris voor de digitale economie Günther Oettinger vandaag in Brussel waar ze hun nieuwste plannen rond het verdwijnen van de dataroaming bekendmaakten. © EPA

    We willen zowel consumenten als te­le­com­be­drij­ven beschermen
    -Eurocommissaris Ansip

    Deze zomer kwam de Europese Commissie met nadere spelregels voor de afschaffing. Roaming binnen EU-landen verdwijnt, maar slechts met een maximum van 90 dagen in een jaar, maakte eurocommissaris voor de Digitale Markt Andrus Ansip bekend. Ook zou roaming niet meer binnen de normale bundel vallen als iemand langer dan 30 aaneengesloten dagen in een ander EU-land verkeerde.

    Kritiek
    Idee hierachter was om zo misbruik tegen te gaan. Een consument zou anders een budgetbundel in het buitenland kunnen kopen om daar in Nederland dan gebruik van te maken. Dat was tegen het zere been van de telecomproviders

    Het plan kreeg karrenvrachten kritiek van consumentenorganisaties: Brussel zwichtte voor de telecomlobby luidde het verwijt, de belofte van vrije roaming was gebroken. De 90-dagen limiet zou Europeanen tijdens lange vakanties - of pensionado's in Spanje - op forse kosten jagen.

    Eerder deze maand trok de Europese Commissie het gewraakte plan weer in. Europese Commissie-voorzitter Juncker dwong Ansip met een nieuw voorstel te komen dat een stuk consumentvriendelijker is. Alle kritiek ondergraaft het toch al magere draagvlak voor Brussel onder Europese burgers, vond hij.

    Nu is de 90-dagen limiet dus geheel van de baan. Wel mogen telecombedrijven in het nieuwe plan kosten rekenen als ze op basis van klantgebruikgegevens kunnen aantonen dat mensen misbruik maken van het vrije roamen. ,,We willen zowel burgers als telecombedrijven beschermen," zegt eurocommissaris Ansip.

    KPN
    Vooruitlopend op het afschaffen van roamingkosten passen providers hun voorwaarden aan. Zo laat T-Mobile sinds dit voorjaar klanten een behoorlijk deel van hun normale bundel (tot 2GB afhankelijk van het abonnement) in het buitenland gebruiken. KPN komt volgende week al met zes nieuwe abonnementen waarbij alle data, belminuten en smsjes ook in de rest van de EU 'gratis' te gebruiken zijn. In totaal kunnen KPN-abonnee's zestig dagen per jaar binnen hun bundel roamen.

    www.ad.nl/nieuws/onbeperkt-gratis-roa...
  8. forum rang 10 voda 22 september 2016 13:38
    Vodafone steekt miljarden in Indiase dochter

    Gepubliceerd op 22 sep 2016 om 12:58 | Views: 221

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse telecomconcern Vodafone heeft omgerekend zo'n 6,4 miljard euro geïnvesteerd in zijn Indiase dochter die het naar de beurs wil brengen. Vodafone India gaat het geld onder meer gebruiken om zijn netwerk verder uit te breiden. Ook kan het geld aangewend worden bij de aankomende frequentieveiling van de Indiase overheid. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

    Vodafone is een van de grootste mobiele aanbieders in India. Het concern is er sinds 2007 actief en telt er 194 miljoen klanten. De tarieven in de markt staan recent wel erg onder druk. De Indiase miljardair Mukesh Ambani is een paar weken terug een eigen aanbieder gestart. De nieuwe partij, Jio, rekent geen kosten meer voor mobiel bellen.
  9. Mr_Baldy 23 september 2016 11:09
    HOUTEN (AFN) - KPN en dochterbedrijf Telfort winnen terrein op marktleider Ziggo op de markt voor alles-in-eenpakketten met internet, televisie en vaste telefonie. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper vrijdag.

    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over KPN Koninklijke

    KPN heeft inmiddels een kwart van de markt voor dergelijke totaalpakketten in handen, Telfort bedient één op de tien huishoudens met zo'n abonnement. Ziggo is goed voor ruim de helft van die markt, maar ziet wel gestaag marktaandeel verloren gaan.

    In nog uitgebreidere pakketten waarbij ook mobiele telefonie is inbegrepen, is KPN volgens Telecompaper de absolute leider. Bijna twee derde van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een alles-in-eenpakket, met of zonder mobiele telefonie erbij.
  10. forum rang 10 voda 11 oktober 2016 15:37
    ACM onderzoekt nieuwe muziekdienst T-Mobile
    Gepubliceerd op 11 okt 2016 om 14:22 | Views: 515

    DEN HAAG (AFN) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt of een nieuwe dienst van T-Mobile die gebruikers in staat stelt buiten hun databundel om muziek te streamen, wel strookt met de Nederlandse wet. Dat heeft de toezichthouder dinsdag bekendgemaakt.

    T-Mobile kondigde maandag aan dat het dataverkeer voor het luisteren van muziek via bijvoorbeeld Spotify, Deezer en Napster, niet langer in rekening brengt bij klanten met een grote databundel. Dat is in strijd met Nederlandse regels die voorschrijven dat alle dataverkeer gelijk moet worden behandeld, ook wel netneutraliteit genoemd.

    Een wetsvoorstel dat de ACM de bevoegdheid geeft om te handhaven, is dinsdag ,,met brede steun in de Eerste Kamer aangenomen'', liet de toezichthouder weten. Mocht de dienst van T-Mobile niet aan de regels voldoen, zal daartegen worden opgetreden.
    Zeer verwonderd

    ,,Op het eerste gezicht lijkt gratis oneindig muziek luisteren heel sympathiek'', schrijft de ACM. ,,Voor de lange termijn is het echter in het belang van internetgebruikers dat de providers op geen enkele manier sturen hoe iemand gebruik maakt van internet. Dat is het uitgangspunt van een breed gedragen democratisch besluit.''

    T-Mobile daarentegen beroept zich op een nieuwe Europese verordening die eind april van kracht is geworden. De gezamenlijke Europese telecomtoezichthouders leggen die minder streng uit dan de Nederlandse wetgever, zodat onder strikte voorwaarden wel onderscheid mag worden gemaakt tussen verschillende internetdiensten.

    De telecomprovider laat in een verklaring weten ,,zeer verwonderd'' te zijn dat Nederland strengere regels hanteert dan de EU. Het bedrijf stapt naar de rechter en desnoods naar het Europees Hof van Justitie om zijn gelijk te halen.
  11. forum rang 10 voda 11 oktober 2016 15:40
    Tele2 krijgt lening voor uitrollen 4G

    Gepubliceerd op 11 okt 2016 om 07:43 | Views: 2.426

    STOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse telecomconcern Tele2 krijgt een lening van de Europese Investeringsbank van 125 miljoen euro. Het bedrijf gaat met dat geld het 4G-netwerk verder uitrollen in Zweden en Nederland.

    Het Nederlandse 4G-netwerk van Tele2 ging begin vorig jaar in de lucht. Aan de uitrol ervan wordt nog steeds gewerkt. Inmiddels is het snelle mobiele net in vrijwel heel het land beschikbaar. De investeringen van het bedrijf in de technologie drukten wel zwaar op de resultaten, zo bleek halverwege het jaar.
  12. forum rang 10 voda 25 oktober 2016 17:27
    Groei bij Orange

    Kwartaalresultaten telecombedrijf boven verwachting.

    (ABM FN) Orange heeft in het derde kwartaal van 2016 beter gepresteerd dan analisten hadden voorzien. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Franse telecombedrijf.

    "Het derde kwartaal werd opnieuw gekenmerkt door een sterke commerciële prestatie", aldus CEO Stéphane Richard.

    Orange sloot per saldo 845.000 nieuwe mobiele contracten af en haalde 348.000 nieuwe klanten voor glasvezel binnen.

    In het derde kwartaal zag Orange de omzet groeien met 0,8 procent naar 10.323 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf gemiddeld voor het derde kwartaal op een omzet van 10.269 miljoen, zo bleek uit de bedrijfsconsensus. In de eerste jaarhelft groeide de omzet met 0,3 procent.

    De taxatie van de analisten voor het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 3.572 miljoen euro en was daarmee aan de voorzichtige kant. Orange behaalde namelijk een 1,6 procent hoger aangepast bedrijfsresultaat van 3.597 miljoen euro.

    Outlook

    Voor heel 2016 herhaalde Orange de outlook. Dat wil zeggen dat het telecombedrijf rekent op een hoger aangepast bedrijfsresultaat dan in 2015 op een vergelijkbare basis.

    Orange wil in december een interim dividend van 0,60 euro per aandeel uitkeren.

    Het aandeel Orange sloot maandag in Parijs vrijwel vlak op 14,09 euro.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 26 oktober 2016 16:22
    Omzet Telefonica Deutschland onder druk

    Outlook gehandhaafd.

    (ABM FN-Dow Jones) Telefónica Deutschland heeft over het derde kwartaal van 2016 een lagere omzet geboekt, maar handhaafde wel de outlook voor dit jaar. Dit bleek woensdag voorbeurs uit voorlopige cijfers van het Duitse telecomconcern.

    De omzet kwam uit op 1,88 miljard, een daling van 5,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit viel mede toe te schrijven aan een daling van de omzet uit mobiele diensten van 1,8 procent naar 1,39 miljard euro. Het Duitse concern kampt met stevige concurrentie in de Duitse markt.

    De operationele winst voor afschrijvingen en amortisatie steeg in de afgelopen drie maanden evenwel met 3,0 procent naar 467 miljoen. Telefónica Deutschland bespaarde onder meer 30 miljoen euro op synergievoordelen na hervorming van het personeelsbestand.

    Outlook

    Telefónica handhaafde de outlook voor heel dit jaar en gaat daarmee uit van een lichte omzetdaling uit mobiele diensten en een groei van de operationele winst tot vijf procent. Het telecomconcern wil aandeelhouders nog steeds een dividend voorleggen van 0,25 euro per aandeel, tegenover 0,24 euro per aandeel vorig jaar.

    Het aandeel Telefónica Deutschland sloot dinsdag op 9,33 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 27 oktober 2016 16:23
    Telefonica ziet winst oplopen

    Telecombedrijf past dividend aan.

    (ABM FN-Dow Jones) Telefónica heeft in het derde kwartaal van 2016 de nettowinst flink zien stijgen en ondervond daarbij minder last van valutaschommelingen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van het Spaanse telecombedrijf.

    De nettowinst van het Madrileense concern steeg naar 983 miljoen euro, een toename met 38,5 procent.

    De omzet kwam uit op 13.080 miljoen euro, op autonome basis vrijwel gelijk ten opzichte van het derde kwartaal van het vorig jaar. Het operationeel resultaat daalde weliswaar in het derde kwartaal met 1,6 procent op autonome basis naar 9.181 miljoen euro, maar minder sterk dan over het tweede kwartaal.

    Het bedrijf paste het dividend voor 2016 aan, waarmee deze met 0,20 euro neerwaarts werd bijgesteld naar 0,55 euro per aandeel. Over 2017 ligt het dividend op 0,40 euro per aandeel.

    Het aandeel Telefónica sloot woensdag 0,3 procent hoger op 9,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 28 oktober 2016 15:18
    Vergoeding bij lange storing internet en tv

    Gepubliceerd op 28 okt 2016 om 14:40 | Views: 306

    DEN HAAG (AFN) - Klanten krijgen vanaf 1 juli 2017 een vergoeding voor lange storingen van telefoon-, televisie- en internetverkeer. Het gaat om storingen die langer dan twaalf uur duren.

    De minimale vergoeding bedraagt altijd een euro. Bij een storing tussen de twaalf en 24 uur heeft een klacht recht op ten minste één dertigste deel van de maandelijkse abonnementskosten. Bij een storing die tussen de 24 en 48 uur duurt, wordt dat twee dertigste. De compensatieregeling geldt ook voor zakelijke klanten. Aanbieders van telefoon, internet, en televisie kunnen ook een hoger bedrag als compensatie uitbetalen aan hun klanten.

    Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met het voorstel hiervoor van minister Henk Kamp (Economische Zaken).
  16. forum rang 10 voda 4 november 2016 15:47
    Telecom Italia laat weer groei zien

    Verwacht enkelcijferige groei in 2016 van operationeel resultaat.

    (ABM FN-Dow Jones) Telecom Italia heeft over het derde kwartaal van dit jaar weer groei laten zien. Dit bleek vrijdag uit de financiële verslaglegging van de Italianen.

    De omzet van het telecombedrijf steeg afgelopen kwartaal met 1,4 procent naar 4.843 miljoen euro. Autonoom daalde de omzet evenwel met 1,2 procent.

    Het operationeel resultaat (EBITDA) steeg voor het tweede achtereenvolgende kwartaal met 8,5 procent naar 2.152 miljoen euro. Het nettoresultaat zoals deze wordt toegekend aan de aandeelhouders kwam uit op 477 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 334 miljoen euro.

    Het bedrijf schreef de verbetering toe aan eerder genomen maatregelen om efficiënter te werken.

    Outlook

    Telecom Italia voorziet een verdere groei in de Italiaanse thuismarkt, waarbij de transformatie van een traditioneel telecombedrijf naar een digitale speler vordert. Voor 2016 mikt Telecom Italia op een enkelcijferige groei van de EBITDA.

    Het aandeel Telecom Italia noteerde vrijdag 2,3 procent lager op 0,75 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 4 november 2016 16:45
    Vodafone verkoopt onderdeel aan T-Mobile NL

    Gepubliceerd op 4 nov 2016 om 08:20 | Views: 2.046

    AMSTERDAM (AFN) - Vodafone Nederland verkoopt zijn zijn afdeling voor vaste telefoonlijnen, internet en tv-diensten, ook bekend als Vodafone Thuis, aan T-Mobile Nederland. Financiële details werden niet verstrekt.

    De afsplitsing van Vodafone Thuis was een toezegging die Vodafone en Liberty Global aanboden aan de Europese Commissie, als voorwaarde voor het samengaan van Vodafone Nederland en Ziggo in Nederland. Verschillende toezichthouders moeten de verkoop van de tak nog beoordelen, maar afronding van de transactie wordt voorzien in december.
  18. forum rang 10 voda 4 november 2016 16:48
    Klantenverlies bij Ziggo wordt kleiner

    Gepubliceerd op 4 nov 2016 om 07:48 | Views: 2.613

    UTRECHT (ANP) - Ziggo heeft afgelopen kwartaal opnieuw klanten verloren, hoewel minder dan in de voorgaande periode. Het kabelbedrijf strikte extra internetabonnees en bellers en wist tegelijkertijd het verloop bij tv-klanten tot een minimum beperkt te houden. Ziggo zegt daarmee zijn beste kwartaal in twee jaar tijd achter de rug te hebben.

    De onderneming, die binnenkort samengaat met Vodafone Nederland, telde eind september een kleine 9,65 miljoen abonnees. Dat zijn er per saldo 11.000 minder dan een kwartaal eerder. In de drie maanden daarvoor raakte Ziggo nog zo’n 27.000 à 28.000 klanten kwijt.

    Ziggo investeerde afgelopen maanden onder meer flink in sportkanaal Ziggo Sport. Daardoor kwam de operationele winst (ebitda) afgelopen kwartaal een kleine 4 procent lager uit dan een jaar eerder, op 337 miljoen euro. De omzet van het dochterbedrijf van het Amerikaanse Liberty Global bleef stabiel op 611 miljoen euro.

    Vertrouwen

    Topman Baptiest Coopmans van Ziggo laat weten dat hij inmiddels ,,vol vertrouwen’’ uitkijkt ,,naar de volgende fase van het bedrijf als de fusie met Vodafone Nederland rond eind 2016 is goedgekeurd’’.

    Moederbedrijf Liberty Global kreeg er in Europa als geheel afgelopen kwartaal netto 256.500 abonnees bij. De Europese omzet ging daarbij met 2 procent vooruit tot 4,3 miljard dollar (3,9 miljard euro). Vooral in het Verenigd Koninkrijk werden veel klanten bijgeschreven. Liberty Global had echter last van de sterke waardedaling van het Britse pond na het Brexit-referendum. Het concern leed een nettoverlies van 137 miljoen dollar, tegen een winst van 111 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.
  19. forum rang 10 voda 9 november 2016 16:31
    Vodafone stopt met winkels BelCompany

    Gepubliceerd op 9 nov 2016 om 10:29 | Views: 2.118

    AMSTERDAM (AFN) - Vodafone Nederland gaat stoppen met zijn winkelformule BelCompany. Een deel van de huidige 88 BelCompany-winkels wordt omgebouwd tot filiaal met Vodafone op de gevel. Ook wordt een aantal vestigingen in de komende vijf jaar gesloten.

    ,,Door te werken met twee winkelformules hebben we de afgelopen jaren met succes kunnen inspelen op verschillende klantbehoeftes. We zien echter dat BelCompany- en Vodafone-winkels qua doelgroep steeds meer naar elkaar toegroeien'', verklaart retaildirecteur Marco Houtman van Vodafone woensdag.

    Volgens het telecombedrijf zullen er op korte termijn ongeveer tien winkels van BelCompany de deuren sluiten. Hoeveel filialen er uiteindelijk precies dichtgaan, valt nog niet te zeggen. Het is de bedoeling dat het personeel van BelCompany intern wordt herplaatst. Online blijft het merk voorlopig gewoon bestaan.

    BelCompany verkoopt onder meer mobiele telefoons en -accessoires. Er werken ongeveer 365 mensen. Vodafone nam de in de jaren negentig opgerichte keten in 2011 over van Macintosh Retail. Sindsdien is al een groot aantal winkels omgebouwd tot Vodafone-shops. Daarvan telt het bedrijf nu 140 zaken, waar ruim achthonderd mensen werken.
  20. forum rang 10 voda 10 november 2016 20:51
    T-Mobile haalt meer vaste klanten binnen

    Gepubliceerd op 10 nov 2016 om 07:40 | Views: 3.925

    DEN HAAG (AFN) - T-Mobile Nederland heeft afgelopen kwartaal wederom meer klanten aan zich weten te binden via een vast abonnement. Daarbij zag het telecombedrijf de terugval van de omzet verder afnemen. De bedrijfswinst ging wel stevig omlaag, als gevolg van forse investeringen in marketing.

    Eind september stond de teller van het aantal T-Mobile-klanten met een zogeheten postpaid-contract op dik 2,9 miljoen, waarmee dit er 136.000 meer waren dan een jaar eerder. Het totale klantenbestand steeg naar 3,7 miljoen. De opbrengsten zakten op jaarbasis met ruim 4 procent tot 332 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (editda) kwam een kleine 28 procent lager uit op 92 miljoen euro.

    Volgens interim-topman Martin Knauer ligt T-Mobile ,,op koers in een uitdagende markt''. Om de winstgevendheid te verbeteren blijft het bedrijf voorlopig wel sterk op de kosten letten.

    Kaart

    Er is recent veel gebeurd bij T-Mobile. In juni stapte bijna de voltallige top op, nog geen maand nadat het bedrijf plannen had aangekondigd om zichzelf in ons land beter op de kaart te zetten.

    T-Mobile verloor de laatste tijd terrein ten opzichte van concurrenten als KPN en Vodafone. Moederbedrijf Deutsche Telekom heeft er tientallen miljoenen voor over om het tij te keren. In dit kader nam T-Mobile vorige week de Nederlandse telefoon-, internet- en tv-klanten van Vodafone Thuis over.

    Thuismarkt

    Deutsche Telekom profiteerde afgelopen kwartaal vooral van sterke resultaten in de Verenigde Staten. Die compenseerden zwakkere prestaties op de thuismarkt. De opbrengsten gingen met bijna 6 procent omhoog tot 18,1 miljard euro. De nettowinst steeg meer dan 30 procent, tot 1,1 miljard euro.
1.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 88 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links