Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,961 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,953 - 0,967
  • 2.891.437 Gem. (3M) 6,4M

Op naar 1 euro

15.953 Posts
Pagina: «« 1 ... 790 791 792 793 794 ... 798 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2016 10:37
    quote:

    CW1884 schreef op 15 augustus 2016 10:28:

    [...]
    Maakt mij niet uit Toekomstbeeld. U schetst in ieder geval feiten en geeft goede argumenten. Net als ik altijd probeer. Dat geeft in ieder geval een beter beeld, dan bijvoorbeeld De Zwarte Ridder aan de ene kant en Jasje aan de andere kant.

    Het enige is nog dat u aanmerkt dat Pharming direct de winst zou kunnen weggeven, maar ik neem aan (aanname trouwens), dat dit goed is afgesproken in de mijlpaalbetalingen en dat dit niet het geval is. Kan me goed voorstellen dat er pas een mijlpaalbetaling plaatsvindt bij het bereiken van bijvoorbeeld $ 100 miljoen, $ 250 miljoen, $ 500 miljoen en $ 750 miljoen. Soortgelijk als de afspraak tussen Pharming en Valeant, toen Valeant de verkopen deed. Dan is die $ 65 miljoen in mijn ogen niet zo erg.

    Ik zie het iets positiever in als u, maar ben het met u eens dat het allemaal valt en staat met de verkopen, die op het moment veel te mager zijn.
    En als je die additionele 65mio in het licht zet van de berichtgeving van
    Valeant ivm ruconest:

    an impairment loss of $199 million was recorded in the second quarter of 2016.

    In hoeverre Papa nu de afschrijving van Ruconest misbruikt heeft om verschillende kosten die er eigenlijk niet thuis hoorden, daarop weg te schijven zullen wij nooit weten, maar als ze het allemaal precies volgens de waarheid hebben gedaan, zoals een heilig boontje betaamt, schrijven ze uiteindelijk een verlies van 75 miljoen weg op het ruconest avontuur.

    kun je best stellen dat de deal van Sijmen over de jaren heen getrokken, nog beter is dan wij op basis van de huidige cyfertjes kunnen vaststellen. Namelijk een extra bonus van 75 miljoen die we niet hebben hoeven uitgeven om Ruconest in de markt gekregen te hebben de afgelopen jaren.
  2. [verwijderd] 15 augustus 2016 10:42
    quote:

    weltevree schreef op 15 augustus 2016 10:38:

    Heb zo'n gevoel dat de mannekes door hun aandeeltjes
    geraken om de boel serieus te stoppen, en daarbij indien
    ze geen stukken meer bezitten , ze straks ook geen rechten meer
    kunnen uitoefenen , tja dan ben je zogezegd uit de markt .
    ja, dat zal toch n keer afgelopen moeten zijn.

    ben benieuwd of we eerst de 40 cent van Antop halen of eerst de euro aantikken :D
  3. [verwijderd] 15 augustus 2016 10:44
    quote:

    antop schreef op 15 augustus 2016 10:35:

    Als orders nu eerst een afwacht op de Vries met PB en aanvullende informatie dan kunnen we daarna na 0,40 stijgen. Of wellicht €1,-...
    ik denk dat de 40 cent maar een heel kort tussenstation gaat zijn antop, niet de moeite van het stoppen en uitstappen waard!!

    Zoals Jasje altijd orakelt: INstappeeeeee....seatbelts ooooonnnn....vertrekkeeeeennnn-------->>>GO------------->>>fly hi_------->>>ktjinnggggg!! 1 euro
  4. [verwijderd] 15 augustus 2016 10:55
    quote:

    Beur schreef op 15 augustus 2016 10:52:

    Ik had tot vandaag respect voor je moderatie Mod Henk maar nu val je voor mij door de mand : aan julle Zwarte Ridder mag niet getornd worden kennelijk.

    Nogmaals dan maar: DZW is hier niet 10 jaar maar hoogstens een paar jaar aanwezig.
    En zijn strategie bestaat zoals voorheen uit cherrypicking van wat anderen afgelopen tijd op dit forum hier eerder geschreven of geplaatst hebben en dit vervolgens in een soort weldoordachte raid op dit forum plaatsen. Behalve wellicht views voor IEX voegt het helemaal niets toe.
    is vermeldenswaardig, !!
  5. [verwijderd] 15 augustus 2016 11:05
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 augustus 2016 11:01:

    [...]

    Ik heb NIETS van andere forumschrijvers overgenomen; ik ben 100% origineel.
    hahaha, herinnert u deze post van hem nog?:

    quote alias=DeZwarteRidder id=9528291 date=201608141701

    papaji 24 okt 2015 om 09:03:
    -----------------------------
    Vooral voor de nieuwkomers in Pharming en achtergrond waarom ik eerder heb geroepen: KOPEN KOPEN KOPEN en VASTHOUDEN DIE AANDELEN (en voor de oude rotten een leuke opfrisser):

    Bij de Q3 presentatie gaan de cyfers niet de grootste rol spelen, wat wel belangrijk gaat zijn is wat er in het verschiet ligt, en wat Pharming daarover te vermelden heeft. DAT gaat het koersverloop bepalen. Deze non-quantifiables zijn oa:

    1. Wat momenteel in Amerika en bij Valeant speelt is key voor Pharming. De Pharmareuzen wordt verweten niet genoeg in R&D te investeren. Dit zal tot positieve berichtgeving vanuit VRX omtrent hun steun aan bedrijven zoals Pharming en ontwikkeling van Ruconest leiden. Deze voor Pharming positieve spin-off gaat alleen maar sterker worden de komende maanden door oa de aanval van Citron en de kritiek van H.Clinton op dure medicijnen. Als er een bedrijf is dat de prijs van het medicijn kan rechtvaardigen is het Ruconest/Pharming wel. Hoeveel miljard is er reeds geinvesteerd in Pharming?????? reken dat maar door en hang daarop gebaseerd een prijskaartje aan Ruconest - en het aandeel Pharming (voor mij is dit aandeel m'n pensioenplan, ik zit erin en hou het vast)!!

    2. Dat VRX de scherpe stijging in Ruconest sales blijkbaar significant genoeg vindt om bij de presentatie van hun cyfers te vermelden. Ze hebben zo'n 160 medicijnen in portfolio geloof ik??? De reclame en exposure voor Pharming/ruconest door deze vermelding is PRICELESS !!

    3. Ruconest is nog maar kort beschikbaar in de markt. Patient-ervaringen kunnen er zomaar toe leiden dat Ruconest het voorkeur-medicijn wordt. Dat het medicijn verlaat op de markt is gekomen hoeft helemaal geen ramp te zijn. Dat er een stijging in sales is van maar liefst 30% in slechts 1 kwartaal wijst al op een zeer positieve reactie vanuit het veld, waar het succes van Rucanest uiteindelijk wordt gemaakt of gebroken. Het gaat hier om een niche markt, en vanuit de praktijk hoort men nu reeds signalen dat Ruconest veel minder negatieve side-effects heeft dan medicijnen van concurrenten. PRICE THAT!! (aandeel waardestijging 100%???)

    4. Dat exclusiviteitsrechten van 7 naar 12 jaar is opgerekt geeft behalve vanuit de praktijk (doctoren/pacienten) ook aan dat er vanuit de FDA enorm vertrouwen is in het product. PRICE THAT!!!(aandeel waardestijging 500%???)

    4 bij de lopende Phase2 tests van Ruconest wordt gekeken naar het preventief gebruik vh medicijn. Zover ik het begrepen heb, zijn de concurrenten niet zover dat er een preventief medicijn op de markt is. PRICE THAT!!!(aandeel waardestijging 500%???)

    Er is misschien al 90% van de cyfertjes bekend, maar het Pharming aandeel is een hogedruk ketel welke door de shuffelaars van de afgelopen jaren onder druk gehouden is. Als het dak eraf gaat bij Pharming, dan gaat het ook ECHT eraf. BALLPARK potentie gebaseerd op de non-quantifiables zoals ik hierboven heb geopperd: 1100% stijging vd aandelenkoers in het komende jaar!

    Voor de non-believers onder jullie: Kijk eens naar peers in de biotech sector.

    ALLE positieve signalen van het afgelopen jaar zijn onderdrukt door de speculanten - de druk is nu zooo groot dat de deksel niet meer op de pot gehouden kan worden. Voor mij is de vraag niet OF, maar WANNEER die eraf gaat. En mijn vermoeden is dat WANNEER die eraf gaat, dat ie niet alleen door het dak vliegt, maar nog even vrolijk verder gaat en Haileys komeet opzoekt!! Ik heb mijn veiligheidsgordels reeds om. En u? Stapt u liever uit omdat het een HELLBENDER uit de efteling lijkt te worden??

    Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar de verliezen van oud-pharming beleggers die zo negatief zijn over dit aandeel zijn OOK geen garantie voor de toekomst.

    SUCCES MET BELEGGEN!!
  6. forum rang 8 lucas D 15 augustus 2016 12:01
    Zit te wachten op KBC, maar behalve dat ik ergens gelezen heb dat ze het een goede deal vinden is het opvallend stil.

    Ze zullen er nog niet uit zijn, het is ook moeilijk om te berekenen wat het betekend dat Pharming weer baas in eigen huis word.

    30%omzet/winst naar 100%omzet/winst omzetten is ook bijna niet te doen.:~)
  7. [verwijderd] 15 augustus 2016 12:47
    quote:

    CW1884 schreef op 6 augustus 2016 13:38:

    Heb geprobeerd zo goed mogelijk de verkopen en kosten in kaart te brengen, wat niet meevalt, omdat er teveel verschillende posten zijn. De kosten zijn hoger dan de verkopen, maar er zit een kanttekening aan. Het grootste deel van de kosten zit in R&D. Laat je deze kosten weg, behaalt Pharming helemaal nog niet zo'n gek resultaat. Het is geen goed resultaat, maar de kosten van R&D wegen wel behoorlijk mee.

    Het eerste grafiek/tabel, is de tabel welke ik reeds geplaatst had, met het aantal voorschriften in de US per week, zoals omschreven in de grafiek van Stifel.

    Het tweede grafiekje is een grafiekje met het aantal voorschriften per week vanaf 01.01.2016, met hierbij behorende lineaire trendlijn. Doordat de punten zijn gebaseerd op wekelijkse voorschriften is dit grafiekje nogal onoverzichtelijk. Alleen de trendlijn geeft hierbij duidelijkheid.

    Het derde grafiekje is een grafiekje met het aantal voorschriften per maand vanaf 01.01.2016 (niet per 4 weken, maar per maand), met hierbij behorende lineaire trendlijn. De punten zijn van het aantal voorschriften zijn hier veel duidelijker en geven ook een duidelijker beeld, dan de weekgrafiek.

    Het vierde grafiekje geeft het aantal totale verkopen aan met de onderverdeling in US, RoW en License Fees. De verkopen zijn per kwartaal, zoals gerapporteerd in de kwartaalverslagen. In deze grafiek is duidelijk te zien, dat de License Fees altijd gelijk zijn, de verkopen in RoW nagenoeg elk kwartaal gelijk zijn met uitzondering van Q1 2016, welke veroorzaakt werd door SOBI en dat de verkopen in de USA eerst stegen, daarna zakten door de perikelen rondom Valeant en inmiddels weer aan het stijgen is. Hoe lang en hoeverre deze stijging doorzet moeten we afwachten in de aankomende kwartalen.

    Het vijfde grafiekje geeft de totale kosten aan met de onderverdeling in Marketingkosten, Algemene Kosten, R&D Kosten en Inkoopkosten. De kosten zijn per kwartaal, zoals gerapporteerd in de kwartaalverslagen. In het grafiekje is duidelijk te herkennen, dat de grootste kostenpost tot op dit moment de R&D was.

    Het laatste grafiekje geeft de totale verkopen en totale kosten weer in een lineaire grafiek. Blauw is hierbij de verkopen met de bijbehorende trendlijn. Rood is hierbij de kosten met de bijbehorende trendlijn. En omdat R&D de grootste kostenpost was en is heb ik deze hier ook bijgevoegd met de bijbehorende trendlijn. Wat opvalt in het grafiekje is dat de kosten veel hoger zijn, dan de verkopen, maar dat beide trendlijnen parallel aan elkaar lopen. Dat wil zeggen naar mate de verkopen stijgen, stijgen ook de kosten. Dit zelfde geldt ook voor de R&D kosten. Nu had dhr. de Vries dit al medegedeeld, dat als de verkopen stijgen, Pharming zich gesterkt voelt om meer te investeren in R&D en andersom. In het grafiekje is duidelijk te zien, dat dit ook daadwerkelijk het geval is.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1337569/4/Verk...

    Dag CW1844, ik ben een nieuwe alias op dit forum en moet zeggen dat van alle posts die van jou het meest neutrale en realistische beeld geven van de huidige stand van zaken bij Pharming.

    Voor de rest wordt er voornamelijk alleen maar gespeculeerd of ronduit onwaarheden verkondigd, of er worden oude koeien uit de sloot gehaald (wel grappig gezien het verleden met stier herman)

    In ondernemersland leert men van de fouten, maar kijkt men altijd naar de toekomst, en beslissingen nu, moet men niet baseren op cyfers van weleer.

    Omdat de nieuwe horizon van Pharming na de deal met Valeant nog zo vers van de pers is, en er nog maar montjesmaat concrete gegevens bekend zijn gemaakt, wil ik mij graag op dit forum introduceren als een voorstander van de koers die Pharming nu ingeslagen is.

    Ik weet niet of ik zo geweldig positief kan bijdragen als CW1844, maar als ik naar opinies, analyses en meningen over Pharming wens te kijken op dit forum, zal ik als eerste de bijdrages van hem raadplegen.

    Nu nog de meningen van de analysten zoals KBC maar hopelijk een aantal newbies erbij, en we hebben weer een inhoudelijk relevant en zinvol communicatieplatform
  8. [verwijderd] 15 augustus 2016 13:01
    quote:

    DonQuichote schreef op 15 augustus 2016 12:47:

    [...]

    www.iex.nl/Forum/Topic/1337569/4/Verk...

    Dag CW1844, ik ben een nieuwe alias op dit forum en moet zeggen dat van alle posts die van jou het meest neutrale en realistische beeld geven van de huidige stand van zaken bij Pharming.

    Voor de rest wordt er voornamelijk alleen maar gespeculeerd of ronduit onwaarheden verkondigd, of er worden oude koeien uit de sloot gehaald (wel grappig gezien het verleden met stier herman)

    In ondernemersland leert men van de fouten, maar kijkt men altijd naar de toekomst, en beslissingen nu, moet men niet baseren op cyfers van weleer.

    Omdat de nieuwe horizon van Pharming na de deal met Valeant nog zo vers van de pers is, en er nog maar montjesmaat concrete gegevens bekend zijn gemaakt, wil ik mij graag op dit forum introduceren als een voorstander van de koers die Pharming nu ingeslagen is.

    Ik weet niet of ik zo geweldig positief kan bijdragen als CW1844, maar als ik naar opinies, analyses en meningen over Pharming wens te kijken op dit forum, zal ik als eerste de bijdrages van hem raadplegen.

    Nu nog de meningen van de analysten zoals KBC maar hopelijk een aantal newbies erbij, en we hebben weer een inhoudelijk relevant en zinvol communicatieplatform
    ja ik ben ook spik splinter nieuw hier, lol
15.953 Posts
Pagina: «« 1 ... 790 791 792 793 794 ... 798 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links