Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1000 1001 1002 1003 1004 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 30 augustus 2016 20:01
    quote:

    dentroef schreef op 30 augustus 2016 18:37:

    [...]daar heb je het dubbele nationaliteit vraagstuk terug . Laat ze kiezen en niet enkel en alleen de turken .

    Als ze kiezen voor het niet nederlandse paspoort, kunnen ze blijven onder expat status (als ze dus werken ), toeristenvisa o.v. ze de openbare orde niet schenden ..........etc....

    Het probleem is de politiek , die wil dit varken, de dubbele nationaliteit , niet aan de oren trekken .
    Dus doen de wetgevers en uitvoerende macht niks .
    Hoe gaat Nederland dan om met de Marokkaanse gemeenschap? Bijna allemaal dubbel nationaliteit en de koning van Marokko wil van geen wijken weten.
  2. Belegde boterham 31 augustus 2016 00:09
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 27 augustus 2016 16:11:

    [...]


    Ik meen het recht te hebben op het behoud van mijn cultuur, zeer breed opgevat. Die is multi-cultureel en erkent expats.
    En daar moeten andersdenkenden het mee doen. Van de rest moeten hoofddoekjes en haatbaarden afblijven.

    Of willen jullie oorlogen verplaatsen naar NL? Dan kan je ze terugkrijgen, jullie eeuwige overdreven en retorische woestijnvechters. Jullie etnische emoties zijn me worst, ze doen me niks.
    Ik wil jullie Arabische idioterieën niet over mijn vloer. Je kunt me met jullie gegok met jullie arme kinderen echt niet verder overtuigen.
    Ik verwijt vele bootvluchtelingen het gokken met hun kinderen, zelfs nog ongeboren.
    Dat soort ouderschap lusten wij hier niet. Blijf waar je bent, tenzij de bommen je om de oren vliegen. Ga dan 100 of 200 km verderop, en ontvang daar onze steun.

    Wie door vele Balkanlanden komt sjokken om ons dichtbevolkte lande te bereiken, is niet goed snik. Hier wacht bijstand en ellende. Wij hebben onze eigen armen, wat neo's als VVD of D'66 ook mogen zeggen.

    Fulmineren is een werkwoord voor je BDB?

    Narcistische trekjes ten overvloede;

    Ik, ik en jullie en Wij lusten dit niet?

    Toch sneu om op je leeftijd te keer gaan tegen 'jullie' op een draadje... Waar blijft je WO-waardigheid? Publiceer als alwetende fysicus~! ten strijde tegen de jullie's voor het alwetende IK.

    Ik rikketik en niet goed snik BDB
  3. forum rang 10 rationeel 31 augustus 2016 00:28
    Islamitische Staat heeft dinsdagavond bevestigd dat een belangrijke leider en woordvoerder van de terreurgroep is omgekomen.
    Abu Muhammad al-Adnani werd gedood in de Syrische stad Aleppo. Onduidelijk is nog hoe hij om het leven is gekomen. Hij werd na Abu Bakr al-Baghdadi gezien als de belangrijkste leider van IS.

    Naast de woordvoering voor de terreurgroep, leidde hij ook operaties in Syrië.

    In juni 2014 werd hij bekend als gezicht van de terreurgroep, toen hij publiekelijk het kalifaat uitriep. Eerder dit jaar kwamen al berichten naar buiten dat Al-Adnani gewond was geraakt bij een luchtaanval in de Iraakse stad Barwana. Bij deze aanval verloor hij veel bloed.

    VS
    De Verenigde Staten bestempelden hem in augustus 2014 als terrorist en loofden een beloning uit van 5 miljoen dollar (ruim 4,4 miljoen euro) voor de tip die zou leiden tot zijn dood of arrestatie.

    Amerikaanse defensiefunctionarissen verklaarden dinsdag dat het Amerikaanse leger een luchtaanval had uitgevoerd op de stad al-Bab in de provincie Aleppo en dat het doel een hoge leider van IS was. De naam van die leider werd echter niet genoemd.

    In 2005 werd Al-Adnani al gearresteerd door Amerikaanse troepen en vastgezet in Camp Bucca in Irak, daar ontmoette hij vermoedelijk ook IS-leider Al-Baghdadi. In 2009 sloot Camp Bucca.
  4. [verwijderd] 31 augustus 2016 00:28
    quote:

    Belegde boterham schreef op 31 augustus 2016 00:09:

    [...]

    Fulmineren is een werkwoord voor je BDB?

    Narcistische trekjes ten overvloede;

    BDB heeft geen narcistische trekjes.
    En dat verwijt komt van iemand die ons zo graag wil laten weten dat hij vaak dineert met medisch specialisten en dat zijn partner hoog opgeleid is.
  5. [verwijderd] 31 augustus 2016 00:43
    quote:

    Belegde boterham schreef op 31 augustus 2016 00:19:

    "Ik meen het recht te hebben op het behoud van mijn cultuur, zeer breed opgevat. Die is multi-cultureel en erkent expats."

    Jij en jouw cultuur, maatgevend voor onze cultuur?

    Wat is je cultuur dan?

    Op een draadje het verschil willen maken, trieste cultuur niet¿?
    Ik meen.... ?
    Nee je zult dat recht moeten verdedigen dat zal moet je nu wel duidelijk zijn als belegde boterham , eentje van ons die blijkbaar de weg kwijt is(verzopen in teveel kennis ), het bestaan van jouw/onze cultuur reeds in vraag stelt .

    Je zult dus uit je pijp moeten komen , wil je jouw rechten doen gelden .Kennis van die cultuur en respect voor die cultuur die haaks op onze staat kan geen kwaad , maar is niet noodzakelijk om te constateren dat jouw cultuur in het defensief word gedrukt en gechanteerd en onder druk word gezet door terreur van die andere cultuur . En wat doet een aangepaste slimme slimme dan . Actie ondernemen .

    www.youtube.com/watch?v=MkTw3_PmKtc
  6. forum rang 6 NewKidInTown 31 augustus 2016 06:23
    quote:

    dentroef schreef op 31 augustus 2016 00:43:

    [...]Ik meen.... ?
    Nee je zult dat recht moeten verdedigen dat zal moet je nu wel duidelijk zijn als belegde boterham , eentje van ons die blijkbaar de weg kwijt is(verzopen in teveel kennis ), het bestaan van jouw/onze cultuur reeds in vraag stelt .

    Je zult dus uit je pijp moeten komen , wil je jouw rechten doen gelden .Kennis van die cultuur en respect voor die cultuur die haaks op onze staat kan geen kwaad , maar is niet noodzakelijk om te constateren dat jouw cultuur in het defensief word gedrukt en gechanteerd en onder druk word gezet door terreur van die andere cultuur . En wat doet een aangepaste slimme slimme dan . Actie ondernemen .

    Doe toch maar een muur dan:

    www.youtube.com/watch?v=IjcYwsW7cXQ
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 31 augustus 2016 07:19
    quote:

    rationeel schreef op 27 augustus 2016 18:03:

    [...]
    De ellende met alle politieke partijen zal niet lang meer duren volgens BAKAS. Ik denk zelf ook dat het einde in zicht is. In ieder geval met ALLE huidige partijen,
    Hij voorziet voor nu een zaken kabinet. Dat zal ook niet veel op leveren als we niet eerst de NEXIT realiseren. Nederland heeft nu natuurlijk niets in te brengen. Kan helemaal geen eigen koers varen.
    Het allereerste probleem is dat de grenzen dicht moeten, en dat de ISLAM gekte moet worden aangepakt.
    Opstellen van gedragsregels, en eens een keertje handhaven om te beginnen.
    Jij spreekt voor jezelf.
    Het enige dat ik met je eens ben is dat NL een te hoge bevolkingsdichtheid heeft en integratieproblemen heeft, en dat we daarom immigratie van (economische) asielzoekers zoveel mogelijk moeten afremmen.

    De Islamofobie van jou en anderen hier, en van GW, ervaar ik als aanslag op mijn godsdienstvrijheid. Daar moet ik niks van hebben. Gebedshuizen verbieden? Kom nou, het riekt naar nazisme.

    Wat scherpe kritiek op fundamentalistische of nationalistische (Erdogan!)-varianten niet uitsluit.
    En de meest harde maatregelen tegen terrorisme en haatpredikers svp.

    Ik ben en blijf voor versterking van defensie. En voor militair ingrijpen bij de problemen in het M.O. zelf. Liefst met VN-mandaat. Ik bedoel Syrië.

    Dat VN-mandaat kan niet vanwege het Russische of Chinese veto?
    Het wordt tijd dat de westerse democratieën duidelijk maken dat de VN dan niets meer voorstelt, en dat de NATO dan zijn eigen gang zal gaan.
    Omdat de NATO gaat over mijn mijn verdediging tegen idioten.

    Groet van een calvinist.
  8. forum rang 9 josti5 31 augustus 2016 08:45
    'De Islamofobie van jou en anderen hier, en van GW, ervaar ik als aanslag op mijn godsdienstvrijheid. Daar moet ik niks van hebben. Gebedshuizen verbieden? Kom nou, het riekt naar nazisme.'

    Toe maar: 'nazisme'...

    Je eindigt deze posting met 'calvinist' en de combinatie van beide termen valt mij in het verkeerde keelgat.

    Want dat zogenaamde 'recht op godsdienstvrijheid' dat je zo na aan het hart ligt, is de dood in de pot voor miljoenen van je eigen christenvrienden in alle landen, waar de islam het voor het zeggen heeft gekregen.
    Daarom word ik altijd nog witheet, als dat politiek kleingristelijke grut hun door de islam onderdrukte en vermoorde christenbroeders weer eens verraadt door hier te lande het 'recht op godsdienstvrijheid' te verdedigen.
    De keten is zo sterk als de zwakste schakel, zo ook met betrekking tot het 'recht op godsdienstvrijheid'.
    Dat 'recht' bestáát helemaal niet in de islamitische wereld, en wil je in je eigen wereld dat recht verdedigen, dan kun je die islam hier ter plekke niet toelaten.
    OK, je zit met dat 'recht op godsdienstvrijheid' in een spagaat, en dat toon je zelf aan, door onmiddellijk af te zwakken:

    'Wat scherpe kritiek op fundamentalistische of nationalistische (Erdogan!)-varianten niet uitsluit.
    En de meest harde maatregelen tegen terrorisme en haatpredikers svp.'

    Het is de overbekende calvinistische dubbele moraal: de dubbele jenever in het Staphorster koffiekopje, duidelijk zichtbaar achter de ramen, op zondag, na de dienst...

    Als jij zo staat voor dat 'recht op gdosdienstvrijheid', dan kun je dat hier (nog) bestaande recht alléén maar verdedigen, door de zwakste schakel uit de ketting te halen: geen islam in gebieden, waar recht op godsdienstvrijheid heerst, want dat recht gaat door de aanwezigheid van de islam onherroepelijk naar de knoppen.

    Niet alleen verraden jij en je kleingristelijke broeders je mede-christenen in de islamitische landen, maar jullie verraden ook het recht op godsdienstvrijheid, door de islam toe te laten.

    De Judassen anno 2016, zeg maar.

    En dan diegenen, die juist dat recht op godsdienstvrijheid helpen verdedigen door de islam een halt toe te roepen weer richting nazismehokje te duwen: hoe dubbel kan een calvinist toch wezen...



  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 31 augustus 2016 10:30
    Dank u, Josti, U verwijst naar mijn bescheidenheid.

    Dank. Etnische verschillen leiden tot verschillende oordelen over religies.
    Incl. het spirituele van uw kant.

    Ik ben rechtlijniger. Extremisten bedreigen ons, en soms echt.

    Basta, het is genoeg. Spiritueel of calvinistisch, of anti-clericaal als u.
    Zijn we het hier niet allen eens??

  10. forum rang 10 rationeel 31 augustus 2016 11:02
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 31 augustus 2016 10:30:

    Dank u, Josti, U verwijst naar mijn bescheidenheid.

    Dank. Etnische verschillen leiden tot verschillende oordelen over religies.
    Incl. het spirituele van uw kant.

    Ik ben rechtlijniger. Extremisten bedreigen ons, en soms echt.

    Basta, het is genoeg. Spiritueel of calvinistisch, of anti-clericaal als u.
    Zijn we het hier niet allen eens??

    BDB:)

    JOSTI:) geeft aan waarin jouw redenering mank gaat. Gisteren heb ik een linkje geplaatst voor een filmpje, eigenlijk een reeks filmpjes, die zeer instructief en verhelderend werken voor iedereen die van goeden wille is, maar niet heeft doorgedacht over de konsekwenties, en over de anderen die misschien MINDER goedwillend zijn.
    De ene mens is de andere niet. De ene cultuur is de andere niet en de ene godsdienst is ook al de andere niet.
    Dat wil zeggen dat de ene handschoen soms...heel vaak...NIET past.
    Het zou heel prettig zijn als we de mensheid als een en dezelfde zouden kunnen beschouwen. Helaas ...het is niet zo. In veel mensen zit helaas iets wat uitgeroeid zou moeten worden.
    Godsdienst vrijheid? Alle vrijheid? Op gelijke voorwaarden. Ik respecteer jou, net zo ver als jij mij respecteert.
    Grenzen dicht. NEXIT...Orde op zaken stellen.
  11. forum rang 10 rationeel 31 augustus 2016 11:33
    Ook een interessante serie documentaires. Oude restanten volkeren in het midden oosten.

    Van Nablus naar Ninevé

    Kefah Allush (her)ontdekt in het Midden-Oosten oude volken, schitterende landschappen en mysterieuze culturen. De verhalen van gewone mensen in hun alledaagse bezigheden komen in deze zesdelige serie aan bod.

    De ISLAM is er alles overheersend. De restanten proberen zich te handhaven, maar sommigen zullen het niet lang meer maken, omdat juist degenen die het intelligentst??? zijn hun jongeren verliezen aan ons, de moderne wereld, waar je wetenschap kunt bedrijven, of een zaak groot kunt maken. En je niet hoeft te laten onderdrukken.

    Interessant zijn ook de DRUZEN:.

    De Druzen (Libanon)
    In het verleden zijn de Druzen in Libanon vaak vervolgd en onderdrukt door christenen en moslims. Uit zelfbescherming hulden ze hun wat afwijkende, mystieke geloof in mysterie en geslotenheid. Een mysterieuze cocon waarin ze zich veilig waanden. Zelfs onder de Druzen is er maar een kleine groep 'wetenden' die echt toegang hebben tot alle mysteries. Kefah Allush probeert iets van de geheimen van de Druzen te ontrafelen. Hij vraagt zich af of de Druzen, door zich te hullen in het onbekende, zich juist niet onbemind maken. Worden ze daarmee niet een makkelijk slachtoffer van nieuwe vervolging en onderdrukking?

    Ze noemen hun godsdienst ISLAM om zich schuil te houden. En bewaren het geheim door slechts een klein deel van het volk inzicht te geven, in wat nu eigenlijk hun godsdienst inhoudt.

    Er valt veel uit te leren.

  12. [verwijderd] 31 augustus 2016 12:14
    quote:

    Cas1 schreef op 29 augustus 2016 10:33:

    [...]

    De Belgische krant De Tijd brengt nu ook relaas van de afgang van Merkel.
    www.tijd.be/politiek_economie/europa_...

    Morgen in De Telegraaf en in de FD.
    De Telegraaf heeft dit nu eindelijk ook door:
    www.telegraaf.nl/buitenland/26512461/...
  13. forum rang 10 rationeel 31 augustus 2016 14:47
    Australie:

    Some more information has come up about this picture. The hood on the boy is to stop him from spitting on everybody. His arms are restrained not to torture him but to stop him from self harming which he was threatening to do.
    He has a long history of violent delinquency and is a well known person to the police. In the prior week he had committed three serious crimes including robbery and assault and the day before was in police chase and he tried to kill a police officer by running him over with the car he was driving. This kid is trouble on legs.

    In the aboriginal communities there is extreme alcohol abuse on a daily basis, funded in part by the $300 a week they get as social security. He quite possibly suffers from foetal alcohol syndrome which is the result of the mother drinking alcohol while pregnant. This is very frequent in these communities, and it breeds depression and aggression. The average amount spent on aboriginals in Australia from all government sources to try to help and straighten them about into a healthy life is about $100,000 per person per annum. Still notwithstanding this, not much has changed. The only peaceful and safe places in this community tend to be church mission stations. There is a strong moral structure and social discipline.
    In aboriginal communities they believe a child should not be disciplined before

    Ingrijpen in de voortplanting?

  14. [verwijderd] 31 augustus 2016 21:41
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 31 augustus 2016 07:19:

    [...]
    Wat scherpe kritiek op fundamentalistische of nationalistische (Erdogan!)-varianten niet uitsluit.
    En de meest harde maatregelen tegen terrorisme en haatpredikers svp.

    Ik ben en blijf voor versterking van defensie. En voor militair ingrijpen bij de problemen in het M.O. zelf. Liefst met VN-mandaat. Ik bedoel Syrië.

    Dat VN-mandaat kan niet vanwege het Russische of Chinese veto?
    Het wordt tijd dat de westerse democratieën duidelijk maken dat de VN dan niets meer voorstelt, en dat de NATO dan zijn eigen gang zal gaan.
    Omdat de NATO gaat over mijn mijn verdediging tegen idioten.

    Groet van een calvinist.

    BDB, volgens mij is zo goed als iedereen voor de meest harde maatregelen tegen terrorisme en haatpredikers, maar waarom vind u het moeilijk te geloven dat het beleid van bepaalde westerse democratieën was/is om terroristen te steunen?

    Gelooft u het niet als iemand zoals Arnold Karskens zegt dat de bedoeling was om dat gebied met al dat olie op te delen en ''wij'' indirect groepen bewapenen (en dan gaat het niet om de Koerden).

    Om maar niet te spreken van de bredere context.

    Letterlijke woorden de heer Karskens: ''WIJ CREËREN DIE MONSTERS!''.

    Gelooft u het niet als die Nederlandse pater die vermoord is in Syrië zegt dat de regering daar telkens reageerden op buitensporig geweld van opstandelingen?

    U bent geen naïef man. U weet toch waartoe onze westerse democratieën in staat zijn als het gaat om landen destabiliseren in het kader van geopolitiek?

    Is foute politiek zo ondenkbaar?
  15. [verwijderd] 31 augustus 2016 22:02
    quote:

    asti schreef op 31 augustus 2016 21:41:

    [...]
    BDB, volgens mij is zo goed als iedereen voor de meest harde maatregelen tegen terrorisme en haatpredikers, maar waarom vind u het moeilijk te geloven dat het beleid van bepaalde westerse democratieën was/is om terroristen te steunen?

    Gelooft u het niet als iemand zoals Arnold Karskens zegt dat de bedoeling was om dat gebied met al dat olie op te delen en ''wij'' indirect groepen bewapenen (en dan gaat het niet om de Koerden).

    Om maar niet te spreken van de bredere context.

    Letterlijke woorden de heer Karskens: ''WIJ CREËREN DIE MONSTERS!''.

    Gelooft u het niet als die Nederlandse pater die vermoord is in Syrië zegt dat de regering daar telkens reageerden op buitensporig geweld van opstandelingen?

    U bent geen naïef man. U weet toch waartoe onze westerse democratieën in staat zijn als het gaat om landen destabiliseren in het kader van geopolitiek?

    Is foute politiek zo ondenkbaar?
    sarah wagenknecht, wie ik eén van de weinige van links acht die soms spijkers ...., zeer interessante politica , geeft dit ook steeds als antwoord ,"wij" creeren die monsters?,dus stop daarmee en terreur verdwijnt uiteindelijk .

    Nu dat is geen oplossing .Vind ik op zij minst naief .Alhoewel er wat waarheid zit in de bovenstaande capslock statement ,is de opdracht van politici hier :De boel hier terreur vrij te houden , onze waarden (de verlichting ) uit te dragen en te verdedigen .Dus de nodige acties zijn gekend en de te wieden wortel van het terreur probleem in onze maatschappij ook .
  16. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 31 augustus 2016 23:54
    quote:

    rationeel schreef op 31 augustus 2016 11:02:

    [...]

    BDB:)

    JOSTI:) geeft aan waarin jouw redenering mank gaat. Gisteren heb ik een linkje geplaatst voor een filmpje, eigenlijk een reeks filmpjes, die zeer instructief en verhelderend werken voor iedereen die van goeden wille is, maar niet heeft doorgedacht over de konsekwenties, en over de anderen die misschien MINDER goedwillend zijn.
    De ene mens is de andere niet. De ene cultuur is de andere niet en de ene godsdienst is ook al de andere niet.
    Dat wil zeggen dat de ene handschoen soms...heel vaak...NIET past.
    Het zou heel prettig zijn als we de mensheid als een en dezelfde zouden kunnen beschouwen. Helaas ...het is niet zo. In veel mensen zit helaas iets wat uitgeroeid zou moeten worden.
    Godsdienst vrijheid? Alle vrijheid? Op gelijke voorwaarden. Ik respecteer jou, net zo ver als jij mij respecteert.
    Grenzen dicht. NEXIT...Orde op zaken stellen.
    Je zit fout. Ergens pijnlijk. Denk eens aan misleidden die -hier geboren- goedgelovig en zonder grenzen, onder het fascisme van Erdogan vallen. Marinus van der Lubbe is er niets bij.

    Met echte godsdienst heeft dit alles weinig te maken. Godsdienst wordt door machtswellustelingen vaak misbruikt.

  17. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 1 september 2016 00:02
    quote:

    asti schreef op 31 augustus 2016 21:41:

    [...]
    BDB, volgens mij is zo goed als iedereen voor de meest harde maatregelen tegen terrorisme en haatpredikers, maar waarom vind u het moeilijk te geloven dat het beleid van bepaalde westerse democratieën was/is om terroristen te steunen?

    Gelooft u het niet als iemand zoals Arnold Karskens zegt dat de bedoeling was om dat gebied met al dat olie op te delen en ''wij'' indirect groepen bewapenen (en dan gaat het niet om de Koerden).

    Om maar niet te spreken van de bredere context.

    Letterlijke woorden de heer Karskens: ''WIJ CREËREN DIE MONSTERS!''.

    Gelooft u het niet als die Nederlandse pater die vermoord is in Syrië zegt dat de regering daar telkens reageerden op buitensporig geweld van opstandelingen?

    U bent geen naïef man. U weet toch waartoe onze westerse democratieën in staat zijn als het gaat om landen destabiliseren in het kader van geopolitiek?

    Is foute politiek zo ondenkbaar?
    Ik mag Karskens wel, maar hij overdrijft graag.

    Er is verschil tussen achteraf-gezien foute of halfslachtige politiek, en bewust fout beleid.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1000 1001 1002 1003 1004 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0642 -0,27%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.377,85 +0,71%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links