Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,882 19 apr 2024 15:28
  • +0,014 (+1,56%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 5.829.205 Gem. (3M) 6,9M

Zika Virus

284 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. $rob$ 14 juni 2016 15:59
    quote:

    Harry1977 schreef op 14 juni 2016 00:46:

    finance.yahoo.com/news/positiveid-suc...

    Iemand bekend met dit aandeel op de OTC?
    Voor OTC aandelen in het algemeen geldt: afblijven, tenzij je het geld makkelijk kunt missen. OTC aandelen kunnen zeer goed renderen, maar de kans op een kat in de zak is aanzienlijk......
  2. forum rang 10 voda 14 juni 2016 21:47
    WHO: laag risico verdere verspreiding zika

    Er is een ,,zeer laag risico'' op verdere verspreiding van het zikavirus door de Olympische Spelen in Brazilië, het hart van de huidige uitbraak. Dat zeiden deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag.

    Redactie 14-06-16, 21:36 Laatste update: 21:42

    Het WHO-panel, dat zijn derde teleconferentie hield over het door muggen overgebrachte zikavirus, bevestigde ook zijn eerdere advies dat er ,,geen algemene beperkingen op reizen en handel nodig zijn met landen waar zika voorkomt''. Dat geldt ook voor steden in Brazilië waar op vijf augustus de Olympische Spelen beginnen.

    Olympische Spelen
    ,,De risico's voor mensen die naar de Olympische Spelen gaan, zijn niet anders dan voor andere gebieden waar een uitbraak van zika is'', zei David Heymann, voorzitter van het panel van deskundigen bij de WHO in Genève na de vergadering.

    www.ad.nl/nieuws/who-laag-risico-verd...
  3. [verwijderd] 14 juni 2016 22:31
    quote:

    voda schreef op 14 juni 2016 21:47:

    WHO: laag risico verdere verspreiding zika

    Er is een ,,zeer laag risico'' op verdere verspreiding van het zikavirus door de Olympische Spelen in Brazilië, het hart van de huidige uitbraak. Dat zeiden deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag.

    Redactie 14-06-16, 21:36 Laatste update: 21:42

    Het WHO-panel, dat zijn derde teleconferentie hield over het door muggen overgebrachte zikavirus, bevestigde ook zijn eerdere advies dat er ,,geen algemene beperkingen op reizen en handel nodig zijn met landen waar zika voorkomt''. Dat geldt ook voor steden in Brazilië waar op vijf augustus de Olympische Spelen beginnen.

    Olympische Spelen
    ,,De risico's voor mensen die naar de Olympische Spelen gaan, zijn niet anders dan voor andere gebieden waar een uitbraak van zika is'', zei David Heymann, voorzitter van het panel van deskundigen bij de WHO in Genève na de vergadering.

    www.ad.nl/nieuws/who-laag-risico-verd...

    Verdere verspreiding van het TripleR-virus is door de recente koersdalingen van Pharming gelukkig ook de kop ingedrukt.
  4. forum rang 10 voda 21 juni 2016 18:50
    Gelekoortsmuggen aangetroffen op Schiphol

    Op Schiphol zijn onlangs voor het eerst drie gelekoortsmuggen aangetroffen. De diertjes kunnen via een steek infectieziekten als gele koorts, knokkelkoorts, chikungunya en zikakoorts overbrengen. Ze zaten in muggenvallen, die op de luchthaven zijn geplaatst.

    redactie 21-06-16, 17:45 Laatste update: 17:54 Bron: ANP

    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de controle op de exotische insecten nu uitbreiden.

    Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vormt de vondst van de drie volwassen muggen op de luchthaven echter geen risico voor mensen, omdat de ziekten in Nederland niet voorkomen en de muggen niet gevonden zijn in ruimten waar passagiers verblijven. Uit voorzorg worden potentiële broedplaatsen opgespoord en behandeld om verspreiding van deze muggensoorten in Nederland te voorkomen.

    Controles
    Schiphol wordt al sinds 2010 gecontroleerd op de aanwezigheid van exotische muggen. Eerder werd in 2010 de gelekoortsmug aangetroffen op bandenbedrijven in Heijningen en Oosterhout.

    Krokodillen en spinnen

    Het is niet voor het eerst dat er exotische dieren in Amsterdam worden gevonden. Zo werd begin deze maand een 90 centimeter lange krokodil in een kruipruimte in Amsterdam gevonden, die al dood bleek te zijn.

    Gisteren werd bekend dat een toerist een vogelspin in zijn hotelkamer had gevonden. Het dier werd waarschijnlijk op een beurs gekocht door één van de hotelgasten. De spin is mogelijk losgelaten door de koper, of het dier is ontsnapt.

    www.ad.nl/amsterdam/gelekoortsmuggen-...
  5. Berdientje 22 juni 2016 11:03
    LEIDEN, Netherlands, February 26, 2016

    www.perssupport.nl/persbericht/97640/...

    HAE patients previously dependent on plasma derived C1INH therapies, including adolescents, will be able to receive RUCONEST(R) with the benefit of eliminating risks of exposure to known blood borne pathogens, such as Hepatitis A, B, C, E, HIV, and CJD, as well as continuously (re)-emerging pathogens,
    such as the recent ZIKA virus."

    Please see Prescribing Information for RUCONEST as applicable for various jurisdictions. www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document...
  6. Berdientje 28 juni 2016 18:58
    Zikavaccins met succes getest op muizen
    13 min geleden
    CHICAGO - Twee experimentele vaccins tegen het gevreesde zikavirus zijn met succes getest op muizen. Na één enkele injectie bleken de knaagdieren volledig beschermd toen ze een of twee maanden later werden blootgesteld aan het virus dat door muggensteken wordt overgebracht.

    Dat heeft een Amerikaanse onderzoeksgroep, onder leiding van Harvard-professor Dan Barouch, dinsdag bekendgemaakt in het blad Nature.

    "Dit is een bemoedigende stap voor de ontwikkeling van een vaccin tegen zika en de pre-klinische testen. Deze informatie is erg nuttig om te vergelijken met de reeks middelen waaraan elders wordt gewerkt'', reageerde Adrian Hill, die als directeur van het Jenner Instituut van de Universiteit van Oxford op dit terrein bezig is.

    De nu geteste vaccins zijn van twee verschillende types. Barouch en collega's maakten een DNA-versie, met genetisch materiaal van een Braziliaanse stam van het zikavirus. De andere is door wetenschappers van het Walter Reed Instituut uit Maryland ontwikkeld op basis van een gezuiverd en inactief gemaakt virus uit Puerto Rico. Beide boden 100 procent protectie. Een beloftevolle studie met apen is gaande.
  7. forum rang 10 voda 6 juli 2016 16:23
    Sanofi sluit overeenkomst met Amerikaanse leger

    Overeenkomst ter ontwikkeling van vaccinatie zikavirus.

    Sanofi heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Amerikaanse leger om het onderzoek naar een vaccin tegen het zikavirus verder uit te breiden. Dit meldde de Franse farmaceut woensdag.

    Onder de overeenkomst krijgt Sanofi toegang tot een vaccinatietechnologie van het Walter Reed Army Institute of Research, die de Franse farmaceut zal gebruiken in een Fase 2 studie.

    De overeenkomst opent volgens Sanofi de deur tot een bredere samenwerking met de Amerikaanse overheid.

    Op een rode Franse beurs koerste het aandeel Sanofi woensdag rond de klok van tien uur 0,5 procent lager op 74,19 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 25 juli 2016 20:40
    Eerste zika-baby in Spanje geboren

    In Spanje is voor de eerste keer een baby geboren met de afwijking microcefalie, veroorzaakt door het zikavirus. Dat melden Catalaanse gezondheidsdiensten vandaag. Het kind heeft door de afwijking van het centrale zenuwstelsel een te kleine schedelomvang en een hersenafwijking.

    Redactie 25-07-16, 17:31 Laatste update: 19:23

    De afwijking bij het kind is geen verrassing. De moeder liep de gevreesde virusinfectie, die wordt overgebracht door muggen, op tijdens een reis in Zuid-Amerika. In mei werd de diagnose gesteld. Ze besloot toen het kind te houden.

    Bij twee eerdere zwangerschappen in Spanje waarbij microcefalie werd vastgesteld, werd abortus gepleegd.

    New York
    Drie dagen geleden meldde NBC New York nog dat in de stad New York voor het eerst een kind met aan het zikavirus gerelateerde afwijkingen was geboren.

    Mogelijk zullen er tienduizenden baby's op de wereld worden gezet met misvormingen, zoals microcefalie. Dat staat in een studie van het
    gespecialiseerde tijdschrift Nature Microbiology. In totaal zouden 93,4 miljoen personen besmet kunnen zijn met het virus, onder wie 1,65 miljoen zwangere vrouwen, staat in de studie van het

    In acht op de tien gevallen is de infectie ongevaarlijk of wordt ze zelfs niet opgemerkt, zeggen de auteurs ook. Tegen de infectie bestaat geen vaccin, noch een behandeling.

    www.ad.nl/buitenland/eerste-zika-baby...
  9. forum rang 10 voda 29 juli 2016 21:15
    Zikavirus actief in vroege zwangerschap

    Onderzoekers van het Erasmus MC hebben het zikavirus ontdekt in de placenta van een elf weken zwangere vrouw en in cellen van de foetus die betrokken zijn bij de aanleg van botten en gewrichten. Zij tonen daarmee voor het eerst aan dat het zikavirus al heel vroeg in de zwangerschap actief kan zijn buiten het centrale zenuwstelsel.

    In Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied is momenteel een uitbraak met zikavirus gaande, waardoor kinderen worden geboren met een abnormaal kleine schedel en de spierziekte Guillain-Barré syndroom.

    "Tot nu toe is er weinig bekend over welk effect een infectie met het zikavirus kan hebben in de vroege zwangerschap en welke gevolgen dit kan hebben voor de ongeboren vrucht. Wij hebben ontdekt dat het zikavirus niet alleen in zenuwweefsel actief kan zijn maar ook daarbuiten. Dat is buiten de hersenen en het ruggenmerg, waar tot nu toe veel onderzoek naar is gedaan. Het virus werd gevonden in het laagje dicht bindweefsel dat zich om kraakbeen heen bevindt van een elf weken oude foetus", zegt Annemiek van der Eijk.

    Miskraam

    Van der Eijk: "Onbekend is hoe vaak dit voorkomt en of het een miskraam kan veroorzaken. De zwangere vrouw kreeg een miskraam, waarschijnlijk omdat haar ongeboren kind besmet was met het zikavirus. Andere oorzaken voor de miskraam, zoals genetisch aangeboren afwijkingen en infecties zijn uitgesloten. Tevens bleek het zikavirus veel langer dan normaal aantoonbaar in haar bloed. Normaal gesproken is iemand een week besmet en daarna is het virus niet meer terug te vinden in het bloed. Dat deze patiënt het virus veel langer in haar bloed had, kan erop wijzen dat het virus in de foetus de bron is geweest. Dat is belangrijke informatie voor vervolgonderzoek."

    Belangrijke stap

    "De vondst van het virus zo vroeg in de zwangerschap en buiten het zenuwweefsel is een belangrijke stap in het onderzoek om meer zicht te krijgen op het hele spectrum van ziekten die het zikavirus kan veroorzaken", aldus Marion Koopmans, hoofd van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC.

    De ontdekking staat beschreven in een online artikel van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift The New Engeland Journal of Medicine (NEJM).

    www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/...
  10. [verwijderd] 26 augustus 2016 17:41

    FDA advises testing for Zika virus in all donated blood and blood components in the US
    08/26/2016 10:28 AM EDT

    As a further safety measure against the emerging Zika virus outbreak, today the U.S. Food and Drug Administration issued a revised guidance recommending universal testing of donated Whole Blood and blood components for Zika virus in the U.S. and its territories.
    .
  11. forum rang 10 voda 29 augustus 2016 18:54
    (ingekort bericht)

    Roche ontving in de Verenigde Staten een versnelde goedkeuring voor zijn Zika-test. De koers reageerde aanvankelijk positief, maar leverde de winst ook weer in. Het aandeel sloot 0,3 procent hoger.

    Tussenstand Wall Street

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,7 procent steeg, de S&P 500 0,6 procent won en de Nasdaq 0,4 procent hoger noteerde.

    (ABM FN-Dow Jones)

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

284 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links