Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shorten is een zegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 augustus 2016 11:06
    quote:

    handyman6 schreef op 18 augustus 2016 12:12:

    Ha die Alexander.Beetje rellen in Komkommertijd moet toch kunnen? De meningen verschillen.
    Ik heb meer het idee dat het kennisniveau wat verschilt. Dit soort reacties zijn treurig en grappig tegelijk: "Bullshit. DL maakt 1 miljard netto winst, stijgt 10% en wordt door shorters op min 2% gezet!"

    FinCentre
  2. ch@rter 20 augustus 2016 13:27
    quote:

    marique schreef op 20 augustus 2016 11:59:

    "lt beleggers zonder geduld' ???

    Laat ik nou altijd hebben gedacht dat je met een lt strategie juist heel veel geduld moet hebben :-)

    Haha
    zo zou het ook moeten zijn vandaar dat ik het tussen aanhalingstekens heb gezet.
    Maar de praktijk blijkt vaak anders, want ik lees regelmatig dat de Lt-ers 'naar eigen zeggen' zeer veel moeite hebben met shorter$ .. why? ..
  3. Traveler@repair 20 augustus 2016 17:40
    Het artikel gaat volledig voorbij aan hoe de maatschappij in elkaar zit. Als de boer oogst, de transporteur vervoert en de bakker bakt enz. en als die mensen dat efficiënt doen, dan is er een aardige leuke productie waardoor je niet meer zelf je brood hoeft te bakken en je iets terug kan doen in welke vorm dan ook voor die mensen die dat allemaal voor je doen !
    Exchange is het engelse woord daarvoor.
    Zodra we allemaal meer terug doen dan voor ons gedaan wordt dan groeit een economie.
    Gaan we minder terug doen en ervan plukken zoals belastingheffingen en verplichte vastleggingen van alle gebeurtenissen in het bedrijf oftewel overmatige naast elkaar werkende overheidsbemoeienissen, dan gaat het onderuit.
    Als een belegger dan deze totale controle, zelfs oorlog en rellen gaat stimuleren en daar zijn posities op ingaat nemen, ten koste van de samenleving. Dan noem ik zo iemand een onderdrukkend persoon in plaats van een belegger.
    Immers de definitie van een belegger is niet iemand die kost wat kost zelf geld moet maken, nee, een belegger belegd zijn gelden om groei te realiseren op deze planeet en dat hij daarbij zelf ook dan de vruchten mag plukken moge duidelijk zijn.
    Het is aan u te bepalen of Soros dan bij de mensen hoort die de welvaart aanjaagt of ...
    En uiteraard mag je shorten, of puts kopen om je kapitaal waarmee je groei en welvaart kan brengen voor jezelf EN je medemens te behoeden voor vernietiging. Dat moge duidelijk zijn.
  4. Belgske 20 augustus 2016 21:39
    De schrijver van dit stukje vergeet wel enkele zaken. Die hedgefunds werken samen, die strooien de bied van het orderboek vol met geleende aandelen zodat de koers naar beneden gaat. Piet partikulier ziet het hierdoor niet meer zitten en duwt ook op de verkoop knop waardoor de druk neerwaarts nog groter wordt!

    Alexander, het vraag/aanbod principe is op zich al een zuiverende werking. Als jij ergens een hamburger gaat kopen en die is niet te eten, dan bedank je voor de volgende keer, niet dan?
  5. [verwijderd] 23 augustus 2016 08:24
    Alleen het gegeven dat over shorten, weer, een verdedigend stuk moet worden geschreven zegt feitelijk meer dan genoeg.
    Het moge inmiddels iedereen duidelijk zijn dat grote shorters veelal manipulatief te werk gaan, in tegenstelling tot de grote longers.

    Wat ik niet begrijp is dat er instanties zijn die hun aandelen uitlenen, (voor een veelal niet in verhouding staande vergoeding) waardoor de waarde van hun aandelen significant kan dalen.

    Geld lenen van een bank voor een deel van je 1e woning of voor bedrijfsmatige doeleinden prima. Al het overige lenen zie ik niet zitten. Het geeft scheve en onduidelijke verhoudingen.

    Iets verkopen dat je geleend hebt? Het principe is verkeerd.
  6. forum rang 6 marique 23 augustus 2016 13:50
    quote:

    JacobusJW schreef op 23 augustus 2016 08:24:

    1) Alleen het gegeven dat over shorten, weer, een verdedigend stuk moet worden geschreven zegt feitelijk meer dan genoeg.

    2) Het moge inmiddels iedereen duidelijk zijn dat grote shorters veelal manipulatief te werk gaan, in tegenstelling tot de grote longers.

    3) Wat ik niet begrijp is dat er instanties zijn die hun aandelen uitlenen, (voor een veelal niet in verhouding staande vergoeding) waardoor de waarde van hun aandelen significant kan dalen.

    4) Geld lenen van een bank voor een deel van je 1e woning of voor bedrijfsmatige doeleinden prima. Al het overige lenen zie ik niet zitten. Het geeft scheve en onduidelijke verhoudingen.

    5) Iets verkopen dat je geleend hebt? Het principe is verkeerd.

    1) Short behoeft geen verdediging. is net zo waardevol (of zo je wil waardeloos) als long.

    2) Beetje naïef te denken dat long zelden of nooit manipulatief is.

    3) Stel je bent ervan overtuigd dat jouw longpositie op wat langere termijn beslist rendabel zal zijn. Dan vind je het geen enkel bezwaar als een andere partij tegen een kleine vergoeding gebruik maakt van jouw tijdelijk uitgeleende assets. Mocht de shorter stevig te keer gaan, dan biedt de prijsverlaging (koersdaling) voor jou een uitgelezen kans om je longpositie voordelig uit te breiden.

    4) Je moet geld lenen niet verwarren met lenen van assets, in dit geval aandelen. Je leent deze assets tijdelijk om er voor jou nuttig of rendabel gebruik van te maken.

    5) Zie 4). Het principe is niet dat je iets verkoopt wat je hebt geleend. Het princoipe is dat je tijdelijk gebruik van andermans assets. Weet je eigenlijk wel dat de shorter de aandelen niet persé terug hoeft te kopen? De shorter kan eventueel ook zijn borgsom afstaaan.

  7. [verwijderd] 23 augustus 2016 23:01
    Veel beleggers hebben hun lessen geleerd en blijven bewust uit de buurt van aandelen die massief geshort (lees: kinderlijk eenvoudig omlaag gemanipuleerd) worden. Alleen daarom al zou dat malle "uitlenen" van aandelen streng verboden moeten worden.

    Shorten is vooral succesvol bij (dankzij) grootschalige manipulatie en fraude.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links