Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,480 19 apr 2024 17:18
  • +0,010 (+0,03%) Dagrange 32,920 - 33,535
  • 8.714.593 Gem. (3M) 7,5M

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 juli 2016 16:17
    'Opnieuw forse winstdaling bij Shell'

    Gepubliceerd op 25 jul 2016 om 14:53 | Views: 3.211

    AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft de winst afgelopen kwartaal naar verwachting fors verder zien dalen. Dat blijkt uit een rondgang langs 25 analisten die het olieconcern heeft laten maken, vooruitlopend op de presentatie van de tweedekwartaalcijfers komende donderdag.

    De winst op basis van geschatte actuele voorraadkosten (ccs), exclusief eenmalige posten, schatten de geraadpleegde analisten gemiddeld op 2,2 miljard dollar. Dat was een jaar eerder 3,8 miljard dollar, en in het tweede kwartaal van 2014 nog 6,1 miljard dollar. De marktvorsers verwachten een stabiel dividend van 0,47 dollar per aandeel.

    De resultaten van Shell staan al twee jaar flink onder druk door de lage olieprijzen. Na een voor de oliebranche rampzalig verlopen eerste kwartaal, waarin de prijzen verder kelderden tot het laagste niveau in twaalf jaar, trad in het tweede kwartaal wat herstel op. De vraag blijft evenwel of dit herstel doorzet. De laatste weken staan de olieprijzen opnieuw onder druk.

    Shell heeft gezien de lastige marktomstandigheden stevig het mes gezet in zijn investeringsbudget. Bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers in mei liet het Brits-Nederlandse concern weten dat het dit jaar in totaal 30 miljard dollar verwacht te investeren. Dat was alweer 3 miljard dollar minder dan oorspronkelijk het pla was.
  2. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:23
    Beursblik: Shell stelt licht teleur

    ING ziet geen wijziging in ambities oliereus.

    Royal Dutch Shell heeft in het tweede kwartaal licht teleurgesteld, maar onderliggend zette de opwaartse trend door. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag.

    De nettowinst, op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van 1,05 miljard dollar was minder dan de 1,3 miljard dollar waarop Mulder rekende en 72 procent lager dan de winst in dezelfde periode vorig jaar. De tak Upstream was volgens de analist duidelijk een tegenvaller, terwijl Downstream kampte met margedruk. "Maar de ambities van de top van Shell blijven onveranderd met deze cijfers", aldus Mulder.

    ING heeft een Houden advies op Shell met een koersdoel van 30,00 euro. De indexzwaargewicht verloor donderdag maar liefst 3,7 procent op 23,60 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:30
    Update: Shell boekt fors lager resultaat

    Lage olie en gasprijs blijft grote uitdaging voor Brits-Nederlandse energiereus.

    Royal Dutch shell heeft in het tweede kwartaal een fors lager aangepast resultaat geboekt, vanwege de lage olie- en gasprijs. Dit bleek donderdag tijdens de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van de energiereus.

    De publicatie betreft het eerste kwartaalverslag waarin BG Group volledig is opgenomen in de cijfers, nadat Shell de overname van circa 50 miljard dollar in februari volledig afrondde.

    "De divisies Downstream en Integrated Gas blijven sterk bijdragen aan de resultaten. Echter, de lagere olieprijs blijft een grote uitdaging voor het bedrijf, met name bij Upstream", aldus CEO Ben van Beurden. "Wij beheren het bedrijf door het verminderen van de kosten in de downstream-cyclus, het leveren tegen lagere en meer voorspelbare investeringsniveau's en door desinvesteringen en het opstarten van winstgevende nieuwe projecten", voegde de topman toe.

    Daarnaast meldde de bestuurder dat bij de integratie van Shell en BG sterke vooruitgang wordt geboekt en dat de operationele prestaties zich verder blijven verbeteren.

    De Brits-Nederlandse energiereus boekte in het tweede kwartaal een aangepaste CCS-winst, de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van ruim 1 miljard dollar, een daling van 72 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het concern een aangepaste CCS-winst boekte van 3,8 miljard dollar.

    De CCS-winst, inclusief bijzondere posten, daalde 93 procent van 3,4 miljard, naar 239 miljoen dollar.

    De lagere olie- en gasprijzen zetten vooral de aangepaste CCS-resultaten van de upstream-tak, die bestaat uit de exploratie en productie activiteiten van Shell, onder druk. Het verlies steeg van 469 miljoen vorig jaar, naar 1,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    De downstream divisie, die bestaat uit de raffinage van olie en aardgas en de distributie van deze producten, boekte een aangepaste CCS-winst van 1,8 miljard, versus 3,0 miljard dollar een jaar eerder.

    De divisie Integrated Gas boekte een lagere winst van 1,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder naar 868 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

    Onder de streep boekte Shell een nettowinst van 1,2 miljard dollar, tegen 4,0 miljard dollar een jaar eerder.

    De omzet daalde van 72,4 miljard naar 58,4 miljard dollar.

    In het tweede kwartaal steeg de productie op jaarbasis met 28 procent tot 3,508 miljoen vaten olie-equivalent per dag.

    Shell wil een dividend uitkeren over het tweede kwartaal van 0,47 euro per aandeel.

    Het aandeel opent donderdag 3,9 procent lager op 23,57 euro.

    Update: om extra informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 29 juli 2016 16:10
    $75 miljard aan schuld doet pijn in zeer zwak kwartaal
    Top Shell onder druk

    Edwin van der Schoot

    Amsterdam - Zeer zwakke kwartaalresultaten van oliereus Shell hebben topman Ben van Beurden en zijn cfo Simon Henry gisteren voor het eerst sinds Van Beurdens aantreden stevig onder druk gezet.

    „Help me eens te begrijpen: waarom zijn de resultaten zo zwak?” Een analist van een grote Amerikaanse bank verwoordde donderdag met een toon van ongeloof wat de hele markt dacht: Kan Shell zijn mooie woorden, begin juni nog eens herhaald op zijn jaarlijkse beleggersdag, wel waarmaken? Of is de oliereus het spoor bijster nu de grootste overname ooit - Shell kocht vorig jaar gasreus BG voor uiteindelijk $49 miljard - samenvalt met een twee jaar durende periode van voor oliebedrijven frustrerend lage olieprijzen.

    Shell kwam met kwartaalcijfers op dezelfde dag als het Franse Total. De Fransen wisten liefst tweemaal zoveel winst te boeken, daar waar de rollen gewoonlijk omgedraaid zijn. Dat gegeven illustreerde ook dat Shell er niet mee weg kwam om de schuld louter aan de lage olieprijs te geven. Shell hoopte nog goede sier te maken met de bevestiging - toevallig op de dag van de halfjaarcijfers - van 125 miljoen vaten olie in een bron in de Golf van Mexico, maar beleggers zetten het aandeel in de ochtendhandel vrijwel direct 4% lager.

    Oorzaken

    „Sinds het eerste kwartaal is de olieprijs met $10 gestegen, maar Shell’s upstream (productie, red.) divisie heeft daar kennelijk niet van geprofiteerd,” wijst UBS analist Jon Rigby naar een van de oorzaken van de tegenvallende cijfers. Analisten hadden enkele honderden miljoenen meer aan inkomsten verwacht uit Shells upstream divisie, waar immers zware ingrepen in de kosten voor extra efficiency hadden moeten zorgen. Ook de raffinaderijen van Shell (downstream) presteerden beneden verwachting.

    Rigby wijst daarnaast naar de schuldpositie van Shell. Die liep de afgelopen drie maanden op van $69 miljard naar ruim $75 miljard, goed voor nog eens $314 miljoen extra rente. „Onze schuldpositie zal in de toekomst eerst nog verder stijgen, denk ik, voordat hij gaat dalen,” moest cfo Simon Henry na een spervuur aan vragen opbiechten.

    ’Een incident’

    Van Beurden en met name Henry gebruikten donderdag een groot gedeelte van de tijd om analisten en media toelichting te geven aan het herhalen van de boodschap dat dit ene zwakke kwartaal een incident betreft. Henry verwees naar de ’rommelige kasstroom’ door allerhande eenmalige posten gerelateerd aan de BG overname en somde een serie incidenten op (branden in de Canadese teerzanden, problemen op locaties in Italie, Nigeria en Australie) die het incidentele karakter van het zwakke kwartaal moeten onderbouwen. Ook haalde hij nog eens fijntjes aan dat de overname van BG een casus was, gebaseerd op ene olieprijs van $65.

    „Zijn we blij? Nee,” gaf Van Beurden zelf ook blijk van enige zorgen. Maar, deze cijfers zijn ’niet zo relevant voor onze langetermijndoelen.’ De topman bleef er ook op hameren dat de grote hoeveelheden onderdelen die Shell wil verkopen, niet uit geldnood wegmoeten, maar omdat het bedrijf naar de overname van BG de kans heeft om met de stofkam door zijn olie- en gasvelden te gaan, en alleen de beste velden te houden. BG heeft naast veel gasvoorraden ook diepzeeolieconsessies bij Brazilië. Offshore diepzee is een typische specialiteit van Shell. Oudere velden, bijvoorbeeld op de Noordzee of nabij het oosten van Australië, lijken weg te mogen.

    Schulden verlagen

    Shell heeft inmiddels ongeveer 10% van het bedrijf in de etalage staan, met name upstream (dus olie- en gasvelden). De opbrengst daarvan is begroot op $30 miljard, en moet in de eerste plaats de schulden verlagen. Daarna blijft het doel dividend handhaven ($0,47 per aandeel per kwartaal), pas de derde prioriteit is investeren in eventuele nieuwe productie. Ook in het afgelopen kwartaal werden nog maar eens twee projecten in de VS en Canada uitgesteld.

    Op 1 november gaan de mannen de derde kwartaalresultaten publiek maken. Dan moeten ze bewijzen dat het hier inderdaad een incident betrof. Van Beurden liet al wel weten dat als de olieprijs onder de $50 per vat bijft (deze week gemiddeld op $45), meer kostenbesparende maatregel kunnen volgen.

    Shell heeft inmiddels 12.500 banen geschrapt in de laatste 12 maanden.

    Bron: DFT Premium
  5. forum rang 8 Wilbar 31 juli 2016 19:37
    Boekentip: ‘Breaking Rockefeller: The Incredible Story of the Ambitious Rivals Who Toppled an Oil Empire’ (Viking, $28) van Peter Doran

    'Shell blijft decennia relevant'
    Vandaag, 00:00 Theo Besteman

    Shell zal als energieconcern nog decennia relevant zijn. Royal Dutch heeft dankzij zijn ondernemende vernieuwingstraditie zoveel problemen overwonnen, dat die traditie meer zekerheid biedt voor zijn voortbestaan dan het bezit van ruwe olie.

    Het optimisme over Shell, dat net een als dramatisch beoordeeld kwartaal achter de rug heeft, blijkt uit ‘Breaking Rockefeller: The Incredible Story of the Ambitious Rivals Who Toppled an Oil Empire’ (Viking, $28) van Peter Doran.

    De Amerikaan is directeur van het Center for European Policy Analysis (CEPA) in Washington en gespecialiseerd in energie. Shell behoort tot de parels van de olieindustrie, concludeert hij, omdat het heeft geleerd de concurrentie inventief de baas te blijven. Daarop is het concern gebouwd.

    Sumatra
    Het zojuist verschenen boek toont de kracht van de handelaar Henri Deterding, die van een bedrijfje in Sumatra met beperkte middelen een wereldwijd industrieel complex opbouwt.

    Op dat wereldtoneel ontmoet hij Marcus Samuel, de creatieve ontwikkelaar en later geduchte handelaar uit Londen, die bij zijn groei als snel Shell dwars zit.

    Het huidige Shell was nooit ontstaan als de twee niet over hun persoonlijke vetes waren gestapt, betoogt Doran. Ze verenigden krachten, met wederzijdse argwaan, om de tycoon Rockefeller te bestrijden. Shell kent dan de nodige problemen, delen van het bedrijf waren in de Russische revolutie geconfisceerd.

    Breken van Rockefeller

    Rockfellers Standard Oil, waaruit Exxon en Mobil voortkwamen, is dan al jarenlang marktleider en Rockefeller is met zijn agressieve manier van zaken doen dominant. Onder druk van het Amerikaanse Hooggerechtshof wordt Standard Oil opgesplitst.

    De verkochte delen maken Rockefeller nog rijker. Zonder de Brits-Nederlandse samenwerking en zonder de verzwakking van de monopolie van Rockefeller had Royal Dutch Shell het niet tot het huidige wereldconcern gebracht.

    De concurrentie die denkt Shell te kunnen verslaan, moet met zeer vernieuwende technologie, veel lef en agressieve ondernemersgeest op de proppen komen. Anders blijft routinier Shell dominant, aldus Doran.

    Edit bron: www.telegraaf.nl/dft/26321563/___Shel...

  6. forum rang 10 voda 1 augustus 2016 16:08
    Beursblik: ABN AMRO verlaagt koersdoel Shell

    Koersdoel teruggebracht naar 26,00 euro.

    ABN AMRO heeft maandag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verlaagd van 28,00 naar 26,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Wel werd de oliereus door de bank van de favorietenlijst gehaald.

    Volgens de analisten van ABN AMRO stelden de cijfers van Shell over het tweede kwartaal teleur, "vooral door een beperkter dan verwacht herstel van het verlies bij [de divisie] Upstream", aldus de analisten.

    In de ogen van de marktvorsers kampte Shell met een trits aan tegenslagen, zoals bosbranden in Canada, onrust in Nigeria, verdere productierestricties in Nederland en een productiestop in Italië. Daarnaast had Shell ook te maken met het nog niet op gang komen van Gorgon en Kashagan.

    Ook wees ABN AMRO op de 10 dollar prijsdaling voor olie, de gestegen gearing bij Shell en de opnieuw dalende marges bij de tak Downstream.

    De bank verlaagde de winstraming voor Shell voor 2016 onderliggend met 32 procent naar 0,80 euro per aandeel en voor 2017 met 19 procent naar 1,73 euro.

    Hoewel ABN AMRO de koopaanbeveling op Shell handhaafde, waarschuwden de analisten wel dat het op korte termijn onrustig kan zijn voor beleggers in het fonds.

    Op een rood Damrak handelde het aandeel Shell maandag 1,1 procent lager op 22,94 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 2 augustus 2016 16:05
    Beursblik: Macquarie verlaagt koersdoel Shell

    Analisten ruilen Shell in voor Total op favorietenlijst.

    Macquarie Capital heeft het koersdoel voor Shell verlaagd van 23,00 naar 22,00 Britse pond bij handhaving van het Outperform advies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de investeringsbank naar aanleiding van de kwartaalcijfers van oliemaatschappijen.

    De analisten hebben op basis van de kwartaalrapportage de taxaties voor Shell voor de periode 2016 tot en met 2018 verlaagd, terwijl de taxaties voor Total juist omhoog gingen.

    Derhalve verdween Shell van de favorietenlijst van de analisten en kwam Total ervoor in de plaats. Ze merkten daarbij op dat het aandeel Total ten opzichte van Europese sectorgenoten wordt ondergewaardeerd.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Shell dinsdag 1,3 procent lager op 22,14 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 17 augustus 2016 20:06
    Oliereus steekt geld in slimme start-ups
    Shells venturefonds aast op technologie

    door Wouter van Bergen

    Amsterdam - Het investeren in energiebronnen is kernactiviteit bij Shell. Daarnaast steekt de olie- en gasgigant echter ook honderden miljoenen in het identificeren van beloftevolle start-ups die het bedrijf verder helpen met nieuwe technologie.

    Via het eigen venture capitalfonds Shell Technology Ventures (STV), van enkele honderden miljoenen euro’s in omvang, hoopt Shell zich via investeringen in start-ups inzicht en toegang te verschaffen tot nieuwe technologieën die het bedrijf niet zelf in huis heeft, vertelt Geert van de Wouw, managing director van het fonds.

    „We hebben natuurlijk heel veel talent in onze eigen onderzoekslaboratoria rondlopen, maar sommige slimme mensen werken toch ergens anders”, zegt Van de Wouw.

    Vehikel

    Het onderdeel werd eind jaren negentig opgezet als vehikel om technologie die Shell zelf had ontwikkeld in partnerships met externe partijen onder te brengen. Maar al snel veranderde de rol in dat van een fonds waarmee Shell investeert in externe technologie.

    De middelen van het fonds zitten voor ongeveer de helft in bedrijven met nieuwe technologie voor de winning van olie en gas. De andere helft zit in vindingen op het gebied van duurzame energie. Shell investeert zowel direct in bedrijven als via technologiefondsen.

    Succesverhalen

    Een van de grote succesverhalen binnen het fonds is het Amerikaanse bedrijf Glasspoint, dat convex gevormde spiegels maakt waarmee zonne-energie gebundeld wordt voor het opwekken van stoom voor de gas en olie-industrie. Shell stapte in 2012 in het bedrijf dat toen twee jaar oud was en haalde later het overheidsfonds van Oman aan boord, waarna het een deal van $600 miljoen kon sluiten met het nationale oliebedrijf van het sultanaat. Daar heeft Glasspoint het grootste spiegelpark ter wereld aangelegd, dat stoom opwekt die gebruikt wordt bij oliewinning.

    In Nederland neemt Shell onder andere deel in Airborne Oil & Gas, dat pijpleidingen van thermoplastische composieten maakt. De pijpen gemaakt van dit materiaal zijn flexibeler inzetbaar dan metalen exemplaren, en minstens even sterk. Andere investeringen van Shell bestaan onder andere uit een testturbine voor het eveneens Nederlandse 2B Energy, dat een efficiëntere tweebladige windturbine ontwikkelt, Amerikaanse batterijtechnologie en een Noorse start-up in seismische technologie voor olie-exploratie.

    Geen controle

    Shell neemt in de regel deel in de vorm van een substantieel minderheidsbelang, waarmee het wel invloed, maar geen controle uitoefent. „Het mooie is dat je als investeerder in start-ups mogelijk disruptieve technologieën en businessmodellen van dichtbij kunt zien, waardoor je beter kunt begrijpen welke kant de energietransitie opgaat. Een rol als investeerder levert ook voorrang op in de toepassing van nieuwe technologieën, zonder dat we exclusiviteit vragen”, zegt Van de Wouw.

    De toegevoegde waarde van Shell als aandeelhouder zit hem volgens Van de Wouw behalve in de inbreng van geld en kennis ook in het netwerk van Shell, dat graag ook andere geschikte investeerders ziet aanhaken. Met net als puur financiële venture capitalpartijen uiteindelijk het doel de investering na 6 tot 8 jaar weer te gelde te maken. „Dat hoort bij het model. We kunnen andere investeringspartners alleen interesseren als het plan ook voorziet in een exit.”

    www.telegraaf.nl/premium/dft/dftavond...
  9. forum rang 10 voda 19 augustus 2016 15:57
    Royal Dutch Shell huurt JPMorgan in voor verkoop olie portfolio

    Waarde bezittingen Nieuw Zeeland meer dan 1 miljard dollar.

    Royal Dutch Shell heeft zakenbank JP Morgan gevraagd om de portfolio in Nieuw-Zeeland met een waarde van meer dan 1 miljard dollar af te stoten. Dit meldde The Australian vrijdag.

    Het plan zou volgens The Australian onderdeel zijn van een 30 miljard dollar bedragend desinvesteringsplan van de oliereus, in de nasleep van de miljardenovername van BG Group.

    Met de verkoop zou Shell zich terugtrekken uit de markt in Nieuw-Zeeland, aldus de krant. Naar verluidt zou familiebedrijf Todd Corporation tot de gegadigden behoren.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot donderdag 0,8 procent hoger op 22,54 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 19 augustus 2016 19:50
    Sleepkabelsteun voor Shell

    Door Nico Bakker op 19 aug 2016 om 12:30 | Views: 1.690

    Het aandeel Royal Dutch Shell is een van de smaakmakers op het Damrak. In de laatste weken vindt een spannende sleepkabelstrijd plaats, maar thans lijken de bulls als winnaar uit de strijd te komen, zij willen de weg omhoog nieuw leven inblazen.

    Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom de bulls voor goud gaan. Kijkt u met mij mee.

    Standvastige bulls

    Vanaf de top op 25,40 was er sprake van een pullbackbeweging teneinde de recente uitbraak te valideren. Met zwarte candles werd de koers teruggedrukt richting de gemiddelde lijn op circa 22,50. De strijd is heftig rond dit niveau, maar de bulls zijn standvastig en weigeren terrein prijs te geven.

    Met de magere witte candle van deze week wordt geprobeerd bodemvorming te bevestigen om daarmee de pullback succesvol af te ronden. De uptrend kan zodoende worden hervat richting in eerste instantie de 25,40/25,51 weerstandzone. Komende week een solide witte candle, liefst in combinatie met een swingteller op +1, zal de spelers moeten aanwakkeren om overtuigend omhoog te bewegen.

    Als de rode strepen vervolgens worden doorbroken, komt zelfs ruimte vrij richting ruim 30,00, het koersdoel van het brede hoofd-schouder patroon. De vooruitzichten zijn positief, maar de bulls zullen wel boven de sleepkabelsteun op krap 22,50 moeten blijven bewegen. Op 21,49 ligt nog een uiterst vangnet, daaronder vervalt het positieve scenario.

    Vervolg uptrend

    Met de witte candle van deze week krijgt het bodemproces meer gestalte. Offensieve spelers kunnen reeds overwegen om aan de koopkant in actie te komen, trendvolgers zien uit naar meer bevestiging middels een volgende solide witte candle. De bulls gaan voor goud, voorwaarde is wel dat de koers boven de steunstreep op 21,49 blijft bewegen.

    - See more at: www.belegger.nl/Column/255252/Sleepka...
  11. Gevelboer 21 augustus 2016 08:36
    quote:

    jasmits schreef op 19 augustus 2016 23:25:

    Nico Bakker en konsorten, wat deze kerels doch een hoop onzin schrijven!.
    Daar worden ze voor betaald om te doen, dus doen ze dat. Zou ik ook doen als ik in hun schoenen zou staan.
    Wat de grafiek wel laten zien is dat het waarschijnlijker lijkt dat de koers omhoog zal gaan , dan dat hij zal dalen (let hierbij vooral op het woord "waarschijnlijk"). Wordt ik niet betaald om het uitbundig te beschrijven :-)
    Ben ik rond het huidige koersniveau weer ingestapt, nadat ik rond de €25 winst had genomen, omdat ik er vertrouwen in heb.
5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links