Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 90,680 23 apr 2024 17:38
  • -0,520 (-0,57%) Dagrange 90,640 - 91,940
  • 957.562 Gem. (3M) 589,4K

PB

1.096 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 mei 2016 16:17
    Beursblik: Heineken op favorietenlijst ESN

    In 2022 koers van 170 euro voorzien.

    Het aandeel Heineken is toegevoegd aan de favorietenlijst van ESN. Dit maakte de European Securities Network, waar in Nederland SNS Securities bij is aangesloten, donderdag bekend.

    "De veranderingen in de mondiale biermarkt zullen voor Heineken positief uitpakken", zo voorzien de analisten. Niet alleen rekent ESN op een groei van de premium merken van Heineken, maar ook op een hogere efficiency, waardoor de brouwer dichter in de buurt komt van concurrent AB InBev.

    ESN voorziet in 2022 een koers voor het aandeel Heineken van 170,00 euro. Het 12-maands koersdoel is 100,00 euro met een koopaanbeveling.

    Op een groen Damrak koerste het aandeel Heineken donderdag 0,3 procent hoger op 83,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 27 mei 2016 15:18
    Heineken start samenwerking met Asia Brewers in Filipijnen

    Geen financiele details vermeld.

    Heineken is een samenwerking overeengekomen met Asia Brewers Incorporated in de Filipijnen. Dit maakte de Amsterdamse brouwer vrijdag bekend zonder financieel details te geven.

    Volgens Heineken is Asia Brewers een grote drankenfabrikant in de Filipijnen. Onder de joint venture genaamd AB Heineken Philippineszullen de twee brouwerijen van Asia Brewers worden klaargemaakt om de bieren van Heineken te kunnen brouwen. In de tussentijd zal Asia Brewers al beginnen met het distribueren van Heineken en Tiger in de Filipijnen.

    In een toelichting stelde Heineken dat de samenwerking met Asia Brewers in de Filipijnen "goede zakelijke kansen" biedt voor de Amsterdamse brouwer. Het Aziatische land heeft volgens Heineken "grote groeipotentie".

    Asia Brewers is eigendom van LT Group. De samenwerking met nog worden goedgekeurd door de toezichthouders. Heineken verwacht de deal in het vierde kwartaal van dit jaar te kunnen afronden.

    Op een groen Damrak koerste het aandeel Heineken vrijdag fractioneel lager op 83,88 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 9 juni 2016 20:32
    Heineken sluit sponsordeal met Formule 1

    Brouwer zal geen teams sponsoren.

    Heineken heeft een overeenkomst gesloten met Formula One Management voor een meerjarige sponsordeal voor de Formule 1. Dit meldde de brouwer donderdagavond.

    Heineken zal bij de Grand Prix van Italië, op 4 september op het circuit van Monza, fungeren als sponsor en de race wordt omgedoopt tot Formula 1 Gran Premio Heineken D'Italia 2016.

    Vanaf 2017 zal Heineken event title partner zijn voor drie Formule 1 races en daarnaast ook een duidelijk aanwezigheid hebben bij diverse aanvullende Formule 1 events die worden uitgekozen door Heineken en Formule One Management.

    De brouwer zal geen teams gaan sponsoren of zichtbaar zijn op de racewagens van de Formule 1 teams, aldus het bedrijf.

    Verder is een belangrijk onderdeel van de samenwerking met Formule 1, het opzetten van 'niet drinken en rijden'-campagnes onder de naam "If You Drive, Never Drink."

    Heineken investeert 10 procent van zijn wereldwijde marketing budget in campagnes voor een verantwoordelijke alcohol consumptie. De brouwer is verder reeds sponsor van onder andere de UEFA Champions League, de Rugby World Cup competities en de films van James Bond.

    Het aandeel sloot donderdag 1,00 procent lager op 82,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 10 juni 2016 16:02
    Beursblik: sponsoring Heineken van Formule 1 onderstreept focus op premium merken

    Wereldwijde premium merken hebben volgens SNS-analist marketing ondersteuning nodig.

    Heineken heeft met de donderdag aangekondigde sponsoring van de Formule 1 een nieuwe stap gezet in de marketingondersteuning van zijn groeiende portefeuille met premium merken. Dit meldde analist Gerard Rijk van SNS Securities.

    De vijf bestaande premium merken Heineken, Affligem, Desperados, Strongbow en Sol worden naar verwachting van de analist binnenkort aangevuld met Lagunitas. De wereldwijde, hoog renderende merken hebben volgens Rijk marketingondersteuning nodig.

    De marktvorser wijst erop dat de toevoeging van de wereldwijde Formule 1 competitie aan bestaande sponsoring van de Champions League, de Rugby World Cup en James Bond een cruciale diversificatie van de sponsoringportefeuille oplevert.

    SNS Securities houdt op Heineken een koopadvies en een koersdoel van 100,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken vrijdagochtend 1,1 procent lager op 81,56 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 16 juni 2016 19:59
    Heineken neemt 4 windmolens officieel in gebruik

    UTRECHT – Heineken neemt officieel de 4 windmolens bij de brouwerij in Zoeterwoude in gebruik. Komende vrijdag wordt het officiële startschot gegeven.

    De windmolens gaan in 40 procent van het stroomverbruik van de brouwerij voorzien. De bierbrouwer heeft als doelstelling om in 2020 de locatie energieneutraal te laten opereren.

    De windturbines hebben een gezamenlijke capaciteit van 12 megawatt. De bouw werd al eind 2014 gestart.

    Ook het proces tot aan de bouw nam nogal wat tijd in beslag. De bierproducent had al in 2009 het voornemen om windmolens te plaatsen bij het complex in de Grote Polder.

    groenecourant.nl/windenergie/heineken...
  6. forum rang 10 voda 2 juli 2016 19:54
    Heineken en KLM tappen biertje op 11 kilomter hoogte

    Reizigers van KLM kunnen binnen afzienbare tijd een tapbiertje in de lucht drinken. Heineken heeft samen met de luchtvaartmaatschappij een systeem ontwikkeld dat dit mogelijk maakt.

    Redactie 02-07-16, 16:05 Laatste update: 16:08 Bron: ANP

    Tapbier op grote hoogte is een probleem. Het koolzuur krijgt bij het tappen minder tegendruk, waardoor het bier te hard uit de tap zou spuiten.

    Heineken heeft sinds twee jaar het nieuwe fustsysteem Brewlock ontwikkeld, dat niet op een CO2-patroon maar op luchtdruk werkt. Daardoor kan ook op 10 kilometer hoogte een biertje worden getapt, aldus marketingmanager Lennart Boorsma van het bierbedrijf. Hij bevestigt zaterdag een bericht hierover in Het Parool.

    Koeling
    Het systeem is nu ook verwerkt in een trolley, die in het vliegtuig over het gangpad kan. Wat echter niet in het systeem past, is de koeling. Daarom wordt het bier voor vertrek buiten het vliegtuig gekoeld en in isolatiemateriaal aangevoerd. Zo blijft het acht uur lang koel.

    Binnen enkele maanden wordt het tapbier op een aantal KLM-vluchten geïntroduceerd. Het nieuwe fustsysteem wordt ook al in landen gebruikt waar CO2 logistiek minder makkelijk beschikbaar is. Later kunnen mogelijk ook andere luchtvaartmaatschappijen van het systeem gebruik maken.
  7. forum rang 10 voda 4 juli 2016 16:14
    Jumbo verwijt Heineken onvoldoende te leveren

    Heineken wijt conflict aan beperkte productiecapaciteit.

    Jumbo vindt dat bierbrouwer Heineken niet aan zijn leveringsverplichtingen voldoet en dreigt daarom naar de rechter te stappen. Dit bevestigde een woordvoerster van het supermarktconcern uit Veghel maandag aan ABM Financial News.

    Jumbo voert momenteel een speciale promotie-actie, waarbij aan klanten een tweede krant Heineken-bier wordt aangeboden voor de halve prijs. Maar Jumbo vindt dat Heineken onvoldoende kratten bier levert, om aan deze belofte te kunnen voldoen.

    "Wij denken dat Heineken ons onvoldoende levert, omdat ze vinden dat wij hun bier tegen te lage prijzen aanbieden", zei woordvoerster Claire Trügg van het supermarktconcern.

    Heineken ontkende dat en meldde per email aan ABM Financial News dat "onze productiecapaciteit voor Heineken-pils kratten helaas niet toereikend is om volledig aan de vraag te voldoen. We benadrukken dat er momenteel wel kratten Heineken en alle andere merken uit onze portfolio aan Jumbo geleverd worden, maar helaas de Heineken-kratten niet in de aantallen die Jumbo graag zou zien."

    Heineken meldde verder te hopen dat het bierconcern en Jumbo "op korte termijn een goede oplossing voor beide partijen" kunnen vinden.

    "We willen benadrukken dat wij staan voor eerlijke concurrentie en dat we retailers helemaal vrij laten in het invullen van hun promoties en prijsstelling. We zien hier continu nauwlettend op toe. Daar het hier om commerciële afspraken gaat en de gesprekken tussen Heineken en Jumbo nog gaande zijn, doen we op dit moment verder geen uitspraken over de ontstane situatie", zo luidde de verklaring van Heineken.

    Jumbo neemt daar echter geen genoegen mee. "Voor ons is het belangrijkste dat er voldoende geleverd wordt, zodatwij aan de vraag van onze klanten kunnen voldoen. Wij overwegen inmiddels juridische stappen", zei Trügg.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken 0,6 procent 84,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 6 juli 2016 16:17
    Geschil Heineken en supermarktketen Jumbo lijkt voorbij

    Bierbrouwer schroeft leveringen op.

    Heineken Nederland gaat zijn levering van kratten Heineken-bier aan Jumbo opschroeven om aan de toegenomen vraag van het supermarktconcern uit Veghel te kunnen voldoen. Dit bevestigden woordvoerders van beide bedrijven woensdag, waarmee een einde lijkt te komen aan een conflict tussen beide concerns.

    Jumbo verweet Heineken niet voldoende kratten bier te leveren om aan de toegenomen vraag van klanten te kunnen voldoen. Het supermarktconcern uit Veghel suggereerde daarbij openlijk, onder meer in krantenadvertenties, dat Heineken niet wilde leveren vanwege een langdurige prijscampagne van Jumbo, waarin bij de aanschaf van twee kratten Heineken, het tweede krat voor de halve prijs werd aangeboden.

    Heineken ontkende dit en meldde dat de productiecapaciteit niet voldoende was om aan de gestegen vraag naar kratten Heineken bij Jumbo te voldoen. Inmiddels heeft de bierbrouwer maatregelen getroffen, waardoor de levering aan Jumbo fasegewijs kan worden opgeschroefd, zei woordvoerder John-Paul Schuirink van Heineken Nederland woensdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

    "Wij kunnen bevestigen dat Heineken ons heeft laten weten al met ingang van deze week de reguliere volumes te kunnen leveren en dit op korte termijn verder te zullen opbouwen naar de benodigde volumes voor onze seizoensaanbieding. Wij zullen het overleg met Heineken hierover constructief vervolgen", meldde Jumbo aansluitend in een verklaring per email.

    De eerdere dreiging van Jumbo om juridische stappen tegen Heineken te nemen, lijkt nu van tafel. "Waarschijnlijk is een kort geding van de baan", zo luidde de verklaring van Jumbo verder.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken woensdag 1,1 procent lager 82,02 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 18 juli 2016 16:25
    Heineken jaagt op Braziliaanse Schincariol - media

    Nederlands brouwer in strijd met concurrenten Carlsberg en Ambev.

    Heineken jaagt, net als zijn concurrenten Carlsberg en Ambev, op het Braziliaanse Schincariol, dat momenteel in handen is van het Japanse Kirin. Dit meldde het Braziliaanse dagblad Estadão maandag op basis van bronnen.

    Kirin nam vijf jaar geleden de macht bij Schincariol, het huidige Brasil Kirin, over. Sindsdien verzwakte de positie van de brouwer evenwel, en nu zou er volgens het dagblad niets anders opzitten dan een gedeeltelijke of volledige verkoop.

    Heineken zou volgens de bronnen eind juni met Kirin in Japan hebben gesproken, om de basis te leggen voor formele onderhandelingen. Carlsberg is echter ook geïnteresseerd om een positie in Brazilië te veroveren. AB InBev, dat fuseert met SABMiller, zou via Ambev uit defensief oogpunt mogelijk ook interesse hebben.

    Heineken wilde tegenover ABM Financial News geen commentaar geven op de berichtgeving.

    Het aandeel Heineken noteerde maandag onveranderd op 82,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 20 juli 2016 15:29
    CEO Heineken blijft nog vier jaar - media

    NIBC noemt aanblijven Van Boxmeer goed nieuws.

    Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer van Heineken zou na afloop van zijn bestaande termijn nog vier jaar willen aanblijven als CEO. Dit meldde het maandblad Quote op zijn internetsite, zich beroepend op 'diverse bronnen'.

    Een woordvoerder van het bierconcern wilde geen commentaar op het artikel van Quote geven, maar bevestigde dat de huidige zittingstermijn van de bestuursvoorzitter in 2017 afloopt.

    Van Boxmeer bekleedt deze functie sinds 2005. Bij het aantreden van de nieuwe CFO Laurence Debroux in april 2015 suggereerden analisten al dat dit een goede reden zou kunnen zijn voor Van Boxmeer om nog langer aan te blijven om voldoende ervaring in de raad van bestuur te waarborgen.

    Analist Gerard Rijk van NIBC Markets vindt het nieuws over het mogelijk verlengen van zijn zittingstermijn "goed nieuws". De marktvorser wees daarbij woensdag in een rapport op de omslag die Heineken onder zijn leiding heeft gemaakt van een traditionele bierbrouwer met verlies van marktaandeel naar een concern dat met grote exposities, efficiencyverbetering en focus op premium merken vooral is gegroeid in opkomende markten.

    "We kennen de lijst met opvolgers , maar een aantal van hen heeft mogelijk iets meer tijd nodig om hun internationale talenten te ontwikkelen", schreef de analist, die op Heineken een koopadvies bij een koersdoel van 100.00 euro houdt.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken woensdag 1,2 procent hoger op 83,63 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:29
    Beursblik: meer omzet en winst voor Heineken

    Analisten rekenen ook op hoger biervolume.

    Heineken heeft een lagere nettowinst op een hogere halfjaaromzet geboekt. Dat is de verwachting van analisten in een door de bierbrouwer zelf gepubliceerde consensus, hoewel daarbij niet werd vermeld hoeveel analisten hun taxaties aanleverden.

    De analisten kwamen gemiddeld uit op een geconsolideerde halfjaaromzet van 10.297 miljoen euro tegen 9.896 miljoen euro een jaar geleden. De marktvorser voorzien gemiddeld een 7,2 procent hoger operationeel resultaat van 1.661 miljoen en een 9,9 procent hogere nettowinst van 1.006 miljoen euro.

    Alle cijfers zijn exclusief bijzondere posten en amortisatie (BEIA).

    De analisten taxeren het autonome geconsolideerde biervolume op jaarbasis 7,5 procent hoger op 96,7 miljoen hectoliter.

    Analist Wim Hoste van KBC Securities is benieuwd in hoeverre de financiële resultaten en marges van het bierconcern worden aangetast door negatieve wisselkoerseffecten en dan met name door de sterke devaluatie van de Nigeriaanse naira.

    De marktvorser herinnerde er in zijn rapport met een preview op de cijfers aan dat Heineken bij de update over het eerste kwartaal aangaf er vanuit te gaan dat wisselkoersen over het hele jaar een negatieve invloed van 80 miljoen euro op het operationeel resultaat en van 50 miljoen op de nettowinst zullen hebben.

    Hoste waardeert Heineken vanwege het defensieve karakter van de brouwersindustrie en de structurele groeimogelijkheden in de opkomende markten, waar Heineken goed vertegenwoordigd is.

    KBC heeft op Heineken een Accumuleren advies met een koersdoel van 95,00 euro. Op een vlak Damrak noteert het aandeel Heineken vrijdag 0,4 procent lager op 83,67 euro.

    Maandag 1 augustus voorbeurs maakt Heineken de halfjaarcijfers bekend.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 1 augustus 2016 16:08
    Beursblik: autonome omzetgroei Heineken tegenvallend

    Morgan Stanley positief over sterke margegroei.

    Heineken heeft in het eerste halfjaar autonoom minder sterk gepresteerd dan verwacht. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag.

    De Amsterdamse bierbrouwer behaalde een autonome omzetgroei van 4,7 procent, maar daar stond een "sterke" verbetering van de EBIT-marge van 124 basispunten tegenover, aldus de marktvorsers.

    Morgan Stanley gaf aan dat deze margegroei vooral te danken was aan Azië/Pacific, de Amerika's en West-Europa, terwijl de divisie Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa negatief bijdroeg.

    De marktvorsers wezen erop dat Heineken met het handhaven van de outlook van een margegroei van 40 basispunten voor het hele jaar rekening houdt met een moeilijke vergelijkingsbasis voor de tweede helft van het jaar ten opzichte van een jaar geleden en met een forse negatieve impact door wisselkoerseffecten op het operationele en netto jaarresultaat.

    Morgan Stanley heeft op Heineken een Gelijkgewogen advies. Op een vlak Damrak noteerde het aandeel Heineken maandag 2,7 procent lager op 82,15 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 1 augustus 2016 16:12
    Update: Heineken winst hoger op gestegen halfjaaromzet

    Bierconcern voorziet margegroei van circa 40 basispunten per jaar.

    Heineken heeft zoals verwacht een hogere winst op een gestegen halfjaar omzet gerealiseerd en herhaalde een margegroei van circa 40 basispunten per jaar te voorzien. Dit maakte de Amsterdamse bierbrouwer maandag voorbeurs bekend.

    Het concern "had een sterke periode" in opkomende markten als Vietnam en Mexico, maar had te maken met "uitdagende omstandigheden" en volumedalingen in het tweede kwartaal in Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa, zei bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer in een toelichting op de cijfers.

    "We zijn ervan overtuigd dat onze goed uitgebalanceerde wereldwijde aanwezigheid, aanhoudende investeringen in merken en innovaties, en focus op het premium segment een uniek concurrentievoordeel in onze markten zullen blijven geven", aldus de CEO.

    Heineken realiseerde in het halfjaar autonoom een 12,6 procent hoger bedrijfsresultaat van 1.705 miljoen euro en een met 11,2 procent gestegen nettowinst van 977 miljoen euro op een 4,7 hogere halfjaaromzet van 10.094 miljoen. De operationele en netto winstcijfers zijn exclusief bijzondere posten en amortisatie.

    Het geconsolideerde biervolume steeg autonoom met 4,1 procent en autonoom steeg de omzet per hectoliter met 0,8 procent naar 91 euro door bijdragen van prijs- en mixverbeteringen.

    De operationele marge steeg met 124 basispunten naar 16,9 procent, wat door analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux "bijzonder goed" werd genoemd. Hij vond de herhaling van de outlook, met verwachte verbetering van de operationele marge met 40 basispunten per jaar, geruststellend, maar enigszins aan de conservatieve kant en kwam verder "geen grote verrassingen" tegen.

    Withagen voorziet een "uitdagend" tweede halfjaar, omdat die periode een jaar geleden "sterk" was. Financieel directeur Laurence Debroux merkte op dat het concern in het tweede halfjaar te maken heeft met negatieve valuta-invloeden, onder meer door de devaluatie van de Nigeriaanse naira en van het Britse pond.

    De uiteindelijke netto halfjaarwinst daalde met 48,8 procent van 1.144 miljoen naar 586 miljoen euro als gevolg van een afschrijving op de activiteiten in de Democratische Republiek Congo van 233 miljoen euro en vanwege het feit dat de winst een jaar geleden eenmalig met 379 miljoen euro positief werd beïnvloed door de verkoop van het Mexicaanse verpakkingsbedrijf Empaque.

    Het concern zal een interim dividend van 0,52 euro per aandeel uitkeren. Het aandeel Heineken sloot vrijdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 84,44 euro.

    Update om informatie en commentaar analist toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

  14. forum rang 10 voda 1 augustus 2016 16:24
    'Heineken biedt gemengd beeld'

    Gepubliceerd op 1 aug 2016 om 09:27 | Views: 2.917

    AMSTERDAM (AFN) - De halfjaarcijfers van Heineken boden analisten en beleggers maandag geen eenduidig beeld over de ontwikkelingen bij het bierconcern. Afhankelijk van de gekozen maatstaf bleek het glas halfvol of halfleeg.

    KBC Securities wees vooral op de operationele winst, die hoger was dan verwacht. De ontwikkeling in de verkochte hoeveelheid bier voldeed daarbij volgens de bank min of meer aan de verwachtingen. KBC gaat zijn prognoses voor de brouwer verhogen en ziet structurele groeikansen voor het bedrijf, dankzij diens sterke positie in opkomende markten.

    Analisten van Berenberg spraken daarentegen van een gemengd beeld en wezen daarbij vooral op de in hun ogen zwakke ontwikkeling van de verkopen. De operationele winst was weliswaar hoger dan verwacht, maar de winst per aandeel viel de bank tegen.

    Damrak

    ING was neutraal in zijn oordeel, maar benadrukte wel de zeer moeilijke vergelijkingsbasis die in de komende maanden ontstaat. De outlook voor de margeverbetering oogt volgens de bank desalniettemin wat timide. Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen wees er daarentegen op dat Heineken met die outlook op schema ligt ten aanzien van de belofte om de winstmarge jaarlijks met 0,4 procentpunt te verbeteren.

    KBC hanteert een accumulate-advies voor het aandeel Heineken, dat bij Berenberg en ING op hold staat en dat door Theodoor Gilissen niet wordt aanbevolen. Op het Damrak overheerste teleurstelling over de resultaten van het bedrijf. Heineken stond maandag om 10.20 uur met een verlies van bijna 3 procent, tot 82,06 euro, onderaan de licht negatieve AEX-index.
  15. forum rang 10 voda 2 augustus 2016 19:44
    Olieprijs tart Heineken

    door Yteke de Jong

    Amsterdam - Bierbrouwer Heineken heeft last van de lage olieprijs en de onstabiele situatie in Afrika en Rusland.

    Dat bleek maandag uit de gepresenteerde halfjaarcijfers. Die werden slecht ontvangen door beleggers, waardoor het aandeel bijna vier procent daalde.

    'Geen drama'

    De nettowinst van de Amsterdamse bierbrouwer halveerde in het eerste halfjaar van ruim €1,1 miljard naar €586 miljoen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. „Het is geen drama”, zegt bestuursvoorzitter Jean-Francois van Boxmeer in een toelichting op de cijfers.

    „Wij zijn overal in de wereld actief, waardoor het altijd wel ergens onrustig is. Dat proberen we te compenseren met groei in nieuwe regio’s, zoals Azië.” Daar nam het operationeel resultaat procentueel harder toe dan de omzet in het eerste halfjaar, waardoor het qua omvang de regio Amerika nadert. Dat is de tweede markt voor Heineken, na Europa.

    Zorgenkind

    Van de regio’s Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa viel het bedrijfsresultaat in totaal met 14% terug. Men ging altijd uit van groei in deze regio’s. „Een aantal landen in Afrika zijn zorgenkind door geopolitieke ontwikkelingen. Daar valt weinig aan te doen”, zegt Van Boxmeer. „We blijven op de lange termijn geloven in Afrika, vanwege de urbanisatie en de bevolkingsgroei.”

    Olierijke landen hebben door de lage olieprijs minder inkomsten, waardoor een gedeelte van de bevolking minder te besteden heeft. „In Nigeria drinkt men nog ongeveer dezelfde hoeveelheid bier, maar een B-merk”, zegt Van Boxmeer.

    Vraag

    Op een vijf jaar oude fabriek in de Democratische Republiek Congo heeft de Amsterdamse bierbrouwer €233 miljoen afgeschreven. De vraag is niet zo hard gegroeid als Heineken had verwacht, waardoor productielijnen niet in gebruik zijn.

    Daarnaast heeft Heineken last van de teruggang in toerisme in Egypte als gevolg van terreuraanslagen. De toeristen zijn in het moslimland goed voor vijftig procent van de Heineken-bierconsumptie.

    In Europa profiteerde de bierbrouwer van het EK Voetbal in juni. Maar hier Heineken te maken met prijsdruk.

    Kosten

    Heineken kijkt voortdurend naar de kosten, zegt Van Boxmeer. De afschrijving op Congo bewijst dat Heineken over een „ijzeren discipline” beschikt als het gaat om kostenbeheersing, aldus de topman.

    In Brazilië, ook een land dat veel inkomsten heeft uit de olie-en gasindustrie gaat het nog steeds redelijk. Ondanks deze uitdagingen, is Heineken weer gegroeid in het Zuid-Amerikaanse land. Van Boxmeer: „We kunnen meekomen.”

    Atoombom

    Bierbrouwer Heineken vreest de financiële slagkracht van de aanstaande combinatie SABMiller en Anheuser Busch InBev (ABI). Vrijdag werd bekend dat de aandeelhouders akkoord zijn met de fusie van de nummer één en twee van de mondiale biermarkt. Heineken schuift door naar de tweede plaats.

    „De financiële vuurkracht van de combinatie SABMiller en ABI is enorm. Daarmee kunnen ze leed berokkenen als ze dat willen”, zegt Van Boxmeer. „Je kunt het vergelijken met een land dat de atoombom wel heeft en een ander land die de bom niet heeft.”

    Verschillen

    De omzet van de combinatie SABMiller en ABI ligt straks naar schatting rond een kleine €67 miljard. Heineken schommelt rond de €20 miljard. De Heineken-topman zegt desondanks niet wakker te liggen van de fusie van zijn twee grootste concurrenten. De gevolgen verschillen enorm per regio.

    „In Nederland hebben we straks te maken met het Japanse Asahi, dat de eigenaar van Grolsch wordt. Daar moeten we ons mee verhouden. Die situatie is overal verschillend.” Om de fusie van SAB/Miller ABI door te laten gaan, moesten de twee in sommige regio’s brouwerijen verkopen.

    Sponsorcontracten

    Een directe strijd verwacht de bestuursvoorzitter om de zichtbaarheid van beide merken door middel van sponsorcontracten bij sportevenementen. Van Boxmeer: „Ze hebben vier keer meer kasgeld dan wij. Ze kunnen straks wellicht meer geld bieden dan Heineken.”

    Bron: DFT Premium
  16. forum rang 10 voda 30 augustus 2016 16:29
    Update: Heineken aast op Belgische brouwer Bosteels - media

    Heineken geeft geen commentaar op mediaberichten.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken geeft geen commentaar op mediaberichten dat het concern de overname van de Belgische brouwer Bosteels zou overwegen. Dat zei een woordvoerder van de Nederlandse bierbrouwer dinsdag tegen ABM Financial News.

    "We gaan nooit in op mediaspeculaties en dat doen we nu dus ook niet", zei Heineken woordvoerder Michael Fuchs desgevraagd.

    Het Belgische dagblad De Tijd meldde de belangstelling van Heineken voor Bosteels dinsdag als eerste. Dat werd later door diverse media overgenomen.

    Behalve Heineken zou ook brouwerij Duvel Moortgat interesse hebben in Bosteels, bekend van onder andere de biermerken Karmeliet, Kwak en Deus, meldde de De Tijd op basis van meerdere bronnen.

    "Het is niet duidelijk in welk stadium de overnamegesprekken zich bevinden", aldus De Tijd. "Duidelijk is wel dat Bosteels voor beide bedrijven een interessante aanwinst zou zijn."

    Heineken kan volgens de krant zijn assortiment ambachtelijke speciaalbieren met enkele biermerken uitbreiden, die vervolgens ook internationaal uitgerold kunnen worden.

    Heineken noteerde dinsdagmiddag 1,2 procent hoger op 80,50 euro op een overwegend hoger Damrak

    Update: om commentaar Heineken, informatie en actuele koers toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 7 september 2016 18:20
    AB InBev en Heineken azen op Vietnamese Sabeco - media

    In totaal zeven internationale brouwers met interesse.

    (ABM FN) AB InBev en Heineken hebben interesse in een overname van Sabeco. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag.

    Volgens Bloomberg zouden ook het Deense Carlsberg de Japanse brouwers Asahi en Kirin en de Thaise sectorgenoten Singha Asia en Thai Beverage geïnteresseerd zijn, net als enkele lokale Vietnamese spelers.

    De Vietnamese overheid zou volgens Bloomberg een deel van Sabeco naar de beurs willen brengen en de rest verkopen aan de hoogste bieder.

    Naast het belang in Sabeco zou ook het belang van de Vietnamese overheid in het kleinere Habeco in de etalage staan.

    Vietnam geldt als een snelgroeiende biermarkt.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 12 september 2016 18:57
    Heineken gaat bier zelf naar Amerika importeren

    Five Points Trading Company gelanceerd voor import.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken USA gaat de merken van Heineken uit opkomende markten zelf naar de Verenigde Staten importeren. Dit meldde de brouwer maandag.

    De import zal via een nieuw opgerichte venture verlopen, genaamd Five Points Trading Company.

    De biermerken Red Stripe, Tiger, Birra Moretti, Affligem, Murphy's Stout, Prestige, Sagres and Mort Subite worden momenteel door een andere importbedrijf naar de Verenigde Staten gebracht. Dat contract verloopt eind 2016, aldus Heineken.

    Charles Littlefield zal de activiteiten van Five Points leiden en de merken afzonderlijk van het portfolio van Heineken USA aansturen.

    Met de afscheiding kan Heineken zich op zijn vier kernmerken blijven focussen, waaronder Heineken, Dos Equis, Tecate en Strongbow.

    Het aandeel Heineken sloot maandag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 78,35 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
1.096 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links