Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,420 23 apr 2024 17:24
  • -0,100 (-0,69%) Dagrange 14,360 - 14,540
  • 213.183 Gem. (3M) 541,7K

SBM Offshore - on topic - juli 2016

659 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 33 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2016 12:49
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 29 juli 2016 11:40:

    Het gaat nooit meer wat worden met dit hok
    Ik word hier zo moe van
    Beste Money Maker,

    Wij zijn vandaag (en gisteren en eergisteren) nog steeds aan het wachten wanneer Tom2 naar de 7,50 gaat.
    Kunt u ons een idee geven wanneer ongeveer ?

    Ik zie dat u het erg druk hebt op andere forums. Krijgen deze mensen ook zulke fantatische tips en informatie ?

    Goed hoor.

    Wij zien u graag terug.

    groetjes
  2. Remfin 29 juli 2016 12:54
    quote:

    TProfit schreef op 29 juli 2016 12:04:

    [...]

    Wat zijn die berichten toch doorzichtig van onze super analisten.Zo verdien je geld.

    Koers omhoog promoten;
    KBC Securities dichtte SBM goede kansen toe.

    Koers omlaag drukken:
    Het is teleurstellend nieuws dat SBM Offshore opdrachten voor de FPSO's Libra en Sepia van Petrobras dreigt mis te lopen. Dit zei analist Dirk Verbiesen van KBC Securities vrijdag tegenover ABM Financial News.

    Wachten op officiële mededeling dus (ook al is upstream doorgaans goed geinformeerd).
    Natuurlijk was/is er de verwachting dat één van de twee tenders tot een order zou leiden. Ben wel van mening dat een order vanuit bedrijfseconomisch (SBM) perspectief wel rendabel en met redelijke risico's moet worden aangegaan. Wellicht is SBM van mening geweest dat dit door de gewijzigde voorwaarden niet (langer) het geval was.
  3. NielsjeB 29 juli 2016 14:00
    Beursblik: SBM Offshore mogelijk dupe van onderhandelingsspel
    Modec genoemd als grootste kanshebber voor Sepia en Libra.

    De kans dat Modec twee opdrachten van Petrobras binnenhaalt is aanwezig, maar dit zou wel verbazen. Dit zei analist Martijn den Drijver van NIBC vrijdag tegenover ABM Financial News.

    Volgens bronnen van vakblad Upstream dreigt Modec van Petrobras zowel de opdracht te krijgen voor de FPSO Sepia als voor Libra. SBM Offshore en twee andere concurrenten zouden volgens het blad niet aan de technische details van het staatsoliebedrijf voldoen.

    Den Drijver noemde dit opmerkelijk ."SBM doet al die moeite om weer te kunnen meedoen en zou dan een offerte neerleggen die niet aan de technische eisen zou voldoen? Niet logisch", aldus de analist.

    SBM Offshore mocht door de betrokkenheid in een smeergeld affaire tijden lang niet meedoen aan nieuwe tenders van Petrobras. Recent troffen de Schiedammers evenwel een schikking in Brazilië van circa 275 miljoen dollar om de kwestie achter zich te kunnen laten. Hierdoor mag SBM Offshore ook weer zaken doen met Petrobras.

    Den Drijver vermoedt een "keihard onderhandelingsspel" van Petrobras en de Braziliaanse toezichthouder.

    NIBC heeft een koopaanbeveling op SBM Offshore met een koersdoel van 15,50 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel vrijdag 3,0 procent lager op 11,72 euro.

    Door: ABM Financial News.
  4. forum rang 7 A3aan 29 juli 2016 15:28
    Tja, hoe je het ook draait of keert, in Brazilie kan je geen zaken doen zonder steekpenningen. SBM heeft dus beloofd geen steekpenningen meer te betalen, nou dan krijg je geen opdrachten ook meer. Dus moet er een nieuwe methode bedacht worden om toch de beslissende boys in het netwerk tegemoet te komen.
  5. Bokie 29 juli 2016 15:40
    Als dit hele onderhandelingsspel alleen bedoeld was om SBM tot een hogere vergoeding te dwingen, is het voor SBM misschien wel mogelijk, nu er bezwaar tegen de schikking is aangetekend, om de deal te annuleren. Wellicht kan het bedrijf daardoor zelf wat druk zetten m.b.t. de leniency nu ze gepasseerd zijn voor de opdracht.
  6. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:41
    Update: SBM Offshore dreigt achter net te vissen bij Petrobras - media

    Modec grootste kanshebber bij aanbestedingen.

    Het Japanse Modec is de grootste kanshebber voor het binnenhalen van opdrachten voor de FPSO's Libra en Sepia van het Braziliaanse Petrobras. Dit schreef vakblad Upstream op basis van bronnen.

    Volgens het blad werden Bluewater, BW Offshore en het Schiedamse SBM Offshore door het staatsoliebedrijf afgewezen op basis van technische redenen. Alleen Modec wist volgens de bronnen aan de technische details die Petrobras eist te voldoen.

    Upstream schreef dat SBM Offshore en Bluewater nog een poging doen om alsnog voor de tender van Sepia in aanmerking te komen. Libra laten de twee vermoedelijk schieten vanwege de grote risico's die aan dit project kleven.

    SBM Offshore wilde vrijdag niet reageren tegenover ABM Financial News.

    Eén van de bronnen zei tegenover Upstream dat Modec dankzij de steun van Mitsui Group "voldoende slagkracht heeft om beide projecten uit te voeren, afhankelijk of Petrobras bereid is voor de floaters te betalen of niet".

    Het dagtarief voor Libra zullen volgens het vakblad tussen de 800.000 en 900.000 dollar liggen en voor Sepia zou het tarief tenminste op 1 miljoen dollar liggen.

    Recent meldde SBM Offshore een schikking in Brazilië te hebben getroffen voor een smeergeldaffaire, waardoor het juist weer mag tenderen op projecten van Petrobras. De Schiedammers betalen circa 275 miljoen dollar om deze kwestie achter zich te kunnen laten.

    Op een vlak Damrak verloor SBM Offshore vrijdag 1,7 procent.

    Update: om commentaar SBM toe te voegen en koersreactie.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. Gregoor 29 juli 2016 16:58
    quote:

    Remfin schreef op 29 juli 2016 12:54:

    Natuurlijk was/is er de verwachting dat één van de twee tenders tot een order zou leiden. Ben wel van mening dat een order vanuit bedrijfseconomisch (SBM) perspectief wel rendabel en met redelijke risico's moet worden aangegaan. Wellicht is SBM van mening geweest dat dit door de gewijzigde voorwaarden niet (langer) het geval was.
    Dit zijn uiteraard minder positieve geluiden voor SBM. Ik wacht echter ook af tot e.e.a. definitief is. Al heb ik op dit nieuws begin van de week al wel mijn meest speculatieve calls verkocht.

    Uiteraard zullen de risico's en mogelijke winstgevendheid van de projecten meespelen bij SBM. Want denkt er nu echt iemand dat zo'n grote speler met zoveel ervaring geen goed voorstel kan doen? Dat zijn bewuste keuzes om het risico te verkleinen/de marge op peil te houden voor SBM.

    In de conferencecall over 2015 of Q1 2016 (weet niet meer precies) is ook al de twijfel uitgesproken of SBM toen uberhaupt wel mee ging tenderen voor beide FPSO's. E.e.a. was toen namelijk nogal onduidelijk en volgens o.a. Upstream zou Petrobras flinke boetes in de contracten willen opleggen wanneer niet aan bepaalde eisen voldaan zou worden.

    Ik verwacht dan ook dat SBM een voor haar redelijk bod heeft neergelegd. Maar dat dit niet naar wens van Petrobras is. Dat ze nu op technische eisen gediskwalificeerd zijn zal waarschijnlijk zijn omdat SBM als bouwer van FPSO's met voldoende ervaring, uit kennis andere technische keuzes wil maken. Vanwege bijvoorbeeld betrouwbaarheid die ze dan beter kunnen garanderen of voor een kortere oplevertijd. Dit sluit voor mij aan bij wat Chabas eerder meerdere keren heeft verteld. Dat opdrachtgevers vaak veel technische eisen stellen die onnodig een project complexer maken. Maar dat wanneer SBM meer kan bepalen vanuit haar eigen expertise, hetzelfde behaald kan worden met minder kosten en een kortere doorlooptijd.
  8. Bokie 29 juli 2016 17:02
    SBM heeft de komende jaren een constante inkomstenstroom. Ze hebben zich al eens vertild aan moeilijke projecten zoals het Yme platform. Ik kan mij voorstellen dat ze nu op dit moment geen FPSO willen binnen halen waarbij alle risico's en eventuele ongunstige voorwaarden bij SBM liggen. M.i. kunnen ze het uitzingen tot de markt aantrekt.
  9. Gregoor 30 juli 2016 15:43
    quote:

    knife catcher schreef op 29 juli 2016 17:47:

    Ik lees even vlot over het draadje heen en heb een vraag;

    Betekent " technisch" in bovenstaand verhaal schroefjes, pompen of pijpdikte, of kan het ook 'tendertechnisch' zijn

    kc
    Honderd procent duidelijk is dat voor mij niet. Maar gezien de context verwacht ik het 1e.
  10. Ruud, Frankrijk 31 juli 2016 00:09
    quote:

    TProfit schreef op 29 juli 2016 12:04:

    [...]

    Wat zijn die berichten toch doorzichtig van onze super analisten.Zo verdien je geld.

    Koers omhoog promoten;
    KBC Securities dichtte SBM goede kansen toe.

    Koers omlaag drukken:
    Het is teleurstellend nieuws dat SBM Offshore opdrachten voor de FPSO's Libra en Sepia van Petrobras dreigt mis te lopen. Dit zei analist Dirk Verbiesen van KBC Securities vrijdag tegenover ABM Financial News.

    Dat is niet helemaal juist. KBC heeft altijd vertrouwen in SBM gehad en tevens daarbij al jaren hoge koersdoelen gegeven. Daarnaast geven ze ook altijd winstverwachtingen, waar de andere analisten zich voor het gemak maar niet aan wagen (huiswerk maken is zooooo vermoeiend, je kunt beter gewoon wat brullen -daar is o.a. GS erg goed in-). Ik ben wel blij met Dirk.
    Ook mag gesteld worden dat de meesten op het forum dachten dat SBM hoge ogen gooide.
    En natuurlijk vinden we het allemaal teleurstellend als SBM opdrachten mis dreigt te lopen.
    The fat lady hasn't sung yet.
    Ik denk dat je KBC vals beschuldigd.

    Have fun anyway.
  11. Ruud, Frankrijk 31 juli 2016 00:28
    quote:

    knife catcher schreef op 29 juli 2016 17:47:

    Ik lees even vlot over het draadje heen en heb een vraag;

    Betekent " technisch" in bovenstaand verhaal schroefjes, pompen of pijpdikte, of kan het ook 'tendertechnisch' zijn

    kc
    Dit schreef vakblad Upstream op basis van bronnen (?).

    Het zou van alles kunnen zijn, maar ik denk dat er weer spelletjes gespeeld worden.
    Er zijn hierboven al genoeg argumenten gegeven om mij op het standpunt te brengen dat het of "SBMO's way" mag zijn of "No way" moet zijn.
    Ik hoop dat SBMO de rug recht houdt.

    Have fun (kan niet zo moeilijk zijn in het weekend).

    PS Ik ben weer af van 30 van die geschreven C DEC 2017 16.00 was zoals je al schreef toch wel een beetje riskant, nog 3 euro winst ook :-)
659 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 33 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links