Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: In de correctiemodus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

388 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2016 00:02
    A matter of perception...

    Deutsche Bank wijst op verbetering score
    Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 23:20 | Views: 617
    ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten

    inShare
    Deutsche Bank 29 jul
    12,04 0,00 (+0,32%)

    FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank heeft in de onlangs uitgevoerde Europese stresstest een beter resultaat gescoord dan twee jaar geleden. Dat concludeerde de grootste bank van Duitsland vrijdag na de publicatie van de resultaten van de test door bankentoezichthouder EBA.
    Deutsche Bank ziet in het crisis-scenario van de test zijn kapitaalbuffer slinken tot 7,8 procent. Daarmee hoort de bank bij de groep met de minst sterke scores. Afgezien van Monte dei Paschi deden alleen Bank of Ireland, Commerzbank, Allied Irish, Barclays, Unicredit, Banco Popular en Raiffeisen Landesbanken het minder. Die zagen hun buffer dalen tot tussen 6,1 en 7,7 procent.
    ADVERTISING

    inRead invented by Teads

    Deutsche Bank wees erop dat zijn buffer bij de vorige test in het zwartste scenario nog slonk tot 7 procent en dat de nieuwe test zwaarder was dan die van 2014. ,,Deze verbetering is het resultaat van hard werken en vele kleine stapjes voorwaarts'', stelde topman John Cryan. ,,Het laat zien dat we slechte tijden goed aankunnen.''
  2. [verwijderd] 30 juli 2016 07:24
    Er bestaat niet zoiets als afzonderlijke banken.is onzinnig. Dat is wel gebleken met lehman. Als er 1 bank valt kunnen ze allemaal vallen. Je moet dus kijken hoe de bankensector er algemeen voordat...1 rotte appel is meer dan genoeg om zo Calles goede banken iik volledig kapot te maken. Deze stress test is niet gedaan voor de sector maar gedaan om het volk en overheden gerust te stellen. Volledig onzinnig en voor diegene die er geen moer van begrijpt.
  3. [verwijderd] 30 juli 2016 07:36
    Natuurlijk kunnen banken de test aan, zolang er geld geint wordt van tubo gam.
    Hoe makkelijk de turbo stops af gaan als je koopt. Kopen gelijk keren ze om gam te doen. Lijkt wel of er een update is geweest sinds draak en centrale banken. Binnen paar uur gam.
    Inleggen en je ziet het niet meer terig je winst, af en toe even 1 % om je kosten te zien stijgen daarna hoop je op meer meer meer, aaaaaaaaaaaaaa gam.

    Duur neerzetten long of sh van Dax speciaal rest niet. Zo'n 40 cent meer moet je betalen als normaal, kon je voor 0,06 cent iets krijgen op dax.

    Maandag up, gam doen nog voor de shorter, di rood, woe gehakt dag, do bloed rood en vrijdag chinees rood, sambal bij.
  4. [verwijderd] 30 juli 2016 07:40
    Mbt die stresstest ben ik niet flauw of zoiets op de markt ...of ik spreek niet naar mijn positie. Heb ik nml nauwelijks. Ik erger mij aan deze onzinnigheid. Neem maar van mij aan dat in principe alle banken zo failliet zijn als maar kan. Alle!!!!! Jullie denken nu dat ik onzin praat ja...dat weet ik...flauw ben en alles zwart zie...nee het is een realiteit. Rente nul of lager..frac reserve systeem. Belastinggeld jatten en naar de banken dragen...etc etc. Daar het ik geen stresstest voor nodig. Helaas de realiteit..
  5. [verwijderd] 30 juli 2016 11:33
    www.nu.nl/economie/4300312/stresstest...

    "Vroeger hadden banken kapitaalbuffers van rond de 15 procent. Nu liggen ze tussen de 3 en 4 procent. Volgens de stresstest dalen de buffers minder snel, maar daaraan moeten we geen schijnzekerheid ontlenen. Banken zijn nog steeds kwetsbaar."

    Te mild
    De Rotterdamse hoogleraar Economie Ivo Arnold noemt het scenario dat met de stresstest is doorberekend "vrij mild". Volgens Arnold had de EBA een veel strengere test moeten uitvoeren door ook zwaardere crisis-scenario’s mee te rekenen.

    "De Europese toezichthouder is nu vrij positief over de meeste banken. Maar als je dan ziet dat een vrij gemiddeld scenario al vrij grote klappen veroorzaakt, dan kun je je afvragen wat er gebeurt bij een écht zware crisis, zoals die in 2008. Ik denk dat doorberekening dáárvan een heel ander verhaal had laten zien."

    Ook is de reikwijdte van de stresstest volgens Arnold te beperkt. Zo werden Griekse en Portugese banken niet meegenomen, omdat zij te klein zouden zijn. "Terwijl dat nu juist zwakke landen zijn. We weten nu helemaal niet hoe de banken daar zouden reageren op een crisis."

  6. [verwijderd] 30 juli 2016 13:22
    Je kan er lang of kort over reageren feit blijft dat de situatie van de financiele sector is verbeterd. Dat kan zelfs de grootste berenlol met of geen positie niet ontkennen. Daarnaast mensen met geen financiele long positie willen nog lagere koersen om ervan te profiteren. ik kan jullie uit de droom helpen het zal blijken dat dit juiste instaptijden zijn voor bankaandelen. Ik denk daarbij aan ing, credit agricole, commerzbank, bnp paribas. We gaan zien net als nu met long in olie gaan wie het aan het rechte eind heeft. Ik hou wel van een gokje als deze.
  7. [verwijderd] 30 juli 2016 13:43
    Pas maar op alex. De bounce in olie heeft alles te maken met de USD.
    Het is iig niet zo dat de fundamentele zaken zijn verbeterd.
    Noem er even een paar op;

    aantal rigs neemt toe
    voorraad in cushing neemt toe
    seasonality ( driving season ( het einde van... ) ) gaat straks weer spelen.
    ruwe olievoorraden nemen toe
    short in olie namen toe ( wel van afg. di )
    saudi's pumpen nog steeds record levels
    amerikanen mogen exporteren.
    brexit gaat spelen
    usa bbp

    daartegenover staat

    dramatische performance van oliebedrijven dus herinvesteringen zullen uitblijven
    usd zwakker
    wellicht iets betere economische activiteit

    conclusie: olie blijft in bearmarkt tot zeker 2018

    wellicht een kleine bounce.

    bankensector verbeterd? vind ik niet. CDS blijft hoog van deutsche. Je zou verwachten dat die zou zakken als een baksteen. Maar dat gebeurt niet. Zelfs toegenomen. Banken hebben nog steeds moeite met inkomsten te genereren en de brexit kost de banken ook >40 miljard.

    dat hele ECA rapport is zo fake als het maar kan.
  8. [verwijderd] 30 juli 2016 13:52
    Zakken voor examen onmogelijk
    De 51 onderzochte banken konden, in tegenstelling tot eerdere stresstesten, niet falen voor de stresstest. Wel kregen ze een uitgebreide score op hun kredietwaardigheid, die toezichthouders gebruiken om te bepalen hoe ze uit de gevarenzone moeten komen. Echt spannend voor de vier Nederlandse banken was het gisteravond niet. Rabobank, ABN Amro, ING en de Bank Nederlandse Gemeenten zijn voldoende gekapitaliseerd. Maar de aanhoudend lage rente raakt banken met veel hypotheken op de balans in hun verdienmodel, dat steeds verder onder druk komt te staan.
  9. [verwijderd] 30 juli 2016 13:55
    NLD banken voldoen kennelijk niet volgens nederlandse normstelling, maar komen wel ruim door de Europese stresstest.

    "Echt spannend voor de vier Nederlandse banken was het gisteravond niet. Rabobank, ABN Amro, ING en de Bank Nederlandse Gemeenten zijn voldoende gekapitaliseerd."

    Stresstest: Nederlandse banken zakken volgens Nederlandse regels
    ConsequentiesGisteravond om 22.00 uur zag de uitslag van de grote Europese bankentest het daglicht. En die viel mee. Banken lopen flinke deuken op als een slecht-weer-scenario wordt doorgerekend, maar nergens viel er eentje fictief om. Uitzondering is uiteraard de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Het kapitaal van die bank werd compleet weggemaaid, maar in aanloop naar de uitslag maakte de bank een reddingsplan bekend waarmee de bank weer gezond wordt. Dat laten we nu voor wat het is, komen we later dit weekend op terug. Nederland mocht vier banken in de strijd werpen: ING, Rabo, ABN en BNG ('Bank Nederlandse Gemeenten', daar mogen alleen overheden bankieren, gewone mensen niet). Hebben de banken de test goed doorstaan? Ja en nee, zouden we willen zeggen. In het slecht-weer-scenario krijgen alle banken een klap, maar niet zodanig dat ze omvallen. Wat wel opvalt is dat de banken niet voldoen aan onze eigen Nederlandse eisen. Nederland legt zijn banken zwaardere regels op dan andere landen. Niet alleen voor wat betreft bonussen, maar ook voor wat betreft kapitaaleisen. Eén van die eisen: de leverage ratio moet per 2018 hoger zijn dan 4% (in andere landen geldt doorgaans 3%). De test laat zien dat onze banken daar niet aan voldoen als een gure economische wind opsteekt. Blauw is de stand eind 2015, rood is de stand eind 2018 na doorrekening van het slecht-weer-scenario ('adverse scenario'). De banken eindigen rond de 3,5%, met buitenbeentje BNG rond de 2,5%.
  10. [verwijderd] 30 juli 2016 14:10
    quote:

    Alex XNL schreef op 29 juli 2016 23:27:

    Precies maandag flink up. Target 456. Was dus inderdaad reeds voorkennis die de bankaandelen vandaag hoger zette.

    Niet huilen F1 morgen kwalificatie Hockenheim. Go Max!

    Overigens inzake de Rabobank heeft men DLL(De Lage Landen nog die men eventueel voor 4 miljard kan verkopen.
    Voorkennis die iedereen al had, klopt. De normen zijn net als bij andere banktests zo gekozen dat er een bevredigende uitslag uit de bus kwam rollen. Het is hetzelfde met de lage verwachtingen van bedrijfscijfers. Ik weet niet of het nu allemaal weer gepruimd wordt door de markt.
  11. [verwijderd] 30 juli 2016 17:16
    Voorkennis, wie zegt dat, altijd hebben ze voorkennis, al een week voor iets of ze weten al dat stop af gaat.
    Sinds 3 weken terug wisten ze het al, sh op verkeerd been zette met banen cijfer uit vs.

    Ook met brexit, alle sh uit te markt halen die winst konden maken, en precies die die winst mocht maken bij -11 opening moest je gelijk verkopen, men wist al meer. we zouden toch zakken bij brexit, alleen maar up sindsdien, en nu ook weer al 3 weken.
388 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links