Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,882 19 apr 2024 17:13
  • +0,014 (+1,56%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 7.805.009 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 148 149 150 151 152 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 juli 2016 20:45
    Twee soorten malariapillen teruggehaald uit apotheken

    De farmaceutische bedrijven Sandoz en Teva halen hun malariamedicijnen terug bij Nederlandse groothandels en apotheken. Dat doen ze op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De reden is dat er is geknoeid met onderzoekgegevens die zijn ingediend bij de vergunningsaanvraag voor de verkoop van de pillen.

    Redactie 25-07-16, 12:26 Laatste update: 16:04

    Het gaat om de twee zogeheten generieke medicijnen Atovaquon/Proguanil HCl Sandoz en Atovaquon/Proguanil Teva. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zijn er geen aanwijzingen dat er iets mis is met de werkzaamheid en veiligheid van deze producten zelf.

    Hennie Henrichs, directeur bij Teva Pharma Nederland, zegt echter niet te kunnen garanderen dat zijn malariamedicijn veilig is. ,,Of het de juiste werking heeft kan en durf ik nu niet meer te zeggen. Er moeten eerst nieuwe studies komen'', aldus Henrichs. Van gesjoemel met onderzoeksgegevens weet hij niets. ,,Als je een bedrijf inschakelt dat gespecialiseerd is in deze onderzoeken, hoop je dat het volgens de regels gebeurt.''

    Twijfels
    Ook Sandoz, onderdeel van de Zwitserse medicijngigant Novartis, kan geen garanties geven over het medicijn, zolang er geen nieuw onderzoek is. ,,Maar ik heb geen twijfels over de effectiviteit van dit product. We hebben geen aanwijzingen dat er iets mis mee is'', aldus Rene van Doorn, directeur bij Sandoz.

    Een generiek medicijn is een middel met dezelfde werkzame stof als het oorspronkelijke op de markt gebrachte merkmedicijn. Om het te mogen verkopen is eerst een gelijkwaardigheidsonderzoek verplicht. Sandoz en Teva lieten dit doen door het bedrijf Semler Research Center in het Indiase Bangalore. Maar volgens internationale toezichthoudende instanties heeft Semler bloedmonsters verwisseld en gemanipuleerd.

    100.000 Nederlanders
    Ongeveer 100.000 Nederlanders gebruiken jaarlijks een malariamedicijn, van wie ongeveer de helft een van de betreffende middelen. Volgens het CBG zijn er voldoende andere medicijnen tegen malaria beschikbaar.

    Het CBG adviseert mensen die een van de betreffende malariamiddelen gebruiken, hun kuur altijd af te maken. ,,Als u hiermee stopt, loopt u het risico om malaria te krijgen'', aldus de instantie. Sandoz en Teva zijn al ongeveer drie jaar op de Nederlandse markt.

    www.ad.nl/binnenland/twee-soorten-mal...
  2. forum rang 10 voda 26 juli 2016 13:30
    Eli Lilly boekt hogere resultaten

    Nieuwe producten spekken omzet van concurrent Galapagos.

    Eli Lilly heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet geboekt, dankzij volumegroei door de lancering van nieuwe producten. Dit meldde het Amerikaanse biofarmaceutische bedrijf dinsdag in zijn cijferpublicatie.

    De nettowinst van de concurrent van Galapagos steeg met 24 procent van circa 601 miljoen naar krap 748 miljoen dollar, terwijl de omzet met 9 procent toenam, van net geen 5 miljard naar 5,4 miljard dollar. De omzetstijging was vooral te danken aan de hogere volumes aan geneesmiddelen die werden verkocht, onder meer door de lancering van nieuwe medicijnen.

    In de afgelopen verslagperiode lanceerde Eli Lilly in Europa het middel Taltz voor de behandeling van matige tot ernstige psoriasis, en het medicijn Inteprity, een antibioticum speciaal bedoeld voor pluimvee.

    Begin dit jaar deed Eli Lilly een zogenoemde 'aanvraag nieuw geneesmiddel' (NDA) bij de Amerikaanse Food & Drug Administration voor baricitinib. Het middel zit in de laatste onderzoeksfase als reuma-medicijn en is daarmee een concurrent van Galapagos' filgotinib, dat zijn derde onderzoeksfase nog in moet gaan.

    Outlook

    De outlook voor de aangepaste winst werd vandaag bevestigd. Eli Lilly gaat uit van een bandbreedte van 3,50 dollar tot 3,60 dollar.

    Eli Lilly herhaalde tevens de omzetverwachting die drie maanden geleden werd gegeven, van tussen de 20,6 miljard en 21,1 miljard dollar, vanwege eerder genoemde valuta-ontwikkelingen.

    Het aandeel noteerde dinsdagmiddag in de elektronische handel in Amerika 0,7 procent op 82,51 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 27 juli 2016 16:23
    Beursblik: geen verrassingen bij Galapagos

    Halfjaarcijfers zullen zich vooral richten op ontwikkeling pijplijn.

    Galapagos zal donderdagavond bij de presentatie van de halfjaarcijfers niet verrassen en zich vooral richten op de stand van zaken met de pijplijn van de Belgisch-Nederlandse biofarmaceut. Dit schreef KBC Securities woensdag in een voorbeschouwing op de halfjaarcijfers.

    "De omzet in de eerste jaarhelft wordt primair gedreven door de opbrengsten uit de deal met Gilead Sciences, in combinatie met andere ontvangen mijlpaalbetalingen en inkomsten", verwacht analist Michaël Vlemmix, die rekent op een omzet van 49 miljoen euro, iets boven de gemiddelde marktconsensus van 48 miljoen euro.

    De operationele uitgaven, aan onder meer onderzoek en ontwikkeling, zijn in de afgelopen zes maanden waarschijnlijk toegenomen van 72 miljoen vorig jaar tot 76 miljoen euro, verwacht de marktvorser. Daarmee zit hij iets boven de analistenconsensus van 74 miljoen euro. De toename ten opzichte van een jaar eerder is het gevolg van de hogere investeringen in het taaislijmziekteprogramma van Galapagos.

    "Galapagos geeft nog steeds geld uit in lijn met de guidance voor dit jaar van 100 tot 120 miljoen euro. En de vooruitgang met de grootste projecten, Filgotinib [tegen reuma en darmziekten] en het taaislijmziekteprogramma verloopt voorspoedig", aldus Vlemmix.

    Gedurende het tweede kwartaal maakte Galapagos bekend dat de voorwaarden van de samenwerking met AbbVie op het gebied van de ontwikkeling van behandelingen tegen taaislijmziekte waren aangepast, in het voordeel van het biofarmaceutische bedrijf dat primair vanuit Leiden opereert. Door de uitbreiding van het partnerschap, lopen mogelijke mijlpaalbetalingen voor Galapagos op van 350 miljoen naar 600 miljoen dollar.

    Volgens Vlemmix hebben de extra succesbetalingen te maken met het feit dat de oorspronkelijke samenwerking tussen de twee bedrijven ging over de ontwikkeling van twee potentiële middelen tegen taaislijmziekte, maar inmiddels streeft Galapagos niet alleen een zogenoemde triple combo na, maar worden er daarnaast nog meer moleculen getest, en dat leidt tot hogere kosten en dus ook hogere succesbetalingen.

    Onderaan de streep wordt door KBC Securities een bescheiden nettowinst verwacht van 4,5 miljoen euro, waar de markt het dubbele voorziet. In de eerste helft van 2015 werd nog een verlies in de boeken gezet van 34 miljoen euro.

    De kaspositie komt ultimo juni volgens de consensus van analisten uit boven de 970 miljoen euro. Vlemmix is iets conservatiever en schat de kaspositie in boven de 957 miljoen euro.

    Die sterke kaspositie, gespekt door de miljoeneninvestering van Gilead vanwege de samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van Filgotinib, was de afgelopen tijd onderwerp van gesprek en het is vooral de vraag wat Galapagos met al dat geld gaat doen.

    "Nieuwe programma's inlicenseren, en dan voornamelijk Fase 1 en 2 studies van behandelingen tegen ziekten in de aandachtsgebieden ontstekingen, fibrose, infectieziekten en bijvoorbeeld diabetes," denkt Vlemmix.

    In de tweede jaarhelft zal het nieuws over Galapagos echter worden gedomineerd door de verdere ontwikkeling van het taaislijmziekteprogramma, gevolgd door studieresultaten van een potentieel middel tegen de longziekte IPF in de eerste helft van volgend jaar. Daarnaast worden ontwikkelingen in de Fase 3 studies van Filgotinib in reuma en de ziekte van Crohn nauwlettend door beleggers gevolgd. Eind mei kreeg Galapagos groen licht om samen met Gilead te beginnen met Finch, een Fase 3 studie naar Filgotinib als behandeling tegen reuma. In het derde kwartaal hopen de twee bedrijven bovendien een Fase 3-studie met Filgotinib als behandeling tegen de ziekte van Crohn te starten.

    De halfjaarcijfers van Galapagos worden donderdagavond na het slot van Wall Street gerapporteerd.

    Het aandeel noteerde woensdagmiddag een half procent in de min op 48,43 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:44
    AstraZeneca stelt ambitieuze doelen bij

    Gepubliceerd op 28 jul 2016 om 13:09 | Views: 886

    LONDEN (AFN) - De Britse farmaceut AstraZeneca ziet zich genoodzaakt de ambitieuze groeidoelstellingen die het in 2014 uitsprak te temperen. Anders dan de jaaromzet van 45 miljard dollar die het destijds voor 2023 voorzag, wordt nu uitgegaan van 40 tot 41 miljard dollar, zo werd donderdag bekendgemaakt.

    AstraZeneca deed de eerdere voorspellingen in de nasleep van de overnameperikelen door Pfizer. Het verwierp destijds een overnamebod en beloofde zijn investeerders meer waar voor hun geld, onder meer door te profiteren van meer middelen tegen kanker, kortademigheid en hartziekten uit de eigen pijplijn.

    De doelstelling van destijds werd geformuleerd op basis van de toen geldende wisselkoersen. Sinds het brexit-referendum is het Britse pond echter sterk in waarde gedaald, hetgeen ook weegt op de omzet van de farmaceut. Het bedrijf gaf aan dat de vooruitzichten mogelijk weer worden bijgesteld, bijvoorbeeld op het moment dat de dollar verzwakt.
  5. forum rang 10 voda 28 juli 2016 22:27
    Galapagos houdt cashburn op peil

    Belgisch-Nederlandse biofarmaceut richt zich op pijplijn.

    Galapagos heeft de cashburn in de eerste zes maanden van het jaar op peil weten te houden en houdt nog steeds vast aan de eerder afgegeven guidance voor de R&D uitgaven dit jaar. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf donderdagavond in de halfjaarcijfers.

    "Ik ben tevreden met de resultaten over het afgelopen half jaar, zowel financieel als ook in onze R&D", lichtte CEO Onno van de Stolpe de resultaten in een persbericht toe.

    In 2016 verwacht het bedrijf, dat primair opereert vanuit het Bio Science Park in Leiden, nog steeds een cashburn van 100 miljoen tot 120 miljoen euro, exclusief de ontvangst van betalingen voor filgotinib van samenwerkingspartner Gilead Sciences.

    In het eerste halfjaar kwamen de uitgaven aan R&D uit op 62,4 miljoen euro, waar de gemiddelde analistenconsensus lag op 74 miljoen euro.

    Ondertussen is de kaspositie nog altijd sterk. Die stond aan het eind van het tweede kwartaal op 968,5 miljoen euro, tegen circa 988 miljoen euro eind maart. Analisten rekenden op een kaspositie van rond de 970 miljoen euro.

    De kas wordt niet alleen gespekt door de opbrengst van de beursgang naar de Nasdaq, nu ruim een jaar geleden, maar ook licentie- en mijlpaalbetalingen van samenwerkingspartners als Gilead en AbbVie.

    In het tweede kwartaal maakte Galapagos bekend dat de voorwaarden van de samenwerking met AbbVie op het gebied van de ontwikkeling van behandelingen tegen taaislijmziekte waren aangepast, in het voordeel van het biofarmaceutische bedrijf. Door de uitbreiding van het partnerschap, lopen mogelijke mijlpaalbetalingen voor Galapagos op van 350 miljoen naar 600 miljoen dollar.

    In de eerste zes maanden van het jaar steeg de omzet van 36,9 miljoen naar 48,8 miljoen euro. Geraadpleegde analisten rekenden gemiddeld op een omzet van 48 miljoen euro.

    Onder de streep resteerde een winst van 32,2 miljoen euro, tegenover een verlies van 34,2 miljoen euro een jaar eerder. Operationeel werd nog wel verlies gedraaid maar dit resultaat verbeterde van 35,6 miljoen euro negatief tot 24,3 miljoen euro negatief.

    Kijkend naar de pijplijn zijn Galapagos en Gilead momenteel bezig met Fase 3 programma's met filgotinib. Eind mei kreeg Galapagos groen licht om samen met Gilead te beginnen met Finch, een Fase 3 studie met het middel in de behandeling tegen reuma. Deze studie start binnenkort, aldus het bedrijf. In het derde kwartaal hopen de twee bedrijven bovendien een Fase 3-studie te starten om het middel als behandeling te testen voor de ziekte van Crohn. Later dit jaar volgt naar verwachting ook nog een klinische studie met filgotinib als behandeling tegen andere chronische darmontstekingen.

    Het CF programma, met daarin diverse therapieën die ontwikkeld worden tegen taaislijmziekte ligt ook op koers. Resultaten van diverse studies worden nog voor het eind van het jaar verwacht. In 2017 zal Galapagos naar verwachting starten met de eerste klinische studies met de drievoudige combinatietherapie in de behandeling tegen taaislijmziekte.

    Verder zei het bedrijf onlangs tijdens zijn R&D Update dat men streeft naar een stabiele portfolio met drie klinische zogenoemde Proof-of-Concept (het bewijzen van eventueel werkzaamheid) studies met potentiële medicijnen per jaar en eenmaal per twee jaar de start van een Fase 3 programma. Naast de ontwikkeling van filgotinib en het taaislijmziekteprogramma, ontwikkelt Galapagos momenteel ook therapieën tegen onder meer idiopathische longfibrose.

    Het aandeel sloot donderdag 1,8 procent hoger op 49,89 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:27
    Merck boekt fors hogere winst op licht hogere omzet

    Cijfers beter dan verwacht.

    Merck heeft in het tweede kwartaal een fors hogere nettowinst geboekt op een licht hogere omzet. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut vrijdag tijdens de presentatie van resultaten over het tweede kwartaal.

    Daarmee presteerde het bedrijf beter dan verwacht.

    "Onze resultaten weerspiegelen de strategische focus op lanceringen van nieuwe producten, waaronder Keytruda en Zepatier", aldus CEO Kenneth Frazier. "We blijven gecommitteerd aan het verbeteren van onze pijplijn, het ontwikkelen van een evenwichtige en gedifferentieerde portefeuille en het bereiken van duurzame groei op de lange termijn", voegde de topman toe.

    Merck boekte een nettowinst van 1,2 miljard dollar, een stijging van 75 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het concern een nettowinst rapporteerde van 687 miljoen dollar. Per aandeel steeg de winst van 0,24 naar 0,43 dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,93 dollar per aandeel versus 0,86 dollar per aandeel een jaar eerder.

    De omzet bedroeg in het tweede kwartaal 9,8 miljard dollar, 1 procent hoger ten opzichte van een jaar eerder en inclusief een negatief valuta-effect van 2 procent.

    Analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,91 dollar per aandeel op een omzet van 9,8 miljard.

    Outlook

    Voor het hele boekjaar voorziet Merck een winst per aandeel variërend van 1,98 tot 2,08 dollar. De aangepaste winst zal naar verwachting uitkomen tussen de 3,67 en 3,77 per aandeel.

    Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:51
    AbbVie ziet omzet stijgen

    Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 14:49 | Views: 440

    CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf AbbVie heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal met ruim 17 procent verhoogd. Het concern, dat een samenwerking heeft met Galapagos, profiteerde met name van de verkoop van reumamiddel Humira, zo bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

    Humira was al met afstand het belangrijkste product van AbbVie, al werden enkele overnames gedaan om minder afhankelijk van het middel te worden. Zo werd de ontwikkelaar van middelen tegen kanker Stemcentrix aangeschaft. De omzet kwam in de afgelopen drie maanden uit op 6,5 miljard dollar.

    Onder de streep resteerde 1,6 miljard dollar, tegen 1,4 miljard dollar een jaar eerder. AbbVie maakte verder bekend zijn winstverwachting voor 2016 te verhogen.
  8. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:57
    'Geen verrassingen bij Galagapos'

    Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 09:57 | Views: 2.321

    AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die Galapagos donderdagavond publiceerde, bevatten geen grote verrassingen en zijn ook geen aanleiding om het oordeel over het aandeel aan te passen. Dat meldde KBC Securities vrijdag in een reactie op de cijfers.

    Volgens KBC lagen de halfjaarresultaten in lijn met de verwachtingen, al viel de nettowinst hoger uit dan de consensus. KBC gaf aan het buy-advies te herhalen met het oog op de komende nieuwsstroom over de klinische testen bij het biotechnologiebedrijf en de goede financiële positie van Galapagos.

    Het aandeel Galapagos noteerde omstreeks 09.45 uur 1,4 procent lager in de AEX, op 49,20 euro. Daarmee was Galapagos de sterkste daler in de AEX.
  9. Berdientje 30 juli 2016 08:27
    PARIJS (AFN) - De Franse farmaceut Sanofi heeft in het tweede kwartaal een lagere winst en omzet behaald dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

    De nettowinst zakte met ruim 11 procent tot 1,1 miljard euro, op een omzet die met 5,1 procent daalde tot 8,1 miljard euro. Het farmacieconcern had onder meer te kampen met een daling van de verkoop in opkomende markten en een lagere omzet uit diabetesmedicatie.

    Sanofi is bezig met een overnamepoging van van het Amerikaanse Medivation. De Fransen zijn bereid 9,3 miljard dollar neer te leggen voor het bedrijf.

  10. forum rang 10 voda 1 augustus 2016 16:21
    GSK en Alphabet slaan handen ineen

    Gepubliceerd op 1 aug 2016 om 12:12 | Views: 2.137

    LONDEN (AFN/RTR) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) en Google-moeder Alphabet staan voor de oprichting van een nieuw bedrijf dat zich gaat richten op de bestrijding van ziekten via elektrische signalen in het lichaam. In de komende zeven jaar wordt in totaal 715 miljoen dollar gestopt in Galvani Bioelectronics.

    Galvani zal onder meer zeer kleine implanteerbare apparaten gaan produceren die zenuwsignalen kunnen wijzigen of ontwikkelen. Doel is daarbij om onregelmatige of veranderende impulsen te moduleren. Volgens GSK kunnen onder meer chronische aandoeningen als diabetes, artritis en astma via zogeheten bio-elektronica worden aangepakt.

    Het nieuwe bedrijf wordt voor 55 procent eigendom van GSK en voor 45 procent van Alphabet-onderdeel Verily Life Sciences. Voor onderzoek zal gebruikgemaakt worden van de Britse faciliteiten van GSK in Stevenage. Daarnaast komt een onderzoekslocatie in San Francisco.

    Het bedrijf verwacht binnen zeven jaar goedkeuring te krijgen van de toezichthouder voor het gebruik van de implanteerbare apparaten.
  11. forum rang 10 voda 2 augustus 2016 15:59
    Pfizer boekt hogere resultaten

    Outlook gehandhaafd.

    Pfizer heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdagmiddag.

    De verbeterde resultaten waren deels te danken aan de bijdrage van Hospira, dat Pfizer in september vorig jaar overnam. Destijds gaf het concern uit New York al aan te verwachten dat de overgenomen activiteiten, onder meer op het gebied van injecteerbare medicijnen, in het eerste jaar na de afronding van de transactie direct zouden bijdragen aan de winst per aandeel.

    In het tweede kwartaal steeg de aangepaste winst met 11 procent van ruim 3,5 miljard naar 3,9 miljard dollar. Per aandeel kwam de aangepaste winst 14 procent hoger uit op jaarbasis op 0,64 dollar.

    De omzet nam met 11 procent toe, van 11,9 miljard tot 13,1 miljard dollar. De overgenomen activiteiten van Hospira droegen voor 1,1 miljard dollar bij aan de opbrengsten, terwijl de omzet bij de divisies Innovative Health en Essential Health met respectievelijk 7 en 16 procent stegen.

    Onder de streep resteerde wel een lagere nettowinst van circa 2 miljard dollar, tegenover 2,6 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2015.

    Outlook

    Pfizer herhaalde dinsdag de outlook voor heel het jaar en verwacht een omzet van 51 miljard tot 53 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 2,38 tot 2,48 dollar.

    Het aandeel noteerde in de elektronische handel in Amerika vanmiddag een half procent hoger op 37,50 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. [verwijderd] 2 augustus 2016 20:05
    OVERVIEW OF SECOND QUARTER 2016 FINANCIAL RESULTS

    1. Product sales

    For the three months ended Q2 2016, product sales were up 57% to $2,322 million (Q2 2015: $1,476 million), primarily due to the inclusion of product sales acquired with Baxalta. Excluding Baxalta, product sales were up 19% (up 20% on a Non GAAP CER basis).
    Total Sales
    (in millions) Year on year growth
    U.S. International Total Non GAAP
    Product sales Sales Sales Sales Reported CER
    CINRYZE $ 163.5 $ 9.5 $ 173.0 +25% +25%
    ELAPRASE 38.2 115.8 154.0 +5% +8%
    FIRAZYR 119.5 17.2 136.7 +31% +31%
    REPLAGAL - 118.4 118.4 +1% +1%
    VPRIV 38.5 49.5 88.0 +4% +4%
    KALBITOR 17.7 - 17.7 N/A N/A
    Genetic Diseases
    total 377.4 310.4 687.8 +16% +17%
    VYVANSE 467.4 50.3 517.7 +22% +22%
    ADDERALL XR 96.1 5.7 101.8 +18% +18%
    Other
    Neuroscience 14.3 21.4 35.7 +63% +64%
    Neuroscience
    total 577.8 77.4 655.2 +23% +23%
    LIALDA/MEZAVANT 174.5 19.2 193.7 +23% +23%
    PENTASA 72.9 - 72.9 +10% +10%
    GATTEX/REVESTIVE 36.9 7.6 44.5 +19% +19%
    NATPARA 19.9 - 19.9 +237% +237%
    Other Internal
    Medicine 35.0 53.7 88.7 +4% +4%
    Internal
    Medicine total 339.2 80.5 419.7 +19% +19%
    HEMOPHILIA 127.2 148.4 275.6 N/A N/A
    INHIBITOR
    THERAPIES 28.9 45.1 74.0 N/A N/A
    Hematology total 156.1 193.5 349.6 N/A N/A
    IMMUNOGLOBULIN
    THERAPIES 104.1 34.1 138.2 N/A N/A
    BIO THERAPEUTICS 22.7 28.6 51.3 N/A N/A
    Immunology total 126.8 62.7 189.5 N/A N/A
    Oncology total 16.2 4.1 20.3 N/A N/A
    Total product
    sales $ 1,593.5 $ 728.6 $ 2,322.1 +57% +58%

    seekingalpha.com/pr/16565175-shire-de...
  13. forum rang 10 voda 4 augustus 2016 16:13
    Merck verhoogt winstoutlook

    Duitse farmaceut zag omzet toenemen.

    Merck KGaA heeft de omzet- en winstverwachting voor het volledige jaar verhoogd, naar aanleiding van de sterke prestaties van de Healthcare en Life Science divisies en dankzij de overname van Sigma-Aldrich. Dit bleek donderdag uit de financiële resultaten van de Duitse chemische en farmaceutische groep.

    "We hebben opnieuw alles behaald dat we nastreefden in het tweede kwartaal. Dat geldt zowel voor de integratie van Sigma-Aldrich als de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen", zei CEO Stefan Oschmann.

    Merck zei donderdag een omzet van tussen de 14,9 miljard en 15,1 miljard euro te verwachten. Eerder werd een omzet van tussen de 14,8 miljard tot 15 miljard euro verwacht.

    De operationele winst (EBITDA) wordt ingeschat uit te komen tussen de 4,3 miljard en 4,4 miljard euro, waar aanvankelijk een bedrag van tussen de 4,1 miljard en 4,3 miljard euro werd voorzien.

    Over het kwartaal dat eindigde op 30 juni rapporteerde Merck een omzet van 3,8 miljard euro, dat was een stijging van 18 procent ten opzichte van de 3,2 miljard euro in diezelfde periode een jaar eerder.

    De nettowinst daalde van 343 miljoen naar 312 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 10 augustus 2016 16:25
    Perrigo verlaagt outlook

    Farmaceut heeft last van concurrentie binnen markt voorgeschreven geneesmiddelen.

    Perrigo heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet behaald en verlaagt voor heel het boekjaar flink de outlook. Dit meldde het farmaceutische bedrijf woensdag.

    Het Amerikaanse Perrigo, dat zich een aantal jaren geleden om belastingtechnische redenen in Ierland vestigde, had in de verslagperiode last van concurrentie en prijserosie op de markt voor voorgeschreven geneesmiddelen, zei de kersverse CEO John Hendrickson in een toelichting.

    "Onze financiële resultaten waren onder onze verwachtingen", erkende de topman, die in april aan het roer kwam nadat de toenmalige CEO, Joseph Papa, naar Valeant Pharmaceuticals overstapte.

    In het tweede kwartaal daalde de omzet met 3 procent van 1,53 miljard naar 1,48 miljard dollar. De winst onderaan de streep was weliswaar flink hoger dan een jaar eerder, 194 miljoen om 56 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2015, maar dit had te maken met een verlaging van 30 miljoen dollar van een eerder gemelde goodwill impairment.

    Zonder dit effect kwam de winst 13 procent lager uit op 278 miljoen dollar, aldus Perrigo.

    Outlook

    Vanwege de herziene verwachtingen voor de markt voor voorgeschreven geneesmiddelen verwacht Perrigo nu een winst per aandeel in een bandbreedte van 0,26 tot 0,56 dollar en een aangepaste winst per aandeel van tussen de 6,85 tot 7,15 dollar.

    Eerder rekende het bedrijf nog op een aangepaste winst per aandeel van tussen 8,20 en 8,60 dollar en een geschoonde winst per aandeel van 2,44 en 2,84 dollar. Over 2015 was op dit niveau nog sprake van een verlies van 0,23 dollar per aandeel.

    Perrigo verloor woensdagmiddag in de elektronische handel in Amerika bijna 12 procent.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. [verwijderd] 11 augustus 2016 11:18
    KalVista Announces Initiation of a Phase 1 Clinical Trial of KVD818 for the Treatment of Hereditary Angioedema
    02:51 ET from KalVista Pharmaceuticals


    CAMBRIDGE, Massachusetts and SALISBURY, England, August 11, 2016 /PRNewswire/ --

    KalVista Pharmaceuticals today announced the dosing of the first subject in a first-in-human clinical trial to evaluate the safety, pharmacokinetics and pharmacodynamics of orally delivered KVD818 in healthy volunteers. A KalVista discovery, KVD818 is a novel, potent, and selective inhibitor of plasma kallikrein in development for the prevention of attacks of edema in patients with hereditary angioedema (HAE).

    Andrew Crockett, KalVista's CEO, said: "The successful dosing of the first subject in this first-in-human clinical trial is an important milestone for the KVD818 development program and a first step in our goal of developing a best in class oral plasma kallikrein inhibitor for HAE. We believe that an oral drug for the treatment of HAE will be an important advancement for patients who suffer from this condition."

    This first clinical study will provide data to evaluate the key characteristics of safety, drug exposure and bioactivity (plasma kallikrein inhibition) achieved after oral dosing of KVD818. This clinical trial is being conducted in the United Kingdom and the results of this study are expected to be announced in the first half of 2017. If the Phase 1 program achieves its goals, KalVista plans to initiate a Phase 2 trial in HAE patients.

    About Hereditary Angioedema

    Hereditary angioedema (HAE) is a rare and potentially life-threatening genetic condition that occurs in fewer than 1 in 10,000 people. HAE patients are susceptible to sudden and prolonged attacks of edema, which often occur in the hands, feet, face, gastrointestinal tract, and airway. Attacks can result in severe swelling and pain, airway blockage, and nausea. Treatment of HAE consists of both prophylaxis and management of acute attacks. For additional information on HAE, click here.

    About KalVista Pharmaceuticals

    KalVista is a pharmaceutical company focused on the discovery, development, and commercialization of small molecule protease inhibitors for diseases with significant unmet needs. KalVista's R&D team has developed a proprietary portfolio of small molecule plasma kallikrein inhibitors targeting hereditary angioedema (HAE) and diabetic macular edema (DME). The Company has a portfolio of orally-delivered plasma kallikrein inhibitors from which it plans to take multiple drug candidates into clinical trials. KVD818 is the first of these molecules to begin a Phase 1 clinical trial. KalVista's most advanced program, an intravitreally administered plasma kallikrein inhibitor, has successfully completed its first-in-human study in patients with DME and is being prepared for Phase 2 studies. Plasma kallikrein is a serine protease and an important component of the body's inflammatory response. It circulates as an inactive enzyme (plasma prekallikrein), which upon activation at the site of vascular injury initiates a cascade that results in increased levels of the potent vasoactive peptide bradykinin, which in turn leads to dilation of blood vessels and increased vascular permeability, edema, and inflammation.

    The Company has raised capital from international life science investors: Longwood Fund, Novo A/S, RA Capital Management, SV Life Sciences, and Venrock. In addition, its development programs have received grant support from the JDRF, Innovate UK, and the European Commission. www.KalVista.com

    Contacts
    KalVista Pharmaceuticals
    Andrew Crockett, CEO
    +44 1980 753002
    info@KalVista.com

    Citigate Dewe Rogerson
    Mark Swallow / Pip Batty
    +44 207 282 2948
    KalVista@citigatedr.co.uk

    SOURCE KalVista Pharmaceuticals
  16. [verwijderd] 11 augustus 2016 11:21
    quote:

    RRR schreef op 11 augustus 2016 11:18:

    KalVista Announces Initiation of a Phase 1 Clinical Trial of KVD818 for the Treatment of Hereditary Angioedema
    02:51 ET from KalVista Pharmaceuticals


    CAMBRIDGE, Massachusetts and SALISBURY, England, August 11, 2016 /PRNewswire/ --

    KalVista Pharmaceuticals today announced the dosing of the first subject in a first-in-human clinical trial to evaluate the safety, pharmacokinetics and pharmacodynamics of orally delivered KVD818 in healthy volunteers. A KalVista discovery, KVD818 is a novel, potent, and selective inhibitor of plasma kallikrein in development for the prevention of attacks of edema in patients with hereditary angioedema (HAE).

    Andrew Crockett, KalVista's CEO, said: "The successful dosing of the first subject in this first-in-human clinical trial is an important milestone for the KVD818 development program and a first step in our goal of developing a best in class oral plasma kallikrein inhibitor for HAE. We believe that an oral drug for the treatment of HAE will be an important advancement for patients who suffer from this condition."

    This first clinical study will provide data to evaluate the key characteristics of safety, drug exposure and bioactivity (plasma kallikrein inhibition) achieved after oral dosing of KVD818. This clinical trial is being conducted in the United Kingdom and the results of this study are expected to be announced in the first half of 2017. If the Phase 1 program achieves its goals, KalVista plans to initiate a Phase 2 trial in HAE patients.

    About Hereditary Angioedema

    Hereditary angioedema (HAE) is a rare and potentially life-threatening genetic condition that occurs in fewer than 1 in 10,000 people. HAE patients are susceptible to sudden and prolonged attacks of edema, which often occur in the hands, feet, face, gastrointestinal tract, and airway. Attacks can result in severe swelling and pain, airway blockage, and nausea. Treatment of HAE consists of both prophylaxis and management of acute attacks. For additional information on HAE, click here.

    About KalVista Pharmaceuticals

    KalVista is a pharmaceutical company focused on the discovery, development, and commercialization of small molecule protease inhibitors for diseases with significant unmet needs. KalVista's R&D team has developed a proprietary portfolio of small molecule plasma kallikrein inhibitors targeting hereditary angioedema (HAE) and diabetic macular edema (DME). The Company has a portfolio of orally-delivered plasma kallikrein inhibitors from which it plans to take multiple drug candidates into clinical trials. KVD818 is the first of these molecules to begin a Phase 1 clinical trial. KalVista's most advanced program, an intravitreally administered plasma kallikrein inhibitor, has successfully completed its first-in-human study in patients with DME and is being prepared for Phase 2 studies. Plasma kallikrein is a serine protease and an important component of the body's inflammatory response. It circulates as an inactive enzyme (plasma prekallikrein), which upon activation at the site of vascular injury initiates a cascade that results in increased levels of the potent vasoactive peptide bradykinin, which in turn leads to dilation of blood vessels and increased vascular permeability, edema, and inflammation.

    The Company has raised capital from international life science investors: Longwood Fund, Novo A/S, RA Capital Management, SV Life Sciences, and Venrock. In addition, its development programs have received grant support from the JDRF, Innovate UK, and the European Commission. www.KalVista.com

    Contacts
    KalVista Pharmaceuticals
    Andrew Crockett, CEO
    +44 1980 753002
    info@KalVista.com

    Citigate Dewe Rogerson
    Mark Swallow / Pip Batty
    +44 207 282 2948
    KalVista@citigatedr.co.uk

    SOURCE KalVista Pharmaceuticals
    en de azijnzijkers blijven maar roepen dat er geen markt is voor HAE medicijnen. hahahahaha....
  17. forum rang 10 voda 11 augustus 2016 16:47
    Valeant lichtte mogelijk verzekeraars op

    Geplaagde farmaceut riskeert vervolging volgens bronnen.

    Valeant Pharmaceuticals heeft mogelijk verzekeraars opgelicht door de connectie te verhullen met een postorderapotheek die de medicijnen van Valeant verkoos boven goedkopere alternatieven. Dit meldden bronnen aan The Wall Street Journal.

    Postorderapotheek Philidor, die niet langer bestaat, heeft mogelijk valse verklaringen afgelegd aan verzekeraars over de banden met Valeant. Philidor zou patiënten hebben bediend met de vergoeding van duurdere Valeant medicijnen, in plaats van goedkopere alternatieven, waardoor de objectiviteit van de postorderapotheek in twijfel wordt getrokken, zei een bron tegen de Amerikaanse zakenkrant.

    Een woordvoerster van Valeant zei in een reactie dat het bedrijf meewerkt aan alle onderzoeken van de Amerikaanse Justitie, die geen reactie wilde geven. Philidor zei eerder al dat zijn werknemers ethisch hebben gehandeld.

    Het onderzoek, dat mogelijk nog dit jaar wordt afgerond, kan leiden tot strafrechtelijke vervolging tegen voormalige managers van Philidor en Valeant als bedrijf, zei één van de bronnen.

    Valeant wordt achtervolgd door problemen. Er liepen al onderzoeken naar de distributie en prijsstelling van geneesmiddelen van het bedrijf. Daarnaast werd topman Michael Pearson eerder dit jaar vervangen door Joseph Papa.

    Hij kondigde eerder deze week bij de kwartaalcijfers aan schoon schip te willen maken door "een nieuwe strategische richting" in te gaan, waarbij het bedrijf een reorganisatie zal doorvoeren. Details werden verder niet verstrekt.

    Wel werd bekend dat Valeant de Noord-Amerikaanse rechten op Ruconest, een middel tegen angio-oedeem, gaat terug verkopen aan het Nederlandse Pharming.

    In het kwartaal dat eind juni eindigde, werd onder aan de streep een verlies geboekt van circa 302 miljoen dollar tegenover een verlies van 15 miljoen dollar een jaar eerder.

    De aangepaste winst per aandeel daalde van 2,14 naar 1,40 dollar terwijl de omzet op jaarbasis met 11 procent afnam tot 2,4 miljard dollar.

    Valeant verloor woensdag 3 procent, Donderdagmiddag werd nog niet gehandeld in het aandeel.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 148 149 150 151 152 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links