Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.191 Posts
Pagina: «« 1 ... 382 383 384 385 386 ... 1260 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:13
    Wall Street stevent af op verdeeld opening

    Markt vestigt hoop nu op Bank of Japan.

    De Amerikaanse futures duidden op een verdeelde opening voor Wall Street, waarbij beleggers het rentebesluit van de Federal Reserve verwerken en positief zijn gestemd over met name de cijfers van Facebook, die woensdag nabeurs naar buiten kwamen.

    De futures voor de Dow Jones index en de S&P 500 noteerden 0,1 procent lager en de futures voor de Nasdaq wonnen 0,1 procent.

    Nu de Federal Reserve woensdag niet scherper in zijn formuleringen met betrekking tot een renteverhoging was, lijken beleggers donderdag voorzichtig verwachtingsvol ten opzichte van de kans dat de Bank of Japan met stimuleringsmaatregelen komt. Nog steeds leeft de hoop op zogeheten helikoptergeld. ABN AMRO gaf aan dat de kans dat de Bank of Japan daarvoor kiest zeer klein is, waarmee de kans op een teleurstelling des te groter is.

    Vanmiddag verschenen op macro-economisch vlak in de Verenigde Staten alleen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 23 juli. De steunvragen stegen twee keer zoveel als verwacht naar 266.000.

    Olie noteerde aan het begin van de middag vlak tot licht hoger. Voor een vat ruwe olie werd aan de Nymex 0,1 procent meer betaald op 41,98 dollar, terwijl de prijs voor een vat Brent vlak noteerde op 43,90 dollar.

    Voor elke euro kregen beleggers halverwege de middag 1,1095 dollar. De Amerikaanse greenback is ten opzichte van de Europese munt en ook de yen, na het uitblijven van een duidelijker indicatie voor een renteverhoging dan er al was, flink gedaald. Een Amerikaanse dollar noteerde donderdag 104,83 yen. De valutamarkt kijkt vooral naar de mededelingen van de Bank of Japan die vrijdag met het rentebesluit naar buiten komt.

    Bedrijfsnieuws

    Donderdag openden in de VS onder andere Ford, Baker Hughes, Mastercard, Harley-Davidson en Thomson Reuters de boeken.

    Ford stond donderdag voorbeurs al meteen onder druk na het met de kwartaalcijfers niet voldeed aan de verwachting vooraf. Het bedrijf verwacht over het hele jaar een bedrijfsresultaat en marge te behalen die gelijk zijn aan of beter zijn dan in 2015, maar houdt rekening met onder meer economische en geopolitieke risico's die deze voorspelling kunnen bedreigen. Het aandeel zakte 6,8 procent.

    Dow Chemical deed het met zijn winst- en omzetcijfers juist beter dan verwacht en noteerde 0,6 procent hoger.

    Colgate Palmolive zakte 1 procent na een winststijging in het tweede kwartaal bij een gedaalde omzet, die werd gedrukt door wisselkoerseffecten. De koers zakte 0,4 procent.

    ConocoPhillips verloor in de handel voorbeurs 1,7 procent. De olieproducent publiceerde donderdag een groter verlies dan vooraf was ingecalculeerd. Het aandeel liep 0,7 procent op.

    Harley-Davidson heeft in het afgelopen kwartaal een lager resultaat geboekt op een vrijwel identieke omzet en stelde de verwachtingen voor het hele boekjaar neerwaarts bij. Het aandeel noteerde 0,6 procent hoger.

    Mastercard heeft meer winst behaald in het tweede kwartaal, terwijl het aantal transacties ook toenam. Het aandeel noteerde donderdag 1,3 procent hoger.

    Thomson Reuters heeft in het tweede kwartaal meer winst behaald, terwijl de omzet juist licht daalde.Thomson Reuters bevestigde de eerder afgegeven outlook voor heel 2016. Dit betekent dat het mediabedrijf blijft uitgaan van een lage enkelcijferige omzetgroei, een stijgende marge en een vrije kasstroom van 1,7 miljard tot 1,9 miljard dollar. Het aandeel noteerde woensdag op het slot 0,6 procent lager.

    Baker Hughes is in het tweede kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken op een fors lagere omzet. Toch noteerde het aandeel 3,3 procent hoger.

    Woensdagavond kwamen nabeurs Facebook, GoPro en Groupon met resultaten.

    Facebook had een goed tweede kwartaal achter de rug, waarin de winst nog harder steeg dan de omzet. Beleggers reageerden positief op de cijfers. In de handel voorbeurs noteerde het aandeel 3,8 procent hoger.

    GoPro heeft in het tweede kwartaal van 2016 de omzet zien dalen en leed een zwaar verlies. GoPro oprichter en CEO Nicholas Woodman benadrukte echter dat GoPro goed gepositioneerd is voor de tweede helft van het jaar, mede vanwege een afgeslankte productlijn en uitzicht op een sterke consumentenvraag naar de camera's. De resultaten overtroffen de verwachtingen van de markt. In het vierde kwartaal verwacht GoPro weer zwarte cijfers te kunnen schrijven. Voorbeurs noteerde het aandeel 2,4 procent hoger.

    Groupon heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt en stelde de verwachtingen voor heel het jaar bij. Het aandeel Groupon noteerde donderdag 25,1 procent hoger.

    Slotstanden Wall Street

    Wall Street is woensdag verdeeld gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot vlak op 18.473,47 punten, de S&P 500 noteerde bij het slot 0,1 procent lager op 2.166,60 punten en de Nasdaq steeg 0,6 procent tot 5.139,81 punten.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:14
    Oracle koopt NetSuite

    Overnamebedrag 9,3 miljard dollar.

    Oracle Corp heeft het cloud software bedrijf NetSuite overgenomen voor 9,3 miljard dollar. Dit maakte het Amerikaanse softwarebedrijf donderdag bekend.

    Oracle legt 109 dollar per aandeel NetSuite neer in contanten.

    "De cloud applicaties van Oracle en NetSuite vullen elkaar aan en zullen altijd in de markt naast elkaar bestaan", zei Oracle topman Mark Hurd.

    De transactie wordt naar verwachting dit jaar nog afgerond, maar moet nog worden goedgekeurd door wettelijke instanties.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:42
    Weer rode cijfers voor ConocoPhillips

    Gepubliceerd op 28 jul 2016 om 13:36 | Views: 1.138

    HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - ConocoPhillips heeft over afgelopen kwartaal wederom rode cijfers geschreven. Het betekende het vijfde kwartaalverlies op rij voor het Amerikaanse olieconcern, dat gebukt gaat onder de sterk gedaalde olieprijs. Wel werd aangegeven dat dit jaar iets minder diep in de kosten wordt gesneden dan eerder voorzien.

    Onder de streep resteerde in het tweede kwartaal een verlies van 1,1 miljard dollar, gelijk aan 0,86 dollar per aandeel. Een jaar eerder hield ConocoPhillips de schade nog enigszins beperkt met een min van 179 miljoen dollar. Exclusief eenmalige posten kwam het verlies van ConocoPhillips uit op 0,79 dollar per aandeel, fors meer dan de 0,61 dollar waarmee door analisten gemiddeld rekening werd gehouden.

    Net als veel branchegenoten heeft ConocoPhillips dit jaar het mes gezet in de uitgaven, onder meer om de verliezen te kunnen opvangen. Het gaf donderdag aan de investeringen dit jaar met 5,5 miljard dollar terug te schroeven, 200 miljoen dollar minder dan waar eerder vanuit werd gegaan.
  4. forum rang 10 voda 28 juli 2016 20:50
    Lichte omzetdaling L'Oréal

    Gepubliceerd op 28 jul 2016 om 19:57 | Views: 207

    PARIJS (AFN) - Het Franse cosmeticabedrijf L'Oréal heeft in het tweede kwartaal een iets lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de producent van onder meer Garnier en Maybelline donderdag publiceerde.

    De totale omzet zakte met 0,6 procent tot 6,3 miljard euro. De omzetdaling kwam door negatieve wisselkoerseffecten. Exclusief valuta-effecten was die juist met 4,5 procent gestegen.

    Volgens het bedrijf liepen de zaken in Noord-Amerika en opkomende markten goed, maar bleef West-Europa achter door een zeer moeilijke Franse markt. L'Oréal ondervindt op zijn thuismarkt hinder van de zwakke economie en de angst voor terreur waardoor het consumentenvertrouwen onder druk staat.
  5. forum rang 10 voda 28 juli 2016 22:19
    Wall Street sluit nagenoeg vlak

    Telecom drukt sentiment en olieprijzen kelderen.

    Wall Street is donderdag nagenoeg vlak gesloten, gedrukt door teleurstellende bedrijfswinsten, een daling in de olieprijs, en verdeelde Amerikaanse macro-cijfers.

    De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent lager op 18.456,35, de S&P 500 won 0,2 procent tot 2.170,06 en de Nasdaq steeg 0,3 procent tot 5.170,06.

    Woensdag sloten de beurzen lager, toen de Federal Reserve aankondigde zijn rente onveranderd te houden, maar de aanwijzing gaf dat een renteverhoging in september tot de mogelijkheid behoort, door erop te wijzen dat de risico's voor de korte termijn vooruitzichten verminderd zijn.

    De S&P 500 index werd donderdag gedrukt door telecomaandelen, die worstelden met het besluit van de Fed. Die sector was de grootste stijger op de markt dit jaar, met een winst van 20 procent tot nu toe dit jaar.

    "Telecom en aandelen van nutsbedrijven vormden de plek waar beleggers in vaste rendementen naar toe zijn gegaan op het moment dat yields op overheidsobligaties naar lage niveaus kelderden", zei Kim Forrest, senior portfolio manager bij Fort Pitt Capital. Nu een renteverhoging in september op tafel ligt, hoewel december waarschijnlijker is, staan deze obligatie-achtige aandelen onder druk".

    Verdere druk kreeg de S&P 500 index van grondstofaandelen, die naar beneden weden getrokken door een zesde verlies op rij voor de olieprijzen.

    De september-future sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,9 procent lager op 41,14 dollar per vat.

    Het WTI contract kwam hiermee "op het laagste niveau in drie maanden tijd", zei Jasper Lawler van CMC Markets. "Een onverwachte toename in de Amerikaanse voorraden bevestigde de bezorgdheid dat een toenemende aantal actieve boorplatformen verder zal bijdragen aan het reeds bestaande overschot."

    Morgan Stanley sprak van een "zorgwekkende trend" en voorspelt dat de olieprijzen de daling zullen voortzetten, mogelijk tot een prijs onder de 35 dollar per vat in de tweede helft van 2016. Eén van de belangrijke invloedsfactoren die Morgan Stanley uitlichtte, is een hevig overaanbod van producten die worden gemaakt uit olie, zoals benzine, terwijl de vraag ernaar afneemt.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd in de afgelopen week terugkwam van historisch lage niveaus. De steunvragen stegen twee keer zoveel als verwacht naar 266.000. Ondertussen werd het handelstekort groter op 63,6 miljard, terwijl de import sneller steeg dan de export. Groothandelsvoorraden kwamen onveranderd uit, en detailhandelsvooraden stegen licht.

    De Dow Jones index werd onder druk gezet door Boeing, die 2,2 procent lager noteerde, maar gestuwd door Apple, dat 1,3 procent hoger stond.

    De Nasdaq schommelde tussen winsten en verliezen, waarbij optimistische resultaten van Facebook, dat 1,3 procent won, de technologie zware index ondersteunde. Facebook overtrof woensdag nabeurs de verwachting van Wall Street met zijn omzet en winst.

    Weliswaar maakte Facebook's chief financial officer Dave Wehner bekend dat het bedrijf een lagere omzetgroei uit advertenties voorziet in de komende twee kwartalen.

    Met aandelen op recordhoogtes en verdeelde bedrijfsrapporten "is al hetgeen de markt wil weten slechts of de winstrecessie tot een einde komt", zei Quincy Krosby, marktstrateeg bij Prudential Financial, verwijzend naar het onvermogen van de toonaangevende beursindices in de afgelopen handelssessies om op nieuwe recordniveaus uit te komen.

    Stijgers en Dalers

    ConocoPhilips steeg 0,5 procent, ondanks een groter verlies dan verwacht.

    Dow Chemical voegde 0,1 procent toe, na een winst en omzet die beter uitkwamen dan voorzien door Wall Street.

    Colgate-Palmolive verloor 0,1 procent, ondanks dat het concern een winststijging over het tweede kwartaal rapporteerde.

    Harley-Davidson won 0,8 procent, na een omzet en winst over de afgelopen verslagperiode die de verwachting overtrof.

    Ford Motor stond 8,2 procent af, en was daarmee één van de grootste dalers op de S&P 500 index, en op koers voor de grootste koersval op dagbasis in meer dan vijf jaar tijd. Ford voldeed met de kwartaalcijfers niet aan de verwachting vooraf.

    MasterCard steeg 2,4 procent, nadat het concern de winst en omzetverwachting overtrof voor de resultaten over het tweede kwartaal.

    GoPro bewoog naar een verlies, maar wist alsnog de verwachtingen te overtreffen. het concern won 12,5 procent.

    Groupon steeg 29,1 procent, na het rapporteren van beter dan verwachte cijfers op woensdag.

    Na het slot van de beurs komen Alphabet, Amazon, Expedia en CBS met hun cijfers naar buiten.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 28 juli 2016 22:51
    Amazon boekt hogere omzet

    Ook operationeel resultaat flink verbeterd.

    Amazon.com heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde het Amerikaanse e-commerce bedrijf donderdagavond.

    De omzet steeg met 31 procent, van 23,2 miljard tot 30,4 miljard dollar, met een gunstig wisselkoerseffect van 166 miljoen dollar.

    Het operationele resultaat verbeterde flink, van 464 miljoen tot 1,3 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 857 miljoen dollar, tegenover 92 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2015.

    Amazon profiteerde van Prime, zijn onbeperkte bezorgingsdienst waar klanten voor 99 dollar per jaar lid van kunnen zijn en waarbij ze toegang krijgen tot exclusief gestreamde televisieshows en muziek.

    Daarnaast richt het concern uit Seattle zich niet louter meer op de onlinemarkt, maar bouwt het ook een echte winkel in zijn thuisstad en wil het nog meer fysieke winkels openen in de Verenigde Staten. Qua marktkapitalisatie is Amazon inmiddels groter dan Wal-Mart.

    Outlook

    Amazon verwacht in het derde kwartaal een omzet van tussen de 31 miljard en 33,5 miljard dollar, wat een verbetering zou zijn ten opzichte van de omzet van circa 25 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar en boven de gemiddelde analistenverwachting van een omzet van 31,6 miljard dollar.

    Verder voorziet Amazon een operationeel resultaat van tussen de 50 miljoen en 650 miljoen dollar, dus een zeer ruime bandbreedte, tegenover een operationeel resultaat van 406 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2015.

    Het aandeel sloot donderdag in de reguliere handel 2,2 procent hoger, en noteerde in een volatiele elektronische nabeurshandel in New York 1,7 procent in de plus.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 28 juli 2016 22:51
    Google boekt hogere winst

    Sterke vraag naar advertenties stimuleert resultaat.

    Alphabet Inc, de moedermaatschappij van Google, heeft een 24 procent hogere winst geboekt dankzij een sterke vraag naar advertenties op zijn platformen. Dit bleek donderdag na het slot van Wall Street uit de financiële resultaten van het internetconcern.

    Het in Californië gevestigde concern probeert klanten te trekken die een verschuiving in advertenties van traditionele computers naar mobiel inzetten.

    Alphabet rapporteerde over het tweede kwartaal een omzet die steeg van 17,7 miljard naar 21,5 miljard dollar, een stijging van 21 procent. De omzetgroei werd nagenoeg volledig aangewakkerd door de advertentie activiteiten van Google.

    De winst steeg van 4,8 miljard naar 5,9 miljard dollar.

    Volgens Alphabet CFO Ruth Porat weerspiegelen de resultaten "de succesvolle investeringen die we over vele jaren hebben gedaan in de snel groeiende gebieden zoals mobiel en video."

    Meer bedrijven kochten advertentieplekken bij de zoekmachines en andere producten van Google, terwijl meer gebruikers op die advertenties klikten. Meer dan de helft van zoekopdrachten komt nu vanaf de mobiele telefoon, aldus Google.

    Google's Android smartphone software geeft de zoekmachines en andere diensten een prominente plek op meer dan een miljard apparaten, terwijl het concern ook Apple betaalt om Google de standaard zoekmachine te laten zijn op iPhones.

    Het aandeel Google steeg in de handel nabeurs 4,7 procent naar 802 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:22
    Wall Street koerst af op lagere opening

    Markt kijkt uit naar cijfers van Chevron en Exxon Mobil.

    De Amerikaanse futures wijzen op een lagere opening van Wall Street, waarbij de markt uitkijkt naar economische groeicijfers en een reeks bedrijfspublicaties.

    De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden rond het middaguur 0,2 procent lager, de S&P 500 futures daalden 0,1 procent en de Nasdaq futures noteerden vlak.

    Op macro-economisch vlak staan vrijdag een viertal publicaties geagendeerd. Om 14.30 uur staan Amerikaanse economische groeicijfers en de arbeidskosten gepland. Beide publicaties betreffen het tweede kwartaal. Om 15.45 uur volgt de Chicago inkoopmanagersindex van juli en om 16.00 uur staat het Amerikaans consumentenvertrouwen in juli gepland.

    De markt kijkt tevens uit naar een tweetal Fed-speeches. San Franciso Fed-voorzitter John Williams geeft een speech met de titel "What's left in the Fed's toolkit?" in Boston en Dalles Fed-voorzitter Rob Kaplan spreekt voor de Independent Bankers Association in New Mexico.

    Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het middaguur 0,7 procent lager op 40,84 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 1,1 procent lager op 42,23 dollar.

    De euro noteerde rond lunchtijd ten opzichte van de dollar 0,3 procent hoger op 1,1111, terwijl het Britse pond tegenover de greenback vlak noteerde op 1,3163.

    Stijgers en dalers

    Alphabet, de moedermaatschappij van Google, kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern donderdag laat een 24 procent hogere winst rapporteerde, dankzij een sterke vraag naar advertenties op zijn platform. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,6 procent hoger.

    Amazon.com steeg 1,5 procent, nadat het concern donderdag laat positieve kwartaalresultaten publiceerde. Amazon verwacht in het derde kwartaal een omzet van tussen de 31 miljard en 33,5 miljard dollar, wat een verbetering zou zijn ten opzichte van de omzet van circa 25 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar en boven de gemiddelde analistenverwachting van een omzet van 31,6 miljard dollar.

    Chevron en Exxon Mobil rapporteren voorbeurs de resultaten over het tweede kwartaal en noteren in aanloop naar de publicatie 0,5 en 0,8 procent lager.

    Slotstanden

    Wall Street is donderdag nagenoeg vlak gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent lager op 18.456,35, de S&P 500 won 0,2 procent tot 2.170,06 en de Nasdaq steeg 0,3 procent tot 5.170,06.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:22
    Merck boekt fors hogere winst op licht hogere omzet

    Cijfers beter dan verwacht.

    Merck heeft in het tweede kwartaal een fors hogere nettowinst geboekt op een licht hogere omzet. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut vrijdag tijdens de presentatie van resultaten over het tweede kwartaal.

    Daarmee presteerde het bedrijf beter dan verwacht.

    "Onze resultaten weerspiegelen de strategische focus op lanceringen van nieuwe producten, waaronder Keytruda en Zepatier", aldus CEO Kenneth Frazier. "We blijven gecommitteerd aan het verbeteren van onze pijplijn, het ontwikkelen van een evenwichtige en gedifferentieerde portefeuille en het bereiken van duurzame groei op de lange termijn", voegde de topman toe.

    Merck boekte een nettowinst van 1,2 miljard dollar, een stijging van 75 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het concern een nettowinst rapporteerde van 687 miljoen dollar. Per aandeel steeg de winst van 0,24 naar 0,43 dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,93 dollar per aandeel versus 0,86 dollar per aandeel een jaar eerder.

    De omzet bedroeg in het tweede kwartaal 9,8 miljard dollar, 1 procent hoger ten opzichte van een jaar eerder en inclusief een negatief valuta-effect van 2 procent.

    Analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,91 dollar per aandeel op een omzet van 9,8 miljard.

    Outlook

    Voor het hele boekjaar voorziet Merck een winst per aandeel variërend van 1,98 tot 2,08 dollar. De aangepaste winst zal naar verwachting uitkomen tussen de 3,67 en 3,77 per aandeel.

    Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:23
    UPS boekt licht hogere resultaten

    Pakjesbezorger herbevestigt outlook.

    United Parcel Service heeft in het tweede kwartaal een licht hoger resultaat en omzet geboekt, waarbij wijzigingen in de brandstofkosten en negatieve valuta-effecten op het resultaat drukten. Dit bleek vrijdag tijdens de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van de Amerikaanse pakketjesbezorger.

    "Wij investeren in de uitbreiding van ons wereldwijde netwerk, de implementatie van nieuwe technologieën en het winnen van nieuwe omzet in opkomende markten", aldus CEO David Abney.

    UPS boekte in het tweede kwartaal een 4 procent hoger operationeel resultaat. Onder de streep boekte het bedrijf een nettowinst van 1,3 miljard dollar, in vergelijking tot 1,2 miljard dollar een jaar eerder.

    De omzet steeg met 2,4 procent van 14,1 miljard dollar vorig jaar, naar 14,6 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

    Outlook

    Het concern bevestigde de outlook voor het gehele boekjaar, waarbij een aangepaste winst per aandeel wordt voorzien variërend van 5,70 tot 5,90 dollar per aandeel.

    In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel UPS 3,4 procent tot 3,73 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:23
    Amerikaanse economie groeit slechts ruim een procent

    Eerste groeiraming op 1,2 procent.

    De economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal harder gegroeid dan in de eerste drie maanden, maar de groei viel tegen. Dit meldde de Amerikaanse overheid vrijdag.

    De grootste economie ter wereld groeide in het tweede kwartaal van 2016 met 1,2 procent op jaarbasis. Economen geraadpleegd door MarketWatch rekenden op een groei van het bruto binnenlands product van 2,6 procent.

    In de eerste drie maanden bedroeg de groei geen 1,1 maar 0,8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:24
    Amerikaanse arbeidskosten stijgen

    Arbeidskosten 0,6 procent hoger in tweede kwartaal.

    De arbeidskosten in Amerika zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in een zelfde tempo gestegen als in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    In het afgelopen kwartaal stegen de kosten met 0,6 procent op kwartaalbasis. In het eerste bedroeg de stijging ook 0,6 procent.

    Op jaarbasis lagen de arbeidskosten in het tweede kwartaal 2,3 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:25
    Exxon Mobil ziet groot deel winst verdampen

    Oliereus houdt last van lage grondstofprijzen.

    Exxon Mobil heeft in het tweede kwartaal duidelijk lagere resultaten geboekt, als gevolg van de impact van de zwakke grondstofprijzen en lagere marges bij de raffinage tak. De chemie-tak bleef het goed doen. Dit meldde de Amerikaanse oliereus vrijdagmiddag.

    In het tweede kwartaal van het jaar daalde de winst met 62 procent van krap 4,2 miljard dollar naar 1,7 miljard dollar. Per aandeel kwam de winst uit op 0,41 dollar, tegen 1 dollar in het tweede kwartaal van 2015.

    Dat was duidelijk minder goed dan verwacht, want door FactSet geraadpleegde analisten voorzagen een winst per aandeel van 0,64 dollar.

    Onderdeel Chemical boekte een winst van 1,2 miljard dollar.

    De omzet nam af van 74,1 miljard dollar naar 57,7 miljard dollar.

    De winst bij Upstream daalde met 1,7 miljard dollar over het tweede kwartaal van 2015 naar 294 miljoen dollar in dezelfde periode dit jaar. Bij Downstream zakten de winst met 681 miljoen dollar naar 825 miljoen dollar, vanwege zwakkere marges. In het tweede kwartaal bleef de olieproductie op jaarbasis vlak.

    De kapitaalinvesteringen van Exxon Mobil daalden over de verslagperiode met 38 procent terwijl de vrije kasstroom uitkwam op ruim 5,1 miljard dollar, inclusief desinvesteringen.

    Het kwartaaldividend steeg van 0,73 dollar per aandeel naar 0,75 dollar.

    Het aandeel Exxon Mobil noteerde vrijdagmiddag voorbeurs 2,4 procent lager op 88,00 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:25
    Beursblik: forse tegenvaller Amerikaanse groei

    Renteverhoging in september van de baan.

    De groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal was een forse tegenvaller. Het bruto binnenlands product groeide afgelopen kwartaal met 1,2 procent, terwijl de consensus op een groei van 2,6 procent lag. Ook werd de groei in het eerste kwartaal neerwaarts bijgesteld van 1,1 naar 0,8 procent.

    "Een echt slecht cijfer", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank. Hoewel signalen van de overheid vannacht volgens Marey al aangaven dat de 2,6 procent niet gehaald zou worden, was 1,2 procent toch echt niet voorzien.

    De tegenvaller zat volgens Rabobank vooral in de ontwikkeling van de woningmarkt. De vraag is nu of dit een tijdelijke verstoring is of meer structureel van aard.

    De tegenvallende groei is volgens Marey ook een "streep door de rekening van de Fed". De analist meent dat een renteverhoging in september nu definitief van tafel is. Rabobank rekende overigens al dat een verhoging er pas in december zou komen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:26
    Wall Street opent overwegend lager

    Economische groeicijfers VS vallen tegen.

    De Amerikaanse futures koersen af op een overwegend lagere opening van Wall Steet, na tegenvallende economische groeicijfers.

    De futures van de Dow Jones Industrial Average noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,3 procent lager, de S&P 500 futures daalden 0,2 procent en de Nasdaq futures noteerden 0,1 procent hoger.

    Het sentiment kwam reeds voorbeurs onder druk te staan, vanwege de tegenvallende verruimingsmaatregelen die de Bank of Japan aankondigde. De centrale bank kondigde aan het inkoopprogramma van exchange-traded stock funds, ofwel ETF's te vergroten. De BoJ liet het overige beleid ongewijzigd, wat tot teleurstelling onder beleggers leidde.

    Op macro-economisch werd vrijdag voorbeurs bekend dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal weliswaar harder is gegroeid dan in de eerste drie maanden van het jaar, maar minder dan werd verwacht. Het Amerikaans bbp steeg in het tweede kwartaal op jaarbasis met 1,2 procent, waarbij werd gerekend op een groei van 2,6 procent.

    De cijfers zijn een forse tegenvaller. "Een echt slecht cijfer", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank. Hoewel signalen van de overheid vannacht volgens Marey al aangaven dat de 2,6 procent niet gehaald zou worden, was 1,2 procent toch echt niet voorzien

    De tegenvaller zat volgens Rabobank vooral in de ontwikkeling van de woningmarkt. De vraag is nu of dit een tijdelijke verstoring is of meer structureel van aard.

    De tegenvallende groei is volgens Marey ook een "streep door de rekening van de Fed". De analist meent dat een renteverhoging in september nu definitief van tafel is. Rabobank verwachte overigens al dat een verhoging er pas in december zou komen.

    Tevens werd bekend dat de arbeidskosten in de VS in het tweede kwartaal op kwartaalbasis met 0,6 procent zijn gestegen. Op jaarbasis lagen de kosten 2,3 procent hoger.

    Om 15.45 uur volgt de Chicago inkoopmanagersindex van juli en om 16.00 uur staat het Amerikaans consumentenvertrouwen in juli gepland.

    De markt kijkt tevens uit naar een tweetal Fed-speeches. San Franciso Fed-voorzitter John Williams geeft een speech met de titel "What's left in the Fed's toolkit?" in Boston en Dalles Fed-voorzitter Rob Kaplan spreekt voor de Independent Bankers Association in New Mexico.

    Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden omstreeks 15.00 uur 1,1 procent lager op 40,69 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 1,8 procent lager op 41,94 dollar.

    De euro noteerde pakweg een half uur voor de openingsbel ten opzichte van de dollar 0,5 procent hoger op 1,1138, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 0,2 procent hoger noteerde op 1,3188.

    Stijgers en dalers

    Alphabet, de moedermaatschappij van Google, kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern donderdag laat een 24 procent hogere winst rapporteerde, dankzij een sterke vraag naar advertenties op zijn platform. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,7 procent hoger.

    Skullcandy heeft Incipio geïnformeerd dat ze de fusie-overeenkomst willen ontbinden. De koptelefoonproducent heeft besloten dat het overnamebod van Mill Road Capital Management superieur is aan het bod van Incipio. Skullcandy noteerde voorbeurs 0,3 procent lager.

    Chevron verloor 1,5 procent, nadat het concern over het tweede kwartaal een verlies boekte van 1,5 miljard dollar, vanwege eenmalige lasten ter waarde van 2,8 miljard dollar.

    Amazon.com steeg 2,2 procent, nadat het concern donderdag laat positieve kwartaalresultaten publiceerde. Amazon verwacht in het derde kwartaal een omzet van tussen de 31 miljard en 33,5 miljard dollar, wat een verbetering zou zijn ten opzichte van de omzet van circa 25 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar en boven de gemiddelde analistenverwachting van een omzet van 31,6 miljard dollar.

    UPS heeft in het tweede kwartaal een licht hoger resultaat en omzet geboekt, waarbij wijzigingen in de brandstofkosten en negatieve valuta-effecten op het resultaat drukten. Het aandeel verloor 1,7 procent.

    Farmaceut Merck steeg 1,2 procent, nadat het concern over het tweede kwartaal beter dan verwachte resultaten presenteerde.

    Exxon Mobil heeft in het tweede kwartaal duidelijk lagere resultaten geboekt, als gevolg van de impact van de zwakke grondstofprijzen en lagere marges bij de raffinage tak. De chemie-tak bleef het goed doen. Het aandeel leverde 2,8 procent in.

    Slotstanden

    Wall Street is donderdag nagenoeg vlak gesloten. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent lager op 18.456,35, de S&P 500 won 0,2 procent tot 2.170,06 en de Nasdaq steeg 0,3 procent tot 5.170,06.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:52
    Xerox maakt minder kosten voor splitsing

    Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 13:51 | Views: 587

    NORWALK (AFN/BLOOMBERG) - De winst van de producent van kopieermachines en printers Xerox is afgelopen kwartaal hoger uitgevallen dan waar rekening mee werd gehouden. Het Amerikaanse bedrijf gaf aan minder kosten te hebben gemaakt voor de aanstaande splitsing dan het opzij had gezet. In plaats van 100 miljoen dollar werd daar in de afgelopen drie maanden 71 miljoen dollar voor uitgeven.

    Aan het begin van het jaar werd bekend dat Xerox verder gaat als twee op zichzelf staande bedrijven, waarbij de divisies voor printers en kopieerapparaten en die voor digitale dienstverlening worden losgekoppeld. De splitsing moet voor het einde van het jaar zijn voltooid.

    De omzet van Xerox viel 4,5 procent lager uit op 4,4 miljard dollar. Onder de streep hield Xerox 155 miljoen dollar over. Bijna twee keer meer dan een jaar eerder.

    Bij het bedrijf verdwijnen de komende maanden honderden banen. In Nederland wordt de tonerfabriek in Venray gesloten waardoor 150 medewerkers op straat komen te staan. In totaal verliezen wereldwijd 1300 medewerkers hun baan.
  17. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:52
    Meer banen weg bij mobieltjestak Microsoft

    Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 12:04 | Views: 1.414

    REDMOND (AFN) - Microsoft schrapt nog eens 2850 arbeidsplaatsen, bovenop de 1850 ontslagen die al in mei werden aangekondigd. Dat blijkt uit een document dat Microsoft heeft ingediend bij beurswaakhond SEC. De banen verdwijnen bij sales en bij de mobieltjestak, waar in mei ook al in werd gesneden.

    Volgens het technologiebedrijf gaat het om een uitbreiding van de eerder aangekondigde reorganisatie. Beide ingrepen moeten voor de zomer van 2017 zijn afgerond. Voor de herstructurering is een bedrag van ruim een half miljard dollar gereserveerd.

    Microsoft kocht in 2014 de telefoontak van Nokia, maar heeft de overname ter waarde van 9,5 miljard dollar inmiddels vrijwel geheel afgeschreven omdat de concurrentiestrijd met andere merken werd verloren. Microsoft maakt nog wel telefoons, maar mikt nu meer op de zakelijke markt.
  18. forum rang 10 voda 29 juli 2016 16:01
    Chicago inkoopmanagersindex iets omlaag

    Bedrijvigheid groeit minder hard in juli.

    De inkoopmanagersindex voor de regio Chicago is in juli licht gedaald. Dit meldde het ISM vrijdag.

    De index die de bedrijvigheid meet in de regio rond Chicago daalde met 1 punt, van 56,8 in juni, toen de index op het hoogste niveau in anderhalf jaar tijd stond, naar 55,8 in juli. De daling werd vooral veroorzaakt door een afname van nieuwe orders.

    Een indexcijfer groter dan 50 wijst op toenemende economische activiteit. Daarentegen betekent een indexcijfer kleiner dan 50 dat er sprake is van krimp.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 29 juli 2016 16:17
    Amerikaans consumentenvertrouwen daalt

    Vertrouwen in juli afgenomen tot 90,0.

    Het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten in de economie is in juli gedaald, maar iets minder hard dan uit een voorlopige raming bleek. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

    De vertrouwensindex daalde van 93,5 in juni naar 90,0. Halverwege de maand bleek uit voorlopige cijfers voor juli nog een vertrouwensniveau van 89,5.

    De deelindex voor de huidige omstandigheden daalde van 110,8 naar 109,0, terwijl die voor de verwachtingen daalde van 82,4 naar 77,8.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 29 juli 2016 21:48
    Wall Street stevent af op vlak slot

    Teleurstellende Amerikaanse economische groei drukt sentiment.

    Wall Street is op koers naar een vlak slot, terwijl data wezen op een vertraagde Amerikaanse economische groei in het tweede kwartaal, en verdeelde bedrijfscijfers druk op het sentiment uitoefenen. Plotseling herstellende olieprijzen verleenden daarentegen steun.

    De S&P 500 index stond een halfuur voor het slot van Wall Street 0,1 procent hoger op 2.165,41, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent afstond tot 18.425,77, en de Nasdaq 0,1 procent toevoegde tot 5.159,71.

    De S&P 500 index en de Dow Jones stevenen af op een winst op maandbasis van 3 procent, maar lijken op weekbasis licht lager te gaan sluiten. De Nasdaq is op koers voor een winst van 6 procent op maandbasis en een winst van 1 procent op weekbasis.

    De eerste raming voor de economische groei in de Verenigde Staten wees op een groei van 1,2 procent in het bruto binnenlands product, wat ver onder de verwachting van een groei van 2,6 procent was. Een glansloze groei kan de intenties van de Federal Reserve laten ontsporen om op een geleidelijk tempo de rentetarieven te verhogen.

    De Fed's John Williams liet vrijdag weten dat de Fed de renteverhogingen wel doorzet. Negatieve rentes in de Verenigde Staten zijn volgens hem zeer onwaarschijnlijk. De Fed heeft pas één renteverhoging ingezet. De voorzitter van de Federal Reserve van San Francisco zei zich geen zorgen te maken over een groter risico of een recessie.

    De bescheiden groei van 2,1 procent op jaarbasis kwam tot stand door een grote afname in bedrijfsinvesteringen, zei het ministerie van handel. Ondertussen werd de groei in het eerste kwartaal ook naar beneden bijgesteld tot 0,8% op jaarbasis, versus de voorafgaande raming van een 1,1 procent winst.

    De cijfers vormden een forse tegenvaller. "Een echt slecht cijfer", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank. Hoewel signalen van de overheid vannacht volgens Marey al aangaven dat de 2,6 procent niet gehaald zou worden, was 1,2 procent toch echt niet voorzien.

    Eerder op de dag had teleurstelling over het laatste monetaire beleidsbesluit van de centrale bank van Japan druk gezet op het sentiment. De centrale bank kondigde aan het inkoopprogramma van exchange-traded stock funds, ofwel ETF's te vergroten. De BoJ liet het overige beleid ongewijzigd, wat tot teleurstelling onder beleggers leidde.

    Dalles Fed-voorzitter Rob Kaplan zei vrijdag voor de Independent Bankers Association in New Mexico dat het monetaire beleid zijn beperkingen heeft bereikt in het stimuleren van de groei. Hij riep op tot structurele hervormingen om de groei te helpen aandrijven. Dit zou de centrale bank meer ruimte geven om de rentetarieven te verhogen.

    Ondertussen bewoog de dollar na het nieuws van de centrale banken neerwaarts. Ten opzichte van de euro verloor de dollar 1,0 procent.

    Dit stimuleerde de olieprijs, die eerder nog aanzienlijk lager stond. Een zwakkere dollar maakt olie goedkoper voor houders van andere valuta, wat veelal steun verleend aan de olieprijs.

    De september future voor WTI-olie sloot uiteindelijk op de de New York Mercantile Index 1,1 procent hoger op 41,60 dollar per vat. Hiermee daalde de olieprijs op maandbasis alsnog zo'n 14 procent. Olieprijzen zijn zo'n 20 procent gedaald na de piek in juni.

    "Geen enkele van de data die vandaag naar buiten kwamen positief en er was geen bedrijfsspecifiek nieuws dat de markten kon opstuwen. Olie dreef de aandelen vandaag hoger", zei Kim Caughey Forrest, marktanalist en portfolio manager bij Fort Pitt Capital Group.

    Stijgers en Dalers

    Alphabet, de moedermaatschappij van Google, kon rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern donderdag na het slot van Wall Street een 24 procent hogere winst rapporteerde, dankzij een sterke vraag naar advertenties op zijn platform. Het aandeel voegde 3,5 procent toe.

    Amazon.com steeg 0,8 procent, nadat het concern donderdag eveneens nabeurs positieve kwartaalresultaten publiceerde. Amazon verwacht in het derde kwartaal een omzet van tussen de 31 miljard en 33,5 miljard dollar, wat een verbetering zou zijn ten opzichte van de omzet van circa 25 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar en boven de gemiddelde analistenverwachting van een omzet van 31,6 miljard dollar.

    Exxon Mobil had in het tweede kwartaal duidelijk lagere resultaten geboekt, als gevolg van de impact van de zwakke grondstofprijzen en lagere marges bij de raffinage tak. De chemie-tak bleef het goed doen. Het aandeel leverde 2,0 procent in.

    Chevron steeg licht (0,5 procent) nadat het concern in het rood dook in het tweede kwartaal, als gevolg van impairments en andere kostenposten.

    UPS heeft in het tweede kwartaal een licht hoger resultaat en omzet geboekt, waarbij wijzigingen in de brandstofkosten en negatieve valuta-effecten op het resultaat drukten. Het aandeel verloor 0,7 procent.

    Farmaceut Merck steeg 0,4 procent, nadat het concern over het tweede kwartaal beter dan verwachte resultaten presenteerde.

    AbbVie won 1,9 procent nadat het concern zijn verwachting voor de aangepaste winst voor het volledige jaar opwaarts bijstelde.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
25.191 Posts
Pagina: «« 1 ... 382 383 384 385 386 ... 1260 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,11 +0,20%
EUR/USD 1,0671 +0,00%
FTSE 100 7.870,45 +0,29%
Germany40^ 17.771,20 +0,01%
Gold spot 2.379,97 +0,80%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+12,69%
Air Fr...
+3,58%
Alfen ...
+1,98%
B&S Gr...
+1,87%
AZERION
+1,56%

Dalers

Pharming
-8,28%
PostNL
-5,77%
ASMI
-2,96%
Accsys
-2,39%
Avantium
-1,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links