Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,7M

PB

2.608 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 juli 2016 16:43
    'Verbetering op komst bij KPN'

    Gepubliceerd op 27 jul 2016 om 09:33 | Views: 3.323

    AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft afgelopen kwartaal weinig opzienbarende resultaten geboekt, maar zal de komende maanden verbetering laten zien. Dat stelde analist Ruben Devos van KBC Securities woensdag.

    KPN meldde eerder op de dag een licht hoger bedrijfsresultaat dan verwacht, terwijl de omzet wat tegenviel. Volgens Devos mag er echter gerekend worden op een stevige verbetering in de tweede helft van het jaar, omdat dan de vruchten van bezuinigingen worden geplukt.

    ING-analist Emmanuel Carlier wees erop dat de groei van het aantal nieuwe abonnees iets lager was dan in de eerste drie maanden van het jaar. Ook hij vond het resultaat echter net wat beter dan verwacht. De prognoses voor de resultaten van KPN over heel 2016 zijn volgens hem realistisch.

    KBC en ING handhaafden hun koopadviezen voor het aandeel KPN. Op het Damrak vielen de resultaten van het telecomconcern echter slecht. KPN stond na bijna een halfuur handel 2,5 procent in de min op 3 euro. Daarmee stond het aandeel onderaan de licht positieve AEX.
  2. forum rang 10 voda 27 juli 2016 16:50
    KPN ziet omzet verder krimpen

    Gepubliceerd op 27 jul 2016 om 07:52 | Views: 3.765

    AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft zijn omzet vorig kwartaal verder zien krimpen. Zowel op de zakelijke markt als op de consumentenmarkt namen de opbrengsten af, maakte het telecombedrijf woensdag bekend.

    De omzet van KPN zakte in het tweede kwartaal met 4 procent, naar 1,7 miljard euro. De sterkste achteruitgang deed zich weer voor op de al lange tijd krimpende zakelijke markt. Daar slonken de opbrengsten met bijna 6 procent. De verkopen op de consumentenmarkt leverden 1 procent minder op dan een jaar eerder.

    Op de consumentenmarkt boekte KPN wel succes met de verkoop van bundels van vaste en mobiele diensten. Inmiddels maakt 38 procent van de klanten gebruik van zo'n bundel, tegen iets meer dan een kwart een jaar geleden. KPN strikte vorig kwartaal verder per saldo onder meer 15.000 nieuwe breedbandklanten en 23.000 nieuwe mobiele bellers. Daar stonden echter dalende inkomsten uit het telefoonverkeer en een kleinere verkoop van toestellen tegenover.

    ICT-dienstverlener

    Voor zakelijke klanten wil KPN meer een ICT-dienstverlener worden, in plaats van alleen een telecomleverancier. De opbrengsten uit nieuwe diensten namen vorig kwartaal wel toe, maar niet voldoende om de krimp van de traditionele telecomdiensten te compenseren.

    Bezuinigingen helpen de winstgevendheid van de zakelijke tak de komende kwartalen vooruit, voorspelde topman Eelco Blok in een toelichting. In een later stadium zal volgens hem ook de omzet weer aantrekken.

    Op de consumentenmarkt verwacht KPN de komende tijd weer te groeien, vulde financieel directeur Jan Kees de Jager aan. Hij wees erop dat de krimp van vorig kwartaal samenhing met sterke groei en eenmalige meevallers een jaar eerder. ,,Onderliggend zien we een positieve trend, waardoor we komende tijd weer groei verwachten.''

    Verwachtingen

    De totale brutowinst (ebitda), aangepast voor eenmalige posten, ging licht achteruit naar 592 miljoen euro. Daarmee wist KPN de verwachtingen van analisten nipt te overtreffen. De nettowinst steeg met 1 procent naar 162 miljoen euro.

    KPN hield vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar. Aandeelhouders krijgen in augustus een interim-dividend van 3,3 eurocent per aandeel en mogen onveranderd rekenen op een totale beloning van 10 eurocent per aandeel over het hele jaar.
  3. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:49
    Consumentenbond: KPN rekent nog woekerrentes

    Gepubliceerd op 28 jul 2016 om 07:36 | Views: 3.346

    DEN HAAG (AFN) - KPN hanteert nog altijd te hoge rentetarieven voor telefoons die bij een abonnement worden verkocht. Bovendien houdt KPN zich ook nog niet aan de wet, door de rentes niet duidelijk te vermelden. Dat meldde de Consumentenbond donderdag.

    Uit recent onderzoek van claimorganisatie ConsumentenClaim bleek dat KPN veel meer dan de wettelijk maximaal toegestane 14 procent rente aan zijn klanten berekende, tot soms wel 100 procent. KPN beweerde direct daarna alle aanbiedingen aan te passen.

    Volgens de Consumentenbond moet ook nu nog te veel worden betaald voor bijvoorbeeld een Samsung Galaxy A3 met een Zorgeloos Standaard abonnement. Dat toestel kost los 264 euro, maar bij een tweejarig abonnement lopen de toestelkosten op tot 396 euro, een rente van 58 procent.

    Rechter

    De Consumentenbond en ConsumentenClaim eisen dat KPN zich aan de wet gaat houden en dreigen naar de rechter te stappen. KPN liet in een reactie weten het aanbod met spoed te onderzoeken en aanbiedingen die niet kloppen zo snel mogelijk te verwijderen. ,,Als dit klopt, is het een fout van onze kant", zei een woordvoerder.

    Volgens KPN gaat het niet om populaire combinaties van toestellen en abonnementen. Als er klanten zijn die toch zo'n combinatie hebben gekocht dan kunnen ze contact opnemen met KPN voor compensatie.
  4. forum rang 10 voda 5 augustus 2016 19:35
    Op zwart! FOX verbiedt uitzenden van eredivisie bij KPN

    De eredivisiewedstrijd PEC Zwolle-NEC is straks nog gewoon te zien op FOX Sports, maar vanaf morgenochtend 6 uur gaat de zender voor alle KPN-klanten op zwart. Dat zegt FOX-baas Frank Rutten tegen het AD. Aanleiding is een conflict tussen het mediabedrijf en de kabelaar.

    Redactie 05-08-16, 18:40 Laatste update: 19:19 Bron: ANP

    19 reacties
    Omdat we de voet­bal­lief­heb­ber niet de dupe willen laten worden, zenden we vanavond nog uit
    -Frank Rutten, FOX

    ,,We zijn er niet voor de start van de eredivisie uitgekomen", zegt Rutten. ,,Omdat we de voetballiefhebber niet de dupe willen laten worden, mag KPN het signaal vanavond nog doorgeven. Maar dit weekend niet meer." Mocht KPN dit tóch doen, volgen er juridische maatregelen, stelt Rutten. ,,Maar ik neem aan dat KPN zich aan de wet houdt."

    Als KPN dit weekend nog met een voorstel komt naar tevredenheid van Fox, kan er alsnog worden uitgezonden. Tot een akkoord is het echter nog niet gekomen.

    Dit weekend worden onder meer de wedstrijden Sparta-Ajax en Groningen-Feyenoord uitgezonden bij betaalzender FOX Sports. Van de 2,2 miljoen KPN-klanten hebben zo'n 200.000 mensen een abonnement. Een woordvoerder van KPN wil niet zeggen of ze dit weekend FOX nog gewoon zullen doorgeven. ,,We zijn nog in onderhandeling."

    Wat is er aan de hand?
    Het Amerikaanse mediabedrijf FOX wil meer geld zien van KPN. Een volkomen logisch gevolg van de prijsontwikkelingen van sportrechten, meent FOX. Maar KPN is boos. Bij concurrent Ziggo verandert er namelijk helemaal niets, daar loopt het contract met FOX nog 4 jaar door. Het contract met KPN daarentegen liep afgelopen maandag af. Discriminatie, meent het telecombedrijf.

    FOX-baas Rutten: ,,We zijn de afgelopen week nog gewoon te zien geweest, maar KPN blijft bij een eerder voorstel. Daarbij was wel sprake van enige stijging in tarieven, maar niet voldoende. In het verleden zijn we wel eens dichter tot elkaar gekomen."

    Basispakket

    KPN riep eerder deze week zich met de onderhandelingen voor een nieuw contract gedwongen te zien om FOX Sports 1 (het belangrijkste van de zes kanalen van de betaalzender met eredivisievoetbal) in het basispakket op te nemen tegen een verhoging van het abonnementsgeld met 2 euro per maand. Ook voor niet-voetballiefhebbers dus. ,,We zijn teleurgesteld en vinden het niet juist om onze klanten te confronteren met hogere kosten'', luidt ook nu de stelling van KPN. ,,Dit is een principiële kwestie. Natuurlijk hopen wij dit weekend nog gewoon FOX Sports te kunnen uitzenden."

    Maar FOX benadrukt dat het aan KPN zelf is om te bepalen hoe ze de hogere kosten voor de eredivisie doorberekenen aan hun klanten. Het wel of niet opnemen van FOX Sports 1 in het basispakket is een vrije keuze. Het telecombedrijf kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen het voetbal gratis aan te bieden.

    www.ad.nl/tv-en-radio/op-zwart-fox-ve...
  5. [verwijderd] 5 augustus 2016 19:59
    quote:

    beeldscherm schreef op 5 augustus 2016 19:47:

    Hoop dat KPN voet bij stuk houd,die hele Ned.competitie is nog geen Euro waard..
    Ik ook. Fox moet betalen aan KPN voor infrastructuur waarvoor KPN kosten maakt. Fox mag niet verplichten dat ik van KPN gratis voetbal kan kijken en KPN voor moet betalen. Laat Fox zelf maar betalen dat ik voetbal kan kijken. In elk geval moet Fox niet door de strot duwen (indirect) aan consumenten.
    KPN moet rekening houden met huidige klanten.

    Dank aan KPN in dit beslissing.
  6. forum rang 10 voda 19 augustus 2016 15:28
    KPN verlaagt prijzen FOX Sports

    Prijzen voor pakketten meer dan gehalveerd.

    KPN heeft de prijzen van de FOX Sports-pakketten fors omlaag gebracht. Dit maakte het telecombedrijf vrijdag bekend.

    De FOX Sports Eredivisie-zenders worden nu voor zowel bestaande als nieuwe klanten aangeboden voor 7,50 euro per maand, terwijl dit eerder nog 17,50 euro was. Bovendien wordt FOX Sports Eredivisie één van de gratis zenderpakketten waaruit 'KPN Compleet'-klanten kunnen kiezen.

    De prijs van het meest uitgebreide FOX Sports-pakket, met Nederlands voetbal en buitenlandse sporten, gaat eveneens omlaag. Vanaf vandaag betalen klanten niet langer 25 euro per maand, maar nog slechts 15 euro.

    KPN en FOX Sports bereikten eerder deze maand een akkoord over de voorwaarden voor doorgifte van de sportzenders met onder meer live-wedstrijden van de Eredivisie.

    Op een rood Damrak koerste het aandeel KPN vrijdagochtend 1,3 procent lager op 2,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 23 augustus 2016 16:16
    KPN schikt met Samsung in VS

    Financiele details niet bekend.

    KPN heeft een schikking getroffen met Samsung in een patentgeschil in de Verenigde Staten. Dit bevestigde KPN dinsdag.

    Eind 2014 had het Nederlandse telecomconcern een zaak aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse techreus voor het onrechtmatig gebruik van technologie die KPN gepatenteerd had.

    Uit het schikkingsdocument blijkt dat Samsung is overeengekomen KPN een vergoeding te betalen, maar onduidelijk is voor welk bedrag is geschikt. KPN was niet bereid hier uitspraken over te doen. Samsung was niet direct beschikbaar voor commentaar.

    KPN heeft een heel portfolio aan patenten, waarvoor normaliter licentieovereenkomsten of vergoedingen worden overeengekomen wanneer bedrijven hiervan gebruik willen maken.

    Samsung zou in zijn smartphones, waaronder de Galaxy S4 en S5, gebruik maken van technologie voor gegevensoverdracht waarop KPN patent heeft, zonder dat er een licentieovereenkomst is gesloten.

    Het aandeel KPN noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 2,98 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 24 augustus 2016 16:10
    Beursblik: Bank of America verlaagt koersdoel KPN

    Koopadvies gehandhaafd.

    Bank of America Merrill Lynch heeft woensdag het koersdoel voor KPN verlaagd naar 3,80 van 3,91 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    Volgens analist Frederic Boulan staat "slechts" 7 procent van de omzet van KPN bloot aan de voorgenomen fusie van de Nederlandse activiteiten tussen Vodafone en Liberty Global, beter bekend als Ziggo. "We hadden al een voorziene krimp van 20 procent in de relevante omzetstromen in de komende vier jaar uitstaan", zei de analist.

    Kostenbesparingen, een verlaging van de investeringen en herfinancieringen zullen in de komende twee jaar resulteren in een bijna verdubbelde vrije kasstroom en een rendement op de vrije kasstroom van meer dan 9 procent. Dit moet steun bieden aan het dividendrendement van 5 procent.

    Het aandeel KPN noteerde woensdag op een fractioneel hoger Damrak 0,2 procent lager op 2,98 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 30 augustus 2016 16:38
    KPN geeft nieuwe obligatielening uit

    Opbrengt gebruikt om voor maximaal 750 miljoen euro aan bestaande obligaties terug te kopen.

    (ABM FN-Dow Jones) KPN is van plan een in twee tranches een nieuwe obligatielening uit te geven. Dit meldde het telecombedrijf dinsdagochtend.

    KPN is van plan de opbrengst te gebruiken voor de inkoop van maximaal 750 miljoen euro aan bestaande obligaties en voor algemene bedrijfsdoelstellingen.

    KPN wil met de transacties de gemiddelde looptijd van zijn obligatieleningen verlengen en de schuldstructuur verder optimaliseren.

    "Daarnaast is de verwachting dat deze transactie de gemiddelde rente van de obligatieportefeuille zal verlagen en de herfinancieringsbehoefte op de korte termijn vermindert", aldus KPN.

    KPN noteerde 0,3 procent hoger op 2,92 euro op een groen Damrak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 30 augustus 2016 17:21
    KPN haalt 1,25 miljard op met obligatie

    Looptijden zijn negen en twaalf jaar.

    KPN heeft dinsdag 1,25 miljard euro opgehaald met de plaatsing van een nieuwe obligatielening in twee gelijke tranches. Dit meldde het telecombedrijf dinsdagmiddag, zonder details te geven over het prijsniveau.

    De eerste tranche van 625 miljoen euro zal worden afgelost in april 2025 en heeft een couponrente van 0,625 procent. De tweede tranche loopt tot september 2028 en biedt een couponrente van 1,125 procent.

    KPN meldde dinsdagochtend de opbrengst te willen gebruiken om tot 750 miljoen euro aan oudere obligaties in te kopen, met het oog op lagere financieringslasten en een betere schuldenstructuur. Ook zal een deel van de opbrengst worden aangewend voor algemene bedrijfsdoeleinden.

    KPN noteerde 0,1 procent hoger op 2,91 euro op een groen Damrak.

    (ABM FN-Dow Jones)

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 15 september 2016 14:37
    Beursblik: NIBC zet KPN op kooplijst

    Koersdoel telecombedrijf wel licht verlaagd.

    (ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het advies op KPN verhoogd van Accumuleren naar Kopen, maar verlaagde hierbij wel het koersdoel van 3,85 naar 3,55 euro. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Martijn den Drijver.

    Het aandeel KPN daalde de afgelopen drie maanden met 15 procent. "Onterecht", aldus Den Drijver, die de koersafstraffing vooral toeschrijft aan een sectorrotatie.

    Volgens de analist is het concurrentielandschap voor KPN niet veranderd en zullen de EBITDA-marges en de vrije kasstroom in de tweede helft van dit jaar en 2017 naar verwachting verbeteren. Het telecombedrijf zal volgens NIBC profiteren van een combinatie van lagere kapitaaluitgaven, een lagere rente en een verdere verbeteringen van de marges in Nederland.

    De impact van meer concurrentie van Ziggo en Vodafone zal niet aanmerkelijk zijn en ook Tele2 zal "geen grote bedreiging" vormen, stelde Den Drijver. Tele2 wint vooral aandeel in het lage marktsentiment, terwijl het volgens de analist worstelt met het hoge marktsegment bij zowel consumenten als bedrijven.

    KPN is ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten en zou "in lijn of bescheiden hoger" moeten worden verhandeld, in de ogen van de analist, onder meer gezien de vermindering van het pensioenrisico, een vereenvoudiging van het netwerk en het succes van het aanbod van bundels met vast en mobiel bellen.

    Het aandeel KPN noteerde donderdag rond de klok van half tien 0,4 procent lager op 2,76 euro. De AEX steeg licht.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 15 september 2016 16:06
    Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel KPN licht

    Koopadvies blijft staan.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het koersdoel voor het aandeel KPN licht verlaagd van 4,00 naar 3,80 euro, vanwege een wat lagere verwachte vrije kasstroom.

    Vanwege het opwaartse koerspotentieel van circa 37 procent handhaafde de Amerikaanse zakenbank de koopaanbeveling op KPN.

    Het aandeel heeft de afgelopen drie maanden vijftien procentpunt slechter gepresteerd dan de de sector. Dit komt volgens de analisten door ongerustheid onder beleggers over de zakelijke klandizie en concurrentie. "Overdreven", stelde de zakenbank.

    Hoewel Goldman Sachs niet gelooft dat de omzet van KPN uit zakelijke diensten op de middellange termijn zal stabiliseren, zal dit volgens de analisten ruimschoots moeten worden goedgemaakt door het schrappen van banen en lagere onderliggende kosten, die zullen leiden tot een samengestelde jaarlijkse groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 3 procent in de periode van 2016 tot en met 2020.

    Goldman Sachs ziet daarnaast beperkte risico's voor de mobiele activiteiten van KPN, dankzij de uitgebreide bundels die het telecombedrijf aanbiedt, terwijl KPN ook kan profiteren van de zogenoemde bonded Vplus-technologie, ook wel de 'toekomst van de vaste lijn' genoemd.

    De zakenbank verwacht dat KPN in 2018 een rendement op de vrije kasstroom genereert van 11 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 21 september 2016 11:32
    KPN investeert in SecurityMatters

    Financiele details niet vermeld.

    (ABM FN-Dow Jones) KPN Ventures, onderdeel van Koninklijke KPN, heeft geïnvesteerd in SecurityMatters, een leverancier van cybersecurity-oplossingen voor de beveiliging van industriële installaties. Dit meldde KPN woensdag, zonder financiële details te geven.

    "De investering past binnen de strategie van KPN om te groeien in digitale beveiligingsdiensten en op dat gebied ook samen te werken met innovatieve technologie bedrijven", stelde KPN.

    SecurityMatters, dat is gevestigd in Eindhoven, ontwierp een netwerk monitoring oplossing, waarmee organisaties in onder andere de olie- en gasindustrie hun industriële infrastructuur kunnen beschermen tegen cyberaanvallen.

    Het aandeel KPN noteerde woensdag 1,4 procent hoger op 2,90 euro op een groen Damrak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 26 september 2016 19:09
    Hoofdkantoor KPN verkocht

    Gepubliceerd op 26 sep 2016 om 18:48 | Views: 351

    DEN HAAG (AFN) - Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag is verkocht. Vastgoedontwikkelaars Borghese en COD nemen het megakantorencomplex aan het Maanplein over van de huidige eigenaar Commerzbank. De twee willen een deel van de kantoorruimte gaan ombouwen tot huurwoningen.

    KPN kondigde eerder dit jaar al aan zijn bestuur en een deel van zijn personeel van Den Haag naar Rotterdam te gaan verhuizen. Het telecombedrijf behoudt de komende jaren nog wel een kantoorhub in het complex dat officieel The Green Campus heet.

    Het is de bedoeling dat die Haagse KPN-vestiging straks wordt omgeven door circa vijfduizend huurwoningen. Verder blijft er kantoorruimte beschikbaar voor andere bedrijven naast KPN. Borghese en COD verwachten komend voorjaar al te beginnen met de eerste bouwactiviteiten.

    Het complex bestaat in totaal uit twaalf kantoorgebouwen, in een soort parkachtige omgeving met waterpartijen en terrassen. Het geheel is eind jaren negentig speciaal voor KPN gebouwd. Er werden geen financiële details van de deal naar buiten gebracht.
  15. forum rang 10 voda 4 oktober 2016 16:11
    Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN

    Koopadvies gehandhaafd.

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,80 naar 3,60 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    Volgens de analisten voorziet de markt een agressieve strategie van Tele2 en T-Mobile, wat zal resulteren in extra omzetdruk voor KPN in een toch al moeilijke markt. Het telecombedrijf krijgt er met de komst van het fusiebedrijf Vodafone/Ziggo bovendien een extra concurrent bij.

    Door de hevige concurrentiestrijd zullen de eerder aangekondigde kostenbesparingen minder doorwerken in het bedrijfsresultaat (EBITDA) dan eerder was voorzien, waardoor druk zal ontstaan op de balans en daardoor ook op de dividenduitkeringen gelet op de hoge schuldratio, aldus Berenberg.

    Ondanks de negatievere vooruitzichten handhaafde Berenberg het koopadvies vanwege het opwaartse potentieel. Volgens de marktvorsers verdient het KPN om tegen een premie noteren, terwijl het aandeel nu juist wordt verhandeld met een korting van 15 procent ten opzichte van sectorgenoten.

    Het aandeel KPN sloot maandag op een nipt hoger Damrak 0,6 procent in het rood op 2,94 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  16. [verwijderd] 4 oktober 2016 16:30
    quote:

    voda schreef op 4 oktober 2016 16:11:

    Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN

    Koopadvies gehandhaafd.

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,80 naar 3,60 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    Volgens de analisten voorziet de markt een agressieve strategie van Tele2 en T-Mobile, wat zal resulteren in extra omzetdruk voor KPN in een toch al moeilijke markt. Het telecombedrijf krijgt er met de komst van het fusiebedrijf Vodafone/Ziggo bovendien een extra concurrent bij.

    Door de hevige concurrentiestrijd zullen de eerder aangekondigde kostenbesparingen minder doorwerken in het bedrijfsresultaat (EBITDA) dan eerder was voorzien, waardoor druk zal ontstaan op de balans en daardoor ook op de dividenduitkeringen gelet op de hoge schuldratio, aldus Berenberg.

    Ondanks de negatievere vooruitzichten handhaafde Berenberg het koopadvies vanwege het opwaartse potentieel. Volgens de marktvorsers verdient het KPN om tegen een premie noteren, terwijl het aandeel nu juist wordt verhandeld met een korting van 15 procent ten opzichte van sectorgenoten.

    Het aandeel KPN sloot maandag op een nipt hoger Damrak 0,6 procent in het rood op 2,94 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    www.berenberg.de/ Heb je misscien een inlogcode voor ons Voda?

    O, ik zie "If you have no password you can register yourself".
    (Komt nog wel een hoop gedoe achteraan.)
  17. forum rang 10 voda 20 oktober 2016 16:07
    Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel KPN

    Koersdoel naar 3,20 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,40 naar 3,20 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

    De verlaging van het koersdoel volgde nadat analist Paul Sidney zijn verwachtingen voor Telefonica Deutschland, waarin KPN een belang van 15,5 procent houdt, bijstelde.

    Vooruitblik

    Voor het derde kwartaal denkt Sidney dat KPN een omzet behaalde geschoond voor eenmalige posten van 1.704 miljoen euro, iets lager dan de consensus van 1.708 miljoen euro. Het geschoonde bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg volgens de analist 634 miljoen euro, juist 3 miljoen meer dan waarop de consensus rekent.

    Hamvraag

    De hamvraag voor KPN is volgens Sidney of KPN in staat blijft om op de Nederlandse thuismarkt voor zowel vast als mobiel beter dan gemiddeld te blijven presteren. Voor dit jaar geldt T-Mobile Nederland als de grootste uitdaging voor KPN, terwijl Vodafone-Ziggo dit in 2017 zal zijn.

    KPN won donderdag 0,1 procent op 2,83 euro. De AEX daalde 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 20 oktober 2016 16:11
    Beursblik: sterke cijfers Tele2 ook goed voor KPN

    Zweedse concurrent profiteert volgens Deutsche Bank van hogere prijzen.

    (ABM FN-Dow Jones) Tele2 heeft gedurende het derde kwartaal sterk gepresteerd in Nederland en dit is ook goed nieuws voor KPN. Dit stelden analisten van Deutsche Bank donderdag.

    De analisten wezen onder meer op het negatieve bedrijfsresultaat (EBITDA) van 179 miljoen Zweedse kroon, beter dan het verlies van 267 miljoen kroon die analisten gemiddeld voorzagen. De omzet uit de mobiele activiteiten schoot dan wel tekort in vergelijking tot de consensus, de omzet uit dienstverlening aan eindklanten was wel sterker dan voorzien.

    Een sterk kwartaal van Tele2 zal door de markt wellicht worden gezien als een negatief signaal voor concurrent KPN, ook omdat de kans dat de Zweden het in Nederland redden wellicht hierdoor toeneemt, maar volgens Deutsche Bank wijzen de cijfers ook op belangrijke positieve trends voor de gehele markt. De analisten benadrukten vooral de aantrekkende prijzen die in de kwartaalrapportage van Tele2 naar voren kwamen, en de mogelijk minder agressieve opstelling van de Zweedse concurrent in de mobiele markt, wat een erg belangrijke markt voor KPN is.

    Op een vlak Damrak handelde het aandeel KPN, dat op de kooplijst van Deutsche bank staat met een koersdoel van 4,20 euro, donderdag 0,3 procent hoger op 2,83 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
2.608 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links