Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,964 24 apr 2024 17:35
  • +0,030 (+0,30%) Dagrange 9,850 - 10,110
  • 1.139.888 Gem. (3M) 1,8M

Sectornieuws

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 juli 2016 16:08
    Qatar Airways neemt belang in LATAM Airlines

    Luchtvaartbedrijf investeert 613 miljoen dollar.

    Qatar Airways is van plan om een belang van maximaal 10 procent te nemen in LATAM Airlines Group, waarmee de luchtvaarder zijn investeringen in andere maatschappijen blijft uitbreiden. Dit meldde Qatar Airways dinsdag.

    CEO Akbar Al Baker liet weten dat de luchtvaartmaatschappij 613 miljoen dollar zal investeren in de noodlijdende Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, dat last heeft van een zwakke lokale vraag.

    Al Baker zei dat hij en het bedrijf "de lokale uitdagingen op de korte termijn" herkennen, maar gaf aan vertrouwen te blijven hebben in de langere termijn vooruitzichten van LATAM.

    Onder de voorwaarden van de overeenkomst gaat LATAM een nieuwe financieringsronde initiëren, die Qatar Airways gaat onderschrijven.

    Tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders op 2 september zal de deal ter goedkeuring worden voorgelegd aan LATAM-aandeelhouders. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 afgerond.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 14 juli 2016 15:46
    Delta Air Lines boekt hogere winst

    CEO onderstreept noodzaak hogere omzet per eenheid.

    Delta Air Lines heeft over het tweede kwartaal een hogere winst geboekt. Dit bleek donderdag uit de financiële resultaten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, dat een joint venture partner is van Air France-KLM op trans-Atlantische routes.

    Over het kwartaal dat eindigde op 30 juni rapporteerde Delta Air Lines een aangepaste winst voor belastingen van 1,7 miljard dollar, een stijging van 42 miljoen dollar ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

    De bestuursvoorzitter onderstreepte echter het belang om de omzet per eenheid op te schroeven, waar ook de Europese luchtvaartmaatschappijen mee worstelen.

    "Vooruitkijkend naar de rest van het jaar zien we dat de enorme kostenbesparingen op jaarbasis die voortkwamen uit lagere olieprijzen grotendeels achter ons liggen en daarom is het belangrijk dat we de omzet per eenheid terug op een positief traject krijgen", zei CEO Ed Bastian.

    De operationele omzet verslechterde twee procent in het afgelopen kwartaal, ofwel met 260 miljoen dollar. Hiervan was 65 miljoen dollar toe te schrijven aan negatieve valuta effecten. De omzet per eenheid, een belangrijke omzetindicator in de luchtvaartbranche, verslechterde 4,9 procent, terwijl de capaciteit, het beschikbare aantal stoelen, met 3,2 procent toenam.

    Impact Brexit

    Delta heeft besloten de capaciteit op routes tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk terug te dringen in dit winterseizoen, zei de luchtvaartmaatschappij donderdag, als gevolg van de extra valuta-druk van het Britse pond voortkomend uit het besluit van een meerderheid van de Britten de Europese Unie te willen verlaten.

    Als gevolg hiervan zal de capaciteit deze winter slechts 1 procent groeien in vergelijking tot de capaciteit vorig jaar.

    Het aandeel Delta Air Lines noteerde na de publicatie van de cijfers 0,4 procent lager op 39,41 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 14 juli 2016 15:54
    Beursblik: vliegtickets goedkoper dankzij Brexit

    Britse luchtvaarders onder druk volgens Davy Research.

    De keuze van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten en de daaraan verbonden onzekerheid zal waarschijnlijk leiden tot lagere ticketprijzen bij Britse luchtvaartmaatschappijen en in het bijzonder druk zetten op IAG, easyJet en Ryanair. Dit schreven analisten van Davy Research donderdag in een rapport.

    Voor IAG, de moedermaatschappij van British Airways die kort na de uitslag van het Brexit-referendum zelf al met een winstwaarschuwing kwam, verlaagde Davy Research de vooruitzichten voor de operationele winst voor 2016 en 2017 met respectievelijk 14 en 23 procent. Naast de lagere ticketprijzen zal de luchtvaarder volgens de marktvorsers ook hinder ondervinden van de zwakkere Britse pond.

    IAG voorziet na het Britse referendum een "aanzienlijke" toename van de winst in 2016, in plaats van de eerder genoemde 40 procent groei. Een vertrek resulteert naar verwachting in een lagere economische groei de komende maanden en druk op het Britse pond.

    EasyJet liet na de Brexit-uitslag eveneens weten dat de resultaten worden aangetast door wisselkoerseffecten en economische onzekerheid. Davy stelde de winstverwachtingen voor de Britse prijsvechter voor het lopende boekjaar en 2017 met respectievelijk 18 en 20 procent neerwaarts bij.

    Ryanair, de in Dublin gevestigde prijsvechter, gaf geen winstwaarschuwing af, maar meldde wel nieuwe rechten te moeten verkrijgen om vluchten naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen voortzetten na een Brexit. De analisten van Davy Research verwachten dat de luchtvaarder aan de afgegeven winstverwachting vast zal houden, maar verlaagden wel de eigen ramingen voor de nettowinst van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa voor de jaren 2017 en 2018 met respectievelijk 1,4 en 5,5 procent.

    Davy Research hanteert een Neutraal advies voor easyJet. Het advies voor IAG en Ryanair bedraagt Outperform

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 20 juli 2016 15:49
    Wizz Air herziet groeiplannen wegens brexit

    Gepubliceerd op 20 jul 2016 om 09:28 | Views: 2.659

    BOEDAPEST (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Wizz Air schrapt circa de helft van haar geplande capaciteitsgroei op vluchten van en naar Groot-Brittannië. Aanleiding is het besluit van dat land om de Europese Unie te verlaten. Het pond is daardoor onder druk komen te staan, en daarmee de omzet uit de Britse ticketverkoop.

    De Hongaarse prijsvechter, die genoteerd is aan de beurs in Londen, heeft dat woensdag gemeld in een handelsbericht over het eind juni afgesloten kwartaal. De capaciteit op routes van en naar andere landen groeit door het besluit juist harder dan voorzien in de tweede jaarhelft.

    Ondanks dalende ticketprijzen zag Wizz Air de omzet afgelopen kwartaal met bijna 10 procent aandikken tot 365 miljoen euro. Dat was te danken aan een stevige groei van het aantal vervoerde passagiers. De nettowinst steeg met ruim de helft tot een kleine 51 miljoen euro.
  5. forum rang 10 voda 20 juli 2016 21:22
    Lufthansa stelt verwachtingen neerwaarts bij

    Politieke en economische onzekerheden aanleiding.

    Het Duitse Lufthansa heeft de vooruitzichten voor heel dit jaar naar beneden bijgesteld, vanwege politieke en economische onzekerheden. Dit bleek woensdag nabeurs uit een handelsupdate van de op een na grootste Europese luchtvaartmaatschappij.

    Lufthansa verwacht dat het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) dit jaar nog onder het niveau van vorig jaar zal uitkomen. Eerder ging de luchtvaartmaatschappij er nog vanuit dat het bedrijfsresultaat juist "iets" boven het niveau van vorig jaar zou uitvallen.

    In het afgelopen halfjaar boekte Lufthansa een aangepast bedrijfsresultaat van 529 miljoen euro, zo bleek uit eerste cijfers. Dit is evenwel meer dan de 468 miljoen euro uit dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde wel, van 15,4 miljard naar 15,0 miljard euro.

    Op een groene Duitse beurs maakte Lufthansa woensdag een pas op de plaats.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 21 juli 2016 16:14
    Southwest Airlines boekt recordwinst

    Ook kwartaalomzet was een record.

    Southwest Airlines heeft in het tweede kwartaal een recordwinst gerealiseerd op de hoogste omzet in een tweede kwartaal ooit. Dit meldde 's werelds grootste prijsvechter in de luchtvaart donderdag.

    "Net als in het eerste kwartaal waren operationele omzetrecords en lage brandstofprijzen de primaire aanjagers van deze recordprestatie", zei bestuursvoorzitter Gary Kelly van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ter toelichting. "De sterke vraag naar onze lage tarieven zorgde iedere maand voor record bezettingsgraden", voegde de topman toe.

    De kwartaalomzet steeg op jaarbasis met 5,3 procent tot 5.384 miljoen dollar. Het operationeel resultaat nam met 17,6 procent naar 1.276 miljoen dollar en de nettowinst steeg met 34,9 procent naar 820 miljoen dollar.

    Southwest verwacht in het derde kwartaal op jaarbasis een 3 tot 4 procent lagere omzet per gevlogen stoelmijl en 2 procent hogere kosten per eenheid.

    De maatschappij had aan het eind van het tweede kwartaal een operationele vloot met 719 Boeing 737-vliegtuigen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 21 juli 2016 16:26
    EasyJet boekt lagere omzet

    Record aantal passagiers maar lagere prijs vliegtickets.

    EasyJet heeft in het derde kwartaal meer passagiers vervoerd, maar de winst werd beperkt door stakingen, terroristische aanslagen, en lagere ticketprijzen. Dit bleek donderdag uit een update van de op één na grootste prijsvechter van Europa.

    EasyJet vervoerde in het derde kwartaal 20,2 miljoen passagiers, 5,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De vliegtuigen zaten daarbij voller met een bezettingsgraad van 92,0 procent. Vorig jaar was dit 91,7 procent.

    De omzet daalde echter wel, van ruim 1,2 miljard Britse pond naar krap 1,2 miljard Britse pond, een daling van 2,6 procent. De totale kosten stegen 4,4 procent naar 1,1 miljard pond.

    EasyJet werd gedwongen het afgelopen kwartaal 1.221 vluchten te annuleren, mede als gevolg van stakingen, wat een negatieve impact van 31 miljoen Britse pond op de winst had, ofwel zo'n 37 miljoen euro.

    Outlook

    De luchtvaartmaatschappij sprak van een lastig te doorgronden klimaat in het derde kwartaal, waarin het consumentengedrag moeilijk in te schatten was, en zei met duidelijke acties te zullen komen.

    CEO Carolyn McCall onderstreepte een sterke focus te houden op kostenbesparingen. De kosten per stoel moeten tegen constante wisselkoersen en exclusief brandstof dit jaar met naar verwachting 1 procent terug worden gedrongen.

    Voor het vierde kwartaal zijn reeds tickets voor 65 procent van de beschikbare stoelen verkocht.

    De terroristische aanslag in Nice, Frankrijk en de staatsgreep in Turkije hadden een negatieve impact op de boekingen, die normaliter in deze periode zouden binnenstromen.

    "Als gevolg van de gebeurtenissen in de afgelopen week is de omzet per stoel in het vierde kwartaal onzeker", zei easyJet.

    De capaciteit zal naar verwachting met 6 groeien in het vierde kwartaal.

    Verder meldde easyJet dat de pay out ratio voor het dividend over 2016 wordt verhoogd naar 50 procent.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 22 juli 2016 15:23
    Resultaten American Airlines onder druk

    Resultaat gedrukt door eenmalige lasten.

    American Airlines heeft in het tweede kwartaal de resultaten onder druk zien staan. Dit maakte de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten vrijdag voorbeurs bekend.

    Het resultaat werd mede gedrukt door eenmalige lasten ter waarde van 101 miljoen dollar voor integratiekosten voor de overname van het voormalige US Airways en afschrijvingen op obligatietransacties. Daarnaast nam de maatschappij een provisie van 541 miljoen dollar voor belastingen vanwege aanpassingen in de waarderingsgrondslagen voor een belastingvordering.

    De kwartaalomzet van American Airlines daalde ten opzichte van een jaar geleden met 4,3 procent naar 10,4 miljard dollar, terwijl de nettowinst op jaarbasis daalde van 1,7 miljard naar 950 miljoen dollar.

    Niettemin sprak bestuursvoorzitter Doug Parker van "sterke resultaten"

    American Airlines investeerde in het kwartaal 1,2 miljard dollar in de aanschaf van 28 nieuwe vliegtuigen. Met leverancier Airbus kwam de maatschappij overeen dat vliegtuigen later geleverd zullen worden.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 22 juli 2016 15:52
    Piloten van easyJet gaan weer staken

    Gepubliceerd op 22 jul 2016 om 08:55 | Views: 2.122

    AMSTERDAM (AFN) - Het overleg tussen de Nederlandse pilotenvakbond VNV en luchtvaartmaatschappij easyJet over een nieuwe cao is mislukt en daarom zal opnieuw gestaakt gaan worden. Dat liet de VNV vrijdag weten.

    De vakvereniging ligt overhoop met easyJet over de arbeidsvoorwaarden van 72 piloten die Schiphol als thuisbasis hebben. Volgens de VNV zal in de komende weken en maanden tot actie worden overgegaan om de eisen kracht bij te zetten. Er werd geen concrete datum genoemd voor een nieuwe staking. Acties zullen volgens de bond zes uur van tevoren worden aangekondigd.

    ,,EasyJet biedt slechts een marginale verbetering van de arbeidsvoorwaarden en geen mogelijkheid om tot een acceptabel akkoord te komen'', aldus de VNV. In juni legden de piloten het werk tijdelijk stil. Bij die staking merkten passagiers echter niets van de actie, omdat de Britse prijsvechter tot ergernis van de VNV piloten uit andere landen inzette.

    Franse piloten

    De bond stapte daarom naar de rechter met de eis voor een verbod op het inzetten van vliegers uit andere landen bij een staking. Dat werd afgewezen, maar de rechter bepaalde wel dat acties slechts minimaal zes uur van tevoren hoeven worden aangekondigd, terwijl eerder een termijn van 48 uur gold. Daardoor wordt het moeilijker voor easyJet om andere piloten te vinden bij een staking.

    De VNV is verder verbolgen dat onlangs een nieuwe cao werd afgesloten voor de Franse piloten van easyJet die volgens de bond ,,op alle fronten'' beter is dan wordt geboden aan de Nederlandse vliegers. ,,Dit sterkt onze overtuiging dat acties nodig zullen zijn. Het is bijzonder jammer dat we passagiers raken, maar easyJet is hiervoor verantwoordelijk'', stelde de bond.

    EasyJet is teleurgesteld dat de VNV de onderhandelingen heeft afgebroken. ,,We blijven van mening dat het dreigen met stakingsacties niet bijdraagt aan een constructieve dialoog. We zullen dan ook al het mogelijke blijven doen om ervoor te zorgen dat onze passagiers hier niet de dupe van worden'', aldus de maatschappij in een reactie.
  10. gerrit 69 23 juli 2016 23:43
    www.telegraaf.nl/dft/26275673/__Reddi...

    Reddingsplan voor KLM
    Gisteren, 23:09 Yteke de Jong
    Er is een reddingsplan voor luchtvaartmaatschappij KLM in de maak.

    Het gaat om een initiatief van Feniks Ventures uit Haarlem, bestaande uit adviseurs Ruud Jansen en Gilles Korstanje.

    “KLM kan veel winstgevender worden als ze uit de combinatie met Air France wordt gehaald. Dit kan zonder het verlies van het gezamenlijk uitvoeren van vluchten”, zegt Jansen. “Het gaat om continuïteit en baanbehoud.”

    Jaar voorbereiding
    De heren hebben ruime ervaring in de luchtvaartsector en zijn al ruim een jaar bezig met hun plan. Ze spraken daarover met KLM, vakbonden en de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Financiën.
  11. forum rang 10 voda 25 juli 2016 16:09
    Ryanair vermijdt groei in Verenigd Koninkrijk

    Luchtvaartmaatschappij zal groei komende twee jaar buiten VK inzetten.

    Ryanair zal de komende twee jaar geen groei inzetten op de luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, maar uitbreiden op luchthavens elders in Europa. Dit bleek maandag uit de financiële resultaten van Europa's low-cost luchtvaartmaatschappij, de eerste publicatie na het besluit van de Britten om de Europese Unie te verlaten.

    Ryanair CEO Michael O'Leary, die actief voor een "Bremain" had gepleit, noemde de Brexit zowel "een verrassing als een teleurstelling".

    De Brexit leidt naar verwachting tot een zwakkere Britse pond, een vertraagde Britse en Europese economische groei, en "neerwaartse druk op de vliegtickets tot minstens eind 2017", zei O'Leary. De Brexit komt bovenop de problemen waar Europese luchtvaartmaatschappijen reeds mee kampen. "We waarschuwen dat er post-Brexit aanzienlijk neerwaartse risico's zijn in de rest van het jaar".

    Deze winter zal Europa's grootste low-cost luchtvaartmaatschappij de capaciteit en de frequentie op vele vluchten naar London Stansted verlagen, maar geen routes beëindigen. Ryanair zei al voor te liggen op het groeischema voor de aankomende jaren.

    "Tot er enige duidelijkheid opkomt in de komende twee jaar over de politieke en economische relatie van het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie, zijn wij niet in staat om te voorspellen wat voor effect dit zal hebben op het toezichthoudende klimaat en ons businessklimaat", zei O'Leary.

    Wizz Air liet afgelopen week al weten de groei in de tweede helft van 2016 met de helft terug te dringen in het Verenigd Koninkrijk. De groei zal elders in Europa verwezenlijkt worden.

    "Het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten heeft tot een aanzienlijke prijsdaling geleid van de vliegtickets op routes naar en vanuit het VK, als gevolg van de veel zwakkere Britse valuta", verklaarde Wizz Air de groei herindeling.

    Het pond is zo'n 19 procent minder waard ten opzichte van de euro dan in de periode vorig jaar.

    In de nasleep van de Brexit-referendum voorziet Ryanair een daling van zijn prijzen met minstens 6 procent in het huidig kwartaal.

    Dalende koersen Europese luchtvaartsector

    Europese luchtvaartmaatschappijen worstelen naast de Brexit met terroristische aanslagen die Europa de afgelopen twee jaar opschudden, en een reeks aan stakingen bij luchtverkeersleidingen in Europa, voornamelijk in Frankrijk.

    Aandelen van Europese luchtvaartmaatschappijen verloren tot nu toe dit jaar aanzienlijk aan waarde, met Ryanair 27 procent lager, rivaal easyJet meer dan 40 procent, en IAG 34 procent.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 29 juli 2016 15:58
    Brexit raakt winst luchtvaartgroep IAG

    Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 09:52 | Views: 1.715

    LONDEN (AFN) - Luchtvaartgroep IAG, het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling, voelt nu al de gevolgen van het brexit-referendum van eind juni. De waardedaling van het Britse pond heeft het bedrijf afgelopen kwartaal 148 miljoen euro gekost, blijkt uit de vrijdag gepubliceerde halfjaarcijfers.

    British Airways is de grootste luchtvaartmaatschappij binnen de groep, die daardoor een relatief groot deel van zijn tickets in ponden verkoopt. Dat die munt onder druk staat is een domper voor het bedrijf, net in de periode waarin het doorgaans het grootste deel van de jaarwinst binnenhaalt.

    De onzekerheid na het besluit van de Britten om de Europese Unie te verlaten werkt bovendien verlammend voor de luchtvaart. Dat geldt nog meer voor de golf aan terroristische aanslagen in Europa van de laatste tijd. Iberia lijdt daarnaast onder de onzekere politieke situatie in Spanje en de economische crisis in Zuid-Amerika.

    Omzet

    Ondanks al die tegenwind wist IAG de omzet in de eerste jaarhelft met ruim 4 procent op te voeren tot 10,8 miljard euro. Het operationeel resultaat, exclusief eenmalige posten, verbeterde met ruim een kwart tot 710 miljoen euro. De nettowinst pakte met 554 miljoen euro twee derde hoger uit dan een jaar eerder.

    Kort na het brexit-referendum stelde IAG zijn winstverwachting voor heel 2016 al naar beneden bij. Ook in de aanloop naar de volksraadpleging had het bedrijf al meer moeite om tickets aan de man te brengen dan verwacht. Het verwacht nog altijd dat de winst dit jaar flink toeneemt, maar mogelijk niet zo sterk als die in 2015.
2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links