Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Broker DeGiro schrijft zwarte cijfers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 25 juli 2016 16:13
    Ik heb ook eens naar de Giro gekeken en het valt mij op dat de tarieven in het algemeen meer dan de helft lager liggen dan bij hun concurrenten.

    Het verschil vind ik opvallend, zijn hun nu echt zo goedkoop, of zijn andere brokers gewoon te duur, of zit er een addertje onder het gras.

    Zelf geven ze op hun site aan dat beleggingen ondergebracht worden in een apart bewaarbedrijf en dat je eventuele contanten ondergebracht worden in een cashfund.
    Gezien dit allemaal gescheiden gebeurd hebben hun slechts een depositogarantiestelsel tot 20.000,00 Euro hoewel dit eigenlijk overbodig is volgens eigen zeggen.

    Ik zoek verder en kom vervolgens uit op fundshare.nl.
    De partijen achter Fundshare zijn naast de Giro klinkende namen zoals ABN Amro, hun houden de rekeningen aan, IEX als promotor, en HiQ als beheerder.
    Ze voldoen aan alle geldende eisen en hebben gewoon alle goedkeuringen van de AFM.

    Op de site van hiqinvest.nl kom ik een 2-tal fondsen tegen, ze staan beiden dit jaar op verlies, en één van de 2 draait al jaren alleen maar verlies.

    Het beleggingsbeleid is gebaseerd op een zelf ontwikkeld automatisch handelssysteem.
    De mensen achter dit systeem zijn voornamelijk it-ers, wiskundigen en wat ecomomen.
    Hoef je dan geen verstand van aandelen te hebben.

    Wanneer ik verder zoek dan kom ik de naam LPE Capital ook nog tegen en het is mij niet geheel duidelijk wat hun doen, het lijkt een soort overkoepelend geheel, wel komt steeds dezelfde naam van iemand boven water die blijkbaar overal in de directie zit.

    Tot zover wat ik heb kunnen vinden, persoonlijk vind ik het allemaal behoorlijk verwarrend en ik kan mij niet echt een mening vormen waarom hun nu zo goedkoop kunnen zijn.


  2. [verwijderd] 25 juli 2016 20:56
    zoals ze zelf het aangeven , hun processen zijn heef efficient, omdat ze niet aan verouderde handelssystemen vastzitten. Als je alles goed regisseert, hoeft het toegangskaartje maar weinig te kosten; zeker als je een supergroot stadion hebt met weinig extra personeel en een nieuw niet omvangrijk management dat niet vooropstelt haar eigen zakken eerst te vullen.
  3. Duikert 25 juli 2016 21:17
    Waarom de giro goedkoper is weet ik niet. Wel zie ik wat anders bij de optie's. Wanneer ik bij de ABN Call optie's verkoop (schrijf) dan ontvang ik direct een premie. De aandelen die ik al in bezit heb staan dan vast. Ik kan er niet mee handelen tot de experatie datum. Bij de Giro gaat dat anders. In ieder geval bij het verkopen van Call optie's. Ik krijg niet direct een premie bijgeschreven, en ik kan blijven handelen in aandelen. Hier volgt het officiele antwoord van DEGIRO: De opdracht om XX callopties te verkopen is (nog) niet uitgevoerd, deze staat bij uw openstaande orders. Pas als de transactie wordt uitgevoerd ontvang u cash de premie.

    Kan iemand me misschien vertellen hoe dit bij de overige optie's gaat?

    Het is me wel duidelijk dat je van DEGIRO niet al te veel informatie mag verwachten. Daar zal dan de prijs ook wel inzitten denk ik. Voor het kopen en verkopen van aandelen is DEGIRO naar mijn mening perfect.

    Duikert.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links