Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 948 949 950 951 952 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juni 2016 21:04
    quote:

    voda schreef op 27 juni 2016 16:03:

    ECB kocht voor ruim 17 miljard euro aan obligaties op

    Centrale bank kocht meer in dan week eerder.

    De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor ruim 17 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, ongeveer 200 miljoen euro meer dan in de voorgaande week. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

    Door de aankopen in de week eindigend op 24 juni steeg de teller op weekbasis met 17,1 miljard euro van 851,7 miljard naar 851,7 miljard euro.

    De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 181,1 miljard naar 183,0 miljard euro en voor asset-backed securities steeg de teller van 19,6 miljard naar 19,7 miljard euro.

    Recent startte de centrale bank met de aankoop van bedrijfsobligaties. Afgelopen week kocht de ECB voor 2,7 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 4,9 miljard euro bedragen.

    Maandelijks wilde de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Dit was aanvankelijk 60 miljard, maar op 10 maart maakte de centrale bank verschillende nieuwe maatregelen bekend, waaronder een verhoging van de maandelijkse aankopen.

    De euro/dollar noteerde maandag op 1,0994.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
    Wat hebben we toch een mooi financieel systeem.
    Rustig doorlopen allemaal en vooral geen vragen stellen.
  2. forum rang 10 voda 27 juni 2016 21:35
    S&P verlaagt kredietrating Verenigd Koninkrijk

    Britten verliezen AAA-status.

    Standard & Poor's heeft de kredietrating voor het Verenigd Koninkrijk verlaagd van AAA naar AA met een ongewijzigde Negatieve outlook. Dit maakte de kredietbeoordelaar maandag bekend.

    Volgens S&P betekent de keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten een verzwakking van de voorspelbaarheid, stabiliteit en effectiviteit van het bepalen van het beleid, wat zowel de economie, de groei als de fiscale en externe balans zal raken.

    Ook een constitionele crisis ligt volgens S&P voor het Verenigd Koninkrijk op de loer, indien Schotland een referendum wil organiseren om onafhankelijkheid af te dwingen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. [verwijderd] 28 juni 2016 08:27
    easy56 easy56 30 apr 2016 om 09:33
    0

    www.zerohedge.com/news/2016-04-29/ita...

    Italy's Bank Bailout Fund Already One Third Empty After First Bank Rescue

    €5 miljard noodfonds om €360 miljard slechte leningen te ondersteunen:-)
    ---------------------------------------------
    28-6 2016 ; 40 MILJARD extra erbij.

    Er wordt dus weer extra tijd gekocht totdat t uiteindelijk onhoudbaar wordt en de boel echt ineen stort:-)
  4. forum rang 10 voda 28 juni 2016 16:19
    Mario Draghi roept op tot meer coördinatie centrale banken

    ECB-voorzitter waarschuwt voor devaluaties valuta ter verbetering concurrentie.

    Mario Draghi is een groot voorstander van meer coördinatie tussen de belangrijkste centrale banken om het probleem van de zeer lage inflatie te bestrijden. Dit zei de voorzitter van de Europese Centrale Bank dinsdag tijdens een toespraak in Portugal.

    Op het ECB-forum over centraal bankieren in Sintra waarschuwde Draghi ook voor devaluaties van valuta die bedoeld zijn om de concurrentie te verbeteren. Hij noemde dat een 'verlies-verlies'-situatie voor de wereldeconomie.

    De ECB mikt, net als de Federal Reserve en de centrale bank van Japan, op een inflatie van net onder de 2 procent. De ECB wil er, ondanks tal van inspanningen, maar niet in slagen dat niveau te realiseren.

    De roep om meer samenwerking komt op een moment dat de centrale bank weinig effectieve middelen meer voorhanden heeft om zijn inflatiedoelstelling te bereiken.

    Draghi ging in zijn speech verder niet in op de Brexit waarover hij daags tevoren alleen had aangegeven dat de keus van het Britse volk hem met 'droefheid' had vervuld.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 28 juni 2016 19:39
    Triest, intriest!

    Ikea roept 27 miljoen kasten terug na dood derde kind

    Het Zweedse warenhuis IKEA roept in de Verenigde Staten en Canada meer dan 27 miljoen ladekasten terug. De aanleiding vormt de dood van een jongetje uit Minnesota van bijna 2 jaar oud, dat door het dressoir werd verpletterd toen het omviel. In Nederland blijft de kast wel te koop.

    Redactie 28-06-16, 17:05 Laatste update: 19:35


    Ik wist niet dat in de meubels moest verankeren en naar mijn mening zou dat ook niet nodig moeten zijn. Het is een heel gevaarlijk product
    -Jaquelyn Collas, moeder

    Het is niet de eerste keer dat er een dodelijk ongeluk gebeurt met de kast. De afgelopen drie jaar zijn drie kinderen overleden, nadat de kasten op hen vielen. Ook vielen er gewonden. Een meisje in het Britse Long Eaton raakte tijdens het spelen beklemd onder de kast. Het leverde haar twintig hechtingen in haar hoofd op.

    Eén van dode kinderen is de 2-jarige Curren Collas. Hij stierf in 2014 toen hij tussen de omvallende kast en zijn bed terecht kwam. ,,Ik was zo bang", vertelt moeder Jaquelyn Collas tegen ABC News. Ondanks haar pogingen om haar zoon te reanimeren werd het jongetje een paar uur later dood verklaard.

    Collas klaagde IKEA aan voor de dood van haar kind. Het Zweedse bedrijf zou volgens haar nagelaten hebben te waarschuwen voor de zware kasten. ,,Ik wist niet dat ik de meubels moest verankeren en naar mijn mening zou dat ook niet nodig moeten zijn. Het is een heel gevaarlijk product."

    Aanklacht
    Na de aanklacht van Collas werd IKEA-klanten wel gevraagd een verankering aan te brengen. Er werden 300.000 reparatiesets verspreid om meubels aan de muur vast te maken en IKEA adviseerde de kast weg te halen uit kamers waar kinderen komen. ,,Maar we gaan toch over tot een terugroepactie, gezien de recente tragische dood van een derde kind", zo laat een woordvoerder van IKEA vandaag weten aan Amerikaanse media. ,,Het is duidelijk dat er nog steeds onbeveiligde producten in huizen van klanten staan. We geloven dat het nemen van verdere actie het juiste is om te doen."

    Verbeteren
    Sommige IKEA woonwarenhuizen hadden de MALM-kasten in de woonwinkels al verwijderd. Klanten in de Verenigde Staten en Canada krijgen hun geld terug of mogen een ander product uitkiezen. De fabrikant is van plan om de veiligheid van alle ladekasten te verbeteren.

    In Nederland blijft de kast wel te koop. In Europa zijn fabrikanten namelijk wel verplicht om in de gebruiksaanwijzing te zetten dat de meubels vastgezet moeten worden aan de muur. Volgens IKEA Nederland is er geen sprake van een gevaarlijke situatie, mits de kast goed is vastgemaakt aan de muur. Volgens een woordvoerder zijn er in ons land nog nooit incidenten geweest met kasten die aan de muur waren vastgemaakt, zo meldt de NOS.

    IKEA verkocht de voorbije dertien jaar meer dan 147 miljoen ladekasten wereldwijd, waarvan meer dan de helft (78 miljoen) van de MALM-serie.

    www.ad.nl/nieuws/ikea-roept-27-miljoe...
  6. Kaiser 29 juni 2016 00:47
    The Global Elite Are Losing Control | Alex Jones and Stefan Molyneux youtu.be/zBPOnXJ7zrA

    Don’t Panic: Vanguard Just Sent This Email To Its Retail Investors: “It’s likely that this vote will have shar.es/1lb8E5

    A Classic Case of Failed Socialism: What’s Next After the Brexit? - U.S. Global Investors, www.usfunds.com/investor-library/fran...

    Bill Gross: Globalization as we know it is over youtu.be/AlfJuTAWZP0

    Sovereign Debt – What Could Go Wrong? | deviantinvestor.com/7993/sovereign-de...

    The End Game Of Bubble Finance——Political Revolt davidstockmanscontracorner.com/the-en...

  7. forum rang 10 voda 29 juni 2016 16:26
    Moody's verlaagt outlook van 12 Britse banken en bouwfondsen

    Outlook voor Britse bankensysteem wordt verlaagd naar negatief.

    Kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's heeft de outlook voor 12 Britse banken en bouwfondsen verlaagd, in navolging op het Britse besluit uit de Europese Unie te stappen. Dit meldde Moody's dinsdag laat.

    De kredietwaardigheidsbeoordelaar verlaagde de outlook van acht banken en bouwfondsen van stabiel naar negatief en stelde de outlook van twee financiële instellingen neerwaarts bij van positief naar stabiel.

    De outlook van Barclays, HSBC Bank, Santander UK, Coventry Building Society, Leeds Building Society, Nationwide Building Society, Nottingham Building Society en TSB Bank werd verlaagd van stabiel naar negatief.

    De outlook van Lloyds Bank en Principality Building Society werden verlaagd van positief naar stabiel.

    Tegelijkertijd verlaagde de bank de outlook voor het Britse bankensysteem van stabiel naar negatief.

    "We verwachten een lagere economische groei en een toename van de onzekerheid over de toekomst van de Britse handelsrelatie met de Europese Unie, een lagere vraag naar krediet, hogere kredietverliezen en meer volatiliteit in de voorwaarden bij wholesale-financiering voor Britse financiële instellingen", aldus de kredietwaardigheidsbeoordelaar ter motivatie van de verlagingen van de outlook voor banken en bouwfondsen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 29 juni 2016 22:13
    Rusland verlengt ban op voedselimport uit Westen

    De Russische president Vladimir Poetin heeft de ban op voedselimport uit het Westen vandaag verlengd.

    Redactie 29-06-16, 18:31 Laatste update: 18:32 Bron: ANP


    Tot eind volgend jaar komen er geen levensmiddelen uit de 28 EU-landen en een aantal andere westerse naties de grens over.

    Het Kremlin nam de maatregel in 2014 als reactie op de sancties die westerse landen troffen wegens de rol van Rusland in de Oekraïne-crisis.

    www.ad.nl/nieuws/rusland-verlengt-ban...
  9. @iPlof 30 juni 2016 00:07
    Deutsche Bank en Santander zakken opnieuw voor Amerikaanse stresstest

    Deutsche Bank en Banco Santander zijn opnieuw gezakt voor de recente stresstest van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Hun Amerikaanse onderdelen zijn volgens de Federal Reserve niet voldoende bestand tegen stevige economische tegenwind.

    www.nu.nl/economie/4285733/deutsche-b...
  10. Kaiser 30 juni 2016 03:06
    BREXIT Do-Over Petition Is A Fake, Now Central Bankers Move To Protests ... youtu.be/gxdfsZODn5c

    Why The Collapse Of The U.S. Economic & Financial System Has Accelerated thedailycoin.org/2016/06/29/why-the-c...

    Celente: Globalists Are Going To Collapse World Economy www.infowars.com/celente-globalists-a...

    Peter Schiff Economic Collapse Not Only Possible But Inevitable In JUNE ... youtu.be/4gonfZSel9g

    'Financial contagion' biggest risk to U.S. from Brexit: Goldman news.morningstar.com/all/market-watch...

  11. forum rang 10 voda 30 juni 2016 16:14
    Beursblik: Morgan Stanley verlaagt koersdoelen Europese banken

    ABN AMRO en KBC blijven favoriet.

    Morgan Stanley heeft de koersdoelen voor Europese banken verlaagd, na de Brexit-aardschok. Dit schreef de Amerikaanse zakenbank donderdag.

    Deze aardschok was volgens de analisten weliswaar hevig, maar geen systeemschok.

    Als het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU een langdradig en kostbaar proces blijkt, zal dit de winsten van banken wel onder druk zetten, vooral door de lagere rente en leningenvolumes, stellen de marktvorsers.

    Morgan Stanley verwacht echter dat de voorzieningen voor slechte leningen beperkt blijven, omdat de economie blijft groeien en de lagere rente steun biedt aan de klanten die geld van de banken hebben geleend.

    De Amerikaanse zakenbank blijft een voorkeur houden voor Europese banken met een sterke kapitaalbasis en veerkrachtige winst, met name ABN AMRO, KBC en de Britse bank Lloyds.

    De analisten tekenden daarbij aan dat zowel Nederland als België sterke exportbanden hebben met de Britse economie. Ook kunnen de Franse presidentsverkiezingen en Tweede Kamer-verkiezingen volgend voorjaar voor onzekerheid zorgen, gezien de sterke positie in de peilingen van de Eurosceptische partijen Front National en PVV.

    De kans dat andere landen de EU zullen verlaten in navolging van het Verenigd Koninkrijk achten de analisten van Morgan Stanley echter zeer klein.

    Voor ABN AMRO en KBC worden de winstramingen voor de komende jaren verlaagd met 10 tot 15 procent, gezien de verwachte tragere groei van het leningenboek, druk op de rentemarge en lagere fee-inkomsten.

    Dit zijn echter volgens Morgan Stanley de enige twee banken in de Benelux en Frankrijk die toch kunnen verrassen met hun dividendgroei, dankzij hun sterke kapitaalbuffers en kapitaalopbouw.

    De analisten rekenen bij ABN AMRO op een uitkering van 75 procent van de winst in 2017 en 2018, en 80 procent bij KBC, waarmee beide banken een dividendrendement van 8 tot 9 procent zouden laten zien.

    Het koersdoel voor ABN AMRO is verlaagd van 23,70 tot 21,10 euro, wat een opwaarts koerspotentieel oplevert van 42 procent. KBC ziet het koersdoel verlaagd van 65,10 euro tot 57,50, wat 34 procent opwaartse ruimte biedt. Beide banken houden hun Overwogen-advies.

    Voor ING wordt het koersdoel verlaagd van 12,00 euro naar 10,20 euro, wat 16 procent opwaartse ruimte oplevert. Het advies blijft Onderwogen.

    Het aandeel ABN AMRO noteerde donderdag rond het middaguur op een overwegend groen Damrak 1 procent hoger op 14,80.

    ING won 2,0 procent tot 9,18 euro. KBC stond 0,3 procent hoger op 43,97 in Brussel.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 948 949 950 951 952 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 869,45 -0,52%
EUR/USD 1,0713 +0,14%
FTSE 100 8.066,09 +0,32%
Germany40^ 17.921,00 -0,93%
Gold spot 2.333,61 +0,76%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,43%
RENEWI
+4,08%
Fugro
+2,62%
B&S Gr...
+2,43%
Flow T...
+2,31%

Dalers

ADYEN NV
-17,64%
Alfen ...
-5,72%
VIVORY...
-5,59%
WDP
-5,40%
HEIJMA...
-3,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links