Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,140 25 apr 2024 13:12
  • +0,125 (+0,37%) Dagrange 34,045 - 34,245
  • 1.324.074 Gem. (3M) 7,6M

Shell nieuwtjes.

5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 175 176 177 178 179 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 juni 2016 15:42
    Royal Dutch Shell bereidt zich voor op effecten Brexit

    Voortzetting huidige dienstverlening staat voorop.

    Royal Dutch Shell zal zich in samenwerking met de Britse regering en Europese instellingen voorbereiden op de gevolgen voor het Brits-Nederlandse olie- en gasbedrijf van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dit meldde de onderneming vrijdag in een eerste reactie op de uitslag van het Britse referendum.

    "Hoewel Shell er de voorkeur aan gaf dat het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie zou blijven, respecteren wij de beslissing van de meerderheid van de Britten die voor een vertrek uit de EU hebben gekozen", meldde een woordvoerder.

    "We zullen samenwerken met de Britse regering en Europese instellingen om de gevolgen voor ons vast te stellen", voegde de zegsman toe, wijzend op de prioriteit van Royal Dutch Shell om "betrouwbare en betaalbare energie te blijven leveren".

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot donderdag op een groen Damrak 2,2 procent hoger op 24,23 euro, maar gaf vrijdag op een donkerrood Damrak liefst 9,6 procent prijs op 21,91 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 27 juni 2016 16:07
    Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Royal Dutch Shell

    Aandeel blijft een sectorfavoriet.

    Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 27,00 naar 27,60 euro en handhaafde daarbij de koopaanbeveling op de Brits-Nederlandse oliereus.

    De analisten van de Amerikaanse zakenbank werden, in vergelijking tot ramingen uit maart, positiever over de olieprijs voor dit jaar. Waar zij voor een vat West Texas Intermediate aanvankelijk nog mikten op 38,40 dollar en voor Brent op 39,00 dollar, is dat inmiddels respectievelijk 44,60 en 45,20 dollar. De hogere indicaties zijn te danken aan productiestoringen in verschillende delen van de wereld, waardoor de groei van de olieproductie in de afgelopen maand vertraagde, ondanks de sterker dan verwachte productiegroei in zowel Iran als Irak.

    Voor 2017 verlaagde de zakenbank evenwel de ramingen met 5 dollar naar 52,50 dollar voor een vat West Texas Intermediate en 54,50 dollar voor een vat Brent. Voor 2018 deed Goldman Sachs geen aanpassingen.

    "We denken dat het nu langer zal duren voor een volledige marktbalans", aldus de analisten.

    Het grootste risico voor Shell is volgens Goldman Sachs een lagere olieprijs en druk op de raffinagemarges.

    Shell blijft een favoriet van Goldman Sachs, samen met het Italiaanse ENI en het Franse Total.

    Op een rood Damrak leverde het aandeel Royal Dutch Shell 0,9 procent in op 23,07 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. [verwijderd] 29 juni 2016 14:04

    ’Lichte kostenbesparingen voor Shell door Brexit’

    Amsterdam - ABN Amro ziet een beperkt positief effect als gevolg van de Brexit voor Shell. Dat schrijft Thijs Berkelder, analist bij de bank, in een rapport woensdagochtend.

    Shell kan besparen door waardedalingen van het pond en de euro als gevolg van de beslissing van de Britten om de EU te verlaten, schrijft de analist. Een kwart van het personeel van Shell is werkzaam in de EU, inclusief het Verenigd Koninkrijk. Uit Europa komt 13% van de olie die Shell oppompt en 30% van het gas.

    De lagere economische groei zou een klein negatief effect hebben, maar per saldo zou Shell toch een klein beetje kunnen profiteren, denkt Berkelder.

    De waarde van het aandeel Shell nam de eerste uren van de handel van woensdagochtend met 3,1% toe, geholpen door een koopadvies van zakenbank Liberum, een hogere olieprijs en een algemene positieve stemming op het Damrak die de AEX om half twaalf 2% boven de slotkoers van gisteren zette.
  4. forum rang 10 voda 30 juni 2016 16:17
    Shell CEO wil dat Europese regeringen stabiliteit economie waarborgen

    Van Beurden doet oproep terwijl onzekerheid over Brexit aanhoudt.

    De CEO van Royal Dutch Shell, Ben van Beurden heeft donderdag een beroep gedaan op Europese regeringen om met vaste hand de stabiliteit van de economieën te waarborgen, op een moment van onzekerheid, nadat het Verenigd Koninkrijk vorige week besloot de Europese Unie te verlaten.

    Van Beurden sprak tijdens een congres in Londen. De CEO benadrukte de voordelen van de interne markt en het vrije verkeer van personen.

    "Ik hoop dat de toekomstige relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa voorwaarden voor economische groei zal blijven bieden", zei de bestuurder.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 30 juni 2016 16:17
    Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Royal Dutch Shell

    Koopadvies blijft staan.

    Het koersdoel van Royal Dutch Shell is bij UBS verhoogd naar 1.950 naar 2.100 pence, terwijl het koopadvies werd gehandhaafd.

    Analist Jon Rigby stelde het koersdoel opwaarts bij vanwege de lagere wisselkoers van het Britse pond nadat een meerderheid van de Britten vorige week koos voor een vertrek uit de EU. "Shell werkt in zijn verslaggeving met de Amerikaanse dollar, net als de olie-industrie in het algemeen", schreef Rigby. "In de nasleep van het referendum is het Britse pond aanzienlijk verzwakt. Daarom verhogen we ons koersdoel om de zwakke Britse munt te weerspiegelen."

    De analist geeft overigens aan dat zijn onderliggende prognoses voor het bedrijf niet zijn gewijzigd. Rigby handhaafde ook zijn koopadvies.

    Het aandeel noteerde rond het middaguur 0,9 procent hoger op 24,72 euro op een groen Damrak.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 4 juli 2016 17:45
    Shell wil miljardenvergoeding van Saudi Aramco - media

    Verdeling van belangen in Motiva leidt tot meningsverschil.

    Royal Dutch Shell heeft van Saudi Aramco een vergoeding van maximaal twee miljard dollar geëist vanwege het opbreken van de joint venture Motiva Enterprises in de Verenigde Staten. Dit schreef persbureau Reuters maandag op basis van bronnen.

    Een vergoeding van 1,0 miljard tot 2,0 miljard dollar moet compenseren dat Shell bij ontbinding van de samenwerking met minder bezittingen genoegen neemt dan Aramco.

    Aramco krijgt, zo kondigden de twee energiegiganten in maart al aan, na de splitsing de raffinaderij in het Texaanse Port Arthur en 26 distributieterminals in handen. Ook behoudt het de merknaam Motiva en ontvangt het een exclusief recht op het gebruik van het merk Shell voor benzineverkoop in verschillende delen van Amerika, waaronder Texas.

    Shell krijgt onder meer de raffinaderijen in Louisiana en negen distributieterminals.

    Saudi Aramco meent evenwel dat de vergoeding "significant lager" zou moeten uitvallen dan Shell eist, stelden de bronnen tegenover Reuters.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde maandag op een rood Damrak 1,0 procent lager op 24,63 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 6 juli 2016 16:19
    Update: Royal Dutch Shell loopt aanleg windmolenpark Zeeland mis

    Dong Energy zakte flink in prijs en gaat met opdracht aan de haal.

    Dong Energy gaat voor de kust van Zeeland een windmolenpark aanleggen. Dit maakte het Deense energiebedrijf dinsdag bekend.

    Met de keus van het ministerie van Economische Zaken om de aanbesteding aan Dong te geven loopt Royal Dutch Shell de opdracht mis. De olie- en gasreus deed met Eneco en Van Oord mee aan de door het ministerie uitgeschreven tender.

    Shell liet tegenover ABM Financial News via offshore windmanager Dorien Bosman weten weliswaar teleurgesteld te zijn de aanleg niet te kunnen realiseren "ondanks een competitief bod", maar voor de tenders van Borssele III en IV ook weer mee te bieden.

    "Shell is zeer geïnteresseerd in offshore windenergie. De Noordzee biedt meer dan voldoende ruimte en is relatief ondiep, waarmee de winning van windenergie op grote schaal voor Noordwest Europa heel goed mogelijk is", aldus Bosman.

    De tender voor Borssele III en IV start begin september en loopt aan het eind van die maand af, aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken tegen ABM Financial News. De condities voor deze tender worden binnenkort openbaar gemaakt.

    Het ligt volgens Royal Dutch Shell nog open of het bedrijf ook dan mee meebiedt in samenwerking met Eneco en Van Oord.

    Dong werd de opdracht gegund op basis van prijs: 72,70 euro met megawattuur of 7,27 eurocent per kilowattuur, exclusief aansluitingen.

    "We komen veel goedkoper uit dan iedereen had verwacht. De biedingen moesten onder de 12,4 eurocent per kilowattuur liggen, het maximumbedrag dat voor de laatste van de serie van vijf biedingen in 2019 is afgesproken", aldus voorzitter Hans Timmers van de Nederlandse WindEnergie Associatie.

    De gegunde tender omvat twee vergunningen voor de bouw en exploitatie van twee windparken met elk een maximale capaciteit van 350 megawatt, goed voor de levering van stroom aan 825.000 huishoudens. De twee locaties waar de windmolenparken gebouwd zullen worden, Borssele I en Borssele II, liggen 22 kilometer buiten de kust van de provincie Zeeland.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 24,82 euro.

    Update: om het commentaar van Royal Dutch Shell en het ministerie van Economische Zaken toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 7 juli 2016 17:16
    Shell start joint venture met Keppel in Singapore

    Financiele details worden niet vermeld.

    Dochterbedrijven van Royal Dutch Shell en Keppel Offshore & Marine starten een joint venture voor de opslag van vloeibaar aardgas (LNG) in Singapore. Dit meldde Keppel Offshore & Marine donderdag, zonder financiele details te geven.

    KS Investments, een volle dochteronderneming van Keppel Offshore & Marine, en Shell Eastern Petroleum, onderdeel van Royal Dutch Shell, zullen beiden voor 50 procent aandeelhouder zijn in de op te richten join venture.

    De belangrijkste activiteit van het op te richten bedrijf is de opslag van LNG voor levering aan de scheepvaart.

    Shell noteerde donderdagmiddag 0,7 procent hoger 24,57 euro op een groen Damrak.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 7 juli 2016 17:19
    Beursblik: herstel olieprijzen stuwt winst Shell

    Olieprijzen zullen sneller stijgen dan verwacht volgens UBS.

    Analisten van UBS hebben zich donderdag in een sectorrapport positiever uitgelaten over de winstontwikkeling van Royal Dutch Shell, nu de oliemarkt volgens de marktvorsers het herstel sneller dan verwacht heeft ingezet.

    In het rapport wordt gesteld dat de bodem in de oliemarkt in het eerste kwartaal van dit jaar is bereikt en dat de "herstelcyclus" inmiddels is ingezet. Teruglopende investeringen drukken op het aanbod van olie. Volgens analisten komt de oliemarkt in de tweede helft van dit jaar daardoor in balans en zal de markt dit ook gedurende 2017 blijven.

    UBS stelde de verwachtingen voor de olieprijzen opwaarts bij. Zo zal de olieprijs dit jaar niet stijgen tot 42,50 dollar, maar tot 46,00 dollar. Voor 2017 mikt UBS op een olieprijs van 60,00 dollar, in plaats van op 55,00 dollar.

    Een uitval van de productie in onder meer Nigeria en Canada in mei en juni van dit jaar speelden de olieprijzen in de kaart, aldus UBS. Hoewel de productie in deze landen binnenkort mogelijk weer opgang komt en de Amerikaanse dollar sterker wordt door de uitkomst van het Brits referendum, lijkt een overaanbod van olie "iets uit het verleden".

    Als gevolg van de opwaarts bijgestelde taxaties voor de olieprijzen, verwachten de analisten meer winst voor Royal Dutch Shell, dat nog steeds op de favorietenlijst staat van UBS. De winst per aandeel Shell zal in 2016 en 2017 respectievelijk 11 en 8 procent hoger uitvallen dan aanvankelijk door de analisten geraamd.

    UBS heeft een koopadvies op het aan de Britse beurs genoteerde onderdeel van Royal Dutch Shell met een koersdoel van 21,00 pond. Op een groene Britse beurs koerste het aandeel donderdag 0,7 procent hoger op 20,98 pond.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. [verwijderd] 7 juli 2016 19:23
    Olieprijs keldert door grotere voorraad

    17 min geleden

    De olieprijs is donderdagnamiddag plots fors gedaald. Uit recente Amerikaanse boringen komt meer ruwe olie naar boven dat tot nu toe werd verwacht.

    Future-contracten voor levering van Brentolie gingen na de bekendmaking door de Amerikaanse overheid met 3,7% in prijs achteruit tot $47,46 per vat van 159 liter. Amerikaanse WTI-olie stond na opening van Wall Street 3,6% lager bij $46,14 per vat.

    Amerikaanse domper

    De nieuwe overheidscijfers tonen wel een verval in de enorme voorraden, nu voor zeven weken op rij. Het gaat om 2,2 miljoen minder productie per week, eindigend in juli. Maar de verwachting van het American Petroleum Institute was vooraf een daling met 6,7 miljoen vaten. Met daaraan gekoppeld de verwachting van een prijsstijging door een beperkter aanbod.

    Brentolie ging in februari dit jaar terug naar $27 per vat, en was sindsdien in stappen bezig aan een opmars naar $50 per vat.
  11. forum rang 10 voda 8 juli 2016 15:07
    Shell CEO waarschuwt voor vertraging desinvesteringsprogramma - media

    Shell wil met desinvesteringen 30 miljard dollar ophalen.

    De CEO van Royal Dutch Shell Ben van Beurden heeft gezegd dat het Britse besluit om de EU te verlaten de verkoopplannen van het bedrijf ter waarde van 30 miljard dollar kan vertragen. Dit meldde persbureau Reuters vrijdag.

    Met name de plannen voor de verkoop van assets in de Noordzee komen in het geding, meldde Reuters.

    De CEO maakte de opmerking op het moment dat het Brits-Nederlandse energieconcern Bank of America Merrill Lynch heeft aangesteld om kopers te vinden voor een aantal bezittingen van het concern in de Noordzee, waaronder het belang in het Buzzard-olieveld, dat minstens 2 miljard dollar zou moeten opbrengen, aldus het persbureau.\

    Het Britse-Nederlandse energiebedrijf stelde zich eerder ten doel om met de verkoop van tientallen assets wereldwijd per 2018 deels de overname van BG ter omvang van 54 miljard dollar te financieren.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 8 juli 2016 15:30
    Washington komt met definitieve regelgeving voor boren op de Noordpool

    Nieuwe regels bevatten uitgebreide noodplannen in geval van olieramp.

    Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft donderdag de definitieve regelgeving bekendgemaakt omtrent het boren naar olie en aardgas in de Noordelijke IJszee, waaronder uitgebreidere noodplannen bij eventuele olierampen.

    De regels om te mogen boren in het geïsoleerde offshore gebied werden voor het eerst ingediend in februari 2015. Er zijn momenteel geen bedrijven actief in het gebied met het boren naar olie of gas, en vanwege de langdurige daling van de olieprijs liggen er ook geen onmiddellijke plannen op tafel om hier mee te beginnen.

    Vorig jaar september zag Royal Dutch Shell af van plannen om te boren in de Chukchi en Beaufort Zee, nadat het Brits-Nederlandse energieconcern na verkennende boringen in de zomer teleurstellende resultaten boekten. Met deze plannen was een bedrag van 7 miljard dollar gemoeid. ConocoPhilips en Statoil zagen recent ook af van hun plannen om in het Arctische gebied naar naar olie- en gas te gaan boren.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 7 ff_relativeren 10 juli 2016 23:06
    zou het een Broodje Aap verhaal zijn in komkommertijd ?
    Over een gouden handdruk wordt toch altijd hoog tarief belasting betaald door Nederlandse rechtspersonen (bedrijven als inhoudingsplichtige, voor de werknemers die we natuurlijke rechtspersonen noemen) ?

    bron : www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26183... .
  14. forum rang 10 voda 11 juli 2016 22:19
    'Shell pikt fiscaal voordeel werknemers in'

    Gisteren, 19:55

    Olie- en gasbedrijf Shell probeert op slinkse wijze fiscale voordelen van werknemers in het buitenland die gebruik maken van de vertrekregeling in eigen zak te steken. Dat stelt advocaat Gé Lieshout, advocaat bij Lieshout Westerhout Advocaten in Amsterdam.

    Lieshout vertegenwoordigt ruim vijftig werknemers die op een contract met Shell Nederland in het buitenland werken en hun vinger hebben opgestoken voor een vrijwillige vertrekregeling. Zij kwamen er bij de vaststellingsovereenkomst die ze begin juni ontvingen achter dat Shell de regels met betrekking tot de fiscale afhandeling van de afkoopsommen had veranderd.

    Eigen zak

    Hierdoor moeten ze het Nederlandse belastingtarief van 52% over hun vergoeding betalen, ondanks het feit dat ze in landen werken met een veel minder zwaar of zelfs helemaal geen tarief. Het verschil tussen wat er werkelijk moet worden afgedragen en de 52% die de werkgever inhoudt, stopt Shell in zijn eigen zak. “Shell heeft een nieuwe bron aangeboord: de vertrekregelingen van zijn medewerkers”, zegt Lieshout.

    Adder

    Volgens de advocaat heeft Shell dit addertje onder het gras bij de op zich ruime vertrekregeling expres verborgen gehouden voor zijn expats. “Ik heb stukken gezien waaruit blijkt dat men hier in februari en maart al mee bezig was en waarin expliciet staat dat ze dit nog niet aan hun expats zouden vertellen. Die werden daarvan pas op de hoogte gesteld in een brief die ze kregen bij de vaststellingsovereenkomst waarin het afscheid en de regeling geregeld waren.”

    Loyaal

    Volgens Lieshout gaat het vaak om zeer loyale medewerkers die vaak tientallen jaren voor Shell in het buitenland hebben gewerkt. “Velen zijn midden vijftig en hebben goed verdiend. Dat ze een Nederlands tarief moeten gaan betalen, terwijl sommigen nauwelijks meer binding hebben met ons land, scheelt ze tonnen. Afhankelijk van het land, kan het de helft schelen.”

    Hypotaks

    Shell past over de lonen van zijn expats al deze systematiek van een ‘hypothetisch belastingtarief’ toe, omdat medewerkers anders om fiscale redenen zouden kiezen om op bepaalde plekken wel, en op andere plekken niet te willen werken. Uit de pot van deze ‘hypotaks’ worden dan ook de belastingen betaald voor medewerkers die in een klimaat werken waar de fiscus een hoger tarief werkt, maar dit zijn volgens de Lieshout ‘uitzonderlijke gevallen’. Maar om deze regels ook te laten gelden op het moment dat mensen uit dienst gaan, is minder logisch vindt de raadsman. “Zeker nu ze dit pas horen op het moment dat ze vertrekken”, zegt hij.

    Reorganisatie

    De vertrekregeling werd in april opengesteld in het kader van een grote wereldwijde reorganisatie bij Shell, waarbij 5000 van de ongeveer 94.000 banen bij Shell zouden moeten verdwijnen. Vorig jaar verdwenen al 7500 banen. Shell moet kosten besparen vanwege de lage olieprijs en kan profiteren van de overname van BG Group. Voor Nederland, waar ongeveer 11000 mensen werken voor Shell, zou een taakstelling van 2000 te schrappen banen gelden. Volgens een woordvoerster hebben honderden Nederlandse Shell-medewerkers zich opgegeven voor de regeling.

    Schimmig

    Met name de schimmige manier waarop Shell zich het belastingvoordeel heeft toegeëigend en de onbuigzame houding die het concern vertoont, zorgt voor veel stress en slapeloze nachten bij de Shell-werknemers, merkt Lieshout. „Toen we er achter kwamen hebben we eerst gevraagd om uitstel van het moment waarop de medewerkers uiterlijk konden reageren. De is acceptatietermijn is toen een week verschoven naar 4 juli, met de mededeling dat ze niet openstonden voor onderhandelingen. Dat uitstel was te kort om een fatsoenlijk kort geding voor te bereiden.”

    Protest

    Uiteindelijk hebben de meeste gedupeerden de regeling toch getekend, vaak onder protest en het voorbehoud dat ze menen aanspraak te maken op het voordeel dat hen door de neus wordt geboord. „Voor hen moeten we nu naar de rechter. Shell was ooit het betrouwbaarste aandeel en de betrouwbaarste werkgever. Dat is nu allebei voorbij”, zegt de advocaat.

    Reactie Shell

    Shell laat weten zo te handelen om personeel in verschillende landen ook in vertrekregeling gelijk te belonen en dat de regeling een van de gulste in de sector is.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26183...
  15. forum rang 10 voda 12 juli 2016 16:32
    Shell stelt investeringsbeslissing over LNG Canada uit

    Geen nieuwe deadline afgegeven.

    Royal Dutch Shell en partners PetroChina, Mitsubishi en Kogas hebben een investeringsbeslissing over LNG Canada uitgesteld. Dit maakte Shell dinsdag voorbeurs bekend.

    De beslissing moest voor het einde van dit jaar worden genomen, maar hiervan zien de partners af vanwege de "uitdagende" omstandigheden waarmee de sector mondiaal kampt. Dit vraagt om meer tijd, hoewel de partners niet konden aangeven hoeveel meer tijd.

    Shell heeft een belang van 50 procent in LNG Canada. Volgens de Brits-Nederlandse oliereus blijft LNG Canada een "veelbelovende kans", waarbij al noodzakelijke goedkeuringen van de autoriteiten binnen zijn en belangrijke contracten zijn getekend.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 13 juli 2016 16:25
    Beursblik: S&P verlaagt kredietwaardigheid Shell

    Rating verlaagd naar A.

    S&P Global Ratings heeft de kredietwaardigheid van Royal Dutch Shell verlaagd van A+ naar A vanwege de overname van BG Group. De outlook is evenwel stabiel, waardoor er weinig vrees is voor een verdere verlaging van de kredietwaardigheid.

    Door de overname van 54 miljard dollar is de schuldpositie van Shell verslechterd. De Brits-Nederlandse oliereus heeft aangegeven de schuld terug te zullen brengen, onder meer door de verkoop van onderdelen ter waarde van 30 miljard dollar. Ondanks deze intenties voorziet S&P dat het schuldprofiel de komende twee jaar niet in lijn zal zijn met een A+ rating, mede ook doordat de olie- en gasprijzen laag zullen blijven. Desalniettemin oordeelde de kredietbeoordelaar dat de overname van BG de concurrentiepositie van Shell verstevigt, ook al zullen de prijzen de komende jaren onder druk staan.

    Analisten van S&P voorzien dat Shell dit jaar een negatieve vrije operationele kasstroom zal hebben van tenminste 10 miljard dollar en daarnaast ook nog eens voor 10 miljard dollar aan dividend in contanten zal uitkeren.

    Op een groen Damrak sloot het aandeel Royal Dutch Shell dinsdag 1,9 procent hoger op 25,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 14 juli 2016 15:55
    Royal Dutch Shell maakt zich op voor stakingen op boorplatforms Noordzee - media

    Stakingen zullen naar verwachting geen invloed hebben op productie volgens Financial Times.

    Royal Dutch Shell maakt zich op voor stakingen op zeven van zijn boorplatforms in de Noordzee. Dit schreef de Britse krant Financial Times donderdag.

    Het zou gaan om de grootste industriële staking op Britse olievelden in honderd jaar, aldus de krant.

    Werknemers van Wood Group, die voor Shell het onderhoud op de platforms verzorgen, zouden volgens het FT woensdag hebben gestemd voor een staking. De werknemers zijn niet tevreden over de werkomstandigheden en het salaris.

    Shell verwacht niet dat de productie op de boorplatforms stil komt te liggen als gevolg van de stakingen, zo liet de oliereus weten tegenover het FT. Het bedrijf liet weten zo nodig extra maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat essentieel onderhoud op de platforms alsnog kan plaatsvinden als de stakingen doorgaan.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Royal Dutch Shell donderdag 1,9 procent hoger op 25,32 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. nestel 18 juli 2016 08:40
    www.barrons.com/articles/shell-the-wo...

    Barron's Cover

    Shell: The Best Big Oil Stock for Investors

    Royal Dutch Shell’s makeover could lift the shares more than 20% in a year—even without a rise in oil prices. Plus, a juicy 6.6% yield.

    By Jack Hough July 16, 2016

    A dash of desperation is working wonders for Royal Dutch Shell. The price of Brent crude oil has fallen by half in two years, pulling Shell’s cash flow from operations well below what it typically needs to pay its dividend and fund exploration. Meanwhile, the purchase of United Kingdom gas specialist BG Group, completed in February, left Shell with a full tank of debt.

    Something had to give. Investors braced for a dividend cut, which is why the American depositary receipts (ticker: RDS.B) started the year priced low enough to yield 8%. But rather than reduce its payout, Shell slashed spending on projects and sold low-return businesses. Last month, it announced a capital plan through 2020 that calls for more asset sales and a limit on capital spending.

    The shares are up 24% year to date. Maybe that’s because crude has moved up 28% over the same period. And maybe investors are gaining a bit of confidence in the dividend, although the yield, at 6.6%, is double what ExxonMobil (XOM) pays.

    Whatever the reasons, Shell, recently $57.01, could top $70 in a year, for a total return of about 30%. Indeed, the dividend looks affordable through the end of the decade and beyond, even with a lower oil price. And with crude production falling, the price might push higher in coming years. More important, Shell’s new plan looks like more than just an austerity drive. It looks like a recommitment to capitalism.

    The industry goes through a financial reckoning from time to time. When oil prices are high, Big Oil reports hefty profits from existing production. You’d think it would then reinvest capital at attractive rates of return. Instead, the supermajors spend lavishly to buy up and drill into anything that smells like reserve replacements, while competing against upstarts and newly ambitious state-owned oil companies for scarce resources. The result is a dwindling return on capital employed, which the market ultimately punishes with a lower stock valuation.

    Investors tend to think of energy stocks as something to buy when low oil and gas prices look ready to rebound. An even better approach might be to buy them when market conditions have battered them into embracing better capital discipline.

    Doug Terreson, a top-rated energy analyst at Evercore ISI, has made a study of the matter. Over the past decade, the five supermajors—Exxon, Shell, BP (BP), Total (TOT), and Chevron (CVX)—spent $1.2 trillion on capital investments, nearly triple what they spent during the prior decade. Return on capital employed plunged by more than two-thirds in 2015 from its 2005 level, even though the prices companies realized on their oil and gas sales, after hedging, were similar.

    What was different in 2005? A severe drop in the price of crude in 1997 and 1998 forced the industry into a long period of restrained spending and investment that drove capital returns higher. Investors made out well. Exxon’s stock price doubled from the end of 1996 to 2005. By then, the supermajors traded at an average of 2.8 times the book value of their assets. Then an oil-price spike paved the way to a decade of mostly high prices, aside from the recent downturn and a sharp but short drop in 2008. Big Oil got sloppy with its spending. Returns suffered, and valuations fell to 1.4 times book value.
  19. nestel 18 juli 2016 08:41
    www.barrons.com/articles/shell-the-wo...

    vervolg:

    “Every one of the majors would say they underestimated investment risk,” says Terreson. “A lot of projects came in both late and over budget. They were trying much harder to become larger than they were to become more valuable.”

    Shell’s new commitment to prioritize returns over growth, which it says it will stick with in coming years even if crude rises, could mark a fresh turn in the cycle. The other supermajors have brought down their capital spending, too. Shell stock has run ahead of the group this year, and could continue to do so, because the company carries more debt than its peers—and so is priced more pessimistically by investors—and because the BG deal adds attractive assets and plenty of room to cut operating costs. But the entire group looks priced to beat the market in coming years.

    SHELL TRANSPORT AND TRADING, originally called the Tank Syndicate, began to carry oil in 1892 from Central Asia west using a new shipboard storage method: bulk tanks rather than barrels. The father of its two founding brothers was a London shopkeeper who imported shells for decor, hence the name. Royal Dutch Petroleum traces its roots to a Sumatra drilling operation started in 1890. The two merged in 1907 to better compete with the might of Standard Oil. (Four years later, Standard was broken up under the Sherman Antitrust Act into dozens of companies, two of which would later become Exxon and Mobil.)

    Royal Dutch and Shell operated jointly but maintained separate corporate identities in the Hague and London, respectively, and a 60/40 ownership split for nearly a century. The complex structure made the group slow to act during a merger spree set off by the 1998 oil slump. Exxon merged with Mobil, BP bought Amoco and Arco, Total scooped up PetroFina and Elf Aquitaine, and Chevron grabbed Texaco.

    Acquisitions are an easy way for energy companies to add new reserves to tout on Wall Street. But an easier way still is to make them up. An accounting scandal led Royal Dutch Shell to take down its reserves by 20% in 2004. Under pressure from investors to simplify oversight, new management combined boards and stock listings. Today Royal Dutch Shell, commonly called Shell, is based in the Netherlands but incorporated in the United Kingdom, with a primary stock listing in London and secondary ones in Amsterdam and New York.
  20. nestel 18 juli 2016 08:41
    vervolg2:

    In 2014, Shell promoted Ben van Beurden, head of refining, to chief executive. Van Beurden, 58, has more than 30 years at the company and is credited with turning Shell’s chemical operations from losses to profits. The hope is that he can make similar improvements for the broader company, improving its chronically low returns. In April 2015, with crude oil at about $60, Shell announced a $70 billion stock and cash deal for BG, a production company split out of the former British Gas—a 50% premium to the price before the deal was announced. Investors, viewing the deal as richly priced and uncertain, sent Shell shares 6% lower and BG just 27% higher. Charlie Price, who helps to oversee the $1 billion Aston/Pictet International fund (APCTX), bought BG and profited from the deal completion. He’s sticking with Royal Dutch Shell, now his largest holding. “BG is asset-rich, especially in natural gas,” he says. “Shell was asset-poor but has the infrastructure and expertise. Together, they’re the lowest-cost gas producer in the world.”

    Shell had already begun shifting its production to a higher mix of natural gas as a bet on tighter environmental regulations, while investing heavily in facilities to liquefy and transport gas to bring it from low-cost markets like the U.S. to higher-cost ones. BG adds 20% to production and 25% to total energy reserves, including coveted deposits in the Santos Basin off the coast of Brazil. These are found beneath thick layers of salt but contain high-quality oil, and, for a deepwater specialist like Shell, they can be exploited at relatively low cost.

    After the deal, valued at $53 billion at the closing, Shell is the largest gas producer and easily the largest liquefied-natural-gas, or LNG, company, and it ranks a close second to Exxon in total energy output, including oil. Close to 40% of its reserves could now be characterized as long life, according to UBS analyst Jon Rigby. That helps to reduce its need for constant reinvestment. Nearly three-quarters of Shell’s profit in a typical year comes from energy production. Much of the rest comes from refineries, a global chain of service stations, consumer products like Pennzoil motor oil, and petrochemical plants.

    LAST YEAR’S FINANCIAL RESULTS give a sense of what Shell is up against. Operating cash flow fell below $30 billion, from $45 billion in 2014. If that seems like it’s still a lot, consider that Shell’s dividend alone costs $12 billion a year, and that in 2014 the company had more than $37 billion in capital expenditures. Last year, it slashed capex to less than $30 billion and paid $2.6 billion of its dividend obligation in shares under a voluntary program. It also sold $5.5 billion worth of assets. Return on capital employed shriveled to 1.9% from 7.1%.

    Analysts can disagree over Shell’s true cost of capital, but there’s no question that the company is consistently earning well below it. That’s why investors cheered last month’s announcement of a growth plan that looks more like a shrink plan.

    Shell says capital investment will total $25 billion to $30 billion from 2017 through 2020. That’s for the two companies combined, and it represents at least a 36% cut from 2014. Asked during an analyst presentation if $30 billion was a hard figure or if it might move higher if oil rebounds, van Beurden bristled. “What comfort can I give you, basically standing here and saying it’s not more than $30 billion?” he said. “What more do you want, yeah?” Shell, he said, has resources it can exploit well into the next decade. “You don’t have to go and look for stuff to spend capital on,” he explained, or perhaps confessed. “I’m absolutely committed that it will be $30 billion.” Van Beurden declined to talk to Barron’s.

    THERE’S MORE TO SAVE. Shell says it expects the BG deal to yield $4.5 billion in yearly cost cuts and reduced exploration by 2018, up from an initial forecast of $3.5 billion. It’s targeting divestments totaling $30 billion through 2018, including $6 billion to $8 billion in the works this year. Van Beurden said the new budget is big enough to fund growth in select areas where he believes Shell has a competitive advantage. Priorities are deepwater drilling, particularly off Brazil and in the Gulf of Mexico, and chemicals; Shell last month announced it will build a vast new Pennsylvania plant to turn Eastern gas into the building blocks of plastics. These investments will be funded by other businesses that Shell calls its cash engines, including profitable wells, LNG operations, service stations, and oil-sands mining. Other businesses, such as shale and alternative energies, are categorized as future opportunities, suggesting that Shell will dabble there but not blow much cash.

    A Shell platform off the coast of Sabah, Malaysia. Shell

    The upshot for investors is that if van Beurden’s plan works, he predicts that by 2019 to 2021 Shell can generate average free cash flow of $20 billion to $25 billion a year—not counting divestments—after meeting its capex needs, while turning in a 10% average return on capital employed. That compares with organic free cash flow of just $5 billion a year on average over the past three years. The midpoint of van Beurden’s outlook, $22.5 billion a year, would give Shell a free cash yield of 10% based on its recent stock market value. It would provide more than enough money to quickly bring down debt and keep dividends coming, as well as share buybacks.

    What could go wrong? Oil prices could remain weak for years. Shell’s plan assumes $60 oil by 2018, in line with the view of many analysts, based on production declines. The U.S. Department of Energy reckons U.S. oil production, 9.4 million barrels per day last year, will fall to 8.6 million this year and 8.2 million next year. China, too, recently cut its oil output sharply. If oil prices fail to rise, however, Shell could fall short of its free-cash-flow target, or have to settle for lower prices than it expects for its divestments. Management says the company’s back isn’t up against the wall on sales, and that the new cost structure is designed to generate enough free cash to cover the dividend even at the low point of the oil price cycle. But it could be wrong.

    The stock’s valuation seems low enough to offset the risk. Over the past decade, Shell’s price/book value ratio has plunged to 1.2 from 2.5. On that basis, the stock’s discount to the Standard & Poor’s 500 index has widened to nearly 60% from less than 10%. Investors have been right to snub the stock based on rampant overinvestment at low returns. But that discount should narrow as the company reduces spending. A rise to $70 in a year would bring the stock to 1.4 times book. Exxon, which Evercore ISI’s Terreson estimates can earn an 11% return on its capital employed in a typical year, fetches 2.3 times book.

    Better fundamentals for oil from here could continue to lift share prices for other energy names, too. The sector’s weighting in the S&P 500 has fallen to 7% from 13% since 2008. But Shell has more room for self-help than its peers. Now it also has the tools and, apparently, the willingness to change. Investors should buy for the yield, hold for a higher price, and sell at the first sign of straying from its new spending plan.
5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 175 176 177 178 179 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links