Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,6M

Sector draad

1.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 88 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 juni 2016 16:01
    EU beoordeelt in juli deal Vodafone en Ziggo

    Gepubliceerd op 15 jun 2016 om 10:42 | Views: 1.673

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie oordeelt uiterlijk 19 juli over de voorgenomen samenvoeging van de Nederlandse onderdelen van Vodafone en Liberty Global. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

    In februari kondigden de twee een samenwerkingsconstructie aan voor Vodafone Nederland en Ziggo, een stap die moet leiden tot 3,5 miljard euro aan financiële voordelen. Destijds rekenden Vodafone en Liberty er op dat de fusie eind 2016 afgerond zou kunnen worden.

    De krachtenbundeling zorgt voor een tweede speler, na KPN, in Nederland die zowel vaste als mobiele telecomdiensten kan aanbieden via eigen netwerken die landelijk dekkend zijn. Onduidelijk is wat de naam van de combinatie gaat zijn en welke veranderingen er verder voor abonnees zullen plaatsvinden.
  2. forum rang 10 voda 16 juni 2016 15:43
    ACM beboet Lycamobile voor roamingkosten

    Gepubliceerd op 16 jun 2016 om 10:41 | Views: 1.667

    AMSTERDAM (AFN) - Klanten van telefonieaanbieder Lycamobile hebben te veel betaald voor het gebruik van hun mobieltje in het buitenland. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de provider, die gebruikmaakt van het mobiele netwerk van KPN, boetes van in totaal 196.000 euro opgelegd.

    Lycamobile had in 2011 en 2012 een actie voor prepaidklanten. ,,Maar de kortingssytematiek was dermate ingewikkeld dat Lycamobile niet goed uit elkaar kon houden welke minuten en sms'jes uit het gratis deel kwamen en welke onder de betaalde bundel vielen", aldus de toezichthouder.

    De ACM heeft bij de hoogte van de boete laten meewegen dat Lycamobile meewerkte aan het onderzoek en te veel ontvangen geld zo veel mogelijk heeft terugbetaald aan klanten. Dat lukte niet in alle gevallen, omdat soms niet duidelijk was wie gebruikmaakte van welk prepaidnummer.

    Inmiddels zijn kosten voor gebruik van mobiele telefoons in andere landen binnen de Europese Unie door de Europese Commissie ingeperkt. Vanaf 1 juli volgend jaar mogen helemaal geen extra kosten meer in rekening worden gebracht.
  3. forum rang 10 voda 17 juni 2016 13:58
    Beursblik: Citi zet koopadvies op Telefonica Deutschland

    Aandelen aantrekkelijk geprijsd na koersval.

    Citi Research heeft het advies voor Telefonica Deutschland verhoogd van Neutraal naar Kopen met een onveranderd koersdoel van 5,00 euro, nadat het aandeel van het Duitse telecomconcern dit jaar meer prijsgaf dan sectorgenoten. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

    "We vinden de aandelen aantrekkelijk gewaardeerd op dit moment", aldus de analisten.

    Het Nederlandse KPN meldde bij publicatie van de resultaten over het afgelopen eerste kwartaal nog een belang van 15,5 procent in Telefonica Deutschland te hebben.

    Door een prijzenoorlog in Duitsland heeft Telefonica Deutschland het moeilijk en een verlaging van de verwachtingen is niet uitgesloten, aldus Citi, maar de zorgen over de kernactiviteiten van het telecombedrijf zijn volgens de analisten "overtrokken".

    "Wij zijn van mening dat de negatieve factoren bekend zijn, en al ruimschoots ingeprijsd", zo stelden de marktvorsers.

    Het aandeel Telefonica Deutschland noteerde vrijdag 2,4 procent hoger op 3,79 euro. KPN noteerde een winst van 1,0 procent op 3,29 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 20 juni 2016 17:02
    Topman weg bij Vodafone Nederland

    Gepubliceerd op 20 jun 2016 om 10:00 | Views: 3.343

    AMSTERDAM (AFN) - Topman Rob Shuter vertrekt bij Vodafone Nederland. De Zuid-Afrikaan krijgt de leiding bij MTN, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in zijn geboorteland. Dat heeft MTN maandag bekendgemaakt.

    Shuter is sinds 2012 de baas bij de Nederlandse tak van Vodafone, de tweede mobiele provider in ons land, die binnenkort samengaat met kabelaar Ziggo. Hij geeft daarnaast leiding aan een cluster van kleinere Europese markten bij het van oorsprong Britse telecomconcern. Wie hem opvolgt is nog onduidelijk.

    Vorige week werd al bekend dat ook bij concurrent T-Mobile een wisseling van de wacht aanstaande is. Dat bedrijf ziet de Duitse topman Mark Klein vertrekken naar verzekeringsmaatschappij ERGO. Ook drie andere bestuurders ruimen het veld bij de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie van Nederland.

    Bij MTN wacht Shuter de taak de greep van het bestuur op de onderneming te versterken. Het telecomconcern liep onlangs tegen een miljardenboete op in Nigeria, nadat het verzuimd had tijdig te voldoen aan nieuwe regels rond de registratie van klanten. De kwestie kostte afgelopen november Shuters voorganger de kop.
  5. forum rang 10 voda 21 juni 2016 16:18
    Tele2 neemt TDC Sweden over

    Overname gefinancierd met claimemissie.

    Tele2 Group heeft een akkoord bereikt over een overname van sectorgenoot TDC Sweden, wat moet resulteren in een sterkere positie op de zakelijke thuismarkt. Dit meldde het Zweedse telecombedrijf dinsdag.

    Met de overname is een bedrag van 2,9 miljard Zweedse kroon gemoeid, omgerekend 310,6 miljoen euro. De overname wordt gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen aan bestaande aandeelhouders met een claimemissie.

    De overname is niet afhankelijk van afronding van de aandelenuitgifte, aldus Tele2, dat voldoende financiering en bestaande kredietfaciliteiten achter de hand zegt te hebben voor de transactie.

    TDC Sweden moet de positie van Tele2 op de zakelijke markt versterken met zijn focus op zowel de publieke sector als de Zweedse blue chip bedrijven in combinatie met winstgevende groei. Tele2 bezit reeds een sterke positie in de consumentenmarkt.

    Tele2 wil met het gecombineerde bedrijf inspelen op groeitrends in de industrie, waaronder de focus op datagroei en de migratie naar cloud-platforms.

    Volgens de bestuurders van het in 1993 opgerichte Tele2 zijn de activiteiten complementair aan de bestaande activiteiten en levert de overname aanzienlijke jaarlijkse synergievoordelen op van 300 miljoen kroon. De eenmalige synergievoordelen in verband met investeringen bedragen circa 200 miljoen kroon.

    De integratiekosten om de synergievoordelen te realiseren bedragen naar verwachting 750 miljoen kroon.

    "Tele2 is van oudsher sterk in de mobiele telefonie en vaste telefonie, terwijl TDC Sweden verder vooruit is in het dienstennetwerk, geïntegreerde communicatie en hardware", zei CEO Samuel Skott van Tele2 Sweden.

    In 2015 realiseerde TDC Sweden een omzet van 3,4 miljard kroon met en een operationeel bedrijfsresultaat (EBITDA) van 400 miljoen kroon. De overname wordt naar verwachting aan het eind van het vierde kwartaal van dit jaar afgerond.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 30 juni 2016 16:44
    Orange koopt Moldavische sectorgenoot

    Geen financiele details bekend gemaakt.

    Orange heeft het Moldavische Sun Communications gekocht. Dit maakte de Franse telecomprovider woensdagavond bekend.

    Welk bedrag er met de overname van het leidende Moldavische kabelbedrijf is gemoeid, werd door Orange niet bekendgemaakt. Sun heeft meer dan 2 miljoen mobiele klanten en ruim 100.000 afnemers van betaaltelevisie via de kabel. Ook biedt het onder meer internet aan.

    Alvorens de overname kan worden afgerond, moeten de toezichthouders nog wel toestemming verlenen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 6 juli 2016 20:18
    Overnamemarkt tech- en telecomsector lijkt verzadigd

    MergerMarket rapporteert minder deals.

    De markt voor fusies en overnames in de sector technologie, media en telecommunicatie (TMT) is dit jaar ingezakt tot het laagste transactievolume sinds 2009. Dit meldde website MergerMarket woensdag in een sectorrapport.

    Het wereldwijde volume daalde in de eerste helft van dit jaar met 42 procent tot 223 miljard dollar, in 1.363 deals, tegen 1.580 deals in de eerste helft van 2015. De Europese overnamemarkt voor de sector kromp met 44 procent.

    Er lijkt sprake van toenemende verzadiging na een reeks grote overnames in de telecom-markt afgelopen jaren, volgens het rapport.

    De grootste deal in de sector was de overname van het Finse Supercell, een online gaming editor, door de Chinese internetreus Tencent Holdings voor 8,6 miljard dollar.

    Hierna kwam de fusie van het Nederlandse Liberty Global-onderdeel Ziggo en Vodafone Nederland ter waarde van 7 miljard dollar.

    In dezelfde periode een jaar eerder was er een recordaantal van negen megadeals van meer dan 10 miljard dollar.

    Mediabedrijven onttrokken zich aan de malaise, met een groei van de waarde van overnamedeals met 91 procent, vergeleken met de eerste helft van 2015. Deze trend zal doorzetten, verwachten de analisten.

    In aanloop naar het Brexit-referendum zakte ook de Britse overnamemarkt voor de technologiesector in met 57 procent, hoewel het aantal deals gelijk bleef aan de eerste helft van vorig jaar.

    Het rapport denkt dat de Britse keuze om de EU te verlaten ten koste kan gaan van overnames op de Londense markt voor fintech- en andere techbedrijven.

    De bank die de meeste deals rondmaakte was Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank was betrokken bij 29 deals ter waarde van ruim 50 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 8 juli 2016 15:40
    Beschikbaarheid 06-nummers neemt verder af

    Gepubliceerd op 8 jul 2016 om 09:52 | Views: 4.019

    DEN HAAG (AFN) - Het aantal 06-nummers dat nog kan worden verstrekt neemt steeds verder af. Om een tekort te voorkomen moeten telecomaanbieders het aanbod van de nummers beperken tot mobiel bellen, stelde toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag.

    Het aantal in Nederland uitgegeven 06-nummers is inmiddels opgelopen tot ruim 54,5 miljoen. Daarmee is volgens ACM bijna 91 procent van de beschikbare nummers verstrekt, terwijl de druk op de 06-nummers de komende jaren waarschijnlijk hoog blijft.

    ACM roept telecomaanbieders daarom op om voor toepassingen die een internetverbinding nodig hebben, zoals een pinapparaat of een tablet, een twaalfcijferig 097-nummer te gebruiken. ,,Zo voorkomen we dat er een tekort aan 06-nummers ontstaat, met alle investeringen voor organisaties en maatschappelijke kosten van dien'', aldus ACM-bestuurder Henk Don.
  9. forum rang 10 voda 12 juli 2016 16:10
    PERSBERICHT: Orange introduceert in Frankrijk, in samenwerking met Gemalto de Samsung Gear S2 Classic 3G, het eerste horloge met ingebouwde SIM

    Voor wie overal en altijd bereikbaar wil zijn, ook als er geen
    smartphone bij de hand is, komt Orange nu met de Samsung Gear S2 Classic
    3G smartwatch, met naar keuze het aanbevolen Multi-SIM Calls &
    Internet(1) [Multi-SIM Appels & Internet].

    Ontvang telefoontjes, zelfs als je je smartphone niet bij je hebt,
    dankzij de Samsung Gear S2 Classic 3G met Multi-SIM Calls & Internet
    optie

    Op 12 juli 2016 introduceert Orange de Samsung Gear S2 3G smartwatch,
    het eerste horloge met ingebouwde e-SIM, de nieuwe generatie SIM card.
    Het is niet nodig de SIM card te activeren, dat doet de provider. De
    e-SIM maakt het mogelijk meerdere toepassingen aan te bieden. Daarnaast
    heeft de 3G Smartwatch een nieuw ontwerp.

    Dankzij de 3G connectiviteit kan de eigenaar van het horloge
    rechtstreeks telefoontjes, boodschappen en notificaties voor mobiele
    app's ontvangen.(3) Het leven wordt nog makkelijker als je je smartphone
    kunt thuislaten!

    De smartwatch is ook voorzien van GPS, een hartslagmeter en 4 GB aan
    geheugen voor onder meer muziek, waarnaar kan worden geluisterd via
    Bluetooth hoofdtelefoons, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

    De Gear S2 3G smartwatch is compatible met Android(4) smartphones en is
    voor EUR 399,99(5) te koop in geselecteerde Orange winkels.(6)

    Om zo goed mogelijk te profiteren van de extra connectiviteit beveelt
    Orange mobiele klanten aan te kiezen voor de Multi-SIM Calls & Internet
    optie voor EUR 5/maand plus een activatiebedrag van EUR 10,-.

    Gemalto levert Orange het hiervoor benodigde beveiligde platform. Het
    abonnement op deze verbonden smartwatch met SIM kan hierdoor zonder
    storing en op afstand worden beheerd. Deze oplossing van Gemalto voldoet
    aan de eerste versie van de specificaties die in deze bedrijfstak werden
    opgesteld voor de GSMA www.gsma.com/ , het samenwerkingsverband
    van mobiele providers en participanten uit de industrie.

    "Wij zijn blij dat we deze verbonden smartwatch met ingebouwde SIM samen
    met Gemalto en Samsung kunnen introduceren. Wij kunnen onze klanten
    hierdoor het nieuwste van het nieuwste bieden. Vanaf nu kunnen onze
    klanten profiteren van telefoon en email zonder dat ze hun smartphone
    bij zich hebben (bijvoorbeeld tijdens sporten of als zij snel een
    boodschap moeten doen en hun smartphone niet bij zich hebben): inkomende
    telefoontjes en notificaties waar je ook bent," aldus Laetitia
    Orsini-Sharps, marketing director Consumer Access Offers van Orange
    France

    "Gemalto werkt op dit moment aan meerdere projecten in zowel de
    bedrijfs- als consumentensector en kan worden beschouwd als de leidende
    onderneming op dit terrein, zoals werd bevestigd in het meest recente
    rapport van ABI Research(7) ", reageert Philippe Cambriel, Executive
    Vice President van Gemalto. "In een wereld waarin miljoenen mensen en
    machines permanent contact moeten hebben met de buitenwereld is het op
    afstand beheren van de daarvoor benodigde aansluitingen voor de
    gebruikers van groot belang".

    (1) Delen van oproepen en internet voor een mobiel pakket van Orange
    (exclusief SMS/MMS) op een tweede compatible apparaat. Zie orange.fr
    voor meer gegevens met betrekking tot deze optie

    (2) SAR is een kwantitatieve maatstaf voor het maximale
    blootstellingsniveau voor de gebruiker van de elektromagnetische velden
    als een apparaat dichtbij de mond wordt gehouden. Europese regels
    vereisen dat SAR niet hoger mag zijn dan 2W/kg. SAR-metingen kunnen zijn
    verricht op basis van een bepaalde afstand tot een gesimuleerd menselijk
    organisme. Zie de brochure van de fabrikant voor verdere gegevens

    (3) De Samsung Gear applicatie, die moet worden gebruikt voor het
    horloge, biedt standaard SMS-boodschappen voor het synchroniseren en
    houdt contact met het telefoonnummer van de smartphone van de gebruiker.
    Samsung Gear ondersteunt ook het synchroniseren van notificaties,
    boodschappen, e-mails en applicaties. Dit kan alleen als de smartphone
    actief is en in contact staat met het internet. Samsung garandeert
    volledige compatibiliteit met Samsung Galaxy smartphones maar de mate
    van compatibiliteit kan verschillen met andere compatible smartphones.

    (4) Smartphones die op Android 4.4 en hoger draaien, met 1,5 GB aan RAM
    of meer (Zie de lijst van compatible apparaten:
    www.samsung.com/global/galaxy/gear-s2...

    (5) Geadviseerde verkoopprijs per 12 juli 2016

    (6) Zie de verkoopvoorwaarden en een lijst van deelnemende winkels op
    boutique.orange.fr
    boutique.orange.fr/ESHOP_mx_orange/?t...


    (7) ABI Research report "E-SIM IN THE CONSUMER MARKET: OPPORTUNITIES AND
    THREATS" dd. 26 oktober 2015

  10. forum rang 10 voda 12 juli 2016 16:10
    Deel 2:

    Over Orange

    Orange is een van 's werelds toonaangevende telecomproviders met een
    omzet van 40 miljard euro in 2015 en 155.000 medewerkers wereldwijd per
    31 maart 2016, onder wie 96.000 medewerkers in Frankrijk. De Groep is,
    eveneens per 31 maart 2016, actief in 28 landen en heeft wereldwijd 252
    miljoen klanten waaronder 191 miljoen mobiele klanten en 18 miljoen
    klanten met vaste breedbandaansluiting. Orange is ook een eersteklas
    provider van wereldwijde IT- en telecomdiensten aan multinationale
    bedrijven onder de merknaam Orange Business Services. In maart 2015
    presenteerde de Groep haar nieuwe strategisch plan "Essentials2020" dat
    de klantervaring centraal stelt. Als gevolg daarvan kunnen klanten
    volledig gaan profiteren van het digitale universum en de kracht van de
    nieuwe generatie netwerken.

    Orange heeft een beursnotering aan Euronext Paris (symbool ORA) en aan
    de New York Stock Exchange (symbool ORAN).

    Voor meer informatie over internet en mobiele apparaten zie:
    www.orange.com, www.orange-business.com, www.livetv.orange.com of volg
    ons op Twitter: @orangegrouppr.

    De naam Orange en die van Orange producten en diensten zoals vermeld in
    dit document zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services
    Limited.

    Over Gemalto

    Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is wereldleider in digitale
    beveiliging met een jaaromzet in 2015 van EUR 3,1 miljard en met klanten
    in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer
    verbonden wereld.

    Dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en
    overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze
    veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor
    persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

    Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van
    betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der
    dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen
    gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten
    veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en
    apparaten.

    Onze meer dan 14.000 werknemers zijn actief vanuit 118 kantoren, 45
    personaliserings- en gegevenscentra, en 27 centra voor onderzoek en
    ontwikkeling naar software, verspreid over 49 landen.

    Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto
    twitter.com/gemalto op Twitter.

    Perscontacten:

    Emmanuelle Gourlet: +33 (0)1 55 22 23 11- emmanuelle.gourlet@orange.com

    Emmanuel Gauthier: +33 (0)1 44 44 93 93- emmanuel2.gauthier@orange.com

    Sophie Dombres: +33 (0)4 42 36 57 38 - sophie.dombres@gemalto.com

    Agence Lewis: Célia Casabianca & Natacha Kalasa - +33 (0)1 83 94 04
    97 / +33 (0)1 55 31 75 63 / GemaltoFrance@teamlewis.com

    De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als
    officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de
    mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang
    heeft in geval van verschillen met de vertaling.

    Persbericht (PDF): hugin.info/159293/R/2028013/753788.pdf

    This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on
    behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

    The issuer of this announcement warrants that they are solely
    responsible for the content, accuracy and originality of the information
    contained therein.

    Source: Gemalto via Globenewswire

    HUG#2028013

    www.gemalto.com

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 12 juli 2016 16:37
    ACM waarschuwt telecombedrijven

    Gepubliceerd op 12 jul 2016 om 13:00 | Views: 1.482

    AMSTERDAM (AFN) - Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt telecombedrijven dinsdag om zich aan de regels omtrent netneutraliteit te houden. Volgens de toezichthouder zijn er op dit moment meerdere telecombedrijven die in strijd met de nieuwe Europese regels handelen, zonder ze bij naam te noemen.

    Het is telecombedrijven onder meer niet toegestaan om aan de kwaliteit van videostreams te sleutelen. Ook mogen klanten zelf kiezen via welk apparaat zij het internet op gaan en mogen zij hun smartphone gebruiken om andere apparaten met het internet te verbinden (tetheren). Toch zijn er volgens de toezichthouder aanbieders die de regels schenden bijvoorbeeld door het tetheren te verbieden of te beperken.

    Sinds eind april gelden de Europese regels over netneutraliteit. Hoewel deze regels dus al enige tijd van kracht zijn, wordt er volgens de toezichthouder nog druk gewerkt aan de volledige invoering ervan. Zo ligt in de Eerste Kamer een wetsvoorstel waarmee de ACM de bevoegdheid krijgt om toezicht te houden op de verordening in Nederland.
  12. forum rang 10 voda 13 juli 2016 16:58
    Toezichthouder ACM waarschuwt telecomsector
    Alles mag met mobiel

    door Rob Goossens

    Den Haag - Telecomaanbieders mogen klanten niet straffen als ze hun mobiel abonnement gebruiken om op hun computer te internetten. Daarvoor waarschuwt toezichthouder ACM.

    In heel de EU gelden sinds 30 april regels die voor zogeheten netneutraliteit zorgen. Klanten mogen daardoor zelf bepalen op welk apparaat ze gebruik maken van hun abonnement, en waarvoor ze het gebruiken.

    „Onze waarschuwing gaat vooral over twee regels”, schrijft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op zijn website. „De eerste is dat klanten zelf mogen kiezen via welk apparaat zij het internet op gaan. En de tweede is dat aanbieders niet zelf aan de kwaliteit van bijvoorbeeld een videostream mogen sleutelen.”

    4G-abonnement

    De mededeling van de ACM is met name goed nieuws voor consumenten met een 4G-abonnement. Voor hen zijn de verschillen in snelheid tussen een vaste en mobiele internetaansluiting geminimaliseerd. Dat heeft geleid tot een toenemende populariteit van diensten als Netflix op mobiele apparaten.

    Behalve voor het datagebruik hoeven fervente videokijkers door de duidelijke stellingname van de ACM niet bij te betalen. Telecom-insiders zien het standpunt als een verkapte waarschuwing aan het adres van T-Mobile. „Hoewel de bedrijfsnaam niet wordt genoemd, lijkt me dat overduidelijk”, aldus analist Tim Poulus van Telecompaper.

    Beperkingen

    Het vermeende conflict gaat over een ‘eindeloos’ mobiel abonnement dat T-Mobile eind mei in de markt zette. Ondanks een maandtarief van minimaal € 100 en de suggestie dat klanten daarmee nooit meer voor verrassingen op hun afrekening zouden komen te staan, bleken er beperkingen te gelden voor het gebruik via vaste apparaten als computers en laptops.

    Daarnaast stelde de telecomaanbieder restricties op voor het kijken van video’s. Video’s verbruiken aanzienlijk meer data dan andere toepassingen,. Daar zit T-Mobile niet op te wachten.

    Na kritiek paste het bedrijf de regels aan. Voor video’s zullen er waarschijnlijk helemaal geen restricties komen. Beleid voor ’fair gebruik’ nam de plaats in van de harde voorwaarden. Het bedrijf blijft niettemin in de gaten houden of er „overmatig veel data door een klant gebruikt wordt dat niet past bij het normaal gebruik van smartphone of tablet”.

    'Verkeersmanagement'

    Volgens de provider is zulk ’verkeersmanagement’ noodzakelijk, omdat zijn 4G-netwerk minder capaciteit heeft dan een vast netwerk. „Een mobiel netwerk verschilt op belangrijke onderdelen van een vast netwerk”, stelt de provider, die vindt dat de twee om die reden anders behandeld zouden moeten worden door de wetgever.

    Ook andere telecombedrijven vinden dat de Europese regels hun doel voorbijschieten. Om de privacy van consumenten op internet te beschermen, is het niet toegestaan om de inhoud van internetverkeer te analyseren. De telecomsector wil dat juist wel. Daardoor zou het meer variatie in de prijzen kunnen aanbrengen en extra kunnen verdienen aan klanten die bijvoorbeeld veel video’s kijken.

    E-privacy

    In een gezamenlijke verklaring vroeg de Europese telecomsector vorige week dan ook om de EU-richtlijn voor
    e-privacy van tafel te halen. Volgens de bedrijven passen de nieuwe regels niet bij de doelstelling van de EU om de regeldruk te verminderen.

    Tot ergernis van de Europese politiek beloofden zij bovendien om meer in de volgende generatie internet (5G) te investeren als ze hun zin krijgen. Voor de Europese Commissie is 5G onder meer een belangrijke ontwikkeling omdat de huidige netwerktechnologie maar een beperkt aantal apparaten aankan. Door het Internet of Things zal het aantal aangesloten apparaten exponentieel toenemen.

    De strenge mededeling ten spijt, kan de ACM momenteel geen zaak starten tegen rebellerende telecomaanbieders. Eerst moet Berec, de samenwerking van Europese toezichthouders, besluiten hoe de verschillende leden hun taak gaan uitoefenen. Ook moet de Nederlandse politiek voor de specifieke Verordening een toezichtsmandaat aan de ACM geven.

    Bron: DFT Premium
  13. forum rang 10 voda 18 juli 2016 16:35
    Minder regels nodig op markt vaste telefonie

    Gepubliceerd op 18 jul 2016 om 14:46 | Views: 545

    DEN HAAG (AFN) - Op de markt voor vaste telefonie zijn niet meer zoveel regels nodig, omdat geen van de telecombedrijven nog een sterk dominante marktpositie heeft. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt stopt daarom met een deel van de regulering op dit vlak.

    ,,Door concurrentie ontwikkelen de verschillende markten voor vaste telefonie zich goed. Consumenten nemen nu vooral digitale telefoondiensten af, die met name in bundels met internet en televisie worden verkocht'', verklaart ACM-bestuurslid Henk Don.

    Alleen op de zogenoemde kleinzakelijke markt blijft marktleider KPN gereguleerd. Daar beschikt het telecombedrijf nog altijd over een groot marktaandeel, waardoor het volgens ACM hier nog wel nodig is om allerlei regels op te leggen. Op deze markt gelden voor KPN voortaan wel minder verplichtingen.
  14. forum rang 10 voda 22 juli 2016 15:54
    Omzet Vodafone Nederland loopt terug

    Gepubliceerd op 22 jul 2016 om 08:55 | Views: 2.299

    LONDEN (AFN) - Vodafone heeft in Nederland afgelopen kwartaal stevige concurrentie ondervonden van andere mobiele aanbieders. Het telecombedrijf, waarvan de Nederlandse tak gaat fuseren met kabelmaatschappij Ziggo, zag de omzet in dit land hierdoor op jaarbasis met 2,2 procent teruglopen, tot een kleine 426 miljoen euro.

    In het voorgaande kwartaal liepen de opbrengsten van Vodafone Nederland ook al terug. De omzetdaling bij de mobiele dienstverlening werd afgelopen kwartaal wel deels verzacht door betere prestaties op het gebied van vaste telecomdiensten, waaronder breedbandinternet. Die omzet groeide juist met bijna 43 procent.

    Vodafone en Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, maken inmiddels ,,goede voortgang'' met de samenvoeging van hun Nederlandse onderdelen. De fusie kan naar verwachting voor eind dit jaar worden afgerond.

    Moederconcern

    Ook het Britse moederconcern Vodafone Group heeft afgelopen kwartaal minder omzet in de boeken gezet. De totale groepsopbrengsten zakten met 4,5 procent tot een kleine 13,4 miljard euro. Topman Vittorio Colao merkte op dat de inkomsten uit roaming in meerdere Europese landen onder druk staan door regels waar het bedrijf zich aan moet houden.

    In landen als Zuid-Afrika, Turkije en Egypte slaagde Vodafone er wel in om flink te groeien. Ongunstige wisselkoerseffecten gooiden echter roet in het eten. Door valutaschommelingen van onder meer de Zuid-Afrikaanse rand en de Turkse lira kwam de omzet van Vodafone buiten Europa toch meer dan 5 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar.
  15. forum rang 10 voda 26 juli 2016 13:59
    Verizon ziet nettowinst flink kelderen

    Telecombedrijf kampte met stakingen.

    Verizon heeft over het tweede kwartaal een licht hogere nettowinst behaald op een gedaalde omzet. Dit maakte het Amerikaanse telecombedrijf dinsdag bekend voor opening van de markten in New York.

    De nettowinst kwam in het eerste kwartaal uit op 702 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar terug was dit nog ruim 4,2 miljard dollar. In het tweede kwartaal had het bedrijf te maken met stakingen die de winst voor 0,07 dollar per aandeel drukte.

    De omzet daalde 5,3 procent op jaarbasis naar 30,5 miljard dollar. Op pro forma-basis daalde omzet 3,5 procent op jaarbasis. Verizon verkocht in de tussentijd een aantal operaties en stelde zich na het tweede kwartaal vorig jaar in het bezit van AOL.

    Over het tweede kwartaal van het jaar groeide het aantal abonnees met 615.000.

    Maandag maakte het bedrijf bekend de operationele activiteiten van Yahoo te kopen voor ruim 4,8 miljard dollar.

    Outlook

    Verizon verwacht dat de aangepaste winst op hetzelfde niveau zal uitkomen als in 2015 en handhaaft daarmee zijn eerder afgegeven outlook over 2016.

    Het aandeel sloot maandag 0,4 procent lager op 55,65 dollar. Dinsdagmiddag werd nog niet gehandeld in het aandeel.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 26 juli 2016 14:08
    Orange profiteert van verkoop EE

    Belang in Britse joint venture werd in januari verkocht.

    Orange heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een flink hogere nettowinst geboekt, met name dankzij de opbrengst van de verkoop van zijn belang in de Britse joint venture EE. Dit meldde het Franse telecombedrijf dinsdagochtend.

    Onderaan de streep steeg de nettowinst daardoor met ruim 2 miljard euro tot ruim 3,3 miljard euro. In januari werd het belang van 50 procent in EE verkocht aan BT Group voor ruim 3,4 miljard Britse pond.

    De omzet bleef op jaarbasis vrijwel stabiel op 20,8 miljard euro, waarbij de opbrengst in Spanje hoger lag, met een omzetstijging van ruim 6 procent. In thuismarkt Frankrijk kwamen er wel meer klanten bij maar namen de winst en omzet af.

    Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) nam op jaarbasis met ruim een half procent af tot circa 5,9 miljard euro.

    Outlook

    Orange bevestigde dinsdag de outlook voor heel het jaar en verwacht een EBITDA die hoger ligt dan vorig jaar, op vergelijkbare basis. Daarnaast is het bedrijf voornemens een dividend uit te keren van 0,60 euro per aandeel.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 26 juli 2016 20:26
    Orange bevestigt interesse voor onderdeel Altice - media

    Altice wil SFR Benelux verkopen.

    Orange heeft interesse in een mogelijke overname van dochterbedrijf SFR Benelux van Altice. Dit zei vice-CEO Gervais Pellissier van het Franse telecombedrijf dinsdag volgens de Belgische krant De Tijd.

    De krant schreef dat Pellissier, die tevens directeur Europese operaties is bij Orange, zei dat het telecombedrijf een mogelijke overname onderzoekt. De vice-CEO beklemtoonde volgens De Tijd dat er nog geen enkele beslissing genomen is.

    Eerder deze maand werd bekend dat Altice de Belgisch-Luxemburgse tak SFR van de hand wil doen.

    Op een groen Damrak sloot Altice dinsdag 2,1 procent lager op 13,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 28 juli 2016 16:30
    Flink minder winst voor Telefonica

    Telecombedrijf bevestigt outlook.

    Telefonica heeft in het tweede kwartaal van 2016 de nettowinst flink zien dalen vanwege een lagere omzet en door valutaschommelingen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van het Spaanse telecombedrijf.

    De nettowinst van het Madrileense concern daalde tot 693 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder werd nog een winst van 1,52 miljard euro behaald.

    De omzet daalde met bijna 8 procent naar 12,72 miljard euro.

    CEO José María Álvarez-Pallete zei dat "met deze resultaten en de verwachte verbetering van vrije kasstroom in de tweede helft van het jaar", de doelstellingen voor 2016 worden bevestigd, waaronder uitbetaling van een dividend van 0,75 euro per aandeel.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 29 juli 2016 19:03
    'Fusie Ziggo en Vodafone krijgt groen licht'

    Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 18:43 | Views: 195

    BRUSSEL (AFN) - De fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland wordt op korte termijn goedgekeurd door toezichthouders van de Europese Commissie. Dat stelde persbureau Reuters vrijdagavond op basis van ingewijden.

    Brussel nam de samensmelting tussen de telecombedrijven de afgelopen tijd onder de loep, om de gevolgen voor de concurrentie op de Nederlandse markt in te schatten. Afgelopen maand deden de bedrijven naar verluidt enkele kleine concessies aan hun deal, om toestemming uit Brussel te verkrijgen.

    Door de in februari aangekondigde fusie ontstaat na KPN een tweede speler op de Nederlandse telecom- en televisiemarkt die zowel vaste als mobiele diensten kan aanbieden via eigen, landelijk dekkende netwerken.
  20. forum rang 10 voda 3 augustus 2016 16:33
    EU akkoord met Vodafone en Liberty fusie in Nederland

    Vodafone stoot vaste telefonie activiteiten af.

    De Europese Unie (EU) heeft het groene licht gegeven aan de telecom joint venture van Vodafone en Liberty in Nederland, maar legt Vodafone op de vaste lijn activiteiten in Nederland af te stoten. Dit meldde de Europese Commissie, de uitvoerende tak van de EU, woensdag.

    De commissie zei bezorgd te zijn dat de voorgestelde joint venture tussen de mobiele telecomoperator Vodafone en kabelconcern Liberty Global in Nederland, de voordelen zouden elimineren die juist ontstonden met de komst van Vodafone op de Nederlandse markt. Zonder de fusie zou Vodafone "het potentieel hebben om een sterke concurrent te worden in de markt voor vaste telefonie".

    De verkoop van de vaste telefonie activiteiten heeft de bezorgdheid van de commissie echter weggenomen, aldus de EC woensdag. Met de verkoop wordt een koper in staat gesteld om een rol te spelen in die markt gelijk aan die van Vodafone nu.

    Vodafone is in Nederland naast vaste telefonie actief met breedband internet, mobiele telefonie, en TV-diensten. Liberty is als kabelconcern in Nederland actief onder de naam Ziggo.

    De Europese Commissie verwierp tevens een verzoek van Nederland om de fusie door de Nederlandse mededingingsautoriteit te laten beoordelen.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
1.741 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 88 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links