Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL: Next!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 mei 2016 10:57
    Inderdaad Nico PostNL heeft een miljard cash in huis sinds vorige week 642mln binnen is gekomen van TNT.

    Maar CEO/IR PostNL vind dit niet belangrijk genoeg om even een kort berichtje uit te doen ter bevestiging. Ja en dan lukt het de onderneming vervolgens niet om uit te leggen aan bpost dat ze nu ondergewaardeerd zijn... Tja...
  2. [verwijderd] 30 mei 2016 11:46
    quote:

    lanciared schreef op 30 mei 2016 10:57:

    Prima, Zo is het gewoon.
    Goed neergepent.
    Maar niet alleen PostNL ; nog vele en vele andere (vooral small en midcap) noteren ferm lager dan in de buurlanden.
    ( o.a. C/Tac , Ordina en nog anderen)
    Dat is voor mij de reden om niet meer in Nederlandse aandelen te beleggen. Je loopt hier altijd achter de feiten aan en een normale koers word je niet gegund. Beter je geld inzetten op de DAX of in Amerikaanse aandelen.
  3. [verwijderd] 30 mei 2016 14:55
    quote:

    edli schreef op 30 mei 2016 14:45:

    Ik ben een echte Belg en al wat hier boven staat is zélfs niet informatief.De Begische en Duitse post vergelijken met de Nederlandse behoeft heel wat meer parameters en in elke vergelijking komt de Nederlandse er slecht uit, vandaar ook de beurskoers.
    Het is een multiple en houd rekening met vreemd vermogen en verschil in ebitda. Wordt trading-multiples genoemd en is zeer gebruikelijk bij waarderingen en delistings.

    Je redenatie is er een van 'ik pas in mijn jas, mijn jas past in mijn tas dus ik pas in mijn tas'
  4. sherida 30 mei 2016 17:54
    quote:

    edli schreef op 30 mei 2016 14:45:

    Ik ben een echte Belg en al wat hier boven staat is zélfs niet informatief.De Begische en Duitse post vergelijken met de Nederlandse behoeft heel wat meer parameters en in elke vergelijking komt de Nederlandse er slecht uit, vandaar ook de beurskoers.
    Zou ik toch willen weten welke vergelijkingen dat zijn. Dat kunnen niet klantvriendelijkheid en service want dat kent men in België nog niet.
  5. [verwijderd] 31 mei 2016 00:01
    Wat leuk, een polemiekje.
    Ik heb hier eigenlijk geen tijd voor maar aller...
    1. Wat betreft het artikel; schrijver dezes moet altijd rekening houden
    met het feit dat ik als lezer een potentiele belegger ben. En ook al lees ik zo goed mogelijk tussen de lijnen dan nog kom ik niet te weten of hij postnl nu een koopwaardig aandeel vindt of niet en waarom. Op dit essentiele punt blijf ik dus op mijn honger zitten.
    2 wat betreft ' accuboor'; door naar de cijfers te kijken als beweegreden om te beleggen, bevind je je in goed gezelschap. Ook het orakel van omaha doet dit maar daar laat hij het niet bij. Hij belegt in sectoren die hij goed kent, in bedrijven die hij goed kent én hij heeft enkele zeer belangrijke regels waaraan postnl niet voldoet. Dividend is er één van , marktleiderschap een andere. Ook heeft hij een probleem met té hoge verloning van het managment en zo kan ik nog wel even door gaan.
    3 aan Sherida ; Het is ongelofelijk maar waar maar het is wel degelijk
    de service en klantvriendelijkheid. In tegenstelling tot postnl mikt bepost niet op bulk maar op service en net daarom hebben zij een veel hogere marge en zijn zij dus veel winstgevender ( door hun goede naam maken zij ook winst in oa de banksector)
    en van de enorme pensioenlast van postnl zwijg ik dan nog
    Mijn conclusie : schaalgrootte wordt in deze sector nog belangrijker.
    bpost is wél winstgevend maar te klein . postnl is groter maar kan zijn winstgevendheid niet opkrikken. Er zijn geen andere overnamekandidaten voor postnl omdat er geen synergieen zijn en omdat er niet meer in het vlees kan gesneden worden. De post wordt al verdeeld door huisvrouwen en de pakjes door zelfstandigen met wurgcontracten. Beide partijen zijn dus tot elkaar veroordeeld of zij gaan de weg van de dino's op.
    ps: buiten wat kortetermijnwinstjes zijn geen van beide koopkandidaten.
  6. [verwijderd] 31 mei 2016 20:52
    Beste edli,

    Het is eigenlijk een simpele zaak: niemand op de camping aarde is tot het einde der tijden verplicht om op enig moment whatsoever wat dan ook te doen, dus tot het einde der tijden nul komma nul van dit alles. Als u zich dit als echte Belg,

    die meer dan uitstekend in het Vaderland van de nationale staat België in staat is om op het gebied van beleggen met een bepaalde horizon met een bepaald risicoprofiel voor de korte en lange termijn zonder garanties voor in het verleden behaalde resultaten zijn eigen overwegingen te maken,

    waar menigeen in het kleine maar nietige, doorgaans totaal verregende, grotendeels onder de zeespiegel gelegen tochtige alsmede miezerige aardappelveldje Nederland al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet in retorische zin al dan niet met in goede orde overeengekomen agreements to disagree,

    immers het enige wat de mensheid op de camping aarde om kwart over 12 nog rest,

    een puntje aan kan zuigen,

    in een van de mooiste,dus WEL met heuvels gezegende landen op de camping aarde België

    Het Goede Doel - België
    www.youtube.com/watch?v=MTVnMO6cRfg

    realiseert,

    is het dan uiteraard ook niet nodig om in een leuk polemiekje waar dan ook over terecht te komen!

    Whatsoever hoe of wat verder dan ook in het mooie België een prettige voortzetting van de dag en duurzaam hierna toegewenst!
  7. [verwijderd] 31 mei 2016 21:30
    PS Ik zeg dus niet ga in het mooie heuvellandschap van het mooie België als beleggend medemens een eind fietsen, hoewel het in het mooie heuvellandschap van België zomaar door iedereen met welke taal, religie, aandelenstrategie of wat verder dan ook in het betreffende Koninkrijk in vrijheid tot het einde der tijden zou kunnen!
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links