Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 25 apr 2024 17:35
  • -0,024 (-2,60%) Dagrange 0,875 - 0,910
  • 4.203.859 Gem. (3M) 6,9M

"Het Wachtlokaal"

22.602 Posts
Pagina: «« 1 ... 940 941 942 943 944 ... 1131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 mei 2016 19:36
    LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft Paul Sekhri benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (rvc). Hij is opvolger van Jaap Blaak die na acht jaar zijn functie als voorzitter neerlegde. Blaak blijft wel aan als commissaris.
    Dat maakte de Leidse onderneming donderdag bekend na afloop van de aandeelhoudersvergadering.
    Sekhri is als topman verbonden aan biofarmaceut Lycera. Ook was hij eerder actief bij Sanofi. Hij trad vorig jaar toe tot de rvc van Pharming.
  2. [verwijderd] 26 mei 2016 11:16
    quote:

    VolvoR schreef op 25 mei 2016 19:48:

    Kijk, je kunt het ook anders bekijken.Door elke dag 10 minuten te poepen op je werk heb je er zomaar een week extra vakantie bij per jaar...
    Je zal maar zelfstandig ondernemer zijn. Dan zit je nog in de baan van de drollen ook.

    Misty, koffie! Jawel, die uit het filter.
  3. forum rang 10 voda 27 mei 2016 20:37
    Hoi Misty,

    Grote pul dan maar!

    Hé, hé, eindelijk meer ruimte! :-)

    Patiënt met obesitas krijgt meer ruimte in ziekenhuis

    Hanneke van Houwelingen
    27-5-16 - 06:51

    ’Meeste ziekenhuizen slecht voorbereid op obesitaspatiënt’

    update Nederlandse ziekenhuizen gaan speciale 'obesitas-kamers' inrichten. Het aantal dikke patiënten neemt dusdanig toe dat in de nieuwbouw XL-kamers met extra brede bedden, deurposten en stoelen komen.

    In de nieuwe kamers in het Rotterdamse Erasmus MC kunnen patiënten tot 230 kilo worden opgenomen. De XL-verblijven zijn een paar vierkante meters groter dan normaal, de bedden zijn 110 centimeter breed in plaats van 90 en de toiletpotten zijn steviger. In 2018 worden de kamers in gebruik genomen.

    In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zijn er al een paar van deze XL-kamers gereed, zoals op de oncologie- en chirurgieafdeling. Tijdens de renovaties, die nog 3 jaar voortduren, wordt elke verpleegafdeling voorzien van vier zogenoemde obesitaskamers.

    Gestage stijging
    Het is hard nodig, zegt Liesbeth van Rossum, hoogleraar obesitas aan het Erasmus MC. ,,Het aantal mensen met obesitas stijgt nog steeds gestaag, zeker bij ouderen. Het is een illusie om te denken dat dit probleem snel uit de wereld is. De maatschappij moet dus zorgen voor de juiste hulpverlening."

    Vorig jaar kampte 43 procent van de Nederlanders met overgewicht, van wie 12 procent ernstig. Fors meer dan in 1981, toen ruim 27 procent te dik was.

    Slecht voorbereid
    In de 16 van de bijna 100 Nederlandse ziekenhuizen waar bariatrische ingrepen - zoals een maagverkleining - worden gedaan, zijn vaak voldoende hulpmiddelen om obesitaspatiënten te verzorgen. Op die afdeling zijn de bedden groter en de operatietafels extra stevig, maar op andere verpleegafdelingen is niks permanents geregeld.

    ,,De meeste ziekenhuizen zijn slecht voorbereid op obese patiënten," zegt Jos Blik van de Nederlandse Obesitas Vereniging. ,,Dat begint al bij aankomst op de spoedeisende hulp, waar een brancard of rolstoel klaarstaat die geen 200 kilo aankan. Een normaal ziekenhuisbed kan maar tot 170 kilo belast worden en een hangend toilet... begin daar maar niet aan." Door deze ziekenhuizen moet bij binnenkomst van een zwaarlijvige patiënt vaak in allerijl speciale rolstoelen, tilliften en bedden worden gehuurd.

    Ook Nederlandse verzorgingshuizen moeten nu vaak improviseren wanneer een extreem dikke patiënt zich meldt. ,,Laatst heeft de ambulance bij zes verzorgingshuizen op de stoep gestaan om een obese patiënte uit Amsterdam onder te brengen. Ze kon bij niemand terecht. Uiteindelijk moest ze terug naar het ziekenhuis, net als een postpakketje: retour afzender. Dat is heel bedroevend," zegt Blik.

    Geen tijdelijk probleem
    Verpleeghuis Liduinahof in het Brabantse Boxtel is een uitzondering. Hier kunnen sinds kort vier extreem zware bewoners tot 350 kilo worden verzorgd. Alle hulpmiddelen - inclusief mega-douchestoel - zijn inmiddels in huis.

    De directie nam onder andere contact op met experts in Amerika. ,,Daar is veel meer expertise op dit vlak. Waar we in Nederland ook informeerden, niemand had ervaring met deze specifieke zorg. Het was heel veel werk om het wiel uit te vinden, maar dit is nu eenmaal geen tijdelijk probleem. Nederlanders worden dikker, ook onze ouderen," zegt directeur Jef Mol.

    Het tekort aan XL-hulpmiddelen maakt volgens hoogleraar Van Rossum het stigma van deze patiënten alleen maar erger. ,,Ga maar eens in een te kleine stoel zitten. Dat leidt tot een enorm gevoel van schaamte. Wat weerhoudt ons ervan om deze patiënten een stoel of bed te geven waarin ze passen?"
  4. [verwijderd] 27 mei 2016 22:41
    Ik heb een vermoeden dat heer Beets hierop gaat reageren Hans.Zoiets als:
    "Moeten wij dat betalen voor die snackbarklanten?"

    Misty ,graag een grote bier.Ik heb net naar "voetbal" gekeken.Ja,was een drama.Ze liggen liever aan strand.Of zitten liever in een Rolls.

    Doe maar wat hier. Proost!
  5. [verwijderd] 27 mei 2016 22:54
    quote:

    voda schreef op 27 mei 2016 22:43:

    Ja, ook hier nog een grote bier. Beets loopt achter met reageren. Zal de leeftijd wel zijn!

    Proost Hoop.

    PS:

    Misty, een bittergarnituur, met diverse sauzen en mosterd voor ons.!
    En voor mij maar een kanon, met wat gebakken olijven en pepers en niet te vergeten die bak met uien en knoflook, dan kunnen we weer met een gerust hart het weekend in. :)))
    Leuk weekend opa .
  6. [verwijderd] 29 mei 2016 20:34
    Vlaaien zijn vegetarisch. Met frikandellen zal dat wel niet veranderen ;-)

    Proost Hoop.
    Misty schenk hem nog eens bij wil je. Die frikandellen wekken de dorst op, daar zijn zij op geëngineerd.

    Doe mij maar wat chicken wings, de stevig gekruide variant. Krijg ik vast ook dorst van. Maar geen obesitas en dat is veel waard.
  7. jip banaan! 30 mei 2016 22:29
    Een goede avond allen!

    Misty ik geef een ronde, ieder een glas naar genoegen! altijd weer fijn thuiskomen hier! Voor mij graag een dubbele Balvenie Caribeancask, ja met twee ijsclontjes... huh... een bodempje... nah schenk dat er maar bij hoor beetje blenden ook goed. En wat van die bamidingetjes in de frituur graag..!

    proostjip
22.602 Posts
Pagina: «« 1 ... 940 941 942 943 944 ... 1131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links