Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,280 24 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,70%) Dagrange 14,280 - 14,480
  • 338.032 Gem. (3M) 543,4K

SBM Offshore - off topic - mei 2016

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 mei 2016 09:38
    Fusie oliedienstverleners van de baan

    Oliedienstverleners Halliburton en Baker Hughes zien af van een fusie. Dat maakten beide bedrijven zondag (Amerikaanse tijd) bekend. De beslissing komt nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak had aangespannen om de samensmelting te blokkeren.

    Door het mislukken van de deal moet Halliburton zijn branchegenoot 3,5 miljard dollar betalen. In een verklaring werden de moeilijkheden om de deal wettelijk rond te krijgen en de aanhoudende malaise op de oliemarkt als redenen genoemd van het genomen besluit.

    Met de fusie van de op een en twee na grootste oliedienstverleningsbedrijven zou 28 miljard dollar gemoeid zijn. Door samen te smelten wilden de bedrijven krachtiger kunnen opereren ten opzichte van marktleider Schlumberger. De mogelijke fusie stuitte op verzet van de Amerikaanse justitie, die de samensmelting schadelijk acht voor de concurrentie en innovatie.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-020516-022/Fusi...
  2. forum rang 6 gpjf 2 mei 2016 12:12
    Kansen voor BRIC landen van DFT , gedeelte Brazilië

    Brazilië: een duim omhoog
    Brazilië lijkt een synoniem voor corruptie, omkopingschandalen, politieke chaos en een recessie. Dat is misschien niet ten onrechte: het bruto nationaal product van het land laat sinds 2010 een dalende trend zien, en kromp in 2015 met 3%. Voor 2016 verwacht Bloomberg een iets grotere krimp. Door de hoge inflatie heeft de centrale bank de rente sinds juli 2015 ongemoeid gelaten. Het tij kan echter keren doordat het slechte nieuws grotendeels in de koersen is verwerkt en de Braziliaanse beurs 20% lager staat ten opzichte van de piek in 2014, gekeken naar de koers-boekwaarderatio. Zodra er een nieuwe politieke wind door het land waait en hervormingen worden doorgevoerd, kunnen koersen in beweging komen. Door lagere reële lonen en lagere arbeidskosten wordt het land in vergelijking met andere landen in de regio aantrekkelijker voor buit
  3. forum rang 7 ff_relativeren 6 mei 2016 00:41
    compleet off topic :

    omdat het aandeel SBM Offshore al jaren "geplaagd" wordt door hoge short-inzet,
    werd ik getriggerd door de nieuwste trend in short gaan :

    Richt een shortfonds op, en verzamel zo veel mogelijk geld.
    In dit geval : 100 miljoen US dollar.
    Zet het volledige kapitaal in op 1 beursgenoteerd fonds,
    en zoek publiciteit om wereldkundig te maken dat je 100 miljoen inzet om een aandeel de grond in te boren.

    Dat, gents and ladies, is de nieuwe trend. Hierbij een verhaal vandaag, van CNBC :
    www.cnbc.com/2016/05/05/short-seller-... .

    Dish network is een mediabedrijf en geen oliebedrijf. Het shortverhaal is dus echt compleet off-topic. Wat ik al eerder schreef over shorters, wordt in deze ontwikkeling nog eens pijnlijk duidelijk ;

    Waar long aandelenhandel veelal versnipperd en ongecoördineerd plaats vindt,
    gebeurt het shorten door enkele extreem sterke spelers, en met een enorm en geconcentreerd kapitaal.

    Het moge duidelijk zijn, dat de short-ontwikkelingen van de afgelopen pakweg 5 tot 7 jaren de aandelenmarkten in een onbalans hebben gebracht.

    Dat alle shortaandelen vervolgens ook nog eens geleend (kunnen) worden,
    waardoor het risico bij de long-eigenaren en hun beheerders wordt gelegd,
    maakt de onbalans in de markt nog onredelijker.

    Het zou een pleidooi waard zijn om het shorten alleen nog toegankelijk te maken met aandelen in eigen bezit. Laat de zeer kapitaalkrachtige clubs hun eigen bezit met korting op de markt gooien. In plaats van andermans bezit. Maar hoe krijg je zoiets internationaal geregeld ....

    Greetzzz
  4. forum rang 6 gpjf 9 mei 2016 20:19
    De afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff loopt op zijn minst grote vertraging op. Interim-parlementsvoorzitter Waldir Maranhão heeft de stemming in het Lagerhuis over de kwestie ongeldig verklaard. Hij wil dat het parlement de zaak opnieuw behandelt.

    Dat bericht is met vreugde ontvangen door het kamp van Rousseff. De president zelf zegt dat ze nog niet officieel op de hoogte is gesteld en dat ze niet kan zeggen wat het besluit precies betekent.

    Maranhão zegt dat er politieke motieven achter de afzettingsprocedure zitten en dat die niet in gang is gezet vanwege misstappen van de president.

    Senaat

    Half april stemde het Lagerhuis met een ruime meerderheid voor het afzetten van Rousseff (68) vanwege gesjoemel met de begroting in de aanloop naar verkiezingen. De kwestie staat voor overmorgen op de agenda van de Senaat, die ook met een afzettingsprocedure moet instemmen.

    Het is de vraag of die vergadering wel doorgaat nu de parlementsvoorzitter de zaak opnieuw in het Lagerhuis behandeld wil zien.
  5. Chela 10 mei 2016 17:22
    quote:

    gpjf schreef op 9 mei 2016 23:30:

    Ongelooflijk wat een janboel daar !
    Valt mee hoor, laatste staatsgreep was in 1964 :-) Daarvoor nog ééntje in 1930.
    Heb Dilma wel horen klagen over een staatsgreep door de oppositie, maar het ging toch vooral over seksisme en besloot ze uiteindelijk tot een charme-offensiefje in New York.
    Onbegonnen werk als ik nu de laatste soap episodes meekrijg van @kc.
  6. forum rang 6 gpjf 10 mei 2016 22:47
    BRASILIA - Als alles volgens plan verloopt, komt de Braziliaanse Senaat woensdag om 14.00 (Nederlandse tijd) bijeen om te stemmen over de vraag of er een afzettingsprocedure in gang wordt gezet tegen president Dilma Rousseff. Half april stemde de Braziliaanse Tweede Kamer daar voor na dagen van debatten. De Senaat zou volgens Braziliaanse media tot donderdagmorgen met de kwestie bezig kunnen zijn.

    Naar het zich laat aanzien mist Rousseff voldoende steun in de Senaat om de procedure tegen te houden. Als meer dan de helft van de 81 senatoren voor de procedure stemt, is de linkse Rousseff automatisch geschorst als president en komt er een onderzoek naar de beschuldigingen tegen haar. Dat onderzoek wordt onder meer door de Senaat gedaan en staat onder leiding van de voorzitter van het hooggerechtshof, Enrique Ricardo Lewandowski.

    Rousseff zou in de aanloop naar haar herverkiezing in 2014 met geknoei hebben verhuld hoe groot het begrotingstekort werkelijk was en geld hebben uitgegeven om kiezers gunstig te stemmen. Pogingen om de afzettingsprocedure te stoppen of te vertragen zijn begin deze week nog niet gelukt. De interim-voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden (Lagerhuis), Waldir Maranhão, verklaarde maandag de stemming in april voor ongeldig. Maar hij slikte dat besluit snel weer in.

    Dinsdag heeft de procureur-generaal van Brazilië, José Eduardo Cardozo, het hooggerechtshof gevraagd in te grijpen om de 'impeachment' te stoppen. Cardozo is een partijgenoot van de linkse president die namens de Arbeiderspartij (PT) sinds begin 2011 het land regeert. Economisch wanbeleid heeft haar erg impopulair gemaakt, maar de getrouwe PT-aanhang is dinsdag in verscheidene steden begonnen met wegblokkades om te protesteren tegen de dreigende afzetting van Rousseff.

    Als de opperrechters niet ingrijpen en wanneer de Senaat instemt met de procedure, vervangt vicepresident Michel Temer de president voor 180 dagen. Als na het onderzoek de Senaat concludeert dat Rousseff zich schuldig heeft gemaakt aan ,,criminele onverantwoordelijkheid'' wordt ze afgezet. Temer moet dan tot eind 2018 als president aanblijven.
  7. Chela 11 mei 2016 00:03
    quote:

    gpjf schreef op 10 mei 2016 22:47:

    BRASILIA - Als alles volgens plan verloopt, komt de Braziliaanse Senaat woensdag om 14.00 (Nederlandse tijd) bijeen om te stemmen over de vraag of er een afzettingsprocedure in gang wordt gezet tegen president Dilma Rousseff. De Senaat zou volgens Braziliaanse media tot donderdagmorgen met de kwestie bezig kunnen zijn.
    De Braziliaanse beurs neemt al een voorschotje:

    Bovespa +4%
    Petrobras +7,6%.
  8. forum rang 6 gpjf 11 mei 2016 13:11
    Meerderheid senatoren stemt tegen Rousseff'
    16 min geleden
    SÃO PAULO - Minstens vijftig van de 81 Braziliaanse senatoren zullen voor een afzettingsprocedure tegen president Dilma Rousseff stemmen. Dit meldde woensdag de krant Folha do São Paulo na ,,een eigen enquête'' onder de leden van de Braziliaanse Senaat.

    De Senaat begint woensdag een zitting over de vraag of de president moet worden afgezet, omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan ,,misdadige onverantwoordelijkheid''. De Braziliaanse Tweede Kamer stemde in april al voor het in gang zetten van een afzettingsprocedure. Wanneer de Senaat ook instemt, is Rousseff meteen haar baan kwijt. Ze wordt dan tot mogelijk 180 dagen geschorst als staatshoofd. Vicepresident Michel Temer neemt haar taken waar.

    De feitelijke afzetting is dan nog niet in zicht. De senatoren moeten later met een twee derde meerderheid Rousseff afzetten, als uit een onderzoek door het hooggerechtshof en de senaat blijkt dat beschuldigingen aan het adres van Rousseff kloppen.
  9. forum rang 6 gpjf 12 mei 2016 11:54
    President Brazilië geschorst na stemming in Senaat
    Foto: ANP
    Gepubliceerd: 12 mei 2016 11:36
    Laatste update: 12 mei 2016 11:48

    De Senaat heeft donderdagochtend (lokale tijd) na een marathonzitting vóór de afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff gestemd. Dat betekent dat ze wordt geschorst, voor een periode tot 180 dagen.
    Vicepresident Michel Temer gaat het land leiden, terwijl hijzelf van fraude wordt verdacht.

    Het Lagerhuis van Brazilië stemde in april al met een ruime meerderheid in met het afzetten van Rousseff. Donderdag stemden ook 55 senatoren in met de afzettingsprocedure. Slechts 22 senatoren stemden tegen.

    De 68-jarige president noemt de afzettingsprocedure een staatsgreep en heeft beloofd te zullen blijven vechten. Ze is van mening dat haar politieke tegenstanders haar op valse gronden de laan uit willen sturen.

    Rousseff wordt ervan verdacht in de aanloop naar de verkiezingen te hebben gesjoemeld met de begroting. In tegenstelling tot andere prominente politici wordt ze echter zelf niet direct in verband gebracht met corrupte praktijken en zelfverrijking.

    Veel Brazilianen zijn onder meer ontevreden over het economisch beleid van Rousseff. De Braziliaanse economie beleeft de ergste recessie in tachtig jaar.
  10. [verwijderd] 12 mei 2016 23:05
    Off topic vanwege de onzin waarmee het stuk naar mijn mening doorspect is. Uiteraard ook wel waarheden waarmee rekening te houden.

    www.9and10news.com/story/31960635/fit...

    Fitch geeft aan dat Petrobras alleen maar redenen heeft om de productie tegen de lage kosten voort te zetten. Maar omdat Petrobras zelf een lagere rating heeft gekregen is er het risico dat de kip met de gouden eieren wordt geslacht.

    Wat een flauwe kul deze retenarij.

    Kc
  11. [verwijderd] 12 mei 2016 23:20
    quote:

    knife catcher schreef op 12 mei 2016 23:05:

    Off topic vanwege de onzin waarmee het stuk naar mijn mening doorspect is. Uiteraard ook wel waarheden waarmee rekening te houden.

    www.9and10news.com/story/31960635/fit...

    Fitch geeft aan dat Petrobras alleen maar redenen heeft om de productie tegen de lage kosten voort te zetten. Maar omdat Petrobras zelf een lagere rating heeft gekregen is er het risico dat de kip met de gouden eieren wordt geslacht.

    Wat een flauwe kul deze retenarij.

    Kc
    Ben eigenlijk wel benieuwd waar die obligaties verhandeld worden. Iemand een idee?
    grt, P.
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links