Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,956 19 apr 2024 17:37
  • +0,076 (+0,77%) Dagrange 9,540 - 10,050
  • 1.672.155 Gem. (3M) 1,8M

Sectornieuws

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 april 2016 17:13
    Puinruimer Malaysia Airlines stapt op

    Gepubliceerd op 19 apr 2016 om 15:05 | Views: 1.054

    KUALA LUMPUR (AFN/BLOOMBERG) - Topman Christoph Müller van luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft dinsdag zijn ontslag aangekondigd. Müller, die vorig jaar werd aangesteld als puinruimer bij de geplaagde luchtvaartmaatschappij, stapt om persoonlijke reden per september op.

    In mei 2015 werd Müller aangesteld om de reorganisatie van de onderneming in goede banen te leiden. Malaysia Airlines kampte jarenlang met grote verliezen en kwam in 2014 in nog grotere problemen door twee spraakmakende crashes. Vlucht MH17 werd boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten, terwijl enkele maanden eerder al een toestel spoorloos was verdwenen tijdens een vlucht naar Peking.

    In een poging het bedrijf weer winstgevend te maken, is onder aanvoering van Müller de capaciteit met ongeveer een derde ingeperkt. Daarmee gingen zo'n 6000 banen verloren. Müller blijft wel als niet-uitvoerend bestuurder aan de luchtvaartonderneming verbonden.
  2. forum rang 10 voda 4 mei 2016 18:34
    Mondiale luchtvrachtvervoer opnieuw onder druk

    IATA voorziet moeilijk jaar.

    Het mondiale luchtvrachtverkeer is in maart opnieuw gekrompen. Dit bleek woensdag uit cijfers van brancheorganisatie IATA.

    CEO Tony Tyler van IATA stelde dat het opnieuw een zwaar jaar lijkt te worden voor de sector. De topman wees op een combinatie van hevige concurrentie, toenemende capaciteit en een stagnerende vraag, die het "erg moeilijk" maakt om winst te boeken.

    In maart daalde het mondiale vrachtverkeer met 2,0 procent op jaarbasis gerekend naar volume per kilometer, na een krimp van 5,6 procent in februari. In februari 2015 kende het luchtvrachtvervoer evenwel een piek na een staking eerder dat jaar in de Verenigde Staten. Daarbij werd het Chinese nieuwjaar dit jaar in februari gevierd.

    De capaciteit in het luchtvrachtvervoer steeg met 6,9 procent, wat volgens IATA extra druk zette op de winstgevendheid in de sector.

    De Europese maatschappijen, goed voor een marktaandeel van 22,3 procent in het mondiale vrachtvervoer, zagen het vrachtverkeer met 1,3 procent stijgen in maart. Maatschappijen uit het Midden-Oosten realiseerden zelfs een groei van 2,4 procent. In de andere regio's was er sprake van krimp, met Latijns-Amerika met 5,9 procent als negatieve uitschieter.

    Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
  3. forum rang 10 voda 10 mei 2016 16:19
    Recordwinst Emirates door lagere olieprijzen

    Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 10:27 | Views: 2.277

    DUBAI (AFN/BLOOMBERG) - Emirates heeft in zijn gebroken boekjaar 2015/2016 aanzienlijk meer winst behaald dan een jaar eerder. De winstsprong is vooral te danken aan lagere brandstofkosten, in het kielzog van fors gedaalde olieprijzen. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai profiteerde ook van een groter aantal passagiers dat via het knooppunt in het Midden-Oosten reisde tussen Azië en het Westen.

    Emirates boekte een recordwinst van 7,1 miljard dirham (1,7 miljard euro), terwijl de omzet door wisselkoerseffecten met 4 procent daalde tot 85 miljard dirham. De operationele kosten daalden, vooral dankzij de val van de olieprijzen, met 8 procent. De brandstofrekening, de grootste component binnen de operationele kosten, slonken met bijna een derde tot 19,7 miljard dirham.

    De rivaal van onder meer Air France-KLM vervoerde in het eind maart afgesloten boekjaar 51,9 miljoen passagiers.
  4. forum rang 10 voda 10 mei 2016 16:21
    Stevig verlies voor Turkish Airlines

    Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 09:22 | Views: 2.337

    ISTANBUL (AFN/BLOOMBERG) - Turkish Airlines is in het eerste kwartaal diep in de rode cijfers gedoken omdat er minder toeristen naar Turkije komen vanwege de zorgen over terrorisme en de politieke onrust in het land.

    Het verlies bedroeg ruim 1,2 miljard Turkse lira (298 miljoen euro). Het is het grootste verlies voor de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije sinds 1999. Het land heeft te maken gehad met verschillende aanslagen waardoor veel buitenlandse toeristen Turkije mijden.

    In 2015 wist Turkish Airlines nog een recordwinst te behalen, onder meer geholpen door de sterk gedaalde brandstofprijzen. Samen met maatschappijen uit de Golfregio behoort Turkish Airlines tot de belangrijkste concurrenten van grote, internationaal actieve luchtvaartgroepen als Air France-KLM en Lufthansa.
  5. forum rang 10 voda 10 mei 2016 16:22
    Terrorisme drukt easyJet in het rood

    Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 09:08 | Views: 1.982

    LUTON (AFN/BLOOMBERG) - Terrorisme heeft easyJet in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar 2015/2016 in de rode cijfers gedrukt. Het neerhalen van een Russisch toestel boven Egypte in oktober, het bloedbad in Parijs een maand later en de aanslag in Brussel in maart zorgden in de hele luchtvaartsector voor een daling van de ticketverkopen. De voordelen van lagere brandstofkosten wogen daar niet tegen op.

    De rivaal van onder meer Air France-KLM leed een nettoverlies van 20 miljoen pond (25,3 miljoen euro), waar een jaar eerder nog een winst van 5 miljoen pond werd bijgeschreven. De omzet per stoel, de maatstaf in de branche, daalde met 6,6 procent.

    EasyJet houdt rekening met een daling van nog eens 7 procent in het huidige kwartaal, voornamelijk als gevolg van de aanslag in Brussel. Ook de timing van Pasen speelt een rol.
  6. forum rang 10 voda 13 mei 2016 14:10
    Hoger beroep van Ryanair ongegrond verklaard

    Luchtvaartmaatschappij moet boete betalen.

    Het College van Beroep (CBp) voor het bedrijfsleven heeft het hoger beroep van Ryanair tegen door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) opgelegde en door de rechter gehandhaafde boetes ongegrond verklaard. Dit meldde de ACM vrijdag.

    Ryanair kreeg de boetes, omdat op de website van de Ryanair prijzen voor vliegtickets werden vermeld, waarin niet alle voorzienbare en onvermijdbare kosten waren opgenomen. De prijzen werden hierdoor in het boekingsproces soms verdubbeld.

    Daarnaast bood Ryanair haar klantenservice alleen in het Engels aan, zonder een duidelijke vermelding op de Nederlandstalige website.

    Het online boekingsproces van Ryanair bood consumenten bovendien geen goede mogelijkheid om gemaakte invoerfouten bij het boeken op te merken en te herstellen. Tenslotte vermeldde de Ierse luchtvaartmaatschappij geen e-mailadres op haar website.

    Voor deze overtredingen heeft de ACM aan Ryanair vier boetes opgelegd van in totaal 370.000 euro. De rechtbank verlaagde in beroep deze totale boete naar 324.000 euro.

    De CBp vindt de boetes die ACM heeft opgelegd "passend en evenredig". Deze blijven in stand en de uitspraak is nu definitief, aldus de ACM.

    Ryanair heeft zijn website inmiddels op alle punten aangepast, meldde de waakhond voor consumentenbelangen.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 17 mei 2016 17:59
    Qatar Airways vergroot belang in IAG

    Gepubliceerd op 17 mei 2016 om 17:44 | Views: 65 |

    DOHA (AFN) - Qatar Airways heeft zijn belang in branchegenoot IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways, uitgebreid naar iets meer dan 15 procent. Een teken van vertrouwen in de toekomst van het luchtvaartconcern, liet topman Akbar Al Baker dinsdag weten.

    Qatar Airways nam in januari 2015 een belang van net geen 10 procent in IAG, en vergrootte dat onlangs al naar een kleine 12 procent. ,,Wij zijn erg blij met onze investering in IAG, vanuit een financieel, commercieel en strategisch perspectief'', zei Al Baker.

    Een verdere uitbreiding van het aandelenbezit is volgens Qatar Airways zeker niet uitgesloten. Net als andere luchtvaartmaatschappijen in de Europese Unie moeten British Airways en de zustermaatschappijen Iberia, Vueling en Aer Lingus wel in meerderheid in handen blijven van aandeelhouders binnen de EU.
  8. forum rang 10 voda 18 mei 2016 16:24
    Qatar Airways verhoogt belang in IAG

    Belang in moeder British Airways nu nipt meer dan 15 procent.

    Qatar Airways heeft het belang in het moederconcern van British Airways, International Consolidated Airlines Group, verhoogd en overweegt een verdere uitbreiding in de Europese luchtvaartgroep. Dit meldde het in Doha gevestigde staatsbedrijf dinsdag. Qatar Airways, dat afgelopen jaar de grootste aandeelhouder in het in Londen gevestigde IAG werd, meldde het belang te hebben verhoogd naar 15,01 procent. "Qatar Airways kan overwegen zijn belang binnen de toegestane grenzen verder te verhogen in verloop van tijd", zei het luchtvaartconcern. Partijen buiten de Europese Unie wordt onder de regelgeving van Brussel niet toegestaan een controlerende aandeelhouder te zijn in een Europese luchtvaartmaatschappij. IAG was niet bereid commentaar te leveren op het besluit van Qatar Airways om het belang te verhogen.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 23 mei 2016 16:15
    Ryanair boekt hogere nettowinst

    Voor dit boekjaar wordt tragere winstgroei verwacht.

    Ryanair Holdings verwacht in het huidige boekjaar een minder sterke winstgroei, nadat de winstgroei in het afgelopen boekjaar 2016 met 43 procent steeg. Dit meldde de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa maandag voorbeurs.

    De nettowinst steeg in de twaalf maanden die eindigden op 31 maart van 867 miljoen euro naar 1,2 miljard euro. Ryanair profiteerde van de scherpe daling in brandstofkosten vanwege de keldering van de olieprijzen. Daarnaast werd geprofiteerd van vollere vliegtuigen en de focus op beter-betalende passagiers.

    De omzet steeg van 5,7 miljard euro naar 6,5 miljard euro.

    Na de sterke winstgroei over het afgelopen boekjaar, voorziet Ryanair een meer bescheiden winstgroei voor het financiële jaar dat in april begint. De winst zal enkel met zo'n 13 procent toenemen tot tussen de 1,38 miljard euro en 1,43 miljard, voorziet de in Dublin gevestigde luchtvaartmaatschappij. De winstverwachting die Ryanair afgeeft is normaliter bescheiden aan het begin van het jaar, om in navolgende maanden verder opgeschroefd te worden.

    Zorgen over terroristische aanslagen zullen druk zetten op de vliegtickets, zei Ryanair.

    Ryanair meldde dat de prijzen van vliegtickets in het laatste kwartaal van het boekjaar getroffen werden door de aanslagen in Brussel in maart en stakingen.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 25 mei 2016 16:08
    Wizz Air boekt hogere omzet en winst

    Prijsvechter voorziet verdere winstgroei.

    Wizz Air Holdings heeft over het boekjaar 2016 een hogere omzet en winst geboekt, terwijl de luchtvaartmaatschappij aanzienlijk meer passagiers vervoerde. Dit maakte de low-cost luchtvaartmaatschappij met een sterke aanwezigheid in Centraal- en Oost Europa woensdag bekend.

    De prijsvechter rapporteerde over het jaar dat eindigde op 31 maart een 53 procent hogere onderliggende nettowinst, waar valutabewegingen en buitengewone items buiten beschouwing zijn gelaten, van 146 miljoen euro vorig jaar, tot 224 miljoen euro.

    De omzet steeg 16 procent van 1,23 miljard naar 1,42 miljard. Er werden 21 procent meer passagiers vervoerd, waarmee het totaal aantal passagiers 20,0 miljoen bedroeg.

    Verder waren de vliegtuigen voller, met een bezettingsgraad die 1,5 procentpunt steeg tot 88,2 procent.

    Wizz Air, dat nu 67 vliegtuigen in de vloot heeft, boekte een nettowinst van 193 miljoen euro en dat was op jaarbasis een stijging van 5 procent.

    De prijsvechter wist ook de kosten per eenheid nog verder terug te dringen, met 5 procent naar 3,43 eurocent per beschikbare stoelkilometer. Traditionele luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France-KLM, worstelen juist met het terugdringen van de kosten per eenheid, iets dat noodzakelijk is met de felle concurrentie van low-cost luchtvaartmaatschappijen op de vluchten in Europa.

    Outlook

    Voor het boekjaar 2017 voorziet Wizz Air een verdere winstgroei variërend van 245 miljoen tot 255 miljoen euro, zei Wizz Air CEO József Váradi.

    Het aandeel noteerde woensdagochtend in Londen 0,2 procent lager op 1.985,00 pence.

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 26 mei 2016 16:33
    Malaysia Airlines begint jaar 'positief'

    Gepubliceerd op 26 mei 2016 om 12:40 | Views: 1.209

    SEPANG (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft in het eerste kwartaal, afgezien van eenmalige posten, een kleine operationele winst geboekt. Dat komt deels door de lagere brandstofrekening en verbeterde marktomstandigheden, maar ook doordat een ingrijpende reorganisatie vruchten begint af te werpen.

    Malaysia Airlines sneed flink in het vluchtaanbod, en zag daardoor de omzet met ruim een vijfde dalen. Maar het wist ook de kosten met een derde terug te dringen. De resultaten overtreffen de eigen verwachtingen van het bedrijf, dat donderdag dan ook sprak van een 'positieve start' van het jaar.

    Het tweede kwartaal zal naar verwachting minder goed uitpakken, omdat daarin het overgrote deel van de islamitische vastenmaand ramadan valt. Over heel 2016 verwacht Malaysia Airlines een recordverlies te lijden. Dat komt mede door de kosten van de herstructurering die het door rampspoed geplaagde bedrijf er bovenop moet helpen.

    Basis gelegd

    Daarmee is wel de basis gelegd voor een winstgevende toekomst, zei topman Christoph Müller, die in september om persoonlijke redenen terugtreedt. Hij werd vorig jaar aangesteld om puin te ruimen bij de luchtvaartmaatschappij, die al jaren rode cijfers schreef en in 2014 met twee vliegrampen te maken kreeg.

    Vlucht MH17 van Malaysia Airlines, op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, werd op 17 juli van dat jaar met een raket uit de lucht geschoten boven Oekraïne. Bijna driehonderd mensen vonden de dood, het merendeel Nederlanders. Op 8 maart was al een toestel verdwenen tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.
  12. forum rang 10 voda 30 mei 2016 13:44
    Groei luchtvrachtvervoer in april

    Gemiddelde opbrengsten onder druk door capaciteitsgroei.

    Het luchtvrachtvolume is in de maand april op jaarbasis met 3,2 procent gestegen, maar de ingezette capaciteit nam met 6,6 procent toe, waardoor de gemiddelde opbrengsten onder druk bleven staan. Dit maakte de wereldluchtvaartorganisatie IATA maandag bekend.

    De sterkste stijging deed zich voor bij luchtvrachtvervoerders uit het Midden-Oosten en Europa, met respectievelijk 7,7 en 6,8 procent.

    Bij maatschappijen in Noord-Amerika was de volumestijging 4,0 procent, maar deze werd vooral gerealiseerd omdat in april 2015 stakingen plaatsvonden in zeehavens aan de westkust.

    In Afrika bleef het volume op jaarbasis gelijk en als gevolg van de economische crisis ion verschillende landen was er een volumekrimp van 5,9 procent in Latijns Amerika.

    De vraag naar luchtvrachtvervoer blijft zwak en blijft achter bij de sterke groei van het passagiersvervoer, constateerde de IATA. De organisatie merkte op dat in het eerste kwartaal het luchtvrachtvolume voor het eerst sinds de start van de economische crisis op jaarbasis is gekrompen. Daarbij voorspelt de Wereldhandelsorganisatie WTO dat de groei in de rest van het jaar traag zal blijven.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. gerrit 69 31 mei 2016 13:54
    www.iex.nl/Beleggingsidee/Trend-Inves...

    Prijsvechters: efficiënt en winstgevend
    Door Robert Schuckink Kool op 31 mei 2016 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

    Prijsvechters: efficiënt en winstgevend
    Prijsvechters zoals het Ierse Ryanair en het Britse EasyJet hebben de laatste decennia een enorme groei doorgemaakt. Maar die groei stopt niet. Voor beleggers die van een mooie, langetermijngroeitrend houden, is dat natuurlijk erg interessant.

    Ik licht de misschien wel bekendste prijsvechter eruit, het Ierse Ryanair. Dat kwam recent met cijfers over het tot eind maart lopende boekjaar 2015. En dat waren weer klinkende cijfers. De omzet steeg 16% naar 6,5 miljard euro en de winst met 42% naar 1,2 miljard euro.

    Ryanair knalde ook door de mijlpaal van honderd miljoen reizigers en kwam uit op 106 miljoen verkochte tickets. Voor het huidige boekjaar verwacht de luchtvaartmaatschappij door te groeien naar weer meer passagiers en richting 1,4 miljard euro winst.

    Ook zullen er dit jaar weer nieuwe bestemmingen komen voor reizigers van Ryanair en komen er 52 extra Boeings in de vloot.

    Gestroomlijnd

    De ontwikkeling van Ryanair is symptomatisch voor de prijsvechters. Die in tegenstelling tot de traditionele luchtvaartmaatschappijen al jaren heel efficiënt opereren. Prijsvechters doen wat de moderne passagier wil: goedkoop, veilig en stipt vliegen. Zij hebben hun organisaties ook helemaal gestroomlijnd om in te spelen op die wens.

    De International Air Transport Association (IATA) verwacht dat de gehele internationale luchtvaartmarkt meer dan zal verdubbelen; van circa 3,4 miljard passagiers nu naar 7,3 miljard in 2034. Maar volgens luchtvaartdeskundigen zullen vooral de prijsvechters van die verdubbeling van het aantal passagiers de vruchten gaan plukken.

    Nog winstgevender

    Bovendien is door de al tijden lage olieprijs het bedrijfsmodel van prijsvechters nog efficiënter en winstgevender geworden. De prijsvechters snoepen bij deze gunstige olieprijzen weer extra marktaandeel af van de traditionele luchtvaartmaatschappijen als Air France-KLM.

    Wilt u een graantje meepikken van de verdere groei van low cost-maatschappijen, dan biedt Trend Invest daartoe een mogelijkheid. Trend Invest geeft beleggers de mogelijkheid heel eenvoudig en transparant te beleggen in de Trend Prijsvechters.

    Daarmee bent u tevens in een keer breed gespreid belegd. Want in deze trend zijn twaalf internationale prijsvechter opgenomen, zoals de Britse maatschappijen Ryanair, easyJet, het Noorse Norwegian Air Shuttle en het Amerikaanse Southwest Airways.
  14. forum rang 10 voda 1 juni 2016 16:03
    Ryanair schrapt helft Noorse vluchten

    Prijsvechter sluit operationeel station na nieuwe belastingregel.

    Prijsvechter Ryanair Holdings zal in oktober zijn operationele basis op het Rygge vliegveld in het zuiden van Noorwegen sluiten. Dit meldde de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa woensdag, nadat de Noorse regering een nieuwe passagiersbelasting introduceerde.

    Het sluiten van de basis zal het vliegverkeer van Ryanair in Noorwegen met 50 procent terugdringen, ofwel 900.000 passagiers per jaar.

    "Het gaat allemaal over de belasting", zei CFO David O'Brien tijdens een persconferentie in Oslo. "Schrap de belasting deze week en we zullen ons plan ongedaan maken."

    Noorwegen besloot eerder dit jaar om per 1 juni een belasting te introduceren van 80 Noorse kronen, of omgerekend 8,60 euro, voor alle vertrekkende passagiers. Als gevolg van de belasting, zal Ryanair zijn basis op 29 oktober sluiten en 16 routes schrappen, waaronder die naar Brussel en Edinburgh.

    Het privaat gehouden Rygge vliegveld zal zijn deuren sluiten, wat 1.000 banen kost, aangezien het vliegveld niet in staat is open te blijven zonder Ryanair.

    Ryanair zei vier van zijn vliegtuigen en zijn cabinepersoneel van Rygge naar andere operationele stations te verplaatsen. Sommige routes vanuit Noorwegen worden verplaatst van Rygge naar andere vliegvelden, waaronder de route naar Londen Stansted, die vanaf het Gardermoen vliegveld in Oslo zal worden uitgevoerd.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 2 juni 2016 16:48
    Ryanair vervoert flink meer passagiers

    In mei stijging van 12 procent op jaarbasis.

    Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in mei aanzienlijk meer passagiers vervoerd. Dit bleek donderdag uit vervoerscijfers van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa, dat in Europa concurreert met onder meer het Frans-Nederlandse Air France-KLM.

    In mei vervoerde Ryanair 10,6 miljoen passagiers, een stijging van 12,0 procent vergeleken met mei 2015. De bezettingsgraad steeg met 2 procentpunt op jaarbasis naar 94,0 procent.

    Ryanair wist de groei van het aantal passagiers en de vollere vliegtuigen te realiseren met behulp van lage ticketprijzen, zei marketing directeur Kenny Jacobs van Ryanair.

    Het aandeel Ryanair steeg donderdag 0,5 procent naar 14,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 2 juni 2016 17:02
    IATA scherpt winstprognose voor 2016 aan

    Gepubliceerd op 2 jun 2016 om 11:39 | Views: 1.432

    DUBLIN (AFN) - De luchtvaartbranche stevent dit jaar af op een recordwinst van in totaal 39,4 miljard dollar. Dat verwacht de internationale brancheorganisatie IATA, die de nieuwe prognose donderdag bekendmaakte bij het begin van zijn jaarvergadering in Dublin.

    IATA voorspelde in december nog een winst van 36,3 miljard dollar, tegen 35,3 miljard dollar in 2015. In het eerste kwartaal zijn de brandstofprijzen evenwel verder omlaag gegaan. Dat compenseert de tragere groei van de vraag naar vliegtickets die de brancheorganisatie voorziet.

    Voor Europese luchtvaartmaatschappijen is het plaatje sinds december juist wat somberder geworden. De winst komt naar verwachting maar een fractie hoger uit dan in 2015, waar eerst een veel sterkere verbetering werd voorzien. Dat komt door de nasleep van de aanslagen in Parijs en Brussel in november en maart.

    De totale brandstofrekening daalt naar verwachting met bijna 30 procent tot 127 miljard dollar. Terwijl het kerosineverbruik door het gestaag groeiende vluchtaanbod juist met een kleine 5 procent toeneemt. Brandstof maakt voor het eerst sinds 2004 minder dan een vijfde van de totale kosten uit, verwacht IATA.

    Rugwind

    IATA-topman Tony Tyler waarschuwde evenwel dat de rugwind die de goedkopere olie gaf, de komende tijd waarschijnlijk wat zal gaan liggen. Daarbij komt dat de wereldeconomie in het laagste tempo groeit sinds het crisisjaar 2008. De vraag naar vliegreizen blijft ,,robuust'', maar neemt wel minder sterk toe dan in 2015.

    Luchtvaartmaatschappijen verzetten volgens Tyler zelf ook veel werk om efficiënter en goedkoper te worden, onder meer door intensiever samen te werken. Daardoor krijgen niet alleen klanten maar ook investeerders meer waar voor hun geld, aldus de topman.
  17. forum rang 8 Wilbar 7 juni 2016 10:13
    De Telegraaf:

    Superjumbo op komst
    07-06-2016 09:00

    Er komt een nieuwe superjumbo aan die een record van 873 passagiers in twee klassen kan vervoeren. Airbus heeft vergevorderde plannen om na 2020 zo’n luchtreus te gaan bouwen.

    „Dubbeldekker A380, nu goed voor 615 reizigers, zal worden verlengd als er voldoende gegadigden zijn”, laat directiewoordvoerder Stefan Schaffrath van Airbus weten.

    De A380, die tien jaar geleden voor het eerst de lucht in ging, is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. De nieuwe versie wordt fors groter en krijgt ook zuiniger motoren, aldus Airbus.

    Vliegmaatschappijen als Emirates willen op drukke intercontinentale routes meer mensen in een toestel stoppen om de kosten te drukken en opstoppingen op luchthavens te vermijden.

    Het aantal toegestane starts en landingen op veel vliegvelden, waaronder Schiphol, wordt volgens Schaffrath schaarser door de sterke groei van de luchtvaart en weerstand vanuit politiek, omwonenden en milieubeweging.

    „Daarom loont het om nog grotere toestellen in te zetten. Eerst gaan we de cabine van de huidige A380 efficiënter indelen, met meer zitplaatsen in zowel toeristen- als zakenklasse”, vertelt hij.

    Extra rijen, slimmer benutten van loze ruimten, dunnere stoelen en vanaf volgend jaar mogelijk elf op een rij (3-5-3) in plaats van tien (3-4-3).

    Bron: www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25947...
  18. forum rang 8 Wilbar 8 juni 2016 14:15
    Vliegen wordt weer een feest.....

    Pilotenacties dreigen bij easyJet op Schiphol
    08-06-2016, 13:40

    AMSTERDAM - Piloten van prijsvechter easyJet met Schiphol als uitvalsbasis dreigen met acties in de komende weken. Daardoor kunnen vluchten uitvallen of vertraging oplopen, zei voorzitter Steven Verhagen van de vliegervakbond VNV woensdag.

    De VNV vindt dat de circa zeventig piloten die op Nederlandse arbeidscontracten voor easyJet vliegen, te veel vlieguren per maand moeten maken voor het salaris dat zij krijgen. Daarnaast zijn zaken als doorbetaling bij ziekte niet geregeld en is de pensioenbijdrage onder de maat.

    Ook vergeleken met hun collega's bij bijvoorbeeld Transavia en TUI komen de vliegers van easyJet er volgens Verhagen bekaaid vanaf. "Ze zijn hier met inferieure arbeidsvoorwaarden naartoe gelokt toen easyJet vorig jaar een basis opende op Schiphol. Het gaat veelal om Nederlanders die graag vanaf Amsterdam wilden vliegen, daar heeft het bedrijf handig gebruik van gemaakt."

    De VNV heeft geprobeerd de verhoudingen recht te trekken door een fatsoenlijke cao af te sluiten. Maar volgens de vakbond bleek easyJet bleek niet bereid daar ook maar enige moeite voor te doen. De maat is vol, stelt de VNV, hoewel zij de deur open houdt voor onderhandelingen.

    Het is zeldzaam dat de VNV naar het stakingsmiddel grijpt. "Wij komen er altijd in overleg uit", aldus Verhagen. "Maar de onwil bij het management van easyJet laat ons geen andere keuze." Sommige acties zullen publieksvriendelijk zijn, maar ook korte of lang werkonderbrekingen zijn mogelijk.

    De acties treffen alleen vluchten waarvan de bemanning in Nederland is gestationeerd. Dat zullen met name vluchten zijn die in de vroege ochtend van Schiphol vertrekken, of daar 's avonds laat aankomen.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25958...
  19. forum rang 10 voda 8 juni 2016 16:47
    Lufthansa zet mes in cateringtak

    Gepubliceerd op 8 jun 2016 om 12:06 | Views: 1.107

    FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa staat voor een forse reorganisatie bij haar cateringonderdeel LSG Sky Chefs. Het bedrijf is onder meer van plan in de komende jaren in Duitsland 1700 van de 5500 arbeidsplaatsen te schrappen. Door heel Europa moet de cateringtak het met 2400 man personeel minder doen. Het aantal productielocaties van LSG Sky Chefs wordt teruggeschroefd van 23 naar zeven.

    Lufthansa benadrukte dat de plannen zich nog in een ,,zeer vroeg stadium" bevinden en dat de precieze uitwerking nog volgt. Wel worden productielocaties in Dresden en Bremen eind dit jaar en eind volgend jaar gesloten. Daarnaast wordt de afwasdienst in Frankfurt uitbesteed. Met deze maatregelen gaan circa 150 banen verloren.

    Grootste cateraar

    Met een jaaromzet van 3 miljard euro en wereldwijd 33.500 mensen op de loonlijst is LSG Sky Chefs de grootste luchtvaartcateraar ter wereld. Behalve aan luchtvaartmaatschappijen levert het bedrijf kant-en-klare maaltijden aan bijvoorbeeld spoorbedrijven en winkels.

    Er zijn evenwel kapers op de kust. Air France-KLM is bezig een fiks belang in zijn cateringbedrijf Servair te verkopen. De aartsrivaal van Lufthansa voert daarover exclusieve onderhandelingen met de Chinese investeerder HNA. Die tekende in april ook al voor de overname van het Zwitserse Gategroup. Als Servair en Gategroup onder één dak komen, ontstaat een nieuwe wereldmarktleider.
  20. forum rang 10 voda 9 juni 2016 20:21
    CFO Lufthansa vertrekt

    Simone Menne legt per 31 augustus functie neer.

    De CFO van Deutsche Lufthansa, Simone Menne vertrekt per 31 augustus bij de Duitse luchtvaartmaatschappij omdat ze andere carrièremogelijkheden wil najagen. Dit werd donderdagavond bekendgemaakt door het bedrijf.

    "De raad van commissarissen betreurt het besluit van mevrouw Menne maar heeft na zorgvuldige overweging besloten om het verzoek te honoreren om haar vervroegd te ontslaan van haar contractuele verplichtingen", maakte het bedrijf bekend.

    Menne was sinds juli 2012 lid van de raad van bestuur van Lufthansa. Ze is tevens commissaris bij BMW en Deutsche Post.

    Een besluit over wie Menne op zal volgen, wordt spoedig genomen, aldus Lufthansa.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links