Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,380 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,360 - 14,540
  • 318.398 Gem. (3M) 543,6K

Schikking in Brazilië (verzameldraadje)

650 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 februari 2016 10:32
    Als SBM goed onderhandelt kan iedereen met een goed gevoel van tafel: laten we zeggen dat ze 15 of 20% meer betalen dan het bedrag (in reaal!) dat in de Braziliaanse pers werd gelekt. Brazilianen kunnen uitpakken met een hoger bedrag en SBM betaalt minder dan de provisie die ze hebben genomen...
    Everybody happy!
  2. Kopermans 22 februari 2016 06:19
    Het hoofd van de AGU, Luis Inacio Adams, over het programma in de laatste maanden voor zijn vertrek, op 29 juni.

    Afsluiten van schikkingen met Odebrecht en SBM later deze maand of ten laatste in maart, om zo een proces in gang te zetten.

    Hij bevestigt het cijfer van 2 mia $ als totale vergoeding te recupereren van alle betrokken bedrijven samen (consistent met een vergoeding van 250 mio $ vanwege SBM).

    "BRASILIA - As he is leaving the Attorney General's Office, Luis Inacio Adams works to leave as a legacy to completion leniency agreement between the government and the contractors investigated by Operation Lava jet.
    Approximately R $ 6 billion appointed by Petrobras and the harm caused by corruption scheme is the amount that is the target to be returned to public coffers after completion of all processes.

    The Advocate General, however, did not want to close a deal whatever it's content. Without saying what is his target, government sources claim that Adams works to complete negotiations with the largest contractor in the country, Odebrecht. Another clearance that is well advanced and that can leave at any time is the one with SBM Offshore. "The idea is to finalize some deals later this month or at the latest in March. With this, we will set a standard, and once established this pattern, the process will begin to flow with its own dynamic," said Adams in an interview with Estadao."


    politica.estadao.com.br/noticias/geral,governo-espera-recuperar-ao-menos-r-6-bi-com-acordos-de-leniencia,1834992

    Het stuk is overgenomen in OGlobo:
    noblat.oglobo.globo.com/geral/noticia...
  3. Dutchtenor 22 februari 2016 10:51
    quote:

    gpjf schreef op 22 februari 2016 09:45:

    . Another clearance that is well advanced and that can leave at ANY TIME is the one with SBM Offshore. ! Het zou tijd worden maar kan dus iedere dag in de bus vallen!
    pff. het zal tijd worden. Ik blijf een beetje sceptisch over een deal, want die wordt al zo lang aangekondigd. En ook al zo vaak dat de deal nu echt snel gaat komen. Ik ben er klaar voor (nog niet mee ;-) maar ik wil het eerst zien..
  4. Bokie 22 februari 2016 11:08
    quote:

    Dutchtenor schreef op 22 februari 2016 10:51:

    [...]
    pff. het zal tijd worden. Ik blijf een beetje sceptisch over een deal, want die wordt al zo lang aangekondigd. En ook al zo vaak dat de deal nu echt snel gaat komen. Ik ben er klaar voor (nog niet mee ;-) maar ik wil het eerst zien..
    Het is wel voor het eerst dat SBM een voorziening opgenomen heeft voor de schikking in Brazilie, dus ze moeten er volgens mij dicht bij zitten. Toen vorig jaar de voorziening voor het OM werd aangekondigd kwam ook vrij snel daarna het bericht van de schikking. Het zou fijn zijn als hij deze week kwam. Met dat bericht komt er een stijging waardoor we meer kans op opname in de AEX hebben in maart.
  5. [verwijderd] 23 februari 2016 12:15


    Zijn dit nieuwe inzichten?

    "A SBM Offshore, empresa holandesa envolvida na ação, admitiu ter pago 139 milhões de dólares em propina no Brasil

    "A 3ª Vara Federal do Rio aceitou a denúncia do Ministério Público Federal sobre o pagamento de propina da empresa SBM Offshore à Petrobras, ocorrido a partir de 1999, ainda no mandato de Fernando Henrique Cardoso (PSDB). A informação é do jornal "Folha de S. Paulo".

    O juiz responsável abriu a ação penal por entender que há indícios suficientes para configurar os crimes apontados pelo MPF, que vão de corrupção ativa e passiva a evasão de divisas. A SBM, que assinou um acordo com o Ministério Público da Holanda admitindo ter pago 139 milhões de dólares em propina no Brasil, agora negocia um acordo de leniência.

    A denúncia, feita pelos procuradores em dezembro, torna-se agora uma ação penal, tendo como réus Jorge Zelada,Renato Duque, Pedro Barusco e Paulo Roberto Buarque Carneiro, ex-funcionários da Petrobras, e Júlio Faerman e Luís Eduardo Campos Barbosa da Silva, ex-agentes de vendas da SBM no Brasil.

    democraciapolitica.blogspot.nl/2016/0...

    Ik krijg het niet goed vertaald dit moment

    KC
  6. [verwijderd] 3 maart 2016 11:36
    Government has already closed leniency agreement with three contractors
    Companies investigated in Wash Jet will return R $ 1.7 billion


    OGlobo meldt dat de Braziliaanse regering voor wat haar betreft volledig rond is met de onderhandeling van schikkingen met drie bedrijven.

    Anders dan in de titel van het artikel staat, is ondertekening nog niet gebeurd. Dat is omdat de raad van bestuur van Petrobras (en mensen uit de staf) nog bezwaar hebben tegen (een) aspect(en) van (een of meer van) deze schikkingen. Dit zou vorige vrijdag gebleken zijn bij de bestuursvergadering.

    Het artikel suggereert dat het bezwaar van Petrobras ligt bij haar eis dat leden van het management die bij de feiten betrokken waren, geen rol meer mogen vervullen in hun bedrijf. Daarna pas wilt Petrobras opnieuw met het betrokken bedrijf werken. Daarmee gaat Petrobras verder dan wat de regering eist: die had een dergelijk vertrek uiteindelijk geschrapt uit de voorlopige maatregel waarmee ze het afsluiten van schikkingen in december jl. gedeblokkeerd heeft.

    Om welke bedrijven het gaat, wordt niet vermeld.

    Minstens tien bedrijven (waaronder SBM) hebben om een schikking gevraagd, waaronder Odebrecht. Odebrecht zou echter niet bij de drie bedoelde bedrijven zou zitten.

    Voor de aanwezigheid van SBM in deze groep van drie pleit het volgende:
    - SBM is niet betrokken bij de omvangrijkere (en grovere) Lava Jato zaak
    - SBM heeft alles gedaan om de corruptiezaak uit te klaren
    - SBM heeft ruim geïnvesteerd en diverse maatregelen genomen om herhaling te voorkomen
    - SBM is dringend nodig als handelspartner voor Petrobras (nakende gunning van twee FPSO's)
    - de totale vergoeding van 1,7 mia R$ voor de drie bedrijven samen is verenigbaar met het eerder gesuggereerde bedrag van 750 mio R$ (250 mio $) ten laste van SBM.

    En natuurlijk is het interessant te zien dat de koers deze voormiddag stijgt, in tegenstelling tot de voorbije dagen ;-)

    Als SBM in deze groep van drie zit, zal het bezwaar van Petrobras waarschijnlijk niet haar aangaan: het management werd er al volledig vervangen na de feiten, en zelfs het akkefietje over de aanpak vanwege het huidige management werd (zonder enige schuldbekentenis), buitengerechtelijk geschikt mits betaling van een zeer kleine som.

    Het lijkt me duidelijk dat er in dat geval niet veel voor nodig is om te besluiten dat de schikking met SBM alvast apart afgerond kan worden, dan wel dat de betrokken Braziliaanse bedrijven eieren voor hun geld kiezen, en de betrokken managers verplichten aan de kant te gaan staan.

    oglobo.globo.com/brasil/governo-ja-fe...
  7. Dutchtenor 3 maart 2016 12:13
    "Het lijkt me duidelijk dat er in dat geval niet veel voor nodig is om te besluiten dat de schikking met SBM alvast apart afgerond kan worden, dan wel dat de betrokken Braziliaanse bedrijven eieren voor hun geld kiezen, en de betrokken managers verplichten aan de kant te gaan staan."

    Het zal toch niet waar zijn dat er schot in de zaak komt... We wachten af, te veel berichten de afgelopen laaaange periode dat eea bijna in orde is. Ik wacht op bevestiging. Hoewel de stijgende koers prima is. Ik blijf bij mijn toetsenbord..
  8. [verwijderd] 3 maart 2016 12:41
    Voor de aanwezigheid van SBM in deze groep van drie pleit ook nog het volgende:
    - ...
    - de schikking met SBM was ook al eens in november jl. bijna getekend: toen was het struikelblok dat de regering eiste dat SBM schuld zou bekennen. Met de voorlopige maatregel van december werd die eis geschrapt, zoals ook verduidelijkt wordt in het stuk van OGlobo. Een beroep tegen deze voorlopige maatregel werd inmiddels overigens ook afgewezen door het hoogste gerechtshof van het land.

    oglobo.globo.com/brasil/governo-ja-fe...
  9. [verwijderd] 3 maart 2016 14:01
    Het beroep tegen de hoger besproken voorlopige maatregel van de regering was ingesteld door de TCU, dat wilde tussenkomen in de onderhandelingen gevoerd door het CGU voor de regering.

    De voorlopige maatregel voorzag immers dat het CGU pas na afsluiten van schikkingen het TCU daarover moet informeren, terwijl het TCU eenzijdig bepaald had aan het einde van vijf fazes in de procedure haar oordeel te moeten geven. Dat wordt door de voorlopige maatregel beperkt tot een controle achteraf.

    Het hoogste gerechtshof heeft het TCU op 22 februari echter teruggefloten, en de nieuwe taakverdeling bevestigd.

    translate.google.be/translate?hl=nl&a...
  10. [verwijderd] 3 maart 2016 14:43
    quote:

    Coba zei schreef op 3 maart 2016 14:01:

    Het beroep tegen de hoger besproken voorlopige maatregel van de regering was ingesteld door de TCU, dat wilde tussenkomen in de onderhandelingen gevoerd door het CGU voor de regering.

    De voorlopige maatregel voorzag immers dat het CGU pas na afsluiten van schikkingen het TCU daarover moet informeren, terwijl het TCU eenzijdig bepaald had aan het einde van vijf fazes in de procedure haar oordeel te moeten geven. Dat wordt door de voorlopige maatregel beperkt tot een controle achteraf.

    Het hoogste gerechtshof heeft het TCU op 22 februari echter teruggefloten, en de nieuwe taakverdeling bevestigd.

    translate.google.be/translate?hl=nl&a...
    Hoe ik het ook lees...ik kan er geen wijs uit worden:

    wat is die 'nieuwe taakverdeling' dan? (kort gezegd?) :)
650 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links