Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,830 18 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,21%) Dagrange 3,782 - 3,868
  • 705.352 Gem. (3M) 1,4M

BAM februari 2016

3.257 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 163 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2016 22:52
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 10 februari 2016 22:37:

    [...]komt allemaal door Disney ;)
    Hoe lang blijft Europa zich nog voor de gek houden?
    EU indexen worden alle kanten op gesleurd door nieuws van buitenaf. Je hebt echt geen idee welke kant het allemaal uit gaat. En per dag kan het sentiment ook tig keer wisselen. Wat de nep rally van vandaag heeft veroorzaakt weet ook echt niemand. Alleen degene die het veroorzaakt hebben om dan op hoog te gaan dumpen. Hebben ze wel weer goed gedaan.
  2. gerrit 69 10 februari 2016 23:04
    quote:

    gerrit 69 schreef op 10 februari 2016 17:36:

    [...]
    Daarom is het wel te hopen dat de Dow Jones deze week niet opnieuw fors onder de 16.000 zal zakken, want het vertrouwen is maar flinterdun.
    De zogenaamde duidelijkheid van de FED blijft maar erg vaag.
    Yellen had gewoon een eventuele renteverhoging de komende 3 maanden uit moeten stellen.
    Mijn inkt is nog niet droog en de Dow Jones staat alweer nipt onder de 16.000
    Yellen schept geen vertrouwen en dat is precies wat ik vanavond had verwacht.
    De beursdag was voor een aantal aandelen slechts een technisch herstel.
    Ook de advance-decline baart mij zorgen, dat wil zeggen dat steeds minder aandelen de kar trekken zowel op Wall-Street als onze beurs en een teken van algemene zwakte is.
    Eigenlijk houd het aandeel BAM zich nog behoorlijk goed, maar de fantasie dat we met dit aandeel na de cijfers spoedig boven de € 5,20 zullen stijgen, heb ik maar in de ijskast gezet.
    Zelfs goede cijfers kunnen in het huidige sentiment wel eens weinig waardering krijgen.
    Laat ik nu maar hopen dat de koers morgen boven de € 4,55 zal blijven.

  3. [verwijderd] 10 februari 2016 23:40
    quote:

    gerrit 69 schreef op 10 februari 2016 23:04:

    [...]
    Yellen schept geen vertrouwen en dat is precies wat ik vanavond had verwacht.
    De beursdag was voor een aantal aandelen slechts een technisch herstel.
    Ook de advance-decline baart mij zorgen, dat wil zeggen dat steeds minder aandelen de kar trekken zowel op Wall-Street als onze beurs en een teken van algemene zwakte is.
    Eigenlijk houd het aandeel BAM zich nog behoorlijk goed, maar de fantasie dat we met dit aandeel na de cijfers spoedig boven de € 5,20 zullen stijgen, heb ik maar in de ijskast gezet.
    Zelfs goede cijfers kunnen in het huidige sentiment wel eens weinig waardering krijgen.
    Laat ik nu maar hopen dat de koers morgen boven de € 4,55 zal blijven.
    Draghi loopt te gillen "No limit".
    Yellen blijft zo vaag als mogelijk is. Aan het einde van de speech vraagt iedereen zich af wat ze nu eigenlijk gezegd heeft. Niets concreets dus. Gewoon duidelijkheid scheppen is teveel gevraagd.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 11 februari 2016 08:29
    Transparant gebouw met messcherpe details

    Vandaag, 06:00

    Twee zware overgangsconstructies waren nodig om de nieuwbouw van de Hoge Raad, de gewenste transparantie te geven. Alles gaat inmiddels schuil achter natuursteen, beton en stucwerk met messcherpe details, zonder aftimmerlatten of kitnaden.

    Het gebouw is ontworpen door Kaan Architecten, dat een zo transparant mogelijk pand nastreefde voor het hoogste rechtsorgaan. Op de begane grond zocht Kees Kaan aansluiting bij de bomen op het Korte Voorhout, bij wat hij noemt de groene kathedraal. Het plafond van de transparante publieksfoyers sluit precies aan op dit bladerdak, waardoor een groot deel van het jaar fraai gefilterd licht binnenvalt. De kleur natuursteen op de vloer en tegen de wanden is daar speciaal op uitgekozen.

    KAAN Architecten_Hoge Raad 03.jpg

    Verder domineert vooral glas de 104 meter lange gevel aan de straatkant. Dat stelde bouwer BAM met haar onderaannemers voor een flinke uitdaging, want het is niet de bedoeling dat mensen met een bijl of koevoet gemakkelijk toegang krijgen. De gevel moet dus aan hoge weerstandsklasse voldoen. De zes meter hoge dubbele glaspanelen zijn gewapend met folies en krijgen hulp van dikke glazen vinnen voor het opvangen van de windlasten. Alles is uitvoerig aan destructieve praktijktesten onderworpen voordat de montage plaatsvond.

    Het hoge afwerkingsniveau en de korte bouwtijd legden volgens projectdirecteur Hans Polderman van BAM een flinke druk op het project. Er mocht niks verdoezeld worden achter aftimmerlatten, stucprofielen of wat dan ook. Systeemplafonds waren uit den boze en het stucwerk moest dus messcherp aansluiten op natuursteen van bijvoorbeeld de borstweringen in de vides. Ook als de natuursteen pas later arriveerde. Polderman: “Je moest dus je installaties in één keer goed inbouwen, want daarna kon je er niet meer bij. Dat waren van die aspecten die veel aandacht vroegen bij de uitvoering.”
    Onzichtbaar

    Voor constructeur Arup school de uitdaging in het zo veel mogelijk onzichtbaar maken van de overgangsconstructies. Van de derde tot de zevende verdieping is het gebouw betrekkelijk traditioneel uitgevoerd met een stramien van kolommen en bollenvloeren. Maar om op de begane grond de grote open foyers en rechtszalen te krijgen moeten de krachten compleet worden overgebracht naar de kernen met liften en trappenhuizen en de kolommen buiten de open ruimtes. Daarom is de tweede verdieping uitgevoerd met grote stalen vakwerkspanten. Ter hoogte van het bedrijfsrestaurant waren de onvermijdelijke schoren ongewenst zodat daar reusachtige vierendeelliggers werden toegepast samengesteld uit HD-profielen van wel 900 kg/meter.

    KAAN Architecten_Hoge Raad 05.jpg

    Bijkomend probleem was volgens constructeur Jorn de Jong van Arup, dat in de kelder nog een keer een overdracht van het krachtenspel nodig was. Parkeren gebeurt op -2 en daar was ruimte voor de parkeerweg nodig en konden de kernen niet doorgetrokken worden. Een niveau hoger, op -1 vindt de krachtsoverdracht plaats van de kernen naar de zware betonnen kelderwanden. De schuin weglopende wapeningsstaven (drie lagen rond 40 millimeter) deden De Jong denken aan bomen uit het tropisch regenwoud die zich onderin met schuin weglopende scheggen vastzetten. “Maar ook daar zie je niets meer van. Het is allemaal weggewerkt in de recht uitgekiste betonnen wanden in de eerste kelderverdieping.”

    “En alles moest natuurlijk in moordend tempo”, verzucht Polderman van BAM. Dat hoor je bij elk werk, maar de tijdsdruk was hier echt heel hoog. Terwijl het definitief ontwerp nog niet eens klaar was, stond de fundeerder al palen te slaan. Toen Stedin niet in staat bleek de leidingen in het trottoir te verleggen liepen we zomaar een vertraging van drie maanden op. Dat was voor rekening van de bouwers natuurlijk die het werk als dbfmo hadden aangenomen. Gelukkig konden we weer wat goed maken toen opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf een flinke indelingswijziging door wilde voeren. Dat gaf de mogelijkheid juist in de kritische afbouw wat tijdruimte te creëren.”

    “Plek om wat materiaal op te slaan was er natuurlijk niet op de bouwplaats”, vervolgt de projectdirecteur. “De keet hebben we op palen in het water geplaatst achter het gebouw; en opslag deden we bij een hub in Gouda, bij de transporteur. In de tussentijd voerden we nog een boring uit naar -200 meter voor de warmtekoudeopslag. Het is tot het eind een race tegen de klok geweest. “

    Zo heeft ook architect Kees Kaan het ook ervaren. “Het gebouw is met 15. 000 vierkante meter misschien niet zo heel groot, maar werkelijk alles zit erin. Na een zwerftocht langs vele locaties door Den Haag, zitten nu weer alle onderdelen van de Hoge Raad bij elkaar in één pand. Op de Koninklijke as tussen Huis ten Bosch en Paleis Noordeinde. Open en transparant, met een enorm afwerkingsniveau. Maar wel veilig.”
3.257 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 163 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links