Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Januari 2015: een gezond jaar toegewenst

666 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Broer Konijn 31 december 2015 15:57
    Nog een aardig verhaal van ABM Financial. Helaas hadden ze de laatste alinea niet geactualiseerd.

    ++++++++++++++++++++

    Wessanen: eten of gegeten worden

    Redactie ABM Financial News - 31 december 2015, 13:23
    Bijna 80 procent koerswinst.
    Sinds het aantreden van CEO Christophe Barnouin in januari 2014 gaat het voorspoedig met Koninklijke Wessanen, dat is afgeslankt en zich inmiddels volledig focust op gezonde voedingsproducten voor de Europese markt.

    Maar misschien gaat het wel iets te voorspoedig om de strategie van autonome groei en acquisities zelfstandig voort te kunnen zetten.

    Onder leiding van de energieke Franse bestuursvoorzitter verschoof de strategische focus van productdiversificatie naar de productie, marketing en distributie van merken voor gezonde voeding zoals Zonnatura in Nederland, Bjorg in Frankrijk, Allos in Duitsland en Whole Earth in het Verenigd Koninkrijk.

    "Daarbij is het onze tactiek om succesvolle innovaties vanuit de verschillende markten naar meerdere landen uit te rollen onder de daar gangbare merknamen", zei financieel directeur Ronald Merckx in oktober bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers.

    Intussen werden in de afgelopen jaren de als niet-kernactiviteiten aangemerkte snackdivisie Izico, de Natuurwinkel-keten, groothandelaar Natudis, de Amerikaanse drankenproducent ABC, en groothandels- en distributiebedrijf Bio-Distrifrais in Frankrijk verkocht. De verkoopopbrengsten konden worden toegevoegd aan de financiële reserves, waardoor het voedingsconcern uit Amsterdam goed bij kas zit.

    Merckx zei in oktober ongeveer 100 miljoen tot 150 miljoen euro beschikbaar te hebben voor acquisities. "Maar verwacht op de heel korte termijn geen overname-aankondiging", voegde de financieel directeur daaraan toe. "Mochten zich onverhoopt geen acquisitiemogelijkheden voordoen, dan zullen we kijken hoe we de balans zodanig kunnen herschikken dat we op een andere manier aandeelhouderswaarde kunnen realiseren", zei Merckx behoedzaam.

    De overnamemachine van Wessanen hapert inderdaad al langere tijd en dat baart analisten zorgen. Na de afronding van de overname van de Italiaanse producent van organische groeten- en vruchtendranken Abafoods in januari van dit jaar is het stil geworden aan het acquisitiefront.

    En dat is teleurstellend voor een bedrijf met een goed gevulde oorlogskas in een sterk versnipperde en snel groeiende nichemarkt voor gezonde voeding.

    Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities maakte uit de laatste kwartaalcijfers in oktober nog op dat het concern voor 120 miljoen euro acquisities kan doen, maar ook zelf een aantrekkelijke overnameprooi kan zijn voor grote partijen in de voedingsmiddelenmarkt, die op zoek zijn naar mogelijkheden in snel groeiende nichemarkten om extra omzet en resultaat te genereren.

    Maar CFO Merckx is niet bang dat Wessanen zelf een gemakkelijke overnameprooi wordt. "De beste manier om in welke hoedanigheid dan ook te overleven, is doorgaan met de succesvolle groeistrategie en versterking van marktpositie, zoals we dat de laatste twee jaar hebben gedaan. Bovendien had een overname eerder voor de hand gelegen toen het aandeel op 2,50 euro stond", aldus de CFO.

    Wellicht dat Barnouin en Merckx op 19 februari bij de presentatie van de jaarcijfers over 2015 nieuwe indicaties zullen geven over de acquisitiepijplijn en wanneer op dat vlak nieuwe aankondigingen te verwachten zijn. Of hoe de financiele ruimte anderszins benut kan worden voor het verhogen van de aandeelhouderswaarde.

    Analisten en investeerders, die vooralsnog geduld betrachten, zullen in ieder geval wel op daadkracht van Wessanen rekenen. Het aandeel, genoteerd in de AScX, startte in januari van dit jaar net boven 5,05 euro, om tot augustus meer dan te verdubbelen.

    Rond lunchtijd stond de koers van Wessanen op 10,16 euro, waarmee de winst ten opzichte van begin dit jaar meer dan 77 procent bedroeg.
  2. W@ston 4 januari 2016 17:47
    Vizier weer op gezond
    Door Robert Schuckink Kool op 04 jan 2016 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

    Vizier weer op gezond
    Gezonde Voeding
    GEZONDE VOEDING
    8,2% *
    Ze zijn natuurlijk heerlijk, oliebollen, maar voor veel Nederlanders passen ze niet meer in hun consumptiepatroon. In de hele wereld en dus ook in Nederland kiezen steeds meer mensen voor gezonde voeding.

    En natuurlijk mag die ene oliebol met oudejaarsavond heus wel. Maar u ziet wel dat bijvoorbeeld ketens als McDonald’s door steeds meer consumenten worden gemeden. Millennials, jongeren tot dertig jaar, kiezen massaal voor nieuwere ketens die gezonder en duurzamer geproduceerd voedsel bieden.

    Zoals Chipotle Mexican Grill, dat gigantisch in koers steeg de afgelopen jaren (hoewel dit jaar een koerscorrectie plaatsvond).

    Marqt

    In de Randstad is de snel groeiende Nederlandse supermarktketen Marqt een duidelijk voorbeeld dat de trend voor gezond eten steeds meer consumenten aanspreekt. Marqt verkoopt kleinschaliger en eerlijker geproduceerd voedsel.

    Marqt heeft bij lange na nog niet de omvang van de Albert Heijn-keten. Maar ook bij Albert Heijn en andere supermarktketens wordt steeds meer gezonde voeding in het assortiment opgenomen. Want de groep consumenten die voor biologisch en fair trade-voeding kiest groeit hard.

    Wessanen

    Voedingsbedrijven die inzetten op deze trend hebben het tij mee. Het Nederlandse voedingsconcern Wessanen bijvoorbeeld zet nu volledig in op biologische voeding. Wessanen berekende onlangs dat de markt voor duurzame voeding, zoals biologisch en fair trade, jaarlijks met 5 tot 6% groeit en zal blijven groeien.

    Wessanen doet het ook dit jaar weer heel goed op de beurs, met een koerswinst van circa 68%!

    Unlilever en Nestlé

    En er zijn meer Europese beursgenoteerde voedingsconcerns die weten dat het verstandig is om de trend gezond en eerlijk eten te volgen. Bij levensmiddelenconcern Unilever stak topman Paul Polman zijn nek uit met de toezegging dat Unilever in 2020 alle voedingsingrediënten uit duurzame landbouw haalt.

    De Zwitserse voedingsmiddelengigant Nestlé zit op hetzelfde spoor. Unilever steeg de afgelopen drie jaar 20% in koers en Nestlé (omgerekend naar euro’s) 32%.

    Nog meer koerswinst

    Trend Invest heeft om beleggers de kans te bieden een graantje mee te pikken van deze snelgroeiende subsector de Trend Gezonde Voeding geïntroduceerd. In deze Trend zijn onder meer opgenomen:

    Het Deense Chr. Hansen, dat onder meer biologische voedingsingrediënten produceert, zoals probiotica voor in gezonde zuiveldrankjes. Het aandeel steeg de afgelopen drie jaar 122%.
    Bellamy’s, een Australische producent van onder meer gecertificeerde organische voeding en organische babyvoeding. Dit concern steeg sinds de beursgang begin augustus 2014 tot nu een onwaarschijnlijke 1261%.
    Lekker en gezond eten kan dus ook lucratief zijn! Natuurlijk doen niet alle gezonde voedingsbedrijven (zeventien in totaal) die zijn opgenomen in deze Trend het zo goed. Daarom is gespreid beleggen ook zo aan te raden. Dan compenseren de goed presterende aandelen voor de minder presterende.

    MEER BELEGGINGSIDEEËN VAN TREND INVE
666 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0623 -0,02%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.792,40 -1,30%
Gold spot 2.393,93 +0,45%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links