Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onze (on)betrouwbare overheid

279 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. mjmj 10 november 2015 19:15
    quote:

    haas schreef op 10 november 2015 18:53:

    Rechter: verkeersboetes zijn te hoog

    ARNHEM -
    Verkeersboetes in Nederland zijn al jarenlang te hoog. Dat blijkt uit de uitspraak van een kantonrechter in Arnhem.

    Rechter: verkeersboetes zijn te hoog

    www.telegraaf.nl/binnenland/24723095/...
    Ja onvoorstelbaar, deze link gaat er ook over.

    www.nu.nl/binnenland/4162340/verkeers...

    Overheid gaat in hoger beroep. kan niet missen... maar als de overheid dit verliest is het hek van de dam. Dat gaat 100-miljoenen kosten. De Opsteltens en Tevens krijgen eindelijk een keer een koekje van eigen deeg gepresenteerd. Het is ongehoord om de verkeersboetes te gebruiken als melkkoe. Voer dan een puntensysteem in zoals in andere landen dan doe je tenminste iets aan de verkeersveiligheid. Melken is de arrogantie van de macht.
  2. forum rang 6 haas 11 november 2015 06:28
    is er steeds minder democratie ?
    krijgen "minderheden" steeds minder gehoor ?
    --------------------------------------------
    voorzitter 1e kamer, 2e kamer en voorzitter VNG = VVD

    NU 244 wethouders die protesteren dat het zo niet langer gaat
    Maar waarom gaat dat de VNG dan niet die kar trekken namens de 244 ?
    Omdat Mevr Jorritsma voorzitter VGN is en lid van VVD ?
  3. forum rang 6 haas 12 november 2015 02:18
    12 mnd geleden:vele miljoenen subsidie naar viskweker in Brabant: NU nog geen antwoord ?
    =======================
    Staatsecretaris Economische Zaken Sharon Dijksma weigerde halsstarrig te reageren op vragen van Brandpunt Reporter/FTM over verleende miljoenensubsidies. Nu wordt ze door Kamerlid Henk van Gerven ter verantwoording geroepen.
    De uitzending van Brandpunt Reporter van donderdag 9 oktober 2014 die tot stand kwam in een nauwe samenwerking met Follow the Money, heeft tot Kamervragen geleid. Kamerlid Henk van Gerven (SP) roept in dertien vragen staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma en de minister van Justitie en Veiligheid, Ivo Opstelten tot de verantwoording.
  4. forum rang 6 haas 12 november 2015 02:40
    quote:

    haas schreef op 12 november 2015 02:18:

    12 mnd geleden:vele miljoenen subsidie naar viskweker in Brabant: NU nog geen antwoord ?
    =======================
    Staatsecretaris Economische Zaken Sharon Dijksma weigerde halsstarrig te reageren op vragen van Brandpunt Reporter/FTM over verleende miljoenensubsidies. Nu wordt ze door Kamerlid Henk van Gerven ter verantwoording geroepen.
    De uitzending van Brandpunt Reporter van donderdag 9 oktober 2014 die tot stand kwam in een nauwe samenwerking met Follow the Money, heeft tot Kamervragen geleid. Kamerlid Henk van Gerven (SP) roept in dertien vragen staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma en de minister van Justitie en Veiligheid, Ivo Opstelten tot de verantwoording.
    de viskweker die het betreft heeft vele functies tot aan ministerie toe:
    ---------------------------------------------------------------------
    Verder is Jan van Rijsingen actief in de volgende functies:

    Voorzitter Raad van Commissarissen Rabobank Helmond (2005 – heden)
    Vicevoorzitter stichting Food Connection Point (2006 – heden)
    Bestuurslid stichting Food en Nutrition Delta (2006 – heden)
    Lid Topteam Agri & Food van het ministerie van Economische Zaken (2011 – heden)
    Gastdocent HAS te ’s-Hertogenbosch
    Voorzitter stichting Vrienden van ORO
    Lid Comité van Aanbeveling stichting Leergeld

    www.helmond.nl/Internet/Lintjesregen2...
  5. forum rang 6 haas 30 november 2015 13:01
    Tienduizenden euro's onterecht naar gemeente

    Mike Muller
    AMSTERDAM -
    Gemeenten heffen jaarlijks vele tienduizenden euro’s aan leges terwijl die niet hoeven te worden betaald.
    Ambtenaren sturen namelijk rekeningen naar burgers en kunnen betaling niet afdwingen, maar hopen door een factuur te sturen wél de bedragen te incasseren.
    Twee gemeenten zijn al door de rechter op de vingers getikt nadat zij de leges in rekening hadden gebracht bij de burgers. Het gaat dan om vergunningsaanvragen terwijl het bestemmingsplan ouder is dan tien jaar en niet is geactualiseerd. Volgens de Wet Ruimtelijke Ordening mogen in dat geval geen kosten worden berekend. Toch proberen verschillende gemeenten bedragen uit de zak van de onwetende aanvragers te kloppen
  6. forum rang 10 voda 30 november 2015 19:42
    Nieuwe wet opent alle computers voor politie

    Een nieuwe conceptwet geeft de politie verregaande bevoegdheden om in computers te kunnen inbreken. Privacywaakhonden en ict-experts vinden die wet veel te ver gaan. ,,De aanslagen in Parijs worden gebruikt om een politiestaat in te voeren."

    Vlak voor het weekend begon, gooide de ministerraad er afgelopen vrijdagmiddag nog snel een belangrijk persbericht uit. Ministers Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) dienen vier wetsvoorstellen uit het actieprogramma Integrale aanpak Jihadisme in bij de Tweede Kamer. De maatregelen om het Jihadisme te bestrijden, zijn van groot belang, onderstreept de regering.

    Onderdeel van die maatregelen is een uitbreiding van de bevoegdheden om onderzoek te doen in computers van criminelen en terroristen. De naam van het wetsvoorstel staat niet vermeld in het persbericht, maar desgevraagd bevestigt het ministerie van Veiligheid en Justitie dat het gaat om de wet Computercriminaliteit III, die al sinds 2013 in de maak is.

    De omstreden wet kan met steun van VVD en PvdA rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Maar die partijen zullen andere partijen nodig hebben om de wet door de Eerste Kamer te loodsen.

    Webcams
    De conceptwet geeft de politie ongekend veel bevoegdheden. Ze mag stiekem inbreken in computers, data kopiëren, toevoegen en wissen. De politie mag meekijken met webcams, afluisteren via de microfoon van een computer en live meekijken wat iemand typt. Privacyorganisatie Bits of Freedom spreekt van de meest verregaande wet ter wereld op dit gebied.

    De conceptwet heeft dan ook tientallen bezorgde reacties opgeleverd van hoogleraren, ict'ers en privacywatchers. En ook nu klinkt kritiek. ,,Een overheid die mag inbreken in systemen en computers om zo aan informatie te komen, begeeft zich op glad ijs," meent voorzitter Lotte de Bruijn van branchevereniging Nederland ICT. ,,Stel dat de politie het recht zou hebben om zich zonder toestemming toegang te verschaffen tot woningen, zouden we dat accepteren? Ook al zouden ze daarmee verdachte buren kunnen afluisteren? Ik denk het niet."

    Anderen vinden het bezwaarlijk dat de overheid baat heeft bij softwarelekken, om zo andermans computer binnen te komen. ,,Als de overheid te weten komt dat in veelgebruikte software een lek zit, kan ze dat geheim houden zodat de politie dat lek eerst mag misbruiken. Daarmee maakt de minister de hele maatschappij onveiliger, in plaats van veiliger," zegt Rejo Zenger van Bits of Freedom.

    Ongepast
    Zenger vindt het niet chic dat de wet nu in het kader van terrorismebestrijding aan de Kamer wordt gepresenteerd. ,,Het is absoluut ongepast dat de minister van Veiligheid en Justitie de aanslagen in Parijs gebruikt voor het doordrukken van zijn wetsvoorstel. De minister wil al lang de bevoegdheden van de politie uitbreiden. Dat verdient een grondig debat in het parlement, zonder dat dit heel erg wordt gestuurd door de gebeurtenissen in Parijs."

    Voorzitter Bas Filippini van Privacy First noemt de maatregelen zelfs het doodknuppelen van de rechtsstaat. ,,Na de aanslagen in Parijs wordt jacht gemaakt op snotneuzen van tussen de 20 en 30 jaar. In plaats van dat politie- en inlichtingendiensten zich schamen dat ze die mannen niet beter in beeld hadden, stelt Nederland voor om 16 miljoen burgers onder de knoet te houden. Een politiestaat, daar moeten we niet naartoe willen."

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  7. forum rang 6 haas 2 december 2015 05:17
    UWV verwacht over 10 dagen weer betrouwbaar te zijn ?
    En begint dan weer met betalen?
    Tot dan kunt u de voedselbank bezoeken ?
    Was dat ook niet het bedrijf met die gouden waterkranen ?
    ===============================================================

    Klanten kunnen niet inloggen door storing UWV

    DEN HAAG -
    De website van uitkeringsinstantie UWV heeft dinsdag al de hele dag te kampen met een storing. Daardoor kunnen klanten niet inloggen op Mijn UWV. Dinsdagochtend meldde de organisatie op Twitter de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dinsdagavond om 21.30 uur was dat nog niet gelukt.

    Foto: ANP
    Het is nog onbekend wat de storing veroorzaakt, aldus een woordvoerder van het UWV.
    Uitkeringsgerechtigden maken zich zorgen dat zij hun uitkering door de storing mogelijk later krijgen. Mensen van wie de uitkering op of na 1 juli is ingegaan moeten elke maand invullen of en wat zij hebben bijverdiend, zodat dat kan worden verrekend met hun uitkering. Mensen krijgen alleen betaald als het UWV het formulier heeft ontvangen. Dinsdag was de eerste dag waarop de formulieren over de maand november konden worden ingevuld.
    Volgens de woordvoerder zal het UWV rekening houden met vertraging in het proces. "We hopen binnen de maximale tien dagen te kunnen betalen."
  8. forum rang 6 haas 16 december 2015 22:32
    Nu krijg ik vandaag,16 december 2015 'n brief van de belastingdienst:
    gedateerd 5-12-2015.
    Is die postbode daar nu zolang mee bezig ?:)

    krijg vandaag bericht van openstaande vordering(van gemeente) over pand van 3 jaren geleden
    3 jaren niets gehoord/gezien: gelieve te betalen binnen 14 dagen
    mails worden beantwoord binnen 30 dagen:)
  9. [verwijderd] 16 december 2015 23:00
    quote:

    voda schreef op 16 december 2015 22:42:

    [...]
    Wat heb jij toch te verbergen, vraag ik mij af?

    Ook al die tientallen alias naam veranderingen.

    Nogal een labiele persoonlijkheid, is mijn idee?
    Het is niet geheel ondenkbaar dat een site waar je opzit je gehele computer doorzoekt, zelfs bij IEX denkbaar.Vandaar mijn bescherming.
    Alias veranderen leerde ik van jouw, helaas mijn leven is niet zo ledig dat ook jouw knip en plak ga nadoen.
  10. forum rang 6 haas 17 december 2015 09:02
    achterstanden ontstaan bij politie en rechtbanekn?
    Nagekomen bericht: heli's kustwacht niet okee
    =============================================

    do 17 dec 2015, 07:39 | 16 reacties | lees voor
    Vernietiging dna criminelen dreigt

    Mick van Wely
    AMSTERDAM -
    Door de enorme achterstand bij de verplichte afname van dna bij geweldsplegers en zedendeliquenten dreigt op grote schaal dna vernietigd te worden. Hierdoor zullen veel minder zaken opgelost kunnen worden.
  11. forum rang 6 haas 18 december 2015 18:08
    bepaalde dieselautos uitsluiten in steden is okee
    Maar dan wel tijdig aankondigen ,bijv 3 jaren vooraf !!

    Je zult maar als minimuminkomer 'n autootje hebben gekocht om elke nacht je werk te kunnen doen als nachtarbeider ! (nachtportier, werken op de maasvlakte, schoonmaker snachts van 'n hotel aan de autoweg?)

    PS: en wonen in 'n binnenstadkamertje?
    Dan stellen ze maar betere eisen aan de makers van autos/scooters etc.!
  12. [verwijderd] 18 december 2015 18:18
    quote:

    haas schreef op 18 december 2015 18:08:

    bepaalde dieselautos uitsluiten in steden is okee
    Maar dan wel tijdig aankondigen ,bijv 3 jaren vooraf !!

    Je zult maar als minimuminkomer 'n autootje hebben gekocht om elke nacht je werk te kunnen doen als nachtarbeider ! (nachtportier, werken op de maasvlakte, schoonmaker snachts van 'n hotel aan de autoweg?)

    Ik was afgelopen vakantie in Berlijn, echt het was een genot om de uitwerking van milieumaatregelen mee te maken.
    Het moet gewoon anders maak een xeny as van openbaarvervoer in elke stad en parkeren buiten.
    Zou wel eens willen zien wat het kost aan chronisch ziek zijn door de vuile uitlaatgassen.
  13. forum rang 9 objectief 19 december 2015 12:32
    quote:

    haas schreef op 18 december 2015 18:08:

    bepaalde dieselautos uitsluiten in steden is okee
    Maar dan wel tijdig aankondigen ,bijv 3 jaren vooraf !!

    Je zult maar als minimuminkomer 'n autootje hebben gekocht om elke nacht je werk te kunnen doen als nachtarbeider ! (nachtportier, werken op de maasvlakte, schoonmaker snachts van 'n hotel aan de autoweg?)

    PS: en wonen in 'n binnenstadkamertje?
    Dan stellen ze maar betere eisen aan de makers van autos/scooters etc.!

    Ja, lees het AD over die oude garage eigenaar van 75!!!!!! jaar die mogelijk klandizie verliest...Nederland is echt een land van zeurpieten.
    Alle respect voor Utrecht en Rotterdam (waar blijft Amsterdam?) om die vervuilende roestbakken de steden uit te bannen.
  14. forum rang 9 josti5 19 december 2015 12:54
    quote:

    fred12345 schreef op 19 december 2015 12:32:

    [...]

    Ja, lees het AD over die oude garage eigenaar van 75!!!!!! jaar die mogelijk klandizie verliest...Nederland is echt een land van zeurpieten.
    Alle respect voor Utrecht en Rotterdam (waar blijft Amsterdam?) om die vervuilende roestbakken de steden uit te bannen.
    Wat een geneuzel over 'vervuilende roestbakken', vergeleken met al die véééél meer vervuilende vliegtuigen, waaraan niets wordt gedaan...
    Goed voor de werkgelegenheid, jammer voor de gezondheid van vele honderdduizenden...
    De GROTE zeurpieten zitten in Utrecht en Rotterdam.
    Of zijn het GROTE lafaards, die de échte vervuiling (Zestienhoven, Pernis) niet durven aanpakken, en daarom hun pijlen maar op makkelijke doelen richten...???
  15. forum rang 9 objectief 19 december 2015 16:21
    quote:

    josti5 schreef op 19 december 2015 12:54:

    [...]

    Wat een geneuzel over 'vervuilende roestbakken', vergeleken met al die véééél meer vervuilende vliegtuigen, waaraan niets wordt gedaan...
    Goed voor de werkgelegenheid, jammer voor de gezondheid van vele honderdduizenden...
    De GROTE zeurpieten zitten in Utrecht en Rotterdam.
    Of zijn het GROTE lafaards, die de échte vervuiling (Zestienhoven, Pernis) niet durven aanpakken, en daarom hun pijlen maar op makkelijke doelen richten...???
    Echt een onzinverhaal, je moet de vervuilers aanpakken waar je kunt. Ook de
    dumping aan afval van wietplantages en dat is in je directe omgeving. Alle lof voor Utrecht en Rotterdam. Stom voorbeeld om er vliegtuigen bij te halen, daar zijn tientallen landen bij betrokken...lukt dus niet. Ben je een beetje dom?
  16. [verwijderd] 19 december 2015 16:35
    Een Tesla bevat >450kg chemisch afval waarvoor op dit moment geen goede recycling voorhanden is, waar laat je het batterij-pakket na 4 jaar gebruik?
    De politiek is kortzichtig, zonder subsidie koopt niemand een electrische auto, taxichauffeurs al helemaal niet!

    De olieprijzen blijven verder dalen, het rijden op benzine/electric is nu bijna in balans qua kosten....
279 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0708 +0,10%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.319,27 +0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links