Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 371 372 373 374 375 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 1 december 2015 05:43
    quote:

    haas schreef op 1 december 2015 02:08:

    geen visum straks meer nodig voor de Turken ?
    extra vluchtelingen met Turks paspoort uit Turkije naar west EU ?

    Dit geldt voor Turkse burgers. Niet voor Syrische vluchtelingen , neem ik aan. De EU stelt 3 miljard ter beschikking , om de opvang te verbeteren. Probleem is, vluchtelingen interesseert het niet zo of de opvang wat verbetert , al is het meegenomen. Hun doel blijft West-Europa.
    Brussel wil wel resultaten zien van hun bijdrage. Er moeten minder vluchtelingen richting Griekenland komen. Dit kan Turkije beinvloeden. GW, minder, minder, minder.
  2. pardon 1 december 2015 08:31
    Wilders heeft nagedacht over Wilders I

    Geert Wilders zinspeelt al op het premierschap. Met zijn forse koppositie in de politieke peilingen op dit moment in het achterhoofd heeft hij ook al nagedacht over welke ministersposten hij wil hebben

    Foto: .
    ,,Naast Algemene Zaken – het Torentje - wil ik focussen op onze thema’s immigratie, Justitie, Buitenlandse Zaken en Zorg", zegt hij in een interview in Metro. Verder wil hij dat de PVV de ministers voor Buitenlandse Zaken, Justitie en Zorg mag leveren.
    De PVV-leider hamert verder op zijn bekende stokpaardje dat Nederland uit de EU moet. ,,Het zou fijn zijn om à la Zwitserland weer de baas te zijn over eigen beslissingen." Hoe Wilders dat allemaal wil bereiken, blijkt onduidelijk. ,,We hebben geen tweepartijenstelsel, dus we zullen afspraken moeten maken met andere partijen."
  3. forum rang 6 Chiddix 1 december 2015 08:59
    Uit de EU is het stokpaardje geweest van Geert in 2012 bij de verkiezingen. Hij delfde het onderspit. Sindsdien is Griekenland gepasseerd en nu de instroom van vluchtelingen(versneld). Dat Nederland de EU vaarwel zegt, is niet meer dan een gedachtenspinsel van Geert.
    Er is geen draagvlak in de politiek daarvoor. Hardere aanpak vluchtelingenbeleid evenmin. Rutte komt niet verder dan registreren en reguleren. Net als Macedonie met hun hek. Een hek met een grote deur erin.
  4. [verwijderd] 1 december 2015 09:28
    quote:

    Chiddix schreef op 1 december 2015 08:59:

    Dat Nederland de EU vaarwel zegt, is niet meer dan een gedachtenspinsel van Geert.
    Er is geen draagvlak in de politiek daarvoor.
    Dat weet ik wel zeker, kan me een ´onderzoek´ herinneren van de PVV, waarin het terugkeren naar de gulden en het vertrek uit de EU met schreeuwende koppen werd bestempeld als ´goedkoper´....in kleine lettertjes werd er onder echter wel bericht dat deze hele procedure echter veel meer zou kosten dan dat het op zou leveren :)
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 1 december 2015 09:43
    quote:

    Belegde boterham schreef op 29 november 2015 23:15:

    [...]

    'We' hebben al miljoenen jaren last van interglacialen, kan iemand mij uitleggen hoe dit komt?

    Neemt niet weg dat ik er van overtuigd ben dat het niet goed is wat 'we' allemaal uitstoten, maar dat het klimaat iets is dat wij als mens kunnen reguleren - no way
    Op lange termijn kunnen wij het idd niet reguleren. Wel op korte termijn redelijk verpesten.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 1 december 2015 09:51
    quote:

    New dawn schreef op 30 november 2015 08:27:

    [...]

    Last vind ik een groot woord, maar als je de mens als een last ziet die gedurende interglaciale perioden zich sterk uitbreidde, dan ben ik het met je eens.

    De oorzaak van die perioden is onbekend. Er zijn wel speculaties over het hoe en waarom, maar het blijven veronderstellingen.

    Het leven op aarde op de zeer lange termijn a.g.v. weersverandering is instabiel. Er zijn allerlei veronderstelde oorzaken voor grote weersveranderingen. Recentelijk is daar de ontdekking van zg supervulkanen bijgekomen.

    Mogelijke oorzaken van grote weersveranderingen: precessie van de aardas, variatie in de intensiteit van de zon, de impact van een asteroïde, het uitbreken van een supervulkaan, verandering vd baan om de zon.

    Verandering van de baan om de zon? Komt misschien 1x per miljard jaar voor, en dan nog alleen na een heftige (onbekende?) interplanetaire gebeurtenis.

    De mens is thans de meest actieve 'supervulkaan'.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 1 december 2015 09:55
    quote:

    mineset schreef op 30 november 2015 10:10:

    [...]
    De grootste HOAX van de afgelopen decennia -> Global Warming

    Dat de mens de aarde veel te veel vervuilt is een feit en dáár moet wat aan gebeuren.
    Peking ligt weer onder een dikke laag smog. Op de oceanen drijven eilanden met afval. Het grondwater wordt verziekt door fracking. Oliewingebieden in Afrika en Rusland zijn sterk vervuild en DAT is allemaal wél door de mens veroorzaakt.

    Maar dat de mens de temperatuur kan veranderen is een hoax !!!
    ...

    Ik schreef hier al eerder dat er op dit forum grote geo-politieke denkers aanwezig zijn...
  8. [verwijderd] 1 december 2015 11:26
    quote:

    izdp schreef op 30 november 2015 23:27:

    [...]Nieuws uit 2013? Dan duurt het nog even voor je om het nieuwe groene licht tot je te laten komen.
    en wellicht duurt het nog langer voor jou om de fiscale darkroom te ontdekken ;-)

    www.europa-nu.nl/

    "17 maart 2015 De Europese Commissie heeft de minimumprijs voor Chinese zonnepanelen verhoogd om te compenseren voor de lage waarde van de euro."

    "De Europese Commissie kondigde in mei 2015 aan een onderzoek te starten naar Chinese bedrijven die mogelijk het ingestelde minumumtarief ontlopen. Aanleiding voor het onderzoek is een klacht van een Duitse producent van zonnepanelen. Deze vermoedt dat China via exportbedrijven in Taiwan en Maleisië de Europese belastingbarrières probeert te ontwijken."

    immers, gaat dit nu om 'groen' of gaat dit om 'belastingen' ?

  9. forum rang 4 New dawn 1 december 2015 11:29
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 1 december 2015 09:51:

    [...]

    Verandering van de baan om de zon? Komt misschien 1x per miljard jaar voor, en dan nog alleen na een heftige (onbekende?) interplanetaire gebeurtenis.

    De mens is thans de meest actieve 'supervulkaan'.

    Dat dacht ik ook altijd. (Newton) Maar wat ik zo her en der lees is dat ongeveer iedere 100.000 jaar de baan om de zon verandert van cirkelvormig naar elipsvormig. Geen idee waarom....

    Tussen twee hemellichamen is er balans in aantrekkingskracht en centrifugaalkracht wat een cirkelvormige baan zou moeten opleveren.
  10. forum rang 4 New dawn 1 december 2015 11:41
    Ik vind de gemiddelde stijging in temperatuur, globaal, beginnend met de industriële revolutie overtuigend genoeg dat er sprake is van een globaal broeikaseffect.

    Daarbij komt dan ook nog het causaal verband met het in de atmosfeer brengen sindsdien van CO2 een gevolg van die revolutie, en de intensieve veeteelt. (methaan)

    Daar komt nog bij het onderkennen van de interactie van koolzuurgas en zeewater. In een vloeistof met een hoge temperatuur kan minder koolzuurgas oplossen dan in een koude vloeistof. Moest ik al op school leren.

    Dit zwengelt het broeikaseffect verder aan.

    www2.ucar.edu/climate/faq/how-much-ha...

    www.youtube.com/watch?v=K3j9HAsoV5Q
  11. [verwijderd] 1 december 2015 11:49
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 1 december 2015 09:51:

    [...]Verandering van de baan om de zon? Komt misschien 1x per miljard jaar voor, en dan nog alleen na een heftige (onbekende?) interplanetaire gebeurtenis.
    De mens is thans de meest actieve 'supervulkaan'.
    De asrichting van de aarde tov de zon, kan volgens Einstein op 2 manieren veranderen: grote Ijstijd met topzware poolkappen of forse komeetinslag.
    Dan is er nog de theorie van de 'noord/zuid poolwisseling' maar dat is (nog) nergens bewezen.

    Wel zijn ze er inmiddels achter (obv waarnemingen in het heelal) dat ons Melkwegstelsel en het Andromedastelsel (zusterstelsels) na ongeveer 4.5 miljard jaar in elkaar zullen draaien. Ze zijn kennelijk dicht bij elkaar ontstaan, na de big-bang uit elkaar gedreven, zoals alles .... maar de onderlinge aantrekkingskracht is kennelijk zo groot dat ze thans weer naar elkaar toe komen (kunnen ze zien aan de kleur van de lichtreflectie). Dmv animatiebeelden hebben ze een idee hoe dat gebeurt: ons zonnestelsel snijdt eerst dwars door Andromeda en de twee draaien daarna in pi-vorm in elkaar waarna de twee kernen (super zwarte gaten) versmelten en er uit deze 2 een nieuw sterrenstelsel ontstaat.
    Veel planeten, ook de onze, kunnen dit overleven. Alleen is het probleem dat onze zon in ongeveer dezelfde periode uitdooft en tegelijkertijd expandeert. Zo ver expandeert, dat onze aarde in stukken opgeslokt zal worden en dan is het 'fin' . Behalve voor Al Gore .... krijgt hij toch nog gelijk ... over 4.5 miljard jaar ....ha,ha,ha :-)
  12. [verwijderd] 1 december 2015 12:01
    quote:

    New dawn schreef op 1 december 2015 11:41:

    Ik vind de gemiddelde stijging in temperatuur, globaal, beginnend met de industriële revolutie overtuigend genoeg dat er sprake is van een globaal broeikaseffect.
    In de tijd van de Dino's was er ook sprake van een broeikaseffect, anders hadden we lang net zoveel aardolie gehad. Kwam dat door de uitlaatgassen van de dino's ? ;-)
    Overigens zijn op de veel kortere termijn (afgelopen 10.000 jaar) ook perioden van broekas-effect waarneembaar .... althans volgens geleerden die tot kilometers diep in de zuidpool geboord hebben en de ijsmonsters hebben geanalyseerd.

    Maar wie weet, hebben er 10.000 jaar geleden ook al gemanipuleerde VWdiesels rondgereden en vele kolencentrales gestaan, die door ingrijpen van de toenmalige overheid verdwenen zijn ....
    Dat zal bijna wel moeten, want in die 10.000 jaar zijn er meerdere perioden van flinke opwarming en afkoeling geweest en als je Groen-Links moet geloven, kan dat alleen maar door de mens gebeuren.

    Zie je het voor je:'de Flintstone Family in een Audi A-6' ......;-)
  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 1 december 2015 12:06
    quote:

    mineset schreef op 1 december 2015 11:49:

    [...]
    De asrichting van de aarde tov de zon, kan volgens Einstein op 2 manieren veranderen: grote Ijstijd met topzware poolkappen of forse komeetinslag.
    Dan is er nog de theorie van de 'noord/zuid poolwisseling' maar dat is (nog) nergens bewezen.
    ...

    De asrichting van de aarde heeft niks te maken met haar baan om de zon, en daar begon dit punt mee.
  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 1 december 2015 12:10
    quote:

    New dawn schreef op 1 december 2015 11:29:

    [...]

    Dat dacht ik ook altijd. (Newton) Maar wat ik zo her en der lees is dat ongeveer iedere 100.000 jaar de baan om de zon verandert van cirkelvormig naar elipsvormig. Geen idee waarom....

    Tussen twee hemellichamen is er balans in aantrekkingskracht en centrifugaalkracht wat een cirkelvormige baan zou moeten opleveren.
    Nee hoor, een ellips mag ook, met de zon in een van de twee brandpunten. Zo bewegen alle kometen om de zon.
  15. [verwijderd] 1 december 2015 12:12
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 1 december 2015 12:06:

    [...]De asrichting van de aarde heeft niks te maken met haar baan om de zon, en daar begon dit punt mee.
    oh ... had ik niet gelezen ...excuus .., maar idd kan ook die baan veranderen. Met name tijdens het ontstaan van het zonnestelsel hebben enkele planeten op heel andere plekken gestaan en heeft de ene planeet soms de andere een 'swing' een andere richting in gegeven. idd miljar(den) jaar(en) geleden. t'is thans dacht ik redelijk stabiel in ons zonnestelsel ...
  16. forum rang 4 New dawn 1 december 2015 12:13
    quote:

    mineset schreef op 1 december 2015 12:01:

    [...]
    In de tijd van de Dino's was er ook sprake van een broeikaseffect, anders hadden we lang net zoveel aardolie gehad. Kwam dat door de uitlaatgassen van de dino's ? ;-)
    Overigens zijn op de veel kortere termijn (afgelopen 10.000 jaar) ook perioden van broekas-effect waarneembaar .... althans volgens geleerden die tot kilometers diep in de zuidpool geboord hebben en de ijsmonsters hebben geanalyseerd.

    Maar wie weet, hebben er 10.000 jaar geleden ook al gemanipuleerde VWdiesels rondgereden en vele kolencentrales gestaan, die door ingrijpen van de toenmalige overheid verdwenen zijn ....
    Dat zal bijna wel moeten, want in die 10.000 jaar zijn er meerdere perioden van flinke opwarming en afkoeling geweest en als je Groen-Links moet geloven, kan dat alleen maar door de mens gebeuren.

    Zie je het voor je:'de Flintstone Family in een Audi A-6' ......;-)
    Als wij -nu- in de tijd van de dinosariërs leefden met dezelfde kennis etc dan hadden we nu geweten waarom dat broeikaseffect er was.

    Nu kunnen we dat niet meer achterhalen.

    Maar stel dat e.e.a. een bedenksel is, dan hebben we desondanks met een levensgroot probleem te maken waarbij onze uitstoot van broeikasgassen nou niet bepaald helpt.

    Als de uitstoot van broeikassen niet de oorzaak is vd globale temperatuurstijging, wat dan wel ? Er zijn globaal al meer bossen gekapt, is dat de reden ?

    Wat doet de gemiddelde temperatuur stijgen ?

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 371 372 373 374 375 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0729 +0,29%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.332,03 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links