Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijn zwarte vrijdag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2015 09:25
    beste Cees, het volgende heeft niet direct te maken met beleggen maar kan van grote invloed zijn vanwege ziekte uitbraken binnen de EU mbt 'vluchtelingen': www.youtube.com/watch?v=TAOJ2OJfEpY en ik hoop dat M. Armstrong geen gelijk krijgt en heeft met zijn pi-model van epidemiën. De beurs zal wel omhoog gaan want waar moet het geld naar toe?
  2. forum rang 6 ttroo 30 november 2015 13:27
    De DAX ligt goed, maar dat is duidelijk. De rest ligt op apengapen. Ook dat is duidelijk. De CAC gaat trouwens goed mee. De AEX heeft duidelijk zijn bedenkingen. Voor de beren is het wachten tot het juiste moment. Als Draghi gaat strooien, dan doet hij dat vaak in overmate, dus rustig afwachten tot donderdag. Daarna kunnen de beren weer roet in het eten gaan gooien. Hoge waarderingen. Hoge schulden. Noem ze maar op. Bull market ten einde. Wat we natuurlijk niet moeten vergeten is dat de beer altijd om de hoek staat. Niet meteen om toe te slaan. Maar wel op het moment, dat menigen niet verwacht. Het is trouwens meer en meer valuta handelen. De euro dondert in elkaar. En is alleen nog veel waard in de euro-landen. Buiten de euro-landen wordt meer en meer gelachen om het papiergeld. Dat was niet zo heel lang geleden ook met de dollar. We dachten dat de dollar nooit meer zou herstellen. Maar voila. De dollar is sterk, nog niet sterker dan ooit, maar van 1.35 naar 1.05 is duidelijk een "Return of the dollar empire".
  3. knax63 30 november 2015 15:39
    de daligen zijn hele maal op het einde van de cycli regelmatig en dat was afgelopen jaar ook zo en als dat zic door trektworden jan en feb dikke negatieve maanden.
    tot nieuw jaar word het omhoog gehouden. maar dat is allemaal complot theorie daar geloof niet veel van. de markt zijn we met ze allen bij elkaar dus dat is het. niet meer en ook niet minder!
    patroon dat ik zie is dat als draghi wat zegt en in aanloop er heen stijgt tie index.
    dan zal die dat nu ook wel weer doen. oudejaar rally leuk verzonnen maar hoeft helemaal niet.

    Mijn schema is eerste 2 weken van december een daling.
    aex wees eens braaf en volg dit dan... time will show us...
    succes.
    Het kan wel eens een zwart 2016 a 2017 worden.

    niemand weet het zei eens iemand tegen me.
    hij is niet de eerste de best.

  4. [verwijderd] 30 november 2015 17:28
    Tja, de markt...
    Ik weet echt niet wat ik er van moet maken.
    Bij mij op de schermen klotsen de tegenstrijdige signalen tegen elkander op. De meeste markten consolideren, maar EU weet een tergende stijging te realiseren. Technisch is een rommeltje en ik denk niet dat fundamenteel er momenteel toe doet.

    Dus....

    Ik 'grind' met Europa (ESTX) lichtjes mee long en verblijf verder zonder oordeel of inleg.
    Wacht Draghi deze donderdag af (is alles al ingeprijst of is er nog een verassingselement?) en anticipeer uitbraak (aan beide zijden).

    Als logica de boel niet meer kan verklaren, dan zal kans het wel kunnen.

    "I assume nothing! I anticipate the possibilities and let the games play"
    — Jigsaw (Saw III)
  5. Maan Arkenbosch 30 november 2015 17:51
    Beste Cees, Wij zijn aan het wachten op je voorspellingen voor 2016. Is het niet zo, dat de financiële markten alle 6e jaren in een decennium in de eerste maanden flink omlaag gingen? En is het 6e jaar als beursjaar, geen miskleun voor beleggers? Als de Russen genoeg tankwagens en oliebronnen van I.S. in brand schieten, wat Poetin i.v.m.de lage olieprijs graag wil, zou Kon.Olie interessant kunnen zijn. Als de €, zoals Goldman-Sachs, stelt op $.0,95 komt, dan komt er toch een vlucht uit de €. op gang? En de in $ genoteerde grondstoffen gaan toch voor inflatie/rente verhoging van de kapitaalmarktrente zorgen? De problemen in het Midden-Oosten blijven zich opstapelen en de Turken exporteren na een afschaffen van de visumplicht, de gelukzoekers met een Turkse pas naar de E.U. Wordt 2016 het jaar van de chaos? Let op Goud/Zilver/Platina.....
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links