Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Centralebankenfeestmaand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 29 november 2015 16:27
    Het leesvoer is weer fantastisch! Centrale bankiers, ze worden meer en meer beleggers. Willen de markten verrassen, willen de markten overklassen, de centrale bankiers zijn immers de Lord of the bankers. Zo werkt het. Ik vind het opvallend dat vooral de Duitse DAX en de Japanse Nikkei super liggen. De rest van de indici vind ik matig met meer risico naar beneden als naar boven. Maar zoals dit stuk ook al aangeeft. Het is natuurlijk wachten op uur u op donderdag. Ik zie de ECB weer hele grote dingen doen. Opvallend. Want Duitsland zou daar niet blij mee zijn. Nederland zou daar niet blij mee zijn. Oftewel de rest gewoon wel. Dan zijn die stukken die je leest als Duitsland zou niet blij zijn met een grotere QE totaal waardeloos. Sterker nog, de Duitse Dax profiteert het meeste van een lagere euro. Spanje heeft het wat moeilijk. Kijk eens naar Abengoa. Die ligt op zijn gat. Met een flinke miljardenschuld. Dat wordt interessante business. Grondstoffen blijven het ouderwets slecht doen. Daar gaan zeker klappen vallen. Opvallend dat we daar niet wakker van liggen. En we liggen ook niet wakker van de als maar groter wordende schulden. Opvallend want de bevolking groeit niet zo hard, dus de schulden per inwoner loopt gewoon nog op. In eigen vlees snijden. Dat doet niemand. Dus dat stellen we zo lang mogelijk uit. Waren er na de financiele crisis geen pogingen om de begroting van landen naar het nulpunt te brengen? Geen enkel Euro-land lukt het. Duitsland misschien wel. En Nederland kan misschien wat bijschrijven na de beurs IPO van Abn Amro, maar dat is eenmalig. Daarom vind ik het wel enger worden dat de Amerikaanse rente van 10 jaar op 3% ligt. Vergeet niet, bij een schuld van $18 triljoen. Met een inwoner aantal van 320 miljoen. Volgens mij kom je dan op een rente betaling van $1688 per Amerikaan per jaar. Dat gaat straks pijnlijk worden. Dat gaat trouwens niet van de ene dag op de andere dag, maar als dit het pad gaat worden. Dan wil je dus eigenlijk dat het renteloos blijft. Amerikanen moeten dan toch echt ergens op gaan bezuinigen. En dan pas gaan de waarderingen omlaag. Vooruit kijken doen we wel, zogenaamd, maar vaak is het achteraf de waardering aanpassen (verlagen) aan het heden. En dan pas krijgen we de zogenaamde beermarkten. Maar gelukkig is Draghi een draak, die liever een stier is, dan een (Russische) beer. Ik zit redelijk rustig met mijn posities. Per saldo zit ik licht short, maar niet omvangrijk. Ik laat uur U eerst passeren. Om vervolgens voor te bereiden voor het nieuwe jaar 2016.
  2. [verwijderd] 30 november 2015 05:44

    Duurzaam beleggen is beleggen in gebakken lucht! Wat is duurzaam?
    Hopelijk zijn veel vriendschappen, huwelijken ook duurzaam. Hoe zit het met de pensioenfondsen? Ook al duurzaam voor de deelnemers?

    Schei toch uit met dat duurzaam gezwets en doe dat duurzaam!

    Met duurzame groet, Jonas
  3. forum rang 6 pietje-2005 30 november 2015 07:01
    Tegen de tijd dat er een meetlat voor duurzaam is, wordt het misschien geloofwaardig, afhankelijk van wie de definities opstelt.
    Tot dan is het zonder enige waarde en een reclamekreet, denk ik.
    De mens snapt helemaal niets van het weer of het milieu, en probeert wat getalletjes uit recent verleden te verklaren.
    Die worden dan door allerlei "kenners" ook weer anders verklaard, en dat zegt genoeg.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links