Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over NN, ING & Delta Lloyd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2015 14:32
    De solvabiliteit van Delta Lloyd voldoet nog steeds aan de wettelijke normen, en zit daar volgens Soll.2 zelfs 40 % boven. Daarom vind ik bovenstaand artikel veel te negatief. Je kunt alleen maar zeggen dat NN het beste jongetje van de klas is, wat betreft de solvabiliteit, maar vele buitenlandse verzekeraars zitten ver beneden de solvabiliteit van Delta Lloyd. Het is bovendien zeer onwaarschijnlijk dat er tegen deze lage koers een emissie komt. Is dat nodig, dat gebeurt dat tegen een hogere koers ergens in de loop van 2016.
  2. Schalke 04 26 november 2015 19:13
    Hier wordt absoluut geen antwoord gegeven op een goede vraag.
    Dat ING in het 4e kw alleen al 800 miljoen heeft verdiend op het
    NN belang kan ik zelf wel uitrekenen, hoewel zelfs dat niet in het antwoord staat.

    De vraag is waarom ING desondanks al 4 maand aan de EUR 13 ketting ligt
    en de laatste weken zelfs daalt bij een zeer fors stijgende DJI! DAX en AEX.
  3. forum rang 6 matad 27 november 2015 00:12
    Ik ben het geheel met de reactie van Schalke 04 eens. De stijging van NN sinds de laatste verkoop door ING van NN aandelen is bijna 30%. Dit is een stijging van 20 eurocent per ING certificaat. Bij een sterk stijgende beurs zakt ING ook nog eens sterk terug. Wat kan hier dan in hemelsnaam aan de hand zijn?
  4. forum rang 5 The Third Way... 27 november 2015 08:37
    Wat er met ING aan de hand is, lijkt toch simpel? Het heeft iets te maken met de weging v/d hypotheken op de balans v/d NL banken en daar is DNB nu over aan het vechten met de ECB.

    Maar imho veel belangrijker momenteel is simpelweg dat beleggers nu de kans hebben gekregen om niet via 1 maar 2 fondsen te beleggen in de NL bankensector. Dus die verkopen ING om ABN te kopen. Die diversificatiebehoefte zorgt tijdelijk voor druk op beide aandelen, maar wel in tegengestelde richtingen.

    Kortom simpelweg supply and demand...
  5. mtenk 27 november 2015 12:17
    Ja ook ik vraag mij al weken af waarom ING doet wat het deed nl niet meestijgen als de rest omhoog gaat. Heeft volgens mij niet te maken met het NN verhaal. En wsch. ook niet met ABNAMRO verhaal want het speelt al veel langer. En die afwaarderingen zijn ook van zeer recent. Dus Arend Jan; hier kom je niet mee weg!!! Graag je 'in depth' visie - waar we allemaal dol op zijn!
  6. forum rang 6 matad 27 november 2015 13:41
    quote:

    The Third Way... schreef op 27 november 2015 08:37:

    Wat er met ING aan de hand is, lijkt toch simpel? Het heeft iets te maken met de weging v/d hypotheken op de balans v/d NL banken en daar is DNB nu over aan het vechten met de ECB.

    Maar imho veel belangrijker momenteel is simpelweg dat beleggers nu de kans hebben gekregen om niet via 1 maar 2 fondsen te beleggen in de NL bankensector. Dus die verkopen ING om ABN te kopen. Die diversificatiebehoefte zorgt tijdelijk voor druk op beide aandelen, maar wel in tegengestelde richtingen.

    Kortom simpelweg supply and demand...

    Helaas doe je hetzelfde als Arend Jan.
    Goed het probleem lezen en niet eromheen draaien. U beweert iets van twee banken die op dit moment een notering hebben. Dat is complete onzin alsof twee banknoteringen teveel is voor een beurs. Doch u gaat volkomen voorbij dat de daling van ING al aan de gang is vanaf augustus en wel na de bekendmaking van mooie cijfers over het tweede kwartaal. Van de AMRO was het toen zelfs nog niet eens duidelijk wanneer die naar de beurs zou gaan. Jammer dat ik bemerk dat er zo weinig echt aandacht aan de inhoud van berichten wordt geschonken. Zal wel aan de tijd liggen waarin mensen te weinig tijd nemen voor het correct lezen van items. Dit met vaak irritante antwoorden en zinloze tijdsverspilling aan reacties tot gevolg.
  7. Stapelaar 27 november 2015 18:22
    ABN Amro is geen systeembank en ING wel. Er is sprake van dat na afronding van Basel3 in 2019 de systeembanken vervolgens (geleidelijk?) moeten gaan voldoen aan een leveragefactor van 6.75. In de praktijk moet men dan sturen op tenminste 7% terwijl nu wordt gekoerst even boven de 4%. En deze laatste bevat nog niet de al genoemde zwaardere weging voor hypotheken en eventuele nieuwe capital floors in verschillende risicocategorieën.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links