Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 22 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,220 - 1,238
  • 810.436 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL november 2015

1.571 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 79 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2015 17:04
    quote:

    prinszicht schreef op 26 november 2015 16:40:

    De geplande uitbraak van vandaag, komt morgen! Oh ja? Het kan bijna niet anders. De wens en de vader. Ook goed. Maar veel lager gaat bijna niet meer. Kom maar binnen Royal Mail! Ik zit er klaar voor. Na het weekend trouwens ook.
    Ik denk niet RM het overneemt. Eerder DHL
  2. [verwijderd] 26 november 2015 17:06
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 26 november 2015 17:04:

    Ik had gedacht dat het gat naar 3,85 toch wel wat vlugger dichtgemaakt zou worden.
    Die verrekte shorters, anders was dat al lang gebeurd.
    De uitbraak gaat echt wel komen. Duurt mij ook wel te lang , maar geduld gaat uiteindelijk beloond worden.
  3. [verwijderd] 26 november 2015 18:18
    quote:

    prinszicht schreef op 26 november 2015 16:07:

    lijstje met groot aandeelhouders....zag nergens het Postnl pensioenfonds staan. Daar zit toch zo'n 7 tot 8 miljard in de pot. John heeft laten zien hoe makkelijk je, met de juiste info van Herna, 5 procent kunt opbouwen. Kosten tegen een koers van 4 Euro, kleine 90 miljoen. Rendement telt dubbel! Namelijk hogere dekkingsgraad en minder pensioenafdracht. Wat is het leven toch simpel!

    Tis jammer dat wij forumleden nog niet optellen tot een marginaal promille van de aandelen, misschien ook wel maar we slaan nog geen deuk in een pak boter. Wil het functioneren van Herna echt ter discussie stellen. Als aandeelhouder en als participant in de discussie "meer vrouwen in de top". Met haar als voorbeeld hebben we er voorlopig genoeg!
    Waarom de positie van Herna zo ter discussie stellen? Snap niet helemaal wat daar de grondredenen van moeten zijn?
  4. forum rang 6 prinszicht 26 november 2015 19:40
    quote:

    Dynafire schreef op 26 november 2015 18:18:

    [...]

    Waarom de positie van Herna zo ter discussie stellen? Snap niet helemaal wat daar de grondredenen van moeten zijn?
    4 jaar bezit van het aandeel. 16 keer kwartaalcijfers. Voor de 2de keer een overname van TNT. Enorme beurs hausse en dan op het aangewezen moment met een Outlook komen waar de honden geen brood van lusten. We zijn ruim een jaar terug in de tijd en eigenlijk nog langer. En let wel, het was Herna zelf die het woord dividend in de mond nam. Haar concurrenten doen een dubbele KW en daar kan op op geshort worden. Een overname nu is een teken van armoede.
  5. forum rang 6 prinszicht 26 november 2015 19:48
    Herna bakt er geen reet van en bij elke andere grote of kleine onderneming had ze met haar track record op straat gestaan. Ze wordt politiek bijgestaan en dat is haar redding. Zit voor het verhaal ook al heel lang in Kpn. Over Blok kun je heel veel zeggen en de situatie is enigszins vergelijkbaar maar die werkt wat harder, ogenschijnlijk, voor zijn aandeelhouders. Het gevecht tegen Slim. Verkoop onderdelen. Eigen aandelen inkoop en dividend. Ook al is het maar een beetje!
  6. [verwijderd] 26 november 2015 20:06
    Herna loopt over eieren en vecht op dit moment met de ACM.Nu een goed outlook geven ontneemt de mogelijkheid voor verdere verhoging van de postzegel prijs. Het gevecht gaat nu met name om de bundeling van post waar na recente uitspraak bulk prijzen voor gerekend moet worden. Ik denk dat in de outlook dit risico volledig ingerekend is. Ik verwacht dat postnl volgend jaar gewoon weer 280-320 gaar doen. Enige risico is duitsland. Boekwaarde €70 mio maar nog geen besluit. Op de plank timmeren de stukken. komt goed!
  7. Spes 26 november 2015 20:22
    @Prinszicht. Je moet gewoon geregeld winst nemen na een korte rally. Eigenlijk dateert mijn aandelenbezit van voor de splitsing maar ik heb enkele keren winst genomen op een rally (b.v. na bod UPS) omdat ik rekening hield met een terugval.
    PostNL heeft nu eenmaal een moeilijke markt waardoor er een sterk fundament moet worden gelegd voor een winstgevende toekomst. Enkele jaren zijn hiervoor helaas nodig.
  8. forum rang 6 prinszicht 26 november 2015 22:29
    @ Spes, dat is precies wat ik doe en dat heb ik ook aangegeven. Mijn transactie resultaat is positief en het mijn rendement op mijn huidige voorraad negatief. En discussies over de post business is al jaren gaande en alleen bij gratie van de overheid heeft Herna het gered. En jullie hebben allemaal gelijk en Herna straks ook, behalve als het sentiment omslaat. Het gaat mij ook niet om 1 kwartaal. Maar om het handelen van de baas. Je spiegelt iets voor om vervolgens volledig nat te gaan op je Strategische Outlook. Spelletjes speel je maar op een andere manier. Niet met een item wat je zelf nadrukkelijk voor ons op de agenda zet. En de ochtend voor de aankondiging met veel enthousiasme over de bühne brengt. Op het zelfde moment komt John en de daarmee gepaard gaande shorters. Die stonden goed geïnformeerd klaar. Een maand eerder ook 3 en geen opbouw short. Ik vermoed een vals spelletje. Daar zijn vrouwen ook beter in dan mannen.
  9. [verwijderd] 26 november 2015 23:16
    Vind het allemaal een beetje overdreven prins, maar ik kijk dan ook verder dan alleen de koers. Ik volg wat er binnen PostNL gebeurt en zeker de reorganisatie.
    Strategische outlook van Herna is goed met de innovatieve vernieuwing, neemt niet weg dat het een 5 jaren plan is en de beurs hier niet zo dol op is.

    Voor de 2e keer overname TNT, wat kan Herna hier dan aan doen? Het feit dat het aandeel kapotgeshort is zijn nog wel meer voorbeelden van in de geschiedenis maar dat weet je zelf ook wel. Op basis van de cijfers en outlook totaal onnodig om zo diep te gaan.
    En om dan valse spelletjes te roepen, ach wat jij ervan wil maken, ik geloof al een tijdje niet meer in sprookjes maar ik weet zeker dat de boze wolf wel bestaat ;-)
  10. [verwijderd] 26 november 2015 23:18
    Neemt niet weg dat je voor wat betreft het dividend wel gelijk hebt prins!
    Had het liever ook anders gezien maar soms is het wat het is...

    Als we alle CEO's op die afspraken moeten beoordelen gaan ze volgens mij allemaal nat, en dan ligt het er vooral aan welke pet de spreker draagt...

    Personeel of aandeelhouder...
1.571 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 79 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links