Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TenCate makes it difficult

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2015 16:32
    quote:

    harryhol schreef op 26 november 2015 13:33:

    Weinig inhoud in dit stukje. Zou Solvay, bijkans op fietsafstand, nooit langs zijn geweest bij Ten Cate ? Die betalen nu wel 2,5 keer de omzet bij Cytec, een composieten-concurrent. Reken maar eens na wat dat bij Ten Cate per aandeel zou zijn...
    Omzet zegt helaas niet zoveel. Maar een duidelijk verschil is natuurlijk wel dat de overname door Solvay strategisch is en van Gilde meer financieel van aard. De overname door Gilde is in die zin een tussenstap, uiteindelijk zullen de verschillende onderdelen door worden verkocht aan partijen die dan een 'strategische' prijs mogen betalen.
  2. [verwijderd] 26 november 2015 16:39
    quote:

    Watcher606 schreef op 26 november 2015 13:54:

    Het is duidelijk dat TenCate veel meer waard is dan die 24,6 EUR. En door de druk van de pers de laatste dagen zal er ook zeker een hoger bod komen. Bij Gilde beginnen ze nu echt wel zenuwachtig te worden.
    Zo duidelijk is dat niet, want het bod is hoger dan de koers waarop het aandeel voor het bod noteerde en een tegenbod is er niet gekomen.

    De vergelijking met Cytec gaat niet helemaal op, met composieten is maar een deel van Ten Cate. Daarnaast is er ook nog kunstgras, defensiemateriaal, geosynthetics etc.
  3. harryhol 26 november 2015 17:00
    quote:

    Nico Inberg schreef op 26 november 2015 16:32:

    [...]

    Omzet zegt helaas niet zoveel. Maar een duidelijk verschil is natuurlijk wel dat de overname door Solvay strategisch is en van Gilde meer financieel van aard. De overname door Gilde is in die zin een tussenstap, uiteindelijk zullen de verschillende onderdelen door worden verkocht aan partijen die dan een 'strategische' prijs mogen betalen.
    Waarom niet ? Je zou zeggen dat het een betere parameter is voor een strategische koper, dan winstgevendheid. Sterker nog, hoe winstgevender, hoe minder schaalvoordeel te behalen. Als Solvay met 2,5 x omzet nog voordeel weet te behalen bij x winstgevendheid, zou dat bij Ten Cate misschien nog mooier kunnen zijn. Ben wel met je eens dat Ten Cate meer een lappendeken is die zich leent voor Private Equity, dan voor één strategische koper die meer zou willen betalen. Maar een SOTP waardering op basis van strategische waarde zit ruim boven de 40 per aandeel. Het verschil delen lijkt mij een heel redelijk verhaal, dus 30 euro per aandeel is niet unfair. Met wat leverage kan Gilde dan makkelijk nog die 20% op jaarbasis halen over drie jaar.
  4. forum rang 7 wiegveld 26 november 2015 18:41
    Het wordt tijd dat de Ondernemingskamer wordt ingeschakeld. Er lijkt sprake van structurele belangenverstrengeling in directie en raad van commissarissen bij TC!
    Wie heeft er geacteerd voor de aandeelhouderss/?
    Wellicht is het goed als VEB een contra waarde bepaling laat uitvoeren op kosten TC en dat het bod de gemiddelde waarde wordt van de TC waardebepaling en de VEB waardebepaling!
    Nu is de waardebeapling gedaan door een bank, die precies wist wat de opdrachtgever wilde!
    Nl Op een koopje overnemen en dan in stukken hakken en verkopen! GILDE is daarom bekend
  5. forum rang 7 wiegveld 26 november 2015 22:15
    Amsterdamse advocaten beschuldigen TenCate van wanbeleid

    FD van zojuist: He he


    Nadat beleggers felle kritiek uitten op de overname van TenCate door Gilde, verzet zich nu een juridische partij tegen de deal. Het Amsterdamse advocatenkantoor Full Circle Law waarschuwt het bedrijf dat het onvoldoende heeft gedaan om de schijn van belangenverstrengeling van bestuurders en commissarissen weg te nemen, wat kan leiden tot een procedure Wanbeleid voor de Ondernemingskamer.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links