Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,964 24 apr 2024 17:35
  • +0,030 (+0,30%) Dagrange 9,850 - 10,110
  • 1.139.888 Gem. (3M) 1,8M

Sectornieuws

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 november 2015 17:06
    Luchtvaart aandelen lager na reisadvies - Market Talk

    NEW YORK (Dow Jones)--Aandelen van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen staan dinsdagmiddag lager, na zorgen rond vliegreizen en stijgende olieprijzen. Maandag gaf het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken het advies af voor passagiers om wereldwijd alert te blijven op verhoogde dreiging van terroristische aanslagen. "Er wordt meer nagedacht over de noodzaak en wenselijkheid van reizen in het algemeen", zei hoofd aandelenhandel Ryan Larson van RBC Global Asset Management. De futures voor ruwe olie stegen met 2,7% naar $42,88. Aandelen American Airlines (AAL) daalden met 3,3%, JetBlue (JBLU) werd 3,3% lager verhandeld en Delta noteerde 3,1% lager. Air France-KLM (AF.FR) staat donderdagmiddag rond 17.00 uur 4,7% lager op EUR6,23. (corrie.driebusch@wsj.com)

    (END) Dow Jones Newswires

  2. forum rang 10 voda 25 november 2015 17:20
    Lufthansa aandelen stijgen, nu cabin crew akkoord nadert


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Lufthansa lijkt eindelijk voortgang te boeken in zijn moeizame arbeidsonderhandelingen.

    De cabine crew, die recentelijk de vluchten van de luchtvaartmaatschappij heeft onderbroken met een weekdurende staking, heeft een nieuwe staking afgeblazen na een ontmoeting met het management van de luchtvaartmaatschappij.

    Lufthansa zei woensdag met de vakbonden bijeen te zijn gekomen en dat de partijen de basis hebben gelegd om tot een oplossing voor hun standpuntverschillen te komen over compensatie en werkgelegenheidsvoorwaarden.

    Aandelen Lufthansa noteren 2,3% hoger op het nieuws.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  3. forum rang 10 voda 26 november 2015 16:12
    Groei passagiers luchtvaart iets minder sterk

    Gepubliceerd op 26 nov 2015 om 13:11 | Views: 850

    GENEVE (AFN) - De groei van het wereldwijde passagiersvervoer in de luchtvaart zal op de lange termijn iets minder sterk zijn dan eerder gedacht, vooral door de zwakkere economische groei van China. Dat meldde de luchtvaartassociatie IATA donderdag.

    De IATA denkt nu dat het aantal passagiers in 2034 zal uitkomen op 7 miljard, met een jaarlijkse toename van gemiddeld 3,8 procent. Eerder werd voor 2034 op een totaal aantal passagiers gerekend van 7,4 miljard, met een jaarlijkse groei van gemiddeld 4,1 procent. Dit jaar kiezen naar verwachting 3,5 miljard passagiers het luchtruim.

    Volgens de IATA is China ondanks de zwakkere economie de sterkst groeiende markt tot en met 2034, met een toename van het aantal passagiers met 758 miljoen. De Verenigde Staten komen op de tweede plaats met 523 miljoen extra reizigers, gevolgd door India (275 miljoen), Indonesië (132 miljoen) en Brazilië (104 miljoen).

    China

    De sterkste procentuele groei van het aantal nieuwe passagiers komt grotendeels voor rekening van Afrika, aldus de IATA. Zeven van de tien sterkst groeiende markten zijn in dat continent, met landen als Malawi, Rwanda, Sierra Leone, Oeganda en Tanzania. Ook in Servië en Vietnam zal de luchtvaartmarkt sterk groeien de komende jaren, denkt de organisatie.

    China neemt naar verwachting in 2029 de VS over als grootste markt gemeten naar reizigers. In 2034 komt het aantal passagiers in China volgens de IATA uit op 1,19 miljard, tegen 1,16 miljard in de VS. De totale Aziatische markt telt in dat jaar volgens de ramingen van de IATA 2,9 miljard luchtreizigers.

    De groei van het aantal passagiers in Europa in de periode tot en met 2034 komt volgens de IATA uit op 591 miljoen. De totale Europese luchtvaartmarkt zal in 2034 naar verwachting 1,4 miljard reizigers kennen.
  4. forum rang 10 voda 2 december 2015 16:18
    Nog steeds veel overcapaciteit in luchtvracht

    Gepubliceerd op 2 dec 2015 om 12:22 | Views: 2.284

    GENÈVE (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen hadden ook in oktober grote moeite de vrachtruimte aan boord van hun vliegtuigen te vullen. De vraag nam met niet meer dan 0,5 procent op jaarbasis toe, terwijl de capaciteit 5,8 procent hoger lag. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie IATA.

    In Europa en Azië is de groei van het goederenvervoer door de lucht nagenoeg tot stilstand gekomen. In Afrika en Noord- en Latijns-Amerika was in oktober sprake van krimp. Alleen vervoerders in het Midden-Oosten zagen de vraag nog altijd stevig toenemen.

    Ondanks de achterblijvende vraag houdt de hoeveelheid beschikbare vrachtruimte gelijke tred met de groeiende stoelcapaciteit voor passagiers. Veel luchtvaartbedrijven nemen vracht mee in de buik van passagierstoestellen.

    Vraag

    Aan de andere kant hebben luchtvaartmaatschappijen de ontwikkeling van de vraag overschat, erkent IATA-directeur Tony Tyler. De seinen leken op groen te staan voor groei, maar daar is weinig van terecht gekomen.

    De gemiddelde beladingsgraad is daardoor de afgelopen maanden weggezakt tot rond de 44 procent. Dat is het laagste niveau sinds het crisisjaar 2009. De vooruitzichten blijven in ieder geval tot het einde van dit jaar erg mager, waarschuwde Tyler.
  5. forum rang 10 voda 3 december 2015 17:59
    Malaysia Airlines staakt vluchten op Schiphol

    Gepubliceerd op 3 dec 2015 om 15:31 | Views: 1.509

    AMSTERDAM (AFN) - Malaysia Airlines staakt volgend jaar zijn rechtstreekse vluchten van en naar Amsterdam en Parijs. Het bedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Arabische branchegenoot Emirates en biedt de meeste Europese bestemmingen alleen nog aan in samenwerking met zijn nieuwe partner.

    Vorig jaar zomer werd een vliegtuig van Malaysia Airlines (vlucht MH17) op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oost-Oekraïne met een raket uit de lucht geschoten. Daardoor kwamen bijna driehonderd mensen om het leven. Eerder dat jaar was al een toestel van de luchtvaartmaatschappij spoorloos verdwenen tijdens een vlucht naar Peking.

    De twee vliegrampen, bovenop een toch al zwakke financiële positie, dwongen Malaysia Airlines al flink te snoeien in het vluchtaanbod. De deal met Emirates maakt een verdere sanering mogelijk. De enige Europese stad waarop het bedrijf een eigen lijndienst blijft onderhouden, is Londen.

    Gevolgen onduidelijk

    Malaysia Airlines voert vluchten tussen Kuala Lumpur en Amsterdam nu nog uit samen met KLM. De gevolgen van de codeshareovereenkomst met Emirates voor die samenwerking zijn nog onduidelijk. De twee bedrijven gaan daarover nog met elkaar om de tafel.

    KLM vliegt zelf ook dagelijks op en neer naar Kuala Lumpur, met overstapmogelijkheden op regionale vluchten van Malaysia Airlines. Het bedrijf bestudeert of de eigen capaciteit op die route volstaat om aan de marktvraag te beantwoorden.
  6. forum rang 10 voda 3 december 2015 18:02
    'Prijsdalingen stuwen vraag naar vliegreizen'

    Gepubliceerd op 3 dec 2015 om 11:30 | Views: 2.295

    GENÈVE (AFN) - De vraag naar vliegreizen is ook na het sterke zomerseizoen hard blijven groeien, mede dankzij dalende ticketprijzen. Dat blijkt uit de vervoersstatistieken over oktober die de internationale brancheorganisatie IATA donderdag heeft gepubliceerd.

    De vraag naar tickets lag in oktober 7,5 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is in lijn met de groei van 7,4 procent een maand eerder. De toename van het aantal beschikbare stoelen bleef beperkt tot 5,7 procent. De gemiddelde bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie, steeg met 1,4 procentpunt tot 80,5 procent.

    De gemiddelde prijs van een vliegticket lag in de eerste acht maanden van het jaar 5 procent lager dan een jaar eerder. Die prijsdaling heeft volgens IATA een belangrijke bijdrage geleverd aan de toename van de verkopen.

    Herstel

    In Europa profiteerden luchtvaartmaatschappijen van aanhoudend economisch herstel. Het passagiersvervoer nam met 6,7 procent toe en de gemiddelde bezettingsgraad steeg met 1,9 procentpunt tot 83,8 procent. Nergens anders ter wereld waren de vliegtuigen zo goed gevuld.

    De afzwakkende economische groei in Azië, met name China, vertaalt zich nog altijd niet in een afnemende reislust. De vraag naar tickets groeide met 8,6 procent. Ook in Noord-Amerika werd met een toename van 4,6 procent de positieve trend van de laatste maanden voortgezet.

    Alleen in het Midden-Oosten hield de vraag geen gelijke tred met de toename van het aanbod. Daar daalde het percentage bezette stoelen met 1,5 procentpunt tot 72,5 procent.
  7. forum rang 10 voda 4 december 2015 15:41
    EasyJet vervoert meer passagiers ondanks annulering vluchten - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--EasyJet, Europa's grootste low-cost airline na Ryanair, heeft in november 9,6% meer passagiers vervoerd dan in diezelfde periode een jaar eerder, ondanks een aanzienlijk hoger aantal geannuleerde vluchten, onder meer als gevolg van het staken van vluchten naar Egypte. In totaal vervoerde de airline 4,8 miljoen passagiers. De bezettingsgraad steeg naar 90,3% van 89,5% in november 2014. Het neerstorten van het Russische passagiersvliegtuig in Egypte leidde tot het annuleren van 176 vluchten, wat het totaal aantal geannuleerde vluchten op 378 bracht, waarvan grotendeels door weersomstandigheden aan het begin van de maand. Diezelfde periode een jaar eerder zag 16 geannuleerde vluchten. EasyJet zal de vluchten naar Sharm El Sheikh, Egypte hervatten als de Britse autoriteiten daar weer goedkeuring aan geven.(ellen.proper@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  8. forum rang 10 voda 10 december 2015 16:50
    Winst luchtvaartbranche naar record

    Gepubliceerd op 10 dec 2015 om 10:51 | Views: 2.882

    GENÈVE (AFN) - De luchtvaartbranche stevent af op een recordwinst van 33 miljard dollar (30 miljard euro) in 2015. Dat voorspelde donderdag de internationale brancheorganisatie IATA, die eerder nog uitging van een winst van 29,3 miljard dollar. Voor 2016 wordt een verdere stijging naar 36,3 miljard dollar verwacht.

    De vraag naar vliegreizen zit dit jaar sterk in de lift. Dat is mede te danken aan verbeterde economische omstandigheden in veel landen. De lagere olieprijzen helpen de luchtvaart op twee manieren. Ze drukken niet alleen de kosten, maar helpen ook de ticketverkopen vooruit. Consumenten zijn minder geld kwijt aan benzine en energie, en houden daardoor meer over om met het vliegtuig op vakantie te gaan.

    Meer dan de helft van de winst komt dit jaar voor rekening van Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Zij profiteren het meest van de sterk gedaalde brandstofprijzen. Voor concurrenten in bijvoorbeeld Europa wordt dat effect deels teniet gedaan doordat de euro sterk in waarde is gedaald ten opzichte van de dollar, de munt waarin brandstof moet worden afgerekend.

    IATA-directeur Tony Tyler sprak van een ,,goednieuwsverhaal'', maar waarschuwde wel voor gemakzucht omdat de marges nog altijd erg dun zijn. ,,Wij moeten genieten van de gunstige marktomstandigheden zolang ze duren'', zei hij. ,,Maar het zou een vergissing zijn eraan gewend te raken.''
  9. gerrit 69 10 december 2015 22:58
    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/airfra...

    do 10 dec 2015, 21:53
    Delta Air Lines verbiedt hoverboards
    ATLANTA (AFN) - Delta Air Lines verbiedt zijn passagiers vanaf vrijdag hoverboards mee te nemen omdat het populaire transportmiddel brandgevaarlijk is. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij stelde donderdag, na eigen onderzoek, dat de informatiestickers over de batterijen van het apparaat vaak niet stroken met de praktijk.
    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Air France-KLM

    De zogeheten lithium-ion batterijen mogen maximaal 160 wattuur aan energie opwekken. Delta trof in zijn onderzoek echter regelmatig krachtiger batterijen aan, waarna tot een verbod werd besloten. ,,Deze batterijen kunnen spontaan oververhitten en daarmee een brand veroorzaken'', aldus de partner van Air France-KLM.
  10. forum rang 10 voda 17 december 2015 16:40
    Topman Jet Airways naar Alitalia

    Gepubliceerd op 17 dec 2015 om 13:37 | Views: 1.004

    ROME (AFN) - Topman Cramer Ball van de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways stapt over naar de Italiaanse branchegenoot Alitalia. Hij treedt daar in maart aan als hoogste baas, meldde het bedrijf donderdag.

    De 48-jarige Ball is de definitieve opvolger van Silvano Cassano, die in september opstapte. Sinds zijn vertrek had voorzitter Luca di Montezemolo de dagelijkse leiding bij Alitalia. De nieuwe topman leerde het vak bij het Arabische Etihad Airways, dat fikse kapitaalbelangen heeft in zowel Jet Airways als Alitalia.

    Air France-KLM werkt met alle drie partijen samen. Jet Airways kondigde deze week aan de banden verder aan te halen, onder meer door op Schiphol te gaan vliegen. Alitalia daarentegen liet afgelopen jaar weten af te willen van zijn jarenlange partnerschap met de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    Alitalia is bezig met een stevige herstructurering. Doel is uiterlijk in 2017 een einde te hebben gemaakt aan een jarenlange opeenstapeling van verliezen. Die taak is bij Ball in goede handen, aldus Di Montezemolo. Ook bij Jet Airways is het de Australiër gelukt de resultaten te verbeteren, zij het met hulp van lagere brandstofprijzen.
  11. forum rang 10 voda 18 december 2015 21:28
    Brussels Airlines breidt vluchtaanbod uit

    Gepubliceerd op 18 dec 2015 om 09:53 | Views: 3.469

    BRUSSEL (AFN) - Brussels Airlines wil zijn vluchtaanbod vanaf Brussel naar verre bestemmingen uitbreiden. De Belgische dochter van Lufthansa vult daarmee een deel van het gat dat de Indiase branchegenoot Jet Airways achterlaat.

    Jet Airways kondigde begin deze week aan dat het stopt met vluchten vanaf Brussel. Het bedrijf gaat Schiphol gebruiken als knooppunt voor routes tussen Azië, Europa en Noord-Amerika, in nauwe samenwerking met KLM en Delta Air Lines.

    De Indiase maatschappij vloog vanuit Brussel onder meer op de Canadese stad Toronto. Die route neemt Brussels Airlines in ieder geval over, in samenwerking met Air Canada dat zorgt voor aansluitende vluchten. Daarnaast komen er extra vluchten naar bestemmingen in de Verenigde Staten en Afrika.

    Nieuwe banen

    De vloot van Brussels Airlines wordt uitgebreid met twee nieuwe Airbus A330-toestellen. Alleen al voor piloten en stewardessen komen er 140 nieuwe banen bij. Ook in ondersteunende functies op de luchthaven zorgt de stap voor meer werkgelegenheid.

    Brussels Airlines bekijkt ook de mogelijkheden om naar de Indiase miljoenenstad Mumbai te gaan vliegen. Over eventuele aansluitende vluchten wordt overlegd met Air India, dat eveneens behoort tot de wereldwijde luchtvaartalliantie Star Alliance.

    India is een belangrijke groeimarkt, ook voor de luchtvaartbranche. Strenge regelgeving maakt het voor westerse vliegbedrijven evenwel lastig er voet aan de grond te krijgen. Daarom is de overstap van Jet Airways een gevoelige tik voor Brussel en een opsteker voor Schiphol en KLM.
  12. gerrit 69 20 december 2015 23:54
    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/airfra...

    zo 20 dec 2015, 17:16 | 2 reacties
    Salarisverhogingen top van afslankend Lufthansa
    FRANKFURT (AFN) -
    Lufthansa heeft de salarissen van zijn bestuurders verhoogd, terwijl de Duitse luchtvaartmaatschappij werkt aan forse kostenbesparingen. Dit weekeinde werd duidelijk dat het basissalaris van bestuursvoorzitter Carsten Spohr met 300.000 euro wordt opgekrikt tot ruim 2,3 miljoen euro. De overige bestuurders ontvangen elk 100.000 euro extra.
    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Air France-KLM

    Volgens het blad Der Spiegel stemde een aantal vakbonden tegen de verhogingen, terwijl andere personeelsvertegenwoordigers instemden. De rivaal van Air France-KLM heeft het al maanden aan de stok met zijn personeel vanwege beoogde kostenbesparingen die de winstgevendheid van het concern moeten aanwakkeren.
    Na een aantal stakingen en stakingsdreigingen hebben beide kampen besloten tot een aantal bemiddelingssessies onder leiding van voormalig leider van de sociaal-democratische SDP Matthias Platzeck. Het eerste gesprek staat gepland voor 19 januari.
  13. [verwijderd] 21 december 2015 23:14
    Prijsvechters in luchtvaart winnen terrein

    DEN HAAG -
    Reizigers stappen steeds vaker aan boord bij een prijsvechter zoals Transavia, easyJet en Ryanair. Vorig jaar vloog ruim 33 procent van alle passagiers op de Nederlandse luchthavens met een budgetmaatschappij. In de eerste drie kwartalen van 2015 is dit verder opgelopen tot 35 procent.

    Sinds 2004 is het aantal reizigers dat met een prijsvechter vliegt verdubbeld naar ruim 20 miljoen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die maandag bekend werden. Vooral regionale vliegvelden profiteren van de forse toename aan budgetreizigers. Toch blijft Schiphol ook voor de prijsvechters de grootste luchthaven. Ruim zeven op de tien reizigers van de prijsvechters stijgen op vanaf Schiphol.
    Volgens het CBS dragen budgetmaatschappijen fors bij aan de groei van de passagiersluchtvaart. Die steeg sinds 2004 met 37 procent tot 61 miljoen passagiers in 2014. Londen blijft de favoriet onder passagiers van de prijsvechters. In 2014 vlogen 2 miljoen reizigers met een budgetmaatschappij van en naar Londen. Ook vakantieland Spanje is steeds vaker de bestemming, net als Turkije en Italië.
  14. forum rang 10 voda 23 december 2015 15:40
    Flinke order Airbus van Chinese KLM-partner

    Gepubliceerd op 23 dec 2015 om 11:57 | Views: 1.537

    GUANGZHOU (AFN) - China Southern Airlines, een belangrijke Chinese samenwerkingspartner van KLM, heeft tien grote toestellen besteld bij vliegtuigbouwer Airbus. Ze worden geleverd tussen 2017 en 2019, meldde de luchtvaartmaatschappij woensdag.

    De order voor tien Airbus A330-300's, geschikt voor vluchten naar verre bestemmingen, is goed voor een totale cataloguswaarde van 2,3 miljard dollar (2,1 miljard euro). De nieuwe vliegtuigen vergroten de stoelcapaciteit met 4 procent. Dat is volgens het bedrijf nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar vliegreizen in China.

    China Southern maakte vorige week al bekend dat het samen met dochter Xiamen Airlines 110 kleinere toestellen voor korte tot middellange vluchten heeft besteld bij de Amerikaanse fabrikant Boeing. Het gaat om vliegtuigen uit de 737-reeks, met een totale cataloguswaarde van 7,2 miljard dollar.
  15. forum rang 10 voda 4 januari 2016 17:02
    Hoogste groei Europese luchtvaart sinds 2011

    Gepubliceerd op 4 jan 2016 om 16:43 | Views: 234

    BRUSSEL (AFN) - Het aantal passagiers bij Europese luchtvaartmaatschappijen is in 2015 in het sterkste tempo toegenomen sinds 2011, terwijl het vrachtvervoer in het gunstigste geval stabiel was. Dat maakte de Association of European Airlines (AEA) maandag bekend op basis van een eerste raming.

    De brancheorganisatie becijferde dat zijn leden, waaronder Air France-KLM, in totaal bijna 307 miljoen passagiers vervoerden. Dat zijn er 12,6 miljoen (4,3 procent) meer dan in 2014. De bezettingsgraad nam daarbij toe tot recordhoogte, aldus AEA. Het merendeel van de groei werd gerealiseerd binnen Europa en op binnenlandse vluchten, met een stijging van de bezettingsgraad van 76,5 naar 77 procent. Op langeafstandsvluchten was de verbetering ,,marginaal''.

    Vrachtvervoer bleef afgelopen jaar een ,,significante uitdaging'' en laat wellicht een krimp zien ten opzichte van 2014.
  16. forum rang 10 voda 7 januari 2016 20:28
    Straf voor Vueling om weigeren compensaties

    Gepubliceerd op 7 jan 2016 om 15:15 | Views: 1.735

    DEN HAAG (AFN) - Het Spaanse Vueling Airlines overtreedt stelselmatig de regels voor het compenseren van passagiers bij vertraging, instapweigering of annulering van vluchten. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stuurt de prijsvechter passagiers een standaardafwijzing en compenseert het bedrijf pas als mensen daarover een klacht indienen. De toezichthouder heeft Vueling een last onder dwangsom opgelegd.

    Bij elke geconstateerde overtreding moet Vueling tussen de 60.000 en 96.000 euro betalen. De totale boete kan oplopen tot maximaal een miljoen euro.

    De luchtvaartmaatschappij is door de ILT vorig jaar al onder verscherpt toezicht geplaatst om de praktijken. Omdat Vueling nog steeds de fout ingaat, vindt de inspectie het nodig harder in te grijpen. Gedupeerde passagiers krijgen de mogelijkheid compensatieclaims opnieuw in te dienen, mits hun vlucht niet langer dan twee jaar geleden was.
  17. forum rang 10 voda 7 januari 2016 20:29
    Ryanair slecht grens 100 miljoen passgiers

    Gepubliceerd op 7 jan 2016 om 12:08 | Views: 2.601


    DUBLIN (AFN) - Vliegtuigmaatschappij Ryanair heeft afgelopen jaar de grens van 100 miljoen passagiers geslecht. In 2015 stapten in totaal 101,4 miljoen passagiers aan boord bij de Ierse prijsvechter.

    Naar eigen zeggen is Ryanair de eerste luchtvaartmaatschappij die op jaarbasis meer dan 100 miljoen klanten vervoert. In vergelijking met 2014 steeg het aantal passagiers met 17 procent.

    In december verwelkomde Ryanair in totaal 7,5 miljoen passagiers. Dat was een kwart meer dan een jaar eerder. De bezettingsgraad steeg de laatste maand van 2015 met 3 procentpunt naar 91 procent.
  18. forum rang 10 voda 11 januari 2016 16:28
    'Luchtvracht heeft bodem mogelijk bereikt'

    Gepubliceerd op 11 jan 2016 om 11:41 | Views: 1.809

    GENÈVE (AFN) - De vraag naar vrachtvervoer met het vliegtuig lag in november 1,2 procent lager dan een jaar eerder, maar was wel wat groter dan in oktober. Dat wijst er mogelijk op dat de bodem in de tweede helft van 2015 bereikt is, stelde de internationale brancheorganisatie IATA maandag.

    Dat de vrachtvolumes op maandbasis niet meer dalen, is volgens IATA mede te danken aan een licht herstel in sommige delen van Azië, met name Japan. In Europa geven cijfers over de export en industriële productie bovendien aanleiding tot optimisme voor de komende maanden. In Noord-Amerika is de situatie echter minder rooskleurig, aldus de brancheorganisatie.

    Zelfs als de bodem inderdaad gevonden is, blijft de onzekerheid groot, waarschuwt IATA-directeur Tony Tyler. Volgens hem toont de huidige onrust op de aandelenmarkten aan dat de wereldeconomie nog altijd geen vaste grond onder de voeten heeft.
  19. forum rang 10 voda 11 januari 2016 16:32
    'Air France komt vrijdag met groeiplan'

    Gepubliceerd op 11 jan 2016 om 07:52 | Views: 2.957

    PARIJS (AFN) - Luchtvaartbedrijf Air France zal vrijdag een groeiplan presenteren aan zijn vakbonden. Dat stelde de Franse krant Les Echos maandag.

    Vertegenwoordigers van de bonden hebben geen documentatie over het plan gekregen, naar verluidt om lekken te voorkomen. In het nieuwe plan zouden volgens de krant, die geen bronnen noemt, de groeidoelen zijn opgevoerd met als doel ze via consensus te bereiken.

    Volgens Les Echos zou Air France-KLM in 2015 winstgevend zijn geweest. Air France-KLM liet daarop in een verklaring weten dat het opmaken van de boeken nog niet afgerond is, en wilde verder geen commentaar geven. De publicatie van de cijfers staat voor 18 februari op de rol.

    Onlangs blies vakbond CGT zijn plannen voor een staking op 28 januari bij Air France af. De bond had met de kerst het cabine- en grondpersoneel van Air France opgeroepen te gaan staken. CGT wilde dat de aanklachten tegen de vijf werknemers die begin oktober managers van het bedrijf aanvielen zouden worden ingetrokken. Ook zouden de personeelsleden die twee bestuurders de kleren van het lijf scheurden weer in dienst moeten worden genomen.
2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links