Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,015 24 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 33,955 - 34,230
  • 5.309.503 Gem. (3M) 7,6M

Shell nieuwtjes.

5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 november 2015 16:21
    Shell benoemt Maarten Wetselaar tot Integrated Gas Director


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RDSA) heeft Maarten Wetselaar benoemd tot integrated gas director met ingang van 1 januari 2016, zo meldt de energiegigant dinsdag.

    De divisie Integrated Gas wordt een op zichzelf staande divisie binnen het Brits-Nederlandse energiebedrijf, vanwege de grote omvang van de divisie en het investeringspotentieel.

    Wetselaar zal in zijn nieuwe rol lid van het uitvoerend comite worden, aldus het bedrijf.

    De divisie Integrated Gas is inmiddels uitgegroeid tot een divisie die de afgelopen drie jaar gemiddeld een cashflow van $11 miljard per jaar genereerde, versus $2 miljard in 2009.

    De Nederlandse Wetselaar is momenteel executive vice president van Integrated Gas, dat hij leidt vanuit Singapore. Sinds 1995 werkt Wetselaar bij Shell.


    - Door Ian Walker; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

  2. forum rang 10 voda 3 november 2015 16:32
    Shell grijpt fors in vanwege lage olieprijzen

    Gepubliceerd op 3 nov 2015 om 08:39 | Views: 7.151

    DEN HAAG (AFN) - Shell neemt zijn eigen organisatie flink op de schop omdat het concern verwacht dat de olieprijzen voorlopig laag zullen blijven. Dinsdag werd onder meer de verkoop van 30 miljard dollar aan onderdelen bevestigd en stelde Shell dat het op schema ligt om de overname van gasbedrijf BG begin volgend jaar af te ronden.

    ,,De lage olieprijzen zorgen voor een grote verandering in onze sector. Ik ben vastbesloten dat Shell daarin voorop loopt en er uit komt als een meer gefocust en concurrerender bedrijf'', zei bestuursvoorzitter Ben van Beurden.

    De Brits-Nederlandse energiegroep probeerde met de aankondiging van extra besparingen zorgen van beleggers weg te nemen dat de overname van BG in gevaar komt door de aanhoudend lage olieprijzen. Volgens het concern pakt de aankoop goed uit bij een olieprijs van circa 65 dollar per vat. Bij de aankondiging van de transactie voorzag Shell nog een herstel naar 90 dollar per vat in 2020.

    BG

    Shell denkt 3,5 miljard dollar aan kostenvoordelen te kunnen behalen door de overname van BG, waarop het in april een bod uitbracht van 64 miljard euro. Dat is 1 miljard dollar meer dan een eerdere inschatting van de besparing.

    Dit jaar werden de kosten en uitgaven al met 11 miljard dollar verlaagd, onder meer door 7500 banen te schrappen en projecten uit- of af te stellen. Vorig jaar en dit jaar stootte Shell voor in totaal 20 miljard dollar aan onderdelen af. Na de afronding van de overname van BG gaat het bedrijf in die lijn verder met een beoogde 30 miljard dollar aan verkopen.

    De organisatorische ingrepen betreffen vooral de divisie Upstream, waar het zoeken naar en winnen van olie en gas onder valt. Het onderdeel Integrated Gas, waartoe vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) en het omzetten van gassen in vloeistoffen (GTL) behoren, is de afgelopen jaren zo sterk gegroeid, dat het op eigen benen komt te staan. De Nederlander Maarten Wetselaar wordt verantwoordelijk voor Integrated Gas en krijgt een plek in het bestuur.
  3. forum rang 10 voda 4 november 2015 16:41
    Historisch jaar

    Voor Shell is 2015 een historisch jaar. Niet alleen omdat de Nederlandse tak 125 jaar geleden werd opgericht, maar ook omdat de huidige bestuursvoorzitter Ben van Beurden dit jaar een aantal grote strategische besluiten heeft genomen om het olie- en gasconcern door de huidige crisis te manoeuvreren. Want crisis is het. De olieprijs is in een jaar tijd dankzij het doorpompen van de Opec, minder vraag vanuit China en meer schalieolie uit de VS, meer dan gehalveerd en blijft naar verwachting ook de komende jaren relatief laag. Tegelijkertijd zorgt toenemende druk van aandeelhouders, milieugroepen en overheden voor financiële risico’s waar het bedrijf voorheen misschien minder rekening mee hoefde te houden.

    Zo refereerde Shell bij de verrassende aankondiging eerder dit jaar om de omstreden proefboringen in het noordpoolgebied te staken, expliciet aan de ‘uitdagende en onvoorspelbare’ regelgeving in de VS. Ruim $?7 mrd aan investeringen gingen in rook op, zonder dat Shell ook maar een druppel Arctische olie oppompte. Vorige week schreef Shell $?2 mrd af op een Canadees oliezandproject in aanbouw. Niet alleen speelt de huidige lage olieprijs een rol, maar ook een gebrek aan infrastructuur om de olie uiteindelijk uit Canada naar de wereldmarkt te krijgen. Dat gebrek aan infrastructuur is het gevolg van weerstand van milieugroepen en politiek gesteggel.

    In zo’n moeilijke marktomgeving kun je twee dingen doen: kosten besparen of nieuwe groeimarkten vinden. Van Beurden doet beide. Dit jaar schrapte hij al 7500 banen, bespaarde hij $?4 mrd aan kosten en schroefde hij de investeringen met 20% terug. Tegelijkertijd verkocht hij de afgelopen twee jaar voor $?20 mrd aan bedrijfsonderdelen. Shell wordt kortom minder vet en kan zo de lage olieprijs beter weerstaan. De voorgenomen overname van BG Group moet een nieuw tijdperk van groei inluiden.Aandeelhouders zijn sceptisch. Van Beurden probeerde beleggers dinsdag op een analistendag ervan te overtuigen dat door 40% meer synergievoordelen de overname niet te duur is, maar juist waarde gaat creëren en de zo belangrijk geachte dividendbetalingen ook in de toekomst kan waarborgen.

    Om het verwachte dividend van ruim $?10 mrd en de verwachte investeringen van $?35 mrd in 2016 te kunnen betalen heeft Shell in 2016 een kasstroom nodig van $?45 mrd. Dat zou een forse verbetering zijn ten opzichte van de verwachte kasstroom dit jaar van ongeveer $?30 mrd.

    Analisten van Barclays ramen voor 2016 een kasstroom van een kleine $?38 mrd. Dan resulteert nog altijd een tekort van $?7 mrd.

    Maar met minimaal $?10 mrd aan geplande verkopen van onderdelen, zou Shell er al zijn. Nu alleen nog even de overname van BG definitief afronden, want zonder BG zijn deze sommetjes een stuk moeilijker kloppend te krijgen.

    Bartjens@fd.nl
  4. forum rang 10 voda 6 november 2015 21:15
    Shell pompt uitstoot deels in Canadese grond

    Gepubliceerd: 06 november 2015 19:36

    Shell beschikt sinds vrijdag over een installatie waarmee een deel van de schadelijke uitstoot van zijn fabriek in het Canadese Alberta wordt opgevangen, om vervolgens kilometers diep in de grond te worden gepompt. Het bedrijf hoopt daarmee naar eigen zeggen een bijdrage te leveren aan een duurzame oplossing voor de uitstoot van broeikasgassen.

    Het zogeheten ‘carbon capture and storage’-project (CCS) vindt plaats bij de winning van olie uit teerzanden. In totaal wordt een derde van de uitstoot van een bij dat project betrokken verwerkingsfabriek opgevangen. Daarbij gaat het jaarlijks om ruim een miljoen ton CO2, wat gelijk zou staan aan de uitstoot van zo’n 250.000 auto’s.

    Het drie jaar geleden aangekondigde project is tot stand gekomen met een forse financiële injectie van de Canadese regering en de regering van de provincie Alberta. Zij pompten samen 865 miljoen Canadese dollar (606 miljoen euro) in het project. Shell maakte zijn eigen investering niet bekend, maar verwees wel naar een eerdere raming die aangaf dat de totale kosten voor het project 1,35 miljard dollar gedurende vijftien jaar zouden bedragen.

    www.z24.nl/ondernemen/shell-pompt-uit...
  5. forum rang 8 Wilbar 16 november 2015 11:44
    Shell begint bouw petrochemisch project Irak

    Gepubliceerd op 16 nov 2015 om 11:41

    BAGDAD (AFN/BLOOMBERG) - Shell is begonnen met de bouw van een petrochemisch project in de zuidelijk geleden Iraakse stad Basra. Dat liet de Iraakse overheid maandag weten.

    In januari werd gemeld dat Shell tekende voor het project met een waarde van 11 miljard dollar. De productiefaciliteit moet binnen vijf tot zes jaar zijn gebouwd.
  6. forum rang 10 voda 19 november 2015 16:19
    Shell stap dichterbij overname BG Group - Update

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Shell stap dichterbij overname BG Group', om extra informatie toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell plc (RSA) heeft donderdag van de Australische mededingingsautoriteit toestemming gekregen voor de overname van BG Group plc (BG.LN), waarmee de organisatie zijn eerdere zorgen over een mogelijke vermindering van de levering aan aardgas aan de dichtbevolkte oostkust van Australie naast zich neerlegt.

    Het besluit verwijdert e e n van de laatste - en meer omstreden - wettelijke barrieres voor de fusie tussen de twee bedrijven, waardoor de deal, zoals verwacht, begin 2016 kan worden afgerond.

    De koersen van beide aandelen stegen na het nieuws. Shell won 2,1% en BG steeg 2,5%.

    De deal is een cruciaal onderdeel van de strategie van het Brits-Nederlandse energieconcern om zich te concentreren op zijn aardgas- en diepwater-olie-activiteiten, maar kon niet altijd op positieve reactie rekenen bij beleggers.

    Volgens sommigen onder hen betaalt Shell te veel voor BG, een kleiner Brits bedrijf met een sterke positie in LNG en offshore olievelden in Brazilie. Een tweede punt van kritiek is dat de deal te veel steunt op een herstel van de olieprijs om succesvol te kunnen zijn.

    De deal werd in april gewaardeerd op $70 miljard. Shell functionarissen argumenteren dat de overnameprijs meeschommelt met de fluctuaties van de aandelen van de twee bedrijven, aangezien het een overname betreft in contanten en aandelen. Volgens hen zal de deal waarde toevoegen aan het bedrijf, zelfs als de olieprijzen zwak blijven.

    De verklaring van de Australische mededingingsautoriteit niet van mening te zijn dat de geplande overname de concurrentie op de groothandelsmarkt voor gas zou verminderen volgt na een langdurig onderzoek. In september stelde de commissie een besluit uit in afwachting van meer informatie, nadat een aantal bedrijven hadden aangeven te vrezen dat Shell de voorkeur zou geven aan de meer lucratieve export naar Azie in plaats van levering aan de lokale markt.

    De overname moet nu nog worden goedgekeurd door het Australische Foreign Investment Review Board en het Chinese ministerie van handel. Eerder werd de overname al goedgekeurd door de Europese Unie en door Brazilie.

    Shell topman Ben van Beurden zei dat in China vooruitgang wordt geboekt en dat nog steeds de verwachting is dat de deal begin 2016 wordt afgerond.

    De overname kan Shell helpen om winstgevender en veerkrachtiger te worden, ondanks het gevaar van aanhoudend lagere olieprijzen.


    Door Robb M. Stewart en Sarah Kent; Vertaald en bewerkt door Levien de Feijter en Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

  7. forum rang 5 Porscheknakker 19 november 2015 17:10
    Royal Dutch Shell - Kopen
    Royal Dutch Shell: heeft toestemming van de Australische mededingingsautoriteit gekregen voor de overname van BG Group. De overname moet nu nog worden goedgekeurd door het Australische Foreign Investment Review Board en het Chinese ministerie van handel nadat eerder al goedkeuring was verkregen van de Europese Unie en Brazilië. In China wordt vooruitgang geboekt. Management verwacht dat de deal begin 2016 wordt afgerond. Beursgenoten was op €21 volhardend maar handhaaft nog steeds: Kopen.

    Uit: Nieuwsbrief Beursgenoten van 19.11.2015
  8. forum rang 10 voda 20 november 2015 20:27
    Rechtszaak Shell over olielek in Noordzee

    Gepubliceerd op 20 nov 2015 om 14:42 | Views: 2.501

    LONDEN (AFN) - Er is een rechtszaak aangespannen tegen Shell na een onderzoek naar een olielek bij een boorplatform in het Britse deel van de Noordzee in 2011. Dat meldde de Britse nieuwsdienst BBC.

    In augustus 2011 was er sprake van een olielek bij een pijpleiding van het productieplatform Gannet Alpha op circa 180 kilometer van Aberdeen. Volgens Shell was daardoor meer dan 200 ton olie in zee gestroomd. De zaak behelst punten op het gebied van verontreiniging, veiligheid en regelgeving en zal volgende week voorkomen bij de rechtbank in Aberdeen.
  9. [verwijderd] 20 november 2015 20:37
    quote:

    voda schreef op 20 november 2015 20:27:

    Rechtszaak Shell over olielek in Noordzee

    Gepubliceerd op 20 nov 2015 om 14:42 | Views: 2.501

    LONDEN (AFN) - Er is een rechtszaak aangespannen tegen Shell na een onderzoek naar een olielek bij een boorplatform in het Britse deel van de Noordzee in 2011. Dat meldde de Britse nieuwsdienst BBC.

    In augustus 2011 was er sprake van een olielek bij een pijpleiding van het productieplatform Gannet Alpha op circa 180 kilometer van Aberdeen. Volgens Shell was daardoor meer dan 200 ton olie in zee gestroomd. De zaak behelst punten op het gebied van verontreiniging, veiligheid en regelgeving en zal volgende week voorkomen bij de rechtbank in Aberdeen.

    Alle beleggers hebben het vamorgen al in de kranten gelezen, dus OUD NIEUWS.
  10. forum rang 10 voda 24 november 2015 16:36
    Shell krijgt boete voor olielek in Noordzee

    Gepubliceerd op 24 nov 2015 om 13:08 | Views: 2.368

    LONDEN (AFN) - Shell heeft een boete gekregen van 22.500 pond, bijna 32.000 euro, vanwege een olielek bij een boorplatform in het Britse deel van de Noordzee in 2011. Dat meldde het olie- en gasconcern dinsdag.

    In augustus 2011 was er sprake van een lek bij een onderzeese pijpleiding van het productieplatform Gannet Alpha, op circa 180 kilometer van Aberdeen. De boete is opgelegd door het Britse Department of Energy and Climate Change (DECC) en het Health and Safety Executive (HSE).

    Shell, dat in een reactie zei dat geen enkel lek acceptabel is en dat het bedrijf lessen heeft geleerd van het incident, accepteert de boete. Volgens een woordvoerder is ,,dit in principe het einde van deze zaak''.
  11. forum rang 10 voda 25 november 2015 17:55
    'Qatar steunt overname BG door Shell'

    Gepubliceerd op 25 nov 2015 om 07:59 | Views: 4.708

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Qatar staat achter de overname van het Britse gasbedrijf BG Group door Shell. Het staatsfonds Qatar Investment Authority zou de transactie ,,volledig steunen''. Dat meldde de krant The Times op gezag van ingewijden bij het investeringsfonds.

    Er waren twijfels ontstaan of Qatar de overname wel zou steunen, nadat het investeringsfonds aandelen Shell en BG de afgelopen tijd ter waarde van bijna 1 miljard pond had verkocht. Maar volgens de bronnen ging het daarbij enkel om een ,,herbalancering'' van de beleggingsportfolio en staat Qatar niet negatief tegenover de deal.

    Met de koop van BG is een bedrag gemoeid van circa 60 miljard euro. Het is de grootste overname ooit voor Shell.
  12. forum rang 10 voda 25 november 2015 21:37
    Brits CO2-besluit tegenvaller voor Shell

    Gepubliceerd op 25 nov 2015 om 20:21 | Views: 885

    LONDEN (AFN) - De Britse overheid ziet af van de opslag van CO2 bij het Schotse plaatsje Peterhead, een project waarmee 1 miljard pond aan subsidie was gemoeid en waarvoor Shell één van de laatste gegadigden was. De CO2 zou worden overgepompt vanuit een gasgestookte elektriciteitscentrale.

    Shell wilde samen met Scottish and Southern Energy (SSE) op termijn maximaal 10 miljoen ton CO2 afvangen en opslaan (CCS) in het vrijwel leeggepompte 'Goldeneye'-gasveld op 2,5 kilometer onder de bodem van de Noordzee. De twee energiebedrijven dachten honderdduizenden huishoudens door middel van afvang en opslag van CO2 van schonere energie te kunnen voorzien.

    ,,We hebben twee jaar lang kosten nog moeite gespaard om dit project van de grond te krijgen'', aldus een teleurgesteld Shell. ,,Overheidsgeld voor dit project was een belangrijk element om de de CO2-technologie commercieel levensvatbaar te maken in een zo kort mogelijke tijd. Nu die steun uitblijft, zien we voor de korte termijn geen toekomst voor het Peterhead-project''. Shell benadrukte ondanks de tegenvaller door te gaan met de ontwikkeling van CCS.
  13. forum rang 10 voda 3 december 2015 16:59
    Correctie van bericht over Shell

    (Correctie van eerder bericht 'Shell krijgt toestemming in Australie voor overname BG Group' om het correcte overnamebedrag weer te geven in de derde alinea.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell (RDSA) heeft van het Australische Foreign Investment Review Board (FIRB) toestemming gekregen voor de overname van BG Group plc (BG.LN), waarmee het olieconcern op koers ligt om de acquisitie begin 2016 af te ronden.

    De goedkeuring van de FIRB, die de Australische overheid adviseert inzake buitenlandse investeringen, komt enkele weken nadat de Australische mededingingsautoriteit Shell ook al goedkeuring gaf voor de overname die momenteel een waarde heeft van ongeveer US$60 miljard.

    Eerder kreeg het olie- en gasbedrijf al toestemming van de Europese Unie en Brazilie. Alleen het Chinese ministerie van handel moet nu nog de deal goedkeuren en aandeelhouders moeten instemmen.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com
  14. forum rang 10 voda 7 december 2015 16:22
    Nieuwe president-directeur Shell Nederland

    Gepubliceerd op 7 dec 2015 om 12:39 | Views: 1.222

    DEN HAAG (AFN) - Marjan van Loon wordt per 1 januari de nieuwe president-directeur van Shell Nederland. Ze is de eerste vrouw die de functie gaat bekleden. Het olie- en gasconcern maakte maandag bekend dat de huidige topman, Dick Benschop, op dezelfde datum een andere rol krijgt binnen Shell International.

    De 49-jarige Van Loon werkt al 26 jaar voor Shell en is sinds 2009 vice-president van het onderdeel LNG & Gas Processing. In die functie is ze onder meer verantwoordelijk voor de 'Prelude', 's werelds grootste schip dat ver uit de westkust van Australië dienst gaat doen als gasfabriek. ,,Marjan brengt een schat aan ervaring en expertise mee om deze belangrijke positie in te vullen'', zei bestuursvoorzitter Ben van Beurden.

    Benschop was vanaf 1 mei 2011 topman van Shell Nederland. Hij gaat in zijn nieuwe functie zorgen voor een betere aansturing van samenwerkingsverbanden waarover Shell geen directe controle heeft. Doorgaans heeft het concern minderheidsbelangen in die gezamenlijke ondernemingen. Shell heeft dergelijke deelnemingen zowel aan de winningskant (upstream) als aan de chemie- en verkoopkant (downstream) in onder meer Italië, Egypte, Kazachstan en Brunei.
  15. forum rang 10 voda 7 december 2015 17:16
    Lekker vlot! :-)

    Shell wins final Australian nod for AED 257 billion takeover of BG Group

    Published on Mon, 07 Dec 2015 159 times viewed


    Gulf News reported that Royal Dutch Shell recently won approval from Australia’s Foreign Investment Review Board for the company’s proposed AED 257 billion) takeover of BG Group Plc, leaving China as the last regulatory hurdle to the deal.

    The approval included an unusual condition designed to prevent disputes with the Australian Taxation Office (ATO) with the merged group, amid Australia’s push to clamp down on profit shifting and tax avoidance by multinationals.

    Australian Treasurer Scott Morrison said that “I have approved the proposal by Royal Dutch Shell plc (Shell) to acquire BG Group plc (BG), subject to the condition that Shell provides an ongoing commitment to engage with the ATO in a transparent manner regarding its tax affairs in relation to acquisition of BG and integration of BG into Shell’s operations.”

    Shell and BG said that they are now awaiting clearance from China’s Ministry of Commerce, adding that the deal remains on track to be sealed in early 2016.

    Mr Ben van Beurden, Shell Chief Executive, said that “I am very pleased to receive this news. The FIRB approval is an important step towards deal completion.”

    The condition imposed by Australia requires Shell to agree with the tax office how it will approach transfer pricing, loans between different arms of the company and other issues before filing tax returns from the merged group.

    Source : Reuters
  16. forum rang 10 voda 7 december 2015 17:17
    Gazprom and OMV discuss Nord Stream 2, asset swap and oil supplies

    BASF, E.ON, ENGIE, OMV and Shell inked the Shareholders Agreement to construct the Nord Stream 2 gas pipeline system with the capacity of 55 billion cubic meters of gas a year from Russia to Germany across the Baltic Sea.

    Source : Strategic Research Institute
  17. forum rang 10 voda 8 december 2015 16:33
    Shell investeert in raffinaderij Pernis

    Gepubliceerd op 8 dec 2015 om 11:52 | Views: 2.699

    DEN HAAG (AFN) - Shell investeert de komende jaren flink in de concurrentiepositie van zijn raffinaderij in Pernis bij Rotterdam. Er wordt een nieuwe installatie gebouwd waarmee de productiemogelijkheden worden verbreed, overigens zonder dat de capaciteit groter of kleiner wordt.

    Financiële details werden dinsdag niet vermeld maar topman Ben van Beurden had al aangekondigd dat Shell honderden miljoenen gaat investeren in Pernis. Aan de bouw van de nieuwe installatie, die volgend jaar begint en voor eind 2018 moet zijn voltooid, zullen tijdens de piek zo'n duizend mensen werken. Op termijn blijft de werkgelegenheid echter zoals die nu is, zo'n 2100 vaste banen.

    Dankzij de nieuwe installatie kan Shell straks meer soorten ruwe olie verwerken. Bovendien verschuift de productie richting lichtere brandstoffen, met name diesel, waarop hogere marges wordt verdiend dan op bijvoorbeeld stookolie. Op die manier moeten de investeringen leiden tot een verbeterde winstgevendheid van de grootste olieraffinaderij van Europa.

    Dat is nodig omdat de sector nog altijd kampt met overcapaciteit. Momenteel bieden de lagere inkoopprijzen voor ruwe olie steun aan de raffinagemarges, maar daar komt verandering in als de prijzen weer omhoog gaan.
5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links