Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over Arcelor en de adviezen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 25 november 2015 18:05
    Als je kijkt naar wie de grootste aandeelhouders zijn van Arcelor, dan staat GoldmanSachs boven aan het lijstje. Op zijn zachts gezegd vreemd, dat GoldmanSachs dan een "sell" rating geeft. Te meer omdat zij hun positie in ArcelorMittal aan het einde van het vorige kwartaal wederom flink hadden uitgebreid.
  2. forum rang 4 Pbm 25 november 2015 18:53
    Goldman Sachs is blijkt niet de meest betrouwbare partij. Kijk naam ASML, etc. Waarschijnlijk hebben hun klanten via hun beleggingsfondsen veel aandelen AM in portefeuille en gaat Golman Sachs voor eigen rekening short. Waarschijnlijk leent ze daarvoor de aandelen van haar eigen beleggingsfondsen. Zo verliezen de beleggingsfondsen aan waarde, maar dat boeit ze niet. Zelf maken ze woekerwinsten met het shortgaan en later terugkopen voor fors lagere koersen. Slim spel dus. Toezichthouders snappen dit toch niet, dus doen ook niets.
  3. Moneyball 25 november 2015 18:55
    quote:

    Mick75 schreef op 25 november 2015 18:05:

    Als je kijkt naar wie de grootste aandeelhouders zijn van Arcelor, dan staat GoldmanSachs boven aan het lijstje. Op zijn zachts gezegd vreemd, dat GoldmanSachs dan een "sell" rating geeft. Te meer omdat zij hun positie in ArcelorMittal aan het einde van het vorige kwartaal wederom flink hadden uitgebreid.
    In de tekst van het artikel staat het antwoord
  4. [verwijderd] 25 november 2015 20:13
    Goed stuk, het zet de discussie omtrent analistenadviezen redelijk in het juiste daglicht. Inderdaad is dit dé manier om een rapport te lezen: Profs lezen de inhoud, maar kijken niet naar het koersdoel of het advies dat er aan wordt gekoppeld.

    Er zit weliswaar verschil in kwaliteit tussen analisten, maar de meeste weten echt wel waar ze over schrijven. Bel ze desnoods zelf eens op (bedrijven vermelden vaak door wie ze worden gevolgd). Of check de earnings calls via SeekingAlpha, geeft ook een mooi beeld over analisten en hun vragen, zoiets is voor elke particulier ook te volgen.

    Het verschil in koersdoelen komt door een verschil van inschatting tav ontwikkeling onderliggende cijfers. Via diverse brokers kun je als particulier deze inschattingen raadplegen, zie bijvoorbeeld bijgesloten printscreen via Lynx/IB van Tesla. Kun je zelf de toekomstige ratio's uitrekenen, vergelijken met sectorgenoten en toetsen aan je eigen boerenverstand/opportunisme.

    Koersdoelen worden normaliter voor 12 maanden afgegeven, voor wat het waard is...

    Het voorbeeld dat een bank van de stukken af moet komt inderdaad wel voor, maar dan zit je ook bij de verkeerde :-) De belrondjes na nieuwe rapporten zijn om omzet/fees te creëren. Meeste rapporten verschijnen niet lukraak om business te genereren, maar volgen op een event.

    Banken hebben geen eigen stukken en als men een rapport maakt voor een andere relatie met een grote positie, moet je toch afvragen met wie je zaken doet.

    Ben zelf geen analist of broker, maar heb veel met ze te maken gehad waar ze aan de andere kant van de tafel zaten.

    Maar net als de analist moet de particuliere belegger z'n huiswerk doen en niet de beleggingsbeslissing op een enkel arbitrair cijfertje baseren.
  5. forum rang 7 rene l 25 november 2015 21:59
    Het rapport van de Mannen die met droge ogen zeggen dat ze het werk van God doen heeft zijn uitwerking op deze positieve beursdag niet gemist.
    Wat een in en intrieste baggerzooi, hun koersdoel heeft zijn uitwerking op Mittal niet gemist.
    Als aandeelhouder ben ik er niet blij mee.

    Laten we eerlijk zijn, grondstoffen liggen op hun gat en goedkoop Chinees Pisbakkenstaal overspoelt de markt.

    Vandaag zag ik ook nog ergens een rapport van een analist van deze bende van ellende die vertelde dat de olie wel richting de 15 Dollar kon, hij vertelde er wel bij dat hij het niet zeker wist, is het toeval of niet, ik denk er het mijne van.

    Deze toko komt regelmatig in het nieuws met sjoemelpraktijken, in het verleden hebben ze zelfs gerespecteerde klanten rollen wc papier bedrukt met Dollartekens in de maag gesplitst, ze komen er gewoon mee weg.
    Ik zou nu een heel misplaatste opmerking willen plaatsen, ik doe het maar niet omdat Henk dan heel erg boos zou worden.
    Wel wil ik zeggen dat deze toko dood en verderf zaait en er gewoon mee weg komt.

    Zelf ben ik geen gerespecteerde analist, heb alleen een MTS diploma op zak, toch lijken de autoverkopen aan te trekken, de bouw draait weer beter, net als werken op het gebied van infrastructuur.

    Waarom zit Lakshmi eigenlijk in het bestuur van GS, is er een hoger doel, de concurrentie om zeep helpen en t.z.t. nog meer macht naar zich toetrekken.
    Zeg het maar, zit hij bewust dicht aan het vuur en koopt bijvoorbeeld een handlanger aandelen in.

    Volgens mij is Mittal bezig met het uitrollen van een nieuw soort lichter staal met toegevoegde waarde, daarnaast hebben ze andere innovaties waar ze flink mee aan de weg timmeren.
    Recente cijfers gaven best wel een gemengd beeld, verkopen zijn best wel redelijk, die hoge schuldenpositie is natuurlijk best wel een zorgelijk iets.

    GS heeft gisteren ook belangrijke rol gespeeld in een transactie bij de bovenbuurman, heel apart, niemand kan het precies verklaren, het gaat wel om heel veel geld.
    Volgens mij speelt er ook zoiets bij Mittal, kijk er niet van op dat Mittal in de toekomst wederom vele ter ziele gegane failliete concurrenten op gaat kopen omdat de mondiale staalmarkt nog zeer versnipperd is.

    Neem nu eens een zwartgallig rampen-scenario en stel de intrinsieke waarde vast op een schamele 10 Euro en kijk eens naar de huidige koers.

    Zo'n 10 jaar terug werd er ook gesproken over dat olie richting de 300 Dollar zou gaan omdat het over 10 jaar een schaars goed zou zijn.
    Kijk er niet van op dat dit ook geschreven was door de mannen van G. Zak.

    Ispat noteerde eind vorige eeuw ook een schamele paar Guldens, na de transformatie in Mittal werd er een all-time koers bereikt van zo'n 60 Euro.

    Duidelijk is wel dat manipulatie in de financiele wereld tegenwoordig schering en inslag is en dat de honger naar steeds meer geld niet te stillen is.
    De daders wanen zich God in Frankrijk en denken dat ze onschendbaar zijn.

    Wereldwijd schijnt volgens zeggen de economie aan te trekken, zelfs in China is er jaar op jaar nog gewoon groei.

    Trek je eigen conclusies, ik ga nu een blik bier opentrekken.
  6. [verwijderd] 25 november 2015 22:02
    Yahoo Finance

    Steel Companies Reported Lower 3Q15 Cash Flows
    Market Realist By Mark O'Hara 18 hours ago
    Wall Street Furious Over New Trading Algorithm
    Startup 365 Sponsor
    ?
    Key Highlights from Steel Companies’ 3Q15 Earnings

    (Continued from Prior Part)

    Cash flows
    Previously, we looked at steel companies’ shipments and earnings. However, when markets conditions are challenging, it becomes crucial for companies to generate free cash flows. Generating negative free cash flows would lead to cash burn. As a result, companies might have to borrow to fund the deficit. Most steel companies are already grappling with a rising debt pile. Negative free cash flows would only make things worse.

    Negative free cash flows
    The above graph shows the free cash flows generated by the steel companies that we’re reviewing. As you can see, ArcelorMittal (MT) and U.S. Steel (X) generated negative free cash flows in 3Q15.
    However, ArcelorMittal reiterated its commitment to be free cash flow positive in fiscal 2015. According to ArcelorMittal, “The company continues to expect positive free cash flow generation in 2015 and to end the year with net debt below $15.8 billion.” Please note that ArcelorMittal generated negative free cash flows of $1.4 billion in the first nine months of 2015. However, ArcelorMittal usually generates higher free cash flows in the fourth quarter as the working capital comes down.
    Steel Dynamics (STLD) and Nucor (NUE) generated positive free cash flows in 3Q15. Both of these companies have a good track record in terms of generating free cash flows. Nucor is the only major US steel company that carries an “investment grade” (BND) credit rating.
    AK Steel (AKS) was also able to generate positive free cash flows in 3Q15. The company generated free cash flows of $129 million, so far, in 2015. This is an encouraging development for AK Steel investors. For the companies that we’re analyzing, AK Steel is the only company that reported higher free cash flows in 3Q15 compared to the previous quarter.
    In the next part, we’ll discuss what steel companies said about the steel industry’s outlook in their respective 3Q15 earnings conference calls.
  7. forum rang 10 voda 25 november 2015 22:16
    quote:

    rene l schreef op 25 november 2015 21:59:

    Het rapport van de Mannen die met droge ogen zeggen dat ze het werk van God doen heeft zijn uitwerking op deze positieve beursdag niet gemist.
    Wat een in en intrieste baggerzooi, hun koersdoel heeft zijn uitwerking op Mittal niet gemist.
    Als aandeelhouder ben ik er niet blij mee.

    Laten we eerlijk zijn, grondstoffen liggen op hun gat en goedkoop Chinees Pisbakkenstaal overspoelt de markt.

    Vandaag zag ik ook nog ergens een rapport van een analist van deze bende van ellende die vertelde dat de olie wel richting de 15 Dollar kon, hij vertelde er wel bij dat hij het niet zeker wist, is het toeval of niet, ik denk er het mijne van.

    Deze toko komt regelmatig in het nieuws met sjoemelpraktijken, in het verleden hebben ze zelfs gerespecteerde klanten rollen wc papier bedrukt met Dollartekens in de maag gesplitst, ze komen er gewoon mee weg.
    Ik zou nu een heel misplaatste opmerking willen plaatsen, ik doe het maar niet omdat Henk dan heel erg boos zou worden.
    Wel wil ik zeggen dat deze toko dood en verderf zaait en er gewoon mee weg komt.

    Zelf ben ik geen gerespecteerde analist, heb alleen een MTS diploma op zak, toch lijken de autoverkopen aan te trekken, de bouw draait weer beter, net als werken op het gebied van infrastructuur.

    Waarom zit Lakshmi eigenlijk in het bestuur van GS, is er een hoger doel, de concurrentie om zeep helpen en t.z.t. nog meer macht naar zich toetrekken.
    Zeg het maar, zit hij bewust dicht aan het vuur en koopt bijvoorbeeld een handlanger aandelen in.

    Volgens mij is Mittal bezig met het uitrollen van een nieuw soort lichter staal met toegevoegde waarde, daarnaast hebben ze andere innovaties waar ze flink mee aan de weg timmeren.
    Recente cijfers gaven best wel een gemengd beeld, verkopen zijn best wel redelijk, die hoge schuldenpositie is natuurlijk best wel een zorgelijk iets.

    GS heeft gisteren ook belangrijke rol gespeeld in een transactie bij de bovenbuurman, heel apart, niemand kan het precies verklaren, het gaat wel om heel veel geld.
    Volgens mij speelt er ook zoiets bij Mittal, kijk er niet van op dat Mittal in de toekomst wederom vele ter ziele gegane failliete concurrenten op gaat kopen omdat de mondiale staalmarkt nog zeer versnipperd is.

    Neem nu eens een zwartgallig rampen-scenario en stel de intrinsieke waarde vast op een schamele 10 Euro en kijk eens naar de huidige koers.

    Zo'n 10 jaar terug werd er ook gesproken over dat olie richting de 300 Dollar zou gaan omdat het over 10 jaar een schaars goed zou zijn.
    Kijk er niet van op dat dit ook geschreven was door de mannen van G. Zak.

    Ispat noteerde eind vorige eeuw ook een schamele paar Guldens, na de transformatie in Mittal werd er een all-time koers bereikt van zo'n 60 Euro.

    Duidelijk is wel dat manipulatie in de financiele wereld tegenwoordig schering en inslag is en dat de honger naar steeds meer geld niet te stillen is.
    De daders wanen zich God in Frankrijk en denken dat ze onschendbaar zijn.

    Wereldwijd schijnt volgens zeggen de economie aan te trekken, zelfs in China is er jaar op jaar nog gewoon groei.

    Trek je eigen conclusies, ik ga nu een blik bier opentrekken.
    Rene, ik neem even integraal je hele post over.

    Ik heb bewondering over je schrijver kwaliteiten, en ik heb dat al meerdere keren gezegd. Hoe netjes integreer jij de dagelijkse nieuws items, in jou "kijk op de dag"!!!

    Petje af, als die had. Voor nu dan maar weer de wel bekende DUIM omhoog natuurlijk. :-)
  8. wijzeman 12 januari 2016 10:01
    Adviezen , ik lees ze en vergeet ze. Omhoog geprezen zijn nog niet zo lang geleden, BAM, Fugro, Delta lloyd, aegon. Dit zijn juist de aandelen waar je vanaf moest blijven. Dat wereldwijd de dollar alsmaar sterker wordt door omwisselen/aankopen van Chinezen, Brazilianen etc. etc. heb ik nergens gelezen. Sterker nog: zeer recent, ALEX raad het af om in dollars te beleggen, terwijl de dollar (al 2 jaar) steeds sterker wordt.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links