Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB doet nodige om inflatie te verhogen'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Erik-S 20 november 2015 14:15
    quote:

    Orca schreef op 20 november 2015 10:45:

    Bij de Japjes lukt dat ook al een jaartje of tig niet, ondanks/dankzij idiote monetaire verruiming.
    En ook in de US, waar ze inmiddels al voorbij QE3 zijn, heeft het totaal niets uitgehaald, anders dan dat de beurskoersen flink gestegen zijn.

    En ook de US zit inmiddels al in een recessie, ondanks dat de "media" iets anders proberen te zeggen.

    Nahja....Goldman Sucks profiteert er in elk geval aardig van, zo met "zijn" mensen links en rechts. (waaronder ook mevr. Draghi)!!
  2. forum rang 6 ttroo 20 november 2015 14:44
    YES. Daarvoor hebben we nu eenmaal het knopje ´geld creëren´ gemaakt. Iemand moet toch op dat knopje heel vaak gaan drukken. Jammer dat we in de huidige tijd leven. Tegenwoordig is het een bedrag met heel veel nullen in toetsen en hoppa we hebben een lading geld erbij. Ik zal die avond eens naar buiten gaan. 20 miljard, per maand extra. Gaan ze dacht droppen met vliegtuigen? Komt het echt uit de hemel vallen? Eigenlijk zeggen ze gewoon we falen als bank systeem. Centrale Bank koopt obligaties op van banken. Banken krijgen cash daarvoor terug. Banken moeten dat cash weer uitlenen aan bedrijven / consumenten / en anderen. Maar bij de laatste stap gebeurt dat veel te weinig. Dus geen inflatie. Inclusief de down cycle van de grondstoffen waar we nu in zitten. En dus kunnen ze voorlopig extra geld gaan maken. Een poster had de slimme opmerking gemaakt, ze kunnen toch ook grondstoffen opkopen. Ja, dan heb je zo die 2% inflatie te pakken, maar nee, ze gaan liever voor hun eigen takenpakket. Gewoon meer geld laten stromen naar de gewone banken. Mogelijk worden ze zo overspoeld, dat ze het als nog gaan uitlenen. Wel opvallend, in de Hollandse welvaart, heeft de nationale kampioen KPN een grote storing. En meteen ligt ABN ook plat. En er is nog niet eens een aanslag geweest. Zo las ik vanochtend dat Frankrijk bij eventuele aanslagen het internet wilt plat leggen, hier in Nederland gebeurt het andersom. Het internet ligt al aardig plat, terwijl er nog niet eens een aanslag is. Vooruit zien waarschijnlijk. Hollanders, je krijgt straks bijna niets meer op je vermogen. Sterker nog je moet straks rente betalen, je moet straks belasting betalen, de Zuid Europeanen kunnen en willen niet meer rente betalen, oftewel sparen wordt minder aantrekkelijk. Wie had dat ooit gedacht. Het ligt zeker niet aan Draghi. Japan en de VS hebben het ook gedaan. De Japanse Yen is ingestort en nog gaat de economie achteruit, oftewel ze zitten daar gewoon in een recessie. Zwitserland heeft de koppeling met de Euro los gelaten. Zweden zit volgens mij op een flink negatieve rente. Kortom we leven in een wereld upside down. Assets worden straks nog hoger gedreven. Speciaal de aandelenbeurzen. De Europese aandelenbeurzen. Die gaan omhoog, redelijk equivalent met de euro valuta daling. Het lijkt hosanna, maar oh wat wordt de pijn straks heel groot. Dan vallen de beurzen weer in elkaar. Maar eerst nog ff lekker hoger gaan. De aandelenhemel heeft zijn-haar poorten open gezet. Komt u binnen!
  3. [verwijderd] 20 november 2015 15:08
    We zitten nu nog in een periode van deflatie. Maar ergens in de nabije toekomst komen we weer in een inflatoire periode terecht en dan komt al dat nieuw gecreëerde geld als een boemerang terug in het gezicht van de centrale bankiers. Dit kan mogelijk zelfs leiden tot hyperinflatie. Wel leuk als je met CFD's long zit in goud.....

    www.cfd-handel.nl/index.php/artikelen...
  4. z0n0p 20 november 2015 15:19
    Monetaire beleid maakt helemaal geen drol uit. Nu geen rente op je spaarcenten en dus pensioenpotten naar de knollen. Dadelijk forse inflatie (de enige uitweg uit onze schulden-economie) en dan verdampen je spaarcenten (pensioenen) als sneeuw voor de zon. Heeft geen zak met generaties te maken. Snurkers en schreeuwers zijn van alle leeftijden.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links