Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,321 19 apr 2024 17:35
  • -0,058 (-1,72%) Dagrange 3,270 - 3,330
  • 13.480.877 Gem. (3M) 13,6M

KPN 10 nov tot 17 nov - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel VI

95 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2015 09:22
    Variant op overname T-Mobile:

    Meerdere bieders op T-Mobile NL - Reuters
    Update: 12 november 2015 | 08:59 CET
    T-Mobile Nederland staat in de belangstelling van Apax en CVC, meldt Reuters op basis van confidentiële bronnen. De twee private equity fondsen leggen de laatste hand aan concurrerende overnamebiedingen. Credit Suisse leidt een veiling waarin T-Mobile tot 3 miljard euro op kunnen brengen. Geïnteresseerde partijen hebben tot 16 november om een indicatief bod uit te brengen.

    Volgens bronnen van Reuters gaan ook andere partijen meedoen, waaronder Bain Capital en Providence meedoen, twee Amerikaanse buy-out kopers. Volgens anderen kijkt Liberty Global ook mee, en Iliad, de kabel en telecomgroep van Xavier Niel.

    Liberty Global lijkt op voorhand een reële kandidaat. Het moederbedrijf van Ziggo heeft gesprekken gevoerd met Vodafone over een uitruil of samenvoeging van onderdelen, maar die onderhandelingen bleken te complex.

    Indien Ziggo zou worden samengevoegd met T-Mobile Nederland, wijzigen de marktverhoudingen in Nederland ingrijpend.

    Bloomberg meldde op 20 oktober al dat Deutsche Telekom bezig was met de verkoop. De Nederlandse dochter is enkele jaren geleden gepositioneerd als 'smart attacker'. Verkoop is daarbij niet uitgesloten.

    De afgelopen drie jaar heeft het, wat later dan KPN en Vodafone, een nieuw en landelijk dekkend mobiel netwerk uitgerold met LTE op zo'n 7.000 sites. Volgens eigen opgave heeft T-Mobile daarmee nu het beste netwerk van de vier mobiele operators.
  2. [verwijderd] 12 november 2015 09:28
    Deloitte: 192% groei aantal 4G-verbindingen in jaar tijd
    donderdag 12 november 2015 | 08:52 CET |
    Het aantal actieve 4G-verbindingen is het afgelopen jaar in Nederland met 192 procent gestegen. 35 procent van de consumenten heeft inmiddels een 4G-aansluiting. Nederland laat daarmee de hoogste groei Europawijd zien op het gebied van 4G-aansluitingen, zo concludeert Deloitte in haar Global Mobile Consumer Survey ‘The Smart Mainstream’. Alleen in Noorwegen en Finland ligt de marktpenetratie hoger dan in Nederland.

    Volgens Deloitte draagt de hoge kwaliteit van de vier Nederlandse 4G-netwerken bij aan de snelle penetratie van het aantal 4G-aansluitingen. In combinatie met toenemende beschikbaarheid van 4G-netwerken en licht dalende tarieven ontstaat er zo een ideale situatie voor snelle groei.

    Groeiende dekking 4G
    KPN en Vodafone hebben al langer dekkende 4G-netwerken, T-Mobile meldde eind oktober dat het de uitrol van zijn 4G-netwerk heeft afgerond. Tele2 mikt nog altijd op volledige dekking in Q1 van 2016 en biedt vanaf 12 november nieuwe 4G-abonnementen aan. Op het Telecompaper-congres Telecom Insights 2015 op 11 november kondigde Tele2-CEO Jeff Dodds een mobiele data-oorlog aan.

    Alle vier de operators gaan vanaf 2014 ook spraakdiensten (VoLTE) over 4G aanbieden. KPN gaat daarnaast het 4G-netwerk inzetten om buitengebieden te ontsluiten waar de vaste verbinding zeer traag is. T-Mobile en Vodafone hebben nog geen plannen in deze richting, zo melden zij aan Telecompaper.

    35 procent van de ondervraagde Nederlandse consumenten gebruikt een 4G-verbinding. Alleen in Noorwegen en Finland ligt de marktpenetratie hoger dan in Nederland. Patrick Steemers, partner en telecomexpert bij Deloitte, stelt over de toenemende populariteit van 4G: “De Nederlandse netwerken worden gerekend tot de beste mobiele netwerken van Europa en bieden een goede gebruikservaring. Nu de beschikbaarheid toeneemt en de tarieven iets dalen, zien we dit terug in het consumentengedrag."

    Meer snelheid = meer gebruik
    De hogere snelheid van 4G zorgt ervoor dat gebruikers hun mobiele apparaten steeds frequenter gebruiken, vooral voor traditionele toepassingen zoals e-mail en online zoeken, stelt de studie verder. Het gebruik wordt ook intensiever, vooral door de sterke toename van het bekijken van video’s, bijvoorbeeld via YouTube en Facebook.

    Uit het Deloitte-onderzoek blijkt dat een 4G-gebruiker gemiddeld 3GB aan data per maand verbruikt, terwijl een 3G-gebruiker gemiddeld minder dan 1 GB per maand verbruikt. Telecomtoezichthouder ACM meldde recent al dat er meer data over 4G-netwerken loopt dan over 3G. In april, mei en juni was het verkeer over alle netwerken bij elkaar 27,6 TB, tegen 21 TB in het eerste kwartaal. Meer dan de helft van dat totaal liep via 4G, dat geadverteerde snelheden tot 225 Mbps biedt.

    Verdrievoudiging gebruik 4G-netwerken
    Het gebruik van een 4G-netwerk is bijna verdrievoudigd in een jaar tijd, zo bleek recent al uit onderzoek van Telecompaper: van 12 procent in augustus 2014 naar 33 procent in september van dit jaar. Van de consumenten die nog geen gebruik maken van een 4G-netwerk, verwacht acht procent dit het komende half jaar wel te gaan doen, aldus een studie van Telecompaper onder zijn Consumer Panel in september 2015.

    Volgens de drie grootste mobiele operators met een eigen 4G-netwerk zit er nog een duidelijk stijgende lijn in het aantal 4G-abonnees. De operators hadden dit najaar samen ruim 5,6 miljoen 4G/LTE-abonnees. KPN zat eind juni 2015 op ruim drie miljoen 4G-gebruikers. Vodafone gaf in augustus aan op 1,4 miljoen 4G-klanten te zitten. T-Mobile zat in die maand op 1,21 miljoen 4G-abonnees. Van Tele2 zijn nog geen cijfers bekend.

    Meer sim-only
    37 procent van de onderzochte Nederlandse consumenten heeft een sim-only contract. Dit is een sterke groei ten opzichte van de gemeten 16 procent in 2014. Volgens Deloitte wordt de stijgende vraag naar sim-only vooral veroorzaakt doordat consumenten een tweedehands toestel kopen of een gebruikt toestel van een familielid krijgen. 13 procent van de onderzochte consumenten geeft aan zijn toestel op de tweedehandsmarkt heeft gekocht.

    Al deze ontwikkelingen geven aan dat steeds meer consumenten de aanschaf van een smartphone en van een mobiel abonnement los van elkaar zien, aldus Deloitte.
  3. forum rang 5 hvasd2 12 november 2015 09:42
    quote:

    SpecKlaas schreef op 12 november 2015 08:55:

    Goede morgen allen.
    4,50 lijkt met een mooi ST doel.
    *KPN verhoogt naar Buy van Hold bij HSBC



    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

    November 12, 2015 02:26 ET (07:26 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  4. [verwijderd] 12 november 2015 10:46
    For today: PP=3.383
    Resistance: R1=3.49; R2=3.55
    Support: S1=3.321; S2=3.215

    Well, the (first) target ~3.46 was hit (just a session ahead of a schedule, though the "timing" is always - "at/before"), and we are testing the upper edge of our mt-pattern (actually it's right side, which is ~3-months old)

    The next target is ~3.60 (which is the left-side-top of another short-term "upside-down pattern" formed since Sep 9, with the "central point" on Oct 15). Conditional on current info (as it's st-pattern) we should get there relatively soon - within a few sessions.
  5. [verwijderd] 12 november 2015 11:01
    T-Mobile, Vodafone: nog geen 4G ter vervanging vast internet
    donderdag 12 november 2015 | 09:20 CET |
    T-Mobile en Vodafone hebben op het moment geen concrete plannen om in Nederland hun mobiele netwerken in te zetten ter vervanging van traag vast internet in buitengebieden. Dat laten woordvoerders van de twee operators desgevraagd aan Telecompaper weten. In Duitsland bieden de twee wel dergelijke pakketten aan voor consumenten in buitengebieden.

    KPN liet eerder deze week weten dat het zijn mobiele 4G-netwerk gaat inzetten om bewoners van buitengebieden te voorzien van sneller internet. Het gaat om een kleine 100.000 huishoudens die gebruik kunnen gaan maken van ‘Internet Buitengebied via 4G’. Voor de plekken waar upgrades van het kopernetwerk geen uitkomst bieden en de aanleg van glasvezel niet kosteneffectief is, zal KPN de komende tijd voor de circa 500.000 betrokken huishoudens (7% van het totaal) met een alternatief komen. Omdat de verbinding over het 4G netwerk van KPN loopt, wil de provider geen onbeperkt internet aanbieden, maar een maximum GB's per maand.

    T-Mobile liet weten aan Telecompaper dat er geen plannen zijn om navolging te geven aan het initiatief van KPN. Vodafone beperkt zich tot de uitlating 'hier op het moment' niets over te kunnen zeggen. Tele2 heeft nog niet gereageerd. In Duitsland bieden Vodafone en Telekom Deutschland al langer abonnementen waarin LTE deels of geheel vast internet vervangt.

    Vodafone Zuhause biedt LTE met snelheden tot 50 Mbps, waarbij er net zoals bij KPN een maximum dataverbruik per maand aan vastzit. Bij Telekom Deutschland gaat het om een hybride abonnement (Magenta Zuhause Hybrid) waarbij DSL en LTE gecombineerd worden aangeboden met maximumsnelheden tot 16 Mbps. De modem thuis zoekt automatisch het snelste netwerk.

    In beide gevallen betreft het aanbod een vervanging van of aanvulling op de vaste internetverbinding. Er worden in de pakketten geen aanvullende diensten zoals tv of bellen over LTE (VoLTE) geboden.
  6. Agatan 12 november 2015 15:38

    AMSTERDAM (Dow Jones)--HSBC verhoogt het advies voor KPN (KPN.AE) naar buy van hold, nadat Tele2 donderdag zijn 4G bundels in Nederland introduceerde, waardoor een grote onzekerheid omtrent de investment case van de concurrent van KPN is weggenomen, aangezien Tele2 de 800 MHz spectrum tegen zeer gunstige voorwaarden won. HSBC verhoogt het koersdoel naar EUR4,00, van EUR3,40. Omstreeks 14.50 uur noteert het aandeel 1,1% lager op EUR3,39, terwijl de AEX met 1,4% daalt. (patrick.buis@wsj.com)
  7. [verwijderd] 12 november 2015 17:20
    Yes Telecom ziet klantenaantal verdubbelen in 2015
    donderdag 12 november 2015 | 14:12 CET |
    Zakelijke MVNO Yes Telecom is dit jaar flink gegroeid in aantal klanten, Business Partners en in omzet. dat laat de KPN-dochter weten. Met de overname van Mobile Service heeft Yes Telecom begin dit jaar naar eigen zeggen haar positie in de mkb-markt en de relatie met haar resellers versterkt. De omzet is in Q3 2015 met 30% gestegen ten opzichte van Q3 2014, zo schrijft de mobiele telecomaanbieder. Verder is het aantal klanten in deze periode verdubbeld. Yes biedt Business Partners ter onderscheid van concurrenten een groeiend aantal oplossingen naast de simkaart, zoals de hosted telefonie oplossing Yes Mobiel Kantoor. Yes Telecom stelt hiermee van Business Provider naar een Solutions Provider door te groeien. Volgens Lothar Steegstra, Algemeen Directeur van Yes, worden afnemers ook steeds verdergaand ondersteunt in hun sales, zoals met het Partner Programma ‘’Yes we can do IT’’. Verder biedt de MVNO diensten onder de noemer Yes Solutions, waaronder Device Management en eerdergenoemde hosted vast-mobiele telefonie oplossing, Yes Mobiel Kantoor. Dat deze verandering van Business Provider naar Solutions Provider vruchten afwerpt is al gebleken. Yes Telecom gaat haar Yes Solutions verder uitbreiden komend jaar en mikt op 75 procent omzetgroei met deze tak van sport.
  8. [verwijderd] 12 november 2015 17:38
    KPN komt met exclusieve tv-content: KPN Presenteert
    donderdag 12 november 2015
    KPN biedt klanten met Interactieve TV voortaan exclusieve content onder de naam KPN Presenteert. Dat stelt Totaaltv. Het aanbod bestaat uit voor KPN gemaakte programma’s van Nederlandse bodem.

    Er zullen dagelijks nieuwe programma’s toegevoegd worden, zo stelt de operator via een doorlopende promotievideo op een lineair tv-kanaal. Het promotiekanaal van KPN Presenteert is zowel in SD- als HD-kwaliteit in de zenderlijst van Interactieve TV beschikbaar. Het bekijken van de exclusieve content is alleen via het video on demand-platform van KPN mogelijk.

    Eerder deze maand meldde het AD dat het tijdschrift Voetbal International verschillende sportprogramma’s gaat produceren voor KPN. Zo komt er een wekelijks voetbalprogramma met columnist Nico Dijkshoorn en een documentaire over de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord. KPN maakte in juni al bekend dat het overeenkomsten had gesloten met Endemol Shine Nederland, Mojo Concerts, Amsterdam Dance Event (ADE) en de Eredivisie om eigen content te maken en uit te zenden.

    KPN gaat daarnaast met de tv-serie Brussel eigen content aanbieden. De programma’s zouden beschikbaar komen op KPN iTV, iTV Online en de onlangs gelanceerde dienst Play. Het nieuwe aanbod van KPN is in eerste instantie gericht op het verhogen van de klanttevredenheid en niet op het verwerven van nieuwe klanten, zo liet de operator destijds weten.

    KPN heeft eerder dit jaar toestemming gekregen van het Commissariaat voor de Media (CvdM) voor een eigen lineair tv-kanaal. Het CvdM heeft KPN een uitzendlicentie verleend voor een periode van vijf jaar (de normale geldigheidsduur van een uitzendlicentie volgens de Mediawet).

    Kabelaanbieder Ziggo gaat ook voor exclusieve tv-content voor klanten. Het biedt vanaf vandaag, 12 november, een eigen, gratis sportzender aan zijn klanten onder de naam Ziggo Sport. Onderdeel van dit Ziggo Sport zijn onder meer de grote sportevenementen en een wekelijkse talkshow met Jack van Gelder en Frank Evenblij. Ook staan films en documentaires met sport als thema op het programma.
  9. [verwijderd] 13 november 2015 09:18
    Warburg-Pincus mengt zich in overnamestrijd om T-Mobile NL
    vrijdag 13 november 2015 | 09:04 CET |
    Warburg Pincus heeft belangstelling voor Deutsche Telekom-dochter T-Mobile Nederland. Dat schrijft Reuters op basis van drie bronnen bekend met de materie. Twee senior partners van de private investeringsfirma houden zich met een mogelijk bod bezig: Rene Obermann (voormalig Ziggo-CEO) en Andrew Sukawaty (voorzitter van Ziggo tijdens het CEO-schap van Obermann). Warburg Pincus zou met een overname terugkeren op de Nederlandse markt. Het investeringsfonds was mede-aandeelhouder van kabelaanbieder Ziggo.

    Reuters bracht eerder deze week naar buiten dat Deutsche Telekom uiterlijk 16 november niet-bindende overnamebiedingen verwacht. De Nederlandse dochter zou tot 3 miljard euro kunnen opbrengen. Een reeks partijen ziet wel wat in een overname van T-Mobile NL. Zo staat de operator in de belangstelling van Apax en CVC. De twee private equity fondsen waren eerder deze week volgens Reuters de laatste hand aan concurrerende overnamebiedingen aan het leggen. Credit Suisse leidt een veiling waarin T-Mobile tot 3 miljard euro op kan brengen.

    Geïnteresseerde partijen hebben tot 16 november om een indicatief bod uit te brengen. Andere belangstellende partijen zijn onder meer Bain Capital en Providence meedoen, twee Amerikaanse buy-out kopers. Liberty Global heeft interesse, evenals Iliad, de kabel- en telecomgroep van Xavier Niel. Bronnen rondom Illiad zouden overigens aangeven dat deze groep niet wil bieden op T-Mobile Nederland omdat het te ver achter zou liggen bij concurrenten Vodafone en KPN. Mocht Liberty Global een succesvol bod uitbrengen, dan wijzigen de marktverhoudingen in het Nederlandse telecomlandschap ingrijpend. Momenteel is alleen KPN in het bezit van zowel een vast als mobiel netwerk. In Belgie wil Liberty met de overname van Base via kabeldochter Telenet eveneens een vast-mobiele speler worden.

    Bloomberg meldde op 20 oktober al dat Deutsche Telekom bezig was met de verkoop. De Nederlandse dochter is enkele jaren geleden gepositioneerd als 'smart attacker'. Verkoop is daarbij niet uitgesloten. Deutsche Telekom zou een vertrek uit Nederland overwegen vanwege de scherpe concurrentie op de markt. De omzet van de operator daalde in de eerste negen maanden van dit jaar met 17 procent naar 382 miljoen euro. Als de daling doorzet, kan de omzet over heel 2015 dalen van 630 miljoen euro in 2014 naar circa 520 miljoen euro dit jaar.
  10. [verwijderd] 13 november 2015 10:38
    Omzet IoT-devices consumenten naar 330 mld in 2015-2020
    vrijdag 13 november 2015
    De wereldwijde omzet van consumentgerichte IoT-devices komt tussen 2015 en 2020 uit op meer dan 330 miljard dollar. Dat verwacht Navigant Research volgens Digitimes.

    Het onderzoeksbureau stelt dat de IoT-hype zich op consumentengebied steeds meer vertaalt naar praktische toepassingen in huis, zoals slimme energiemeters en thermostaten, of LED-verlichting die op afstand via de smartphone bediend kan worden. Bedrijven zoals Google-dochter Nest duiken steeds meer op de mogelijkheden die dergelijke devices bieden op gebieden zoals efficiency, automatisering, beveiliging en comfort in huis.

    Een drempel voor groei kan diezelfde exponentiele groei zijn, stelt Navigant. Er zijn meerdere protocollen en communicatiestandaarden (zoals WiFi, ZigBee, Bluetooth) die voor gebrekkige interoperabiliteit en adoptie kunnen zorgen. Juist standaardisering kan de groei blijven aanjagen.

    Juniper: smart home-markt in 2020 100 mld dollar waard
    Juniper Research verwacht dat de markt voor smart home-diensten in 2020 een waarde zal vertegenwoordigen van 100 miljard dollar. Volgens het onderzoeksbureau is dat meer dan een verdubbeling van de waarde in 2015.

    Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat er in 2020 zo'n 20,8 miljard connected devices en sensors in gebruik zijn. Door de bank genomen is consumentengebruik voorlopig goed voor het grootste aantal connected devices, terwijl de meeste omzet afkomstig is uit het zakelijke segment. Dit jaar is het consumentensegment goed voor circa 4 miljard connected things (ingebouwde apparatuur, losse devices, sensors), wat zal uitgroeien naar 13,5 miljard in 2020.
  11. [verwijderd] 13 november 2015 15:40
    GfK: 92% verkochte smartphones geschikt voor 4G
    vrijdag 13 november 2015 | 14:23 CET |
    In het derde kwartaal van dit jaar was 92 procent van de verkochte smartphones in Nederland geschikt voor 4G, zo meldt marktonderzoeker GfK. In het derde kwartaal van 2014 was dat nog 77 procent. Volgens de onderzoekers steeg de verkoop van smartphones in diezelfde periode met 3 procent.

    De totale afzet binnen de telecommarkt steeg in het derde kwartaal met 10 procent op jaarbasis, aldus GfK. In de eerste twee kwartalen werd er een afzetgroei van 16 procent gerealiseerd. Vooral smartphones en daarbij behorende accessoires doen het goed, in die laatste categorie vooral headsets en opladers. In Q3 steeg de afzet in accessoires met 20 procent op jaarbasis

    Ook wearables doen het volgens GfK goed. De onderzoeker rekent health- en fitnesstrackers en smartwatches tot deze productcategorie. De afzetgroei van healthtrackers steeg met 117 procent op jaarbasis en fitnesstrackers met 115 procent. Smartwatches deden het volgens de onderzoekers nog iets beter.
95 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links