Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.230 Posts
Pagina: «« 1 ... 303 304 305 306 307 ... 1262 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 oktober 2015 19:52
    Kleine plusjes op Wall Street

    Gepubliceerd op 12 okt 2015 om 19:34 | Views: 79

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag halverwege de handelssessie kleine plusjes zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de kwartaalcijfers uit het bedrijfsleven die later in de week op de rol staan. Dan moet blijken in hoeverre de prestaties van multinationals hebben geleden onder de recente onrust op de financiële markten.

    De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 17.116 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 2014 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent en stond op 4834 punten.

    Dataopslaggigant EMC noteerde een plus van 1,4 procent, na het overnamebod van 67 miljard dollar dat computerfabrikant Dell bij het bedrijf op tafel legde. Dat is de grootste overnamesom ooit in de techsector. Farmaceut Eli Lilly verloor ruim 8 procent na de bekendmaking te stoppen met de ontwikkeling van een medicijn tegen hartaandoeningen na tegenvallende testresultaten.

    Europa

    Net als in Europa ging Glencore in New York ook onderuit. Het grondstoffen- en mijnbouwbedrijf verloor ruim 6 procent, nadat het bekendmaakte dat het twee kopermijnen, in Chili en Australië, gaat verkopen om zijn schuld terugbrengen. Twitter verloor 7,1 procent, naar verluidt kondigt het bedrijf deze week aan dat het gaat snijden in het personeelsbestand.

    De olieprijs ging fors onderuit. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 4,5 procent naar 47,39 dollar. Brentolie werd 4,2 procent goedkoper en kostte 50,46 dollar per vat. In het kielzog gingen ook bedrijven in de energiesector omlaag. Chesapeak Energy behoorde met een min van ruim 7 procent tot de grootste verliezers. Ook branchegenoot Transocean (min 8 procent) verloor stevig terrein. Verder speelde toeleverancier Schlumberger 2,5 procent kwijt.

    De euro was 1,1372 dollar waard, tegen 1,1363 dollar bij sluiting van de Europese beurzen.
  2. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 16:09
    Futures wijzen op lagere opening Wall Street

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal dinsdag naar verwachting lager openen, voornamelijk vanwege zwakke economische data uit China. Daar werd bekend dat de export in september verder is gedaald door een zwakke mondiale vraag, een nieuw signaal dat 's werelds tweede economie blijft worstelen. Uit de VS komen dinsdag geen richtinggevende economische data. Kwartaalcijfers komen van onder meer JPMorgan Chase, Intel en Johnson & Johnson. De futures voor de Dow Jones-index dalen omstreeks 12.30 uur 0,4%, de S&P futures verliezen 0,5% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,6%.


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 16:09
    Johnson & Johnson verhoogt outlook maar heeft last van valuta-tegenwind


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Johnson & Johnson inc (JNJ) heeft de outlook voor de rest van het jaar verhoogd nadat de resultaten in het derde kwartaal beter uitkwamen dan Wall Street had verwacht. De resultaten hadden wel te lijden onder negatieve valuta-effecten.

    Voor heel 2015 wordt nu een aangepaste winst verwacht van $6,15-6,20, waar eerder de verwachting werd uitgesproken van $6,04-6,19.

    In de verslagperiode werd een nettowinst gemaakt van $3,36 miljard, of $1,20 per aandeel, tegen $4,75 miljard, of $1,66 per aandeel een jaar eerder, maar de aangepaste winst per aandeel van $1,49 lag boven de consensus van de markt van $1,43.

    De omzet was wel onder verwachting en lag 7,4% lager dan een jaar eerder op $17,1 miljard, met een negatieve impact van wisselkoersen van 8,2%. De internationale omzet lag 13,7% lager dan een jaar eerder, met een negatief valuta-effect van 15,8%.

    Johnson & Johnson had verder last van het verlopen van een aantal patenten en de toegenomen concurrentie voor veel van zijn medicijnen, zoals zijn hepatitis C behandeling Olysio. De omzet van het medicijn is gedaald sinds Gilead Sciences met een concurrerend middel op de markt kwam. Daarnaast heeft het levensmiddelenconcern last van goedkopere kopieen van zijn blockbuster reuma- en darmmedicijn Remicade.

    Eerder op de dag maakte Johnson en Johnson al bekend een aandelenterugkoopprogramma te starten van $10 miljard.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  4. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 16:14
    Wall Street opent lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal dinsdag naar verwachting lager openen, voornamelijk vanwege zwakke economische data uit China.

    De futures voor de Dow Jones-index dalen omstreeks 14.45 uur 0,5%, de S&P futures verliezen 0,5% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,7%.

    Maandag eindigde de Dow Jones voor de zevende dag op rij in de plus, de langste winstreeks van dit jaar tot nu toe. Ook de breed samengestelde S&P 500 en de technologiezware Nasdaq gingen licht omhoog.

    Op economisch vlak werd dinsdag bekend dat de Chinese export in september verder is gedaald door een zwakke mondiale vraag, een nieuw signaal dat 's werelds tweede economie het moeilijk heeft. De uitvoer nam af met 3,7% en de import kelderde met 20,4%.

    "De zorgen om een economische afkoeling in China, vooral in aanloop naar de cijfers over de bbp-groei over het derde kwartaal aanstaande maandag, zullen toenemen en het vuurtje onder de onzekerheid van een renteverhoging van de Fed verder opstoken", zegt Mike van Dulken, hoofd research bij Accendo Markets.

    In Europa en in Azie zorgden de cijfers uit China ook al voor druk op de beurzen, zegt Nour Al-Hammoury, marktstrateeg bij ADS Securities. De Nikkei eindigde 1,1% in het rood en de Hang Seng daalde 0,6%. De Eurostoxx 50 verliest 1,3%.

    Ook uit Duitsland, de motor van de Europese economie, kwamen zwakke data. Daar daalde de ZEW-verwachtingsindex tot 1,9, van 12,1 in september en ruim onder de daling tot 6,9 die was voorzien. De grootste boosdoener was het emissie-schandaal bij Volkswagen.

    In de VS worden dinsdag geen richtinggevende economische data gepubliceerd. Van de Fed-bestuurder houdt James Bullard, president van de Fed van St. Louis, een toespraak. Hij heeft momenteel echter geen stemrecht in het beleidsbepalend comite van de centrale bank.

    Kwartaalcijfers kwamen van onder meer Johnson & Johnson. De Amerikaanse medicijnmaker maakte een hoger dan verwachte winst bekend en verhoogde zijn outlook ondanks de druk van de sterke dollar. De omzet was lager dan verwacht.

    Grootbank JPMorgan Chase, chipmaker Intel en spoorbedrijf CSX openen na de slotbel de boeken over het derde kwartaal. Later in de week volgen andere zwaargewichten als Bank of America, BlackRock, Citigroup, Goldman Sachs en General Electric.

    Verder gaat de aandacht weer uit naar de brouwers. SABMiller maakte bekend het eens te zijn met het verder verhoogde bod van concurrent AB InBev, waarmee de van oorsprong Zuid-Afrikaanse brouwer wordt gewaardeerd op ruim $104 miljard.

    De prijs van 10-jarige Amerikaanse staatsleningen steeg dinsdag gedurende de Europese handel door de toegenomen afkeer van risico. Maandag was de Amerikaanse obligatiemarkt gesloten in verband met Columbus Day.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 16:15
    Twitter schrapt 8% van personeelsbestand


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Twitter inc (TWTR) schrapt 336 banen, omgerekend 8% van zijn wereldwijde personeelsbestand, omdat de Amerikaanse microblogdienst worstelt met de groei van zijn gebruikersaantallen.

    Volgens Twitter is de herstructurering onderdeel van een groter plan om de belangrijkste producten weer de prioriteit te geven om zo groei te bewerkstelligen. Het geld dat met het banenverlies wordt bespaard, wordt dan ook geinvesteerd in dit soort activiteiten.

    De maatregelen volgen nadat vorige week co-oprichter Jack Dorsey werd benoemd als de nieuwe chief executive. Twitter worstelt al langer met de groei van zijn gebruikers; eind juni stond de teller op 316 miljoen, een stijging van slechts 2,6% op kwartaalbasis.

    Verder is de microblogdienst met een totaal personeelsbestand van 4.100 veel kleiner dan zijn concurrent Facebook, dat in totaal bijna 11.000 mensen in dienst heeft en bijna 1,5 miljard gebruikers telt.

    Twitter meldde dinsdag verder dat men verwacht dat de omzet en de aangepaste winst in het derde kwartaal waarschijnlijk boven de verwachting uitkomt, terwijl de onderneming een last van $10-20 miljoen moet nemen vanwege de herstructureringen.


    Door Nathan Becker; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 16:20
    JP Morgan-bankier gaat Barclays leiden

    Door Max Colchester en Robin Sidel


    LONDEN (Dow Jones)--Barclays wil James Staley, een ex-bestuurder van JP Morgan, benoemen tot nieuwe CEO, waarmee de Britse bank een Amerikaanse zakenbankier kiest om het bedrijf uit de huidige malaise te leiden.

    De benoeming zou in de komende weken worden bekendgemaakt, zei een persoon die bekend is met de situatie. Barclays zocht drie maanden naar een nieuwe topman, nadat de vorige CEO, Antony Jenkins, werd weggestuurd vanwege weinig inspirerende resultaten.

    De keuze voor de nieuwe CEO wijst op een belangrijke koerswijziging voor de Britse bank. Jenkins volgde een strategie om Barclays minder afhankelijk te maken van zijn zakenbank, waarbij duizenden banen verdwenen bij de voormalige winstmotor van de bank na een reeks schandalen en dalende cijfers die investeerders en toezichthouders verontrustten.

    Een beslissing om een oudgediende zakenbankier als Staley te benoemen, wijst op een heroverweging van die terugtrekking.

    Barclays is een van de Europese banken die hun activiteiten aan het inkrimpen zijn onder nieuw leiders, terwijl de Amerikaanse rivalen alweer zijn opgekrabbeld uit het dal van de financiele crisis en vooruitkijken naar groei. Voorzitter McFarlane betreurt die tweedeling en zei dat "Amerikaanse banken als enige groot genoeg zijn om mondiaal en succesvol te zijn."

    De 58-jarige Staley staat bij vrienden en collega's bekend als Jes, en is in ruim drie decennia opgeklommen bij de vermogensbeheer-divisie van Barclays, voordat hij de teugels in handen nam bij JP Morgan.

    Staley vertrok in 2013 van Morgan Stanley naar hedgefonds BlueMountain Capital. Het hedgefonds zette in op verlies van JP Morgan, bij een grote obligatietransdactie door een handelaar van de bank, die de bijnaam de "Londen Whale" draagt.

    De handelaar boekte op een gegeven moment zo'n $30 miljoen winst, volgens bronnen dichtbij de handel. BlueMountain hielp de latere CEO een aantal verlieslatende onderdelen te schrappen.

    Het plan van Barclays om Staley te benoemen tot CEO werd eerder gemeld door de Financial Times (FT).

    Het is de tweede keer dat Staley met Barclays praat over de baan van de topman. De vorige keer verloor hij de strijd tegen Antony Jenkins.

    De grote consumentenbank van Barclays zal nieuw terrein worden voor de topman. Net als andere grote banken moet de bank omgaan met technologische veranderingen, nu steeds meer klanten via internet en mobiele app hun bankzaken regelen.

    Als de benoeming van Staley wordt goedgekeurd is hij de tweede Amerikaanse zakenbankier in vijf jaar die Barclays gaat leiden, na voorganger Bob Diamond.

    Een vraag is wat de benoeming gaat betekenen voor de strategie van de Britse bank, stelt analist James Chappell van Berenberg. Zal de zakenbank van Barclays verder inkrimpen, groeien of worden afgesplitst van de rest?

    En wat gaat er gebeuren met de goed presterende consumentenbank en creditcard-onderdelen, die niet behoren tot de kerncompetenties van Staley. Ook is de vraag of voorzitter McFarlane erin zal slagen een stap terug te doen en de teugels te overhandigen aan Staley, schrijft Chappell.

    Het nieuws werd dinsdag niet enthousiast ontvangen. Het aandeel verloor zo'n 2,6%.


    Door Max Colchester en Robin Sidel; bewerkt door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 16:32
    GE verkoopt voor $32 mrd aan financiele activiteiten aan Wells Fargo


    AMSTERDAM (Dow Jones)--General Electric Co. (GE) verkoopt het grootste deel van wat nog over is van zijn financiele dienstverleningstak aan Wells Fargo & Co (WFC). De verkoop heeft een waarde van ongeveer $32 miljard voor de commerciele leen- en lease-activiteiten, hoewel een daadwerkelijke transactiesom niet bekend wordt gemaakt.

    Eerder dit jaar kondigde GE aan om een groot deel van zijn financiele tak GE Capital, lange tijd goed voor ongeveer de helft van de winst van het conglomeraat, te verkopen. Met de dinsdag aangekondigde verkoop is een mijlpaal bereikt en blijft er slechts $5 miljard aan zogenoemde 'franchise'-leningen over, dus kredietverstrekking aan fast-food restaurants en andere franchiseketens. Deze tak wordt waarschijnlijk later dit jaar verkocht.

    GE wil dit en volgend jaar voor een totaalbedrag van $200 miljard aan activa verkopen om zichzelf om te vormen tot een onderneming die zich primair richt op industrie en technologie. Tot nu toe, en met de deal van dinsdag erbij, is voor ongeveer $126 miljard aan activa verkocht.

    De focus wordt nu verlegd naar het verkopen van GE Capitals overzeese activiteiten die in het komend jaar waarschijnlijk van de hand worden gedaan.


    Vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; amsterdam@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 19:49
    Wall Street kiest weg omlaag

    Gepubliceerd op 13 okt 2015 om 19:35 | Views: 3.871(-0,09%)

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen kozen dinsdag halverwege de handelsdag de weg omlaag, maar de verliezen bleven relatief beperkt. Beleggers zijn in afwachting van kwartaalresultaten van JPMorgan en Intel, die nabeurs naar buiten komen. Daarmee geven ze het startsein voor een stroom aan cijfers deze week. ,,Die zullen de toon zetten voor dit cijferseizoen'', wist de handelaar.

    De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.25 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 17.110 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2011 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor ook 0,3 procent tot 4824 punten. Wall Street veerde overigens kort na een negatieve opening enige tijd op.

    Farmaceut Johnson & Johnson (onveranderd) presenteerde zijn derdekwartaalcijfers. Daaruit bleek dat de relatief sterke dollar een flink negatief effect had op de inkomsten. De nettowinst daalde daardoor met bijna 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

    Twitter

    Brouwer Molson Coors stond ook in de belangstelling, na het megabod dat AB InBev uitbracht op SABMiller. Mededingingsautoriteit eisen als voorwaarde voor de overname van de nummer 2 door de nummer 1 van de mondiale biersector wellicht dat SABMiller afscheid neemt van zijn samenwerkingsverband MillerCoors. Molson Coors, dat op de beurs 9,4 procent meer waard werd, geldt in dat geval als de meest voor de hand liggende koper.

    Twitter won 3,2 procent. Het technologiebedrijf schrapt ruim driehonderd banen, op een totaal van 4100. De ingreep kost tussen de 10 en 20 miljoen dollar.

    De euro was 1,1385 dollar waard, tegen 1,1384 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 47,58 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder en werd verhandeld voor 50,08 dollar per vat.
  9. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 22:23
    Wall Street sluit lager
    .

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag lager gesloten, na tegenvallende macro-data uit China en een reeks bedrijfsresultaten.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,3% lager op 17.081,89 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,7% tot 2.003,69 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,9% afstond tot 4.796,61 punten.

    De markt kwam reeds voorbeurs onder druk te staan, vanwege teleurstellende macro-data uit China. Zo werd bekend dat de Chinese export in september verder is gedaald door een zwakke mondiale vraag. De export daalde 3,7%. De import nam af met 20,4%.

    "De zwakke Chinese cijfers trokken Azie, Europa en vervolgens de VS in het rood", aldus Nour Al-Hammoury van ADS Securities.

    "Ik denk dat beleggers niet echt weten welke kant het op gaat me de economie", zei Paul Zemsky van Voya Investment Management. Zemsky meldt tevens uit te kijken naar meer banencijfers en bedrijfsresultaten voor richting. "Bedrijfsresultaten geven ons mogelijk een duidelijker beeld over de richting van de markt", voegde hij toe.

    "We hebben de afgelopen weken een goede trend naar boven gehad en ik denk dat de markt nu even een pas op de plaats maakt om te kijken welke richting het op gaat met de derdekwartaalcijfers", aldus Colin Cieszynski van CMC Markets. "De onzekerheid over het tijdstip van een mogelijke Fed-renteverhoging zal tot meer volatiliteit leiden", aldus Cieszynski.

    St. Louis Fed-president James Bullard meldde in een speech eerder op de dag dat de Fed de rente geleidelijk zal verhogen.

    Op macro-economisch vlak stonden dinsdag geen publicaties gepland in de VS.

    Op bedrijvenvlak kon Johnson & Johnson rekenen op de aandacht van beleggers, hoewel het concern een aangepaste nettowinst rapporteerde van $1,49 per aandeel, waar gerekend werd op $1,43 per aandeel. Het aandeel sloot 0,5% lager.

    Intel verloor 0,2% en JP Morgan Chase sloot vlak, in aanloop naar de derdekwartaalresultaten van de twee concerns nabeurs.

    In de VS verschijnen woensdag om 13.00 uur de wekelijkse hypotheekaanvragen voor de week eindigend op 9 oktober. Een verwachting is niet beschikbaar.

    Om 14.30 uur staan de Amerikaanse detailhandelsverkopen in september gepland. Daarbij wordt op maandbasis gerekend op een stijging met 0,2%.

    De Amerikaanse producentenprijzen in september staan tevens om 14.30 uur op de agenda. Op maandbasis wordt een daling voorzien van 0,2%.

    Om 16.00 uur volgen de bedrijfsvoorraden over augustus. Gerekend wordt op een stijging met 0,1%.

    Tot slot staat om 20.00 uur het Beige Book van de Fed op de agenda.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  10. forum rang 10 voda 13 oktober 2015 22:23
    Core Laboratories kondigt kwartaaldividend aan van $0,55 p/a


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Core Laboratories nv (CLB) kondigt dinsdag laat over zijn vierde kwartaal een dividend aan van $0,55 per aandeel.

    Daarmee komt het totaal dividend over het boekjaar 2015 uit op $2,20 per aandeel.

    Het kwartaaldividend wordt beschikbaar gesteld op dinsdag 24 november 2015.

    Het aandeel sloot dinsdag op EUR105,00.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  11. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:07
    Futures Wall Street vlak, voorafgaand aan winstcijfers, detailhandelsdata


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Futures voor Wall Street vertonen woensdag weinig beweging, terwijl beleggers weinig risico nemen en aan de zijlijn staan tot een reeks aan winstrapporten en economische data naar buiten komt. Futures voor de Dow Jones Industrial Average staan 0,1% lager, die voor de Nasdaq 100 0,2% en de S&P 500 futures 0,1% lager. Beleggers zijn in afwachting van cijfers van Bank of America Corp., Wells Fargo & Co. en Netflix Inc, evenals publicaties over detailhandelsverkopen.


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:07
    Blackrock nettowinst in derde kwartaal licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--BlackRock Inc. (BLK) heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt dan een jaar eerder, meldt de vermogensbeheerder woensdag.

    Het concern boekte een nettowinst van $843 miljoen, of $5,00 per aandeel, versus $917 miljoen, ofwel $5,37 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    Het cijfer is beter dan verwacht.

    Een jaar eerder werd de winst gesteund door lage belastingen.

    Afgelopen kwartaal werd het resultaat bovendien gedrukt door een uitstroom van institutionele beleggers uit indexproducten in het voorgaande, tweede kwartaal.

    De netto instroom van vermogen bedroeg in het derde kwartaal $50 miljard.

    De omzet steeg tot $2,91 miljard, in vergelijking tot $2,85 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Het beheerde vermogen steeg met 5% tot $286 miljard.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  13. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:08
    Bank of America derde kwartaal beter dan verwacht


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Bank of America (BAC) heeft het verlies van vorig jaar in het derde kwartaal weten om te buigen in een hoger dan verwachte winst, blijkt woensdag uit de kwartaalcijfers.

    Het aandeel steeg in de handel voorbeurs met 1,5% tot $15,75 op Wall Street.

    De bank, gevestigd in de Amerikaanse staat North Carolina, boekte een winst van $4,51 miljard, of 37 dollarcent per aandeel. Analisten, geraadpleegd door Thomson Reuters, rekenden op 33 cent.

    Een jaar eerder moest nog een nettoverlies van EUR232 miljoen worden gemeld, na een recordschikking met de Amerikaanse justitie in verband met de verkoop van ondeugdelijke hypotheekeffecten.

    De omzet daalde tot $20,7 miljard, van $21,2 miljard een jaar eerder. Het cijfer was iets beter dan de analistenverwachtingen.

    Bestuursvoorzitter en chief executive Brian Moynihan heeft de bank over bergen juridische kosten heen geleid en kwam als winnaar uit de strijd, na een pijnlijke strijd tussen aandeelhouders, over de vraag of hij zowel CEO als voorzitter zou mogen blijven.

    Moynihan probeert nu weer te focussen op meer winstgevendheid, maar wordt daarin uitgedaagd door de lage rente en het lastige beursklimaat.

    De inkomsten uit de beurshandel daalden met 4% tot $3,16 miljard. De daling was vorige maand aangekondigd door Moynihan. Rivaal J.P. Morgan meldde dinsdag een daling van 6%.

    De netto rentebaten daalden ook, tot $9,5 miljard van $10,2 miljard een jaar eerder. De voorzieningen voor slechte leningen stegen met $170 miljoen tot $806 miljoen.


    Door Christina Rexrode; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  14. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:08
    Wells Fargo boekt hogere nettowinst in derde kwartaal

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wells Fargo & Co.(WFC) heeft in het derde kwartaal een hogere nettowinst geboekt, hoewel de resultaten van de op drie na grootste bank van de VS op basis van activa onder druk stond vanwege het lage renteklimaat, zo blijkt woensdag tijdens de publicatie van de derdekwartaalcijfers van het concern.

    De in San Francisco gevestigde bank boekte in het derde kwartaal een nettowinst van $5,8 miljard, ofwel $1,05 per aandeel, versus $5,73 miljard, ofwel $1,02 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

    Analisten geraadpleegd door Thomson Reuters rekenden op een nettowinst van $1,04 per aandeel.

    De omzet steeg tot $21,9 miljard, waarbij analisten rekenden op een omzet van $21,76 miljard.

    Een groot deel van Wells Fargo's groeistrategie dit jaar betreft de overname van activa en activiteiten van General Electric Co's financiele tak. In de afgelopen twee weken kondigde de bank de overname van de commerciele leen- en lease-activiteiten van GE aan. Eerder dit jaar kocht de bank voor $9 miljard aan vastgoedleningen van GE.

    Het aandeel noteert voorbeurs 0,9% lager.


    - Door Peter Rudegeair; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  15. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:08
    Producentenprijzen VS dalen sterker dan verwacht.


    AMSTERDAM (Dow Jones)---De Amerikaanse producentenprijzen zijn in september harder dan verwacht gedaald, blijkt woensdag uit cijfers van het ministerie van arbeid.

    De producentenprijzenindex voor de eindvraag, die de prijzen meet die bedrijven ontvangen voor hun goederen en diensten, nam ten opzichte van augustus met 0,5% af, aangepast voor seizoensinvloeden.

    Zonder de volatiele prijzen van voeding en energie daalde de index met 0,3%.

    Economen geraadpleegd door The Wall Street Journal hadden gerekend op een algemene prijsdaling van 0,2% en een stijging van de prijzen exclusief voeding en energie van 0,1%.


    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  16. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:09
    Amerikaanse detailhandelsverkopen stijgen 0,1% in september


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse detailhandel heeft in september meer omgezet en steunt daarmee de economie, ondanks dat de banengroei afneemt en onzekerheid in andere economieen.

    Het Amerikaanse ministerie van handel meldt woensdag dat de detailhandelsverkopen met 0,1% stegen ten opzichte van augustus. Er was een stijging van 0,2% verwacht. De toename werd geholpen door een stijging van het aantal autoverkopen met 1,8%.

    Exclusief auto's daalden de verkopen binnen de Amerikaanse detailhandel 0,3%. Hier werd gerekend op een stijging met 0,2%. Exclusief auto's en gas was bleef de omzet ongewijzigd.

    De maandelijkse detailhandelsverkopen worden nauwlettend gevolgd door de financiele markten, omdat zij een indicator zijn voor de consumentenbestedingen.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  17. forum rang 10 voda 14 oktober 2015 16:09
    Dollarzwakte na twee tegenvallende data VS

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kort na de publicatie van de detailhandelsverkopen en de producentenprijsindices van de VS, tekende zich een verdere dollarzwakte af, die de euro op ruim $1,430 bracht. "Niet alleen het totaalbeeld, maar ook de kerncijfers vielen tegen, zelfs nog meer en dat maakt de kans dat de Federal Reserve de rente deze maand verhoogt erg klein", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury woensdag enkele minuten na de publicatie van deze twee dat. De euro noteert woensdag rond 14.40 uur $1,1441.(andre.sterk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

25.230 Posts
Pagina: «« 1 ... 303 304 305 306 307 ... 1262 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0703 +0,48%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.165,20 +1,70%
Gold spot 2.324,00 -0,14%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links