Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoger advies ArcelorMittal bij JPMorgan

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 Mondiale staalproductie daalt toch weer
  2. 08 feb Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bir 9 oktober 2015 10:16
    quote:

    Studentenrekening schreef op 9 oktober 2015 10:03:

    Vreemd. Gister Alcoa tegenvallende cijfers en -5% in de nabeurs. Vandaag Arcelor +5. Ik zou toch oppassen met dit aandeel, voor je het weet ben je 30% kwijt.
    Beetje ongefundeerd deze reactie. MT komt van boven de 10€ en heeft bodem gevonden. Is meer dan gehalveerd in waarde. Fundamenteel koopwaardig en voor nu meer potentie.
    En verder verhouden Alcoa, MT en AP of te wel aluminium, staal en roestvrij staal zich als een appel tot een kiwi of een banaan. Alle drie fruit maar van een totaal andere soort en met een totaal andere vraag / bahoefte. De koersontwikkeling van aandelen in de verschillende deel sectoren laat dat zien.

    Grt Bir.

  2. mok 9 oktober 2015 11:09
    Nieuws niet goed gevolgd zeker. Glencore sluit 1/3 van zijn mijnen. Hierdoor knallen alle grondstoffen in prijs omhoog. Ik snap de reactie van Bir wel, maar toch blijkt in de praktijk dat de grondstoffen een bepaalde richting van prijsvorming te hebben. Of het nu zink is of staal. Alcoa gaf overigens aan dat er volgend jaar een mogelijk tekort ontstaat aan Aluminium, ook door sluiting van mijnen. Alle reden dus om in dit soort aandelen te stappen.
  3. marcel13 12 oktober 2015 10:37
    Beursblik: winstwaarschuwing ArcelorMittal in de maak
    Redactie ABM Financial News - 12 oktober 2015, 10:15

    Theodoor Gilissen ziet convenanten niet in gevaar komen.

    ArcelorMittal zal bij de komende kwartaalcijfers de winstprognose voor dit jaar verlagen. Dit verwacht analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers maandag.

    Van Beek voorziet dat de prijs voor ijzererts in 2016 weer zal dalen. Enerzijds verhogen de grote ijzerertsproducenten BHP Billiton, Rio Tinto en Vale de productie om zo concurrenten met een hogere kostprijs uit de markt te drukken. Daarnaast zal de vraag vanuit China licht verder dalen, terwijl het land bijna 70 procent van het wereldwijde ijzererts opkoopt.

    "Dit betekent dat de uitgangspositie voor een terugkeer naar een winstgevend 2016 voor ArcelorMittal somber zijn", aldus Van Beek, die dan ook van mening is dat de consensus voor volgend jaar te optimistisch is.

    Bang dat ArcelorMittal de bankconvenanten breekt, is Van Beek niet. Met een schuldratio (nettoschuld/EBITDA) van maximaal 4,25 is deze voor de staalreus ruim gesteld en de analist rekent voor 2015 op een ratio voor ArcelorMittal van circa 3.

    Theodoor Gilissen houdt vast aan het Niet Aanbevolen advies op ArcelorMittal. Op een vlak Damrak koerste ArcelorMittal maandag 1,8 procent hoger op 6,07 euro.
    www.deaandeelhouder.nl/news/2015/10/1...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

23,840 11:43
-0,270 -1,12%
Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links