Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

up naar 0,40

7.526 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 377 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. themiller 9 oktober 2015 07:04
    Dit komt net voorbij op Twitter...
    uconest reduces hereditary angioedema symptoms in pediatric patients

    June 15, 2015
    More than 90% of patients aged 2 to 13 years with hereditary angioedema had onset of relief within 2 hours of using ruconest to relieve symptoms, according to study results presented at the 9th C1 Inhibitor Deficiency Workshop.

    Avner Reshef, MD, director of the Allergy and Clinical Immunology Unit at the Sheba Medical Center at the University of Tel Aviv, and colleagues conducted a phase 2 clinical trial of eight children treated on demand for 28 hereditary angioedema (HAE) attacks at 50 IU/kg body weight.

    ADVERTISEMENT

    The researchers analyzed time to onset of relief and to minimal symptoms, assessed by the child and guardian, using a visual analogue scale (VAS) and by physicians using an investigator score.

    Median time to beginning of relief was 60 minutes as determined by the patients and investigators.

    Using the VAS, 93% of patients had onset of relief within 2 hours of treatment. Participants using ruconest (Pharming Group NV) reported no related serious adverse events including hypersensitivity reactions.

    Reshef said the results should improve physician trust in using the therapy in their pediatric patients.

    “We believe the additional body of pediatric clinical data in children under 13 years of age are in line with the excellent data in adolescents and adult HAE patients treated with ruconest for acute attacks,” Reshef said in a press release. “This clinical research will further enhance physicians’ trust in recombinant human C1INH therapies.”

    Reference:

    Reshef A, et al. O-19. Presented at: C1 Inhibitor Deficiency Workshop; May 28-31, 2015; Budapest.

    Disclosure: Reshef reports no relevant financial disclosures.



    See Also
    Study under way to assess Ruconest in treating hereditary ...
    Upper airway edema progressed to maximum airway ...
    Sulfonylurea therapy improves neurologic symptoms in ...
    ADVERTISEMENT

    Recent News
    Glenmark to begin phase 2 studies in atopic dermatitis, celiac disease
    Ethyl-chloride spray administered prior to histamine skin-prick test significantly reduces pruritus
    Eczema, sleep disorders increase risk for headaches in children
    Recommended for You
    Glenmark to begin phase 2 studies in atopic dermatitis, celiac disease
    Ethyl-chloride spray administered prior to histamine skin-prick test significantly reduces pruritus
    Eczema, sleep disorders increase risk for headaches in children
    Advertisement
    Resources from Industry

    HEALIO SPECIALTIES
    ACCOUNT INFORMATION
    HEALIO.COM
    LEGAL
    CONNECT WITH HEALIO
    Healio.com ©2015 All Rights Reserved.
  2. super imtec 9 oktober 2015 07:37
    15 juni 2015
    Meer dan 90% van de patiënten 2 tot 13 jaar HAE leeftijd had aanvang van verlichting binnen 2 uur van het gebruik Ruconest symptomen te verlichten, volgens de resultaten gepresenteerd op de 9 C1 remmerdeficiëntie Workshop bestuderen.

    Avner Reshef, MD, directeur van de Allergie en Klinische Immunologie Unit op het Sheba Medical Center van de Universiteit van Tel Aviv, en collega's die een fase 2 klinische studie van acht kinderen die behandeld worden op de vraag naar 28 erfelijk angio-oedeem (HAE) aanslagen op 50 IE / kg lichaamsgewicht.

    ADVERTENTIE

    De onderzoekers analyseerden de tijd tot aan het begin van opluchting en tot minimale symptomen, beoordeeld door het kind en de voogd, met behulp van een visuele analoge schaal (VAS) en door artsen met behulp van een onderzoeker score.

    Mediane tijd tot begin van opluchting was 60 minuten, zoals bepaald door de patiënten en onderzoekers.

    De VAS, 93% van de patiënten had aanvang van verlichting binnen 2 uur behandeling. Deelnemers met Ruconest (Pharming Group NV) gemeld geen gerelateerde ernstige bijwerkingen waaronder overgevoeligheidsreacties.

    Reshef zei dat de resultaten moeten arts vertrouwen in het gebruik van de therapie in hun pediatrische patiënten te verbeteren.

    "Wij geloven dat de extra lichaam van pediatrische klinische gegevens bij kinderen onder de 13 jaar zijn in lijn met de uitstekende data bij adolescenten en volwassenen HAE patiënten behandeld met Ruconest voor acute aanvallen," Reshef zei in een persbericht. "Dit klinisch onderzoek zal verder verbeteren van het vertrouwen van artsen in recombinant humaan C1INH therapieën."

    Referentie:

    Reshef A, et al. O-19. Gepresenteerd op: C1 Inhibitor Deficiency Workshop; May 28-31, 2015; Boedapest.

    Disclosure: Reshef meldt geen relevante financiële informatie.

    Bekijk ook
    Studie aan de gang om Ruconest beoordelen bij de behandeling van erfelijke ...
    Bovenste luchtwegen oedeem gevorderd om maximale luchtwegen ...
    Sulfonylurea therapie verbetert de neurologische symptomen bij ...
  3. patrick 22 9 oktober 2015 08:01
    Pharming in plus na deal VS

    Biotechbedrijf Pharming uit Leiden was de grote uitblinker op de Amsterdamse beurs. De aandelenkoers schoot al in de ochtend met 19 procent omhoog, en sloot uiteindelijk met een winst van 17 procent.

    Door: Gerard Reijn 8 oktober 2015, 23:18
    Aanleiding was de bekendmaking van het nieuws dat het bedrijf zijn medicijn Ruconest, het enige product waarmee het op dit moment op de markt is, 12 jaar lang als enige in Amerika mag verkopen.

    De gebruikelijke termijn voor zo'n exclusiviteit bedraag 7 jaar. Maar omdat Ruconest wordt gerekend tot de 'weesgeneesmiddelen', middelen die slechts voor een kleine groep patiënten geschikt zijn, kon het bedrijf een verlenging van die termijn krijgen. En dat is nu gelukt.

    Ruconest werkt tegen de erfelijke ziekte HAE (hereditair angio-oedeem). Wie aan die ziekte leidt kan met kleine aanleidingen, vaak ook zonder enige aanleiding, een 'aanval' krijgen. Die aanval bestaat eruit dat er plotseling forse zwellingen op zachte lichaamsdelen ontstaan, bijvoorbeeld de lippen of het oog, maar ook op armen, benen of inwendig. Als zo'n zwelling de luchtpijp dichtdrukt, kan dat dodelijk worden. Volgens Pharming zelf zijn er wereldwijd maximaal 50 duizend patiënten die lijden aan deze aandoening.

    Analist Jan de Kerpel van KBC Securities is niet verrast dat Pharming de verlenging van de exclusieve periode heeft gekregen. Maar hij denkt niet dat het Pharming, dat vorig jaar 5,7 miljoen euro verlies leed op een omzet van 21 miljoen, uiteindelijk uit de brand helpt. 'Het levert ze nu een mooie geldstroom op voor de komende jaren, maar dat zal niet genoeg zijn om grote investeringen te doen.'

    Geen of weinig concurrentie
    Pharming in plus na deal VS
    © de Volkskrant
    Dat kan Pharming uiteindelijk fataal worden, want naast Ruconest heeft het bedrijf geen medicijnen. Ook de 'pijplijn' bevat niets dat bijna klaar is voor de markt, zegt De Kerpel. Bovendien is de verkoop van Ruconest zelf in Europa verlieslatend. Alleen in Amerika wordt er geld met het medicijn verdiend.

    Nieuwe medicijnen hebben vaak lange tijd het voordeel dat ze geen of weinig concurrentie hebben. Maar voor Ruconest zijn wel alternatieven, zegt De Kerpel. Aantrekkelijkere alternatieven zelfs. 'Er zijn een paar middelen op de markt die kunnen voorkomen dat je een aanval krijgt. Dat is natuurlijk fijner dan wanneer je pas kunt optreden als de aanval er al is, zoals bij Ruconest.'

    Pharming doet zijn verkoop niet zelf. in Amerika is die overgelaten aan partner Salix, in het grootste deel van Europa aan het Zweedse Sobi.

    Stier Herman
    Pharming is een van de bekendste biotechbedrijven in Nederland, maar erg floreren wil het bedrijf maar niet. Het bedrijf werd beroemd met stier Herman, maar een commercieel succes werd hij niet. Vervolgens ging het bedrijf aan de slag met genetisch gemanipuleerde konijnen. Hun melk is de grondstof voor Ruconest. In 2007 had het bedrijf het medicijn al bijna klaar (onder een andere naam), maar het werd niet goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten. Daarom is het nu eigenlijk te laat om nog een echte voorloper te kunnen zijn.

    De beloftes van twintig jaar geleden worden op geen stukken na ingelost. De beurskoers van het bedrijf is al jaren in een glijvlucht. Begin 2007 stond de koers nog op 43 euro. Gisteren, zelfs na die forse koersstijging, haalde het niet eens evenveel cent. De koers bleef steken op 31 cent. De Kerpel verwacht ook niet dat de koers nu revolutionair zal stijgen. Daarmee blijft Pharming toch onder beleggers bekendstaan als schoolvoorbeeld van het risico van biotechbedrijven.

    jaja de kerpel heeft er wel kijk op.
  4. patrick 22 9 oktober 2015 08:02
    Analist Jan de Kerpel van KBC Securities is niet verrast dat Pharming de verlenging van de exclusieve periode heeft gekregen. Maar hij denkt niet dat het Pharming, dat vorig jaar 5,7 miljoen euro verlies leed op een omzet van 21 miljoen, uiteindelijk uit de brand helpt. 'Het levert ze nu een mooie geldstroom op voor de komende jaren, maar dat zal niet genoeg zijn om grote investeringen te doen.'
  5. patrick 22 9 oktober 2015 08:03
    De beloftes van twintig jaar geleden worden op geen stukken na ingelost. De beurskoers van het bedrijf is al jaren in een glijvlucht. Begin 2007 stond de koers nog op 43 euro. Gisteren, zelfs na die forse koersstijging, haalde het niet eens evenveel cent. De koers bleef steken op 31 cent. De Kerpel verwacht ook niet dat de koers nu revolutionair zal stijgen. Daarmee blijft Pharming toch onder beleggers bekendstaan als schoolvoorbeeld van het risico van biotechbedrijven.
  6. Tomark 9 oktober 2015 08:08
    quote:

    patrick 22 schreef op 9 oktober 2015 08:03:

    De beloftes van twintig jaar geleden worden op geen stukken na ingelost. De beurskoers van het bedrijf is al jaren in een glijvlucht. Begin 2007 stond de koers nog op 43 euro. Gisteren, zelfs na die forse koersstijging, haalde het niet eens evenveel cent. De koers bleef steken op 31 cent. De Kerpel verwacht ook niet dat de koers nu revolutionair zal stijgen. Daarmee blijft Pharming toch onder beleggers bekendstaan als schoolvoorbeeld van het risico van biotechbedrijven.

    Jou gisteren niet gezien patrick 22. Stond je niet aan zeker en nu hoe heet het ook al weer: lijkenpikken; wat moedig.
  7. [verwijderd] 9 oktober 2015 08:17
    quote:

    patrick 22 schreef op 9 oktober 2015 08:01:

    Pharming in plus na deal VS

    Biotechbedrijf Pharming uit Leiden was de grote uitblinker op de Amsterdamse beurs. De aandelenkoers schoot al in de ochtend met 19 procent omhoog, en sloot uiteindelijk met een winst van 17 procent.

    Door: Gerard Reijn 8 oktober 2015, 23:18
    Aanleiding was de bekendmaking van het nieuws dat het bedrijf zijn medicijn Ruconest, het enige product waarmee het op dit moment op de markt is, 12 jaar lang als enige in Amerika mag verkopen.

    De gebruikelijke termijn voor zo'n exclusiviteit bedraag 7 jaar. Maar omdat Ruconest wordt gerekend tot de 'weesgeneesmiddelen', middelen die slechts voor een kleine groep patiënten geschikt zijn, kon het bedrijf een verlenging van die termijn krijgen. En dat is nu gelukt.

    Ruconest werkt tegen de erfelijke ziekte HAE (hereditair angio-oedeem). Wie aan die ziekte leidt kan met kleine aanleidingen, vaak ook zonder enige aanleiding, een 'aanval' krijgen. Die aanval bestaat eruit dat er plotseling forse zwellingen op zachte lichaamsdelen ontstaan, bijvoorbeeld de lippen of het oog, maar ook op armen, benen of inwendig. Als zo'n zwelling de luchtpijp dichtdrukt, kan dat dodelijk worden. Volgens Pharming zelf zijn er wereldwijd maximaal 50 duizend patiënten die lijden aan deze aandoening.

    Analist Jan de Kerpel van KBC Securities is niet verrast dat Pharming de verlenging van de exclusieve periode heeft gekregen. Maar hij denkt niet dat het Pharming, dat vorig jaar 5,7 miljoen euro verlies leed op een omzet van 21 miljoen, uiteindelijk uit de brand helpt. 'Het levert ze nu een mooie geldstroom op voor de komende jaren, maar dat zal niet genoeg zijn om grote investeringen te doen.'

    Geen of weinig concurrentie
    Pharming in plus na deal VS
    © de Volkskrant
    Dat kan Pharming uiteindelijk fataal worden, want naast Ruconest heeft het bedrijf geen medicijnen. Ook de 'pijplijn' bevat niets dat bijna klaar is voor de markt, zegt De Kerpel. Bovendien is de verkoop van Ruconest zelf in Europa verlieslatend. Alleen in Amerika wordt er geld met het medicijn verdiend.

    Nieuwe medicijnen hebben vaak lange tijd het voordeel dat ze geen of weinig concurrentie hebben. Maar voor Ruconest zijn wel alternatieven, zegt De Kerpel. Aantrekkelijkere alternatieven zelfs. 'Er zijn een paar middelen op de markt die kunnen voorkomen dat je een aanval krijgt. Dat is natuurlijk fijner dan wanneer je pas kunt optreden als de aanval er al is, zoals bij Ruconest.'

    Pharming doet zijn verkoop niet zelf. in Amerika is die overgelaten aan partner Salix, in het grootste deel van Europa aan het Zweedse Sobi.

    Stier Herman
    Pharming is een van de bekendste biotechbedrijven in Nederland, maar erg floreren wil het bedrijf maar niet. Het bedrijf werd beroemd met stier Herman, maar een commercieel succes werd hij niet. Vervolgens ging het bedrijf aan de slag met genetisch gemanipuleerde konijnen. Hun melk is de grondstof voor Ruconest. In 2007 had het bedrijf het medicijn al bijna klaar (onder een andere naam), maar het werd niet goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten. Daarom is het nu eigenlijk te laat om nog een echte voorloper te kunnen zijn.

    De beloftes van twintig jaar geleden worden op geen stukken na ingelost. De beurskoers van het bedrijf is al jaren in een glijvlucht. Begin 2007 stond de koers nog op 43 euro. Gisteren, zelfs na die forse koersstijging, haalde het niet eens evenveel cent. De koers bleef steken op 31 cent. De Kerpel verwacht ook niet dat de koers nu revolutionair zal stijgen. Daarmee blijft Pharming toch onder beleggers bekendstaan als schoolvoorbeeld van het risico van biotechbedrijven.

    jaja de kerpel heeft er wel kijk op.
    Jan heeft er zeker kijk op!

    Hahaha...

    Deze keer alleen geen koersdoel... Nét even vergeten zeker...

    Maar ik begrijp het wel... Was zeker ook nét even vergeten in te stappen...

    :-)
7.526 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 377 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links