Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMTECH FAILLIET

114 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 17 augustus 2015 01:31
    zo 16 aug 2015, 22:45
    Britse Imtech-jagers krijgen miljoenen
    door onze DFT-redactie
    Hedgefonds Landsdowne Partners, dat bij Imtech vlak voor het faillissement fors short ging, heeft zijn fondsbeheerders bijna €270 miljoen beloning uitgekeerd.
    Dat meldt de Sunday Telegraph. Landsdowne bouwde afgelopenjaar een positie op in Imtech. Het had volgens het AFM-register van vorige week nog 2,52% van de aandelen Imtech in handen voordat het bankroet werd uitgesproken.
    Het Britse fonds speculeerde op een koersval bij het Goudse ingenieursbedrijf om daar vervolgens aan te verdienen.

    Gemiddeld kregen de fondsmanagers €12,7 miljoen per persoon vanwege de sterke prestaties bij alle beleggingen afgelopen vijftien maanden. Een fondsbeheerder kreeg €95 miljoen bijgeschreven. Het Londense fonds beheert €13 miljard, en probeert volgens Britse media met de beloning zijn beheerders te behouden die zouden willen vertrekken naar beter betalende partijen.
    Volgens de Sunday Telegraph hebben de fondsmaangers het merendeel van hun beloning opgestreken dankzij beleggingen in de Verenigde Staten. Naast de beloning krijgen de medewerkers gemiddeld €337.000 per jaar beloning.
    De groep speculeert nu op een sterk herstel van de Britse economie, bij beperkte volatiliteit.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24382...
  2. forum rang 4 Guus_Geluk 17 augustus 2015 10:09
    Handel in aandeel Imtech weer opgeschort
    Gepubliceerd op 17 aug 2015 om 09:09

    AMSTERDAM (AFN) - De handel in de aandelen van het failliete installatiebedrijf Imtech is maandag weer opgeschort. Dat maakte beursbedrijf Euronext bekend.
    Volgens Euronext zal een persbericht worden gepubliceerd en is daarom de handel onderbroken op verzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Vorige week donderdag werd de handel in Imtech ook al stilgelegd in afwachting van een persverklaring. Die dag werd bekend dat Imtech failliet is verklaard.
    Vrijdag verloor het aandeel Imtech bijna 70 procent tot 12 eurocent.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-170815-055/...
  3. forum rang 4 Guus_Geluk 17 augustus 2015 12:41
    ma 17 aug 2015, 10:18
    500 installatiebedrijven dupe val Imtech
    Ongeveer 500 installatiebedrijven zijn getroffen door het faillissement van Imtech.

    Dat heeft USP Marketing Consultancy onderzocht, bericht RTL maandag. Honderd daarvan vrezen voor hun voortbestaan, deels omdat ze niet verzekerd zijn. Zo'n vier procent van de installateurs en loodgieters was onderaannemer van het bedrijf uit Gouda. Een kwart daarvan is voor een groot deel van de omzet afhankelijk van Imtech. Twee derde van de gedupeerde onderaannemers heeft nog vorderingen uitstaan bij Imtech, maar er is maar een kleine kans dat zij uitbetaald worden.

    www.telegraaf.nl/dft/24383193/__Bedri...
  4. forum rang 4 Guus_Geluk 17 augustus 2015 16:39
    ma 17 aug 2015, 14:10
    Pon neemt Imtech Marine over
    door onze DFT-redactie

    De onderhandelingen over de overname door Pon Holding en Parcom Capital van Imtech Marine zijn geslaagd. De deal is maandag op hoofdlijnen afgerond.

    Dat melden de kopers. Met de overname zou de groei van Imtech Marine door kunnen zetten. Wat Pon en Parcom op tafel leggen voor de Imtech-divisie is niet bekendgemaakt. Wel stellen beide partijen zich 'voor de lange termijn' aan Imtech Marine te committeren.
    Imtech Marine is een aanbieder van technologische diensten in de scheepsbouw. Het bedrijf heeft bijna 2500 medewerkers in dienst, waarvan er 1300 werkzaam zijn in Nederland. De onderneming telt ongeveer 100 vestigingen in 30 landen.
    Imtech Marine blijft na de overname zelfstandig opereren. Pon Holding en Parcom Capital zijn zelf actief in de maritieme en offshore sector. Pon is onder meer eigenaar van EMC, een specialist in het inbouwen van elektrische systemen in de scheepvaart. Parcom heeft een investering in onder meer Barge Master, een toeleverancier aan de offshore-industrie.
    Imtech Marine is het eerste onderdeel van de failliete installateur uit Gouda dat wordt verkocht. Bij dergelijke verkopen is het steevast van belang dat de overgang zo snel mogelijk verloopt, om te voorkomen dat klanten of leveranciers weglopen.
    Vorige week haalde Imtech-curator Princen nog uit naar de banken van het bedrijf. Die zouden de verkoop van onderdelen tegenwerken.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/imtech...
  5. forum rang 4 Guus_Geluk 17 augustus 2015 22:41
    Curator: Egeria koopt Imtech Traffic & Infra
    Gepubliceerd op 17 aug 2015 om 22:23

    AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij Egeria neemt de divisie Traffic & Infra over van installatiebedrijf Imtech, dat vorige week failliet verklaard werd. Dat zei curator Jeroen Princen maandag in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.
    Maandagmiddag maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend dat RCPT Beheer, een onderdeel van Egeria, de interesse in het onderdeel bij de toezichthouder kenbaar had gemaakt. Bij Traffic & Infra, waar onder meer stoplichten en matrixborden worden gemaakt, werken 2000 mensen.
    Princen zei verder de hoop te hebben gehad nog een overname te kunnen aankondigen. ,,Dat ging om activiteiten in Nederland en België en is vanwege een aantal factoren net niet door gegaan.'' Volgens de curator werken bij de betreffende bedrijven in totaal zo'n 900 mensen.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-170815-192/...
  6. forum rang 4 Guus_Geluk 18 augustus 2015 01:12
    ma 17 aug 2015, 23:30
    Onderdelen Imtech vliegen tent uit
    door Joris Polman en Edwin van der Schoot
    Het loopt storm bij de verkoop van onderdelen van het failliete installatiebedrijf Imtech. Op nog enkele onderdelen na zijn de meeste transacties in een vergevorderd stadium, zo melden betrokken aan De Financiële Telegraaf.
    De banken hebben volgens bronnen in de markt recent adviseurs van PwC ingehuurd om de verkoop van Imtechs levensvatbare onderdelen te begeleiden.
    Dat is goed nieuws voor de levensvatbaarheid van de werkmaatschappijen. Een snelle verkoop is namelijk essentieel om het klantenbestand van de onderdelen op peil te houden. „Opdrachtgevers hebben behoefte aan rust”, aldus een ingewijde.

    Egeria koopt Traffic & Infra
    Het is volgens die bronnen dan ook een reden dat de doorgaans in obscuriteit opererende investeringsmaatschappij Egeria maandag in de publiciteit trad met een bericht over een voorgenomen overname van Imtech Traffic & Infra. De deal is maandagavond afgerond, zei curator Jeroen Princen in Nieuwsuur.

    www.telegraaf.nl/dft/24385751/__Onder...
  7. MartijnN1932 18 augustus 2015 17:00
    Wat ik niet snap, is waar dat bestuur mee bezig is geweest, als de onderdelen eruit "Vliegen"dan hadden er toch voor het faillisement allang e.a. verkocht kunnen worden tegen betere prijzen om zo de balans op te schonen, dan was er een betere kans geweest.

    Ach ja zonde dat het zover moest komen. MAar wat een mismanagement, de verkoop van 1 onderdeel was dus eigenlijk genoeg geweest .
  8. gerrit 69 20 augustus 2015 22:00


    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/willemok...

    Beerput Imtech
    door Willem Okkerse
    Professor Mr. Dr. Marcel Pheijffer RA, hoogleraar te Neijenrode schreef recentelijk dat “de IMTECH koe wel degelijk in den kont gekeken moest worden” en sloot daarbij aan bij de advo­caten van Andel en van Zanten. Zij stelden in 2013 de vraag aan de orde of er in faillis­sementen met een maatschappelijke relevantie geen plaats is voor een breed onderzoek dat náást de vraag of er aanleiding is tot aansprakelijkheidstellingen óók gekeken moet worden naar de óórzaken van het faillissement.
    Gaat het het hier om fraude, wanbeleid, foute inschattingen, incompetentie of botte pech, zo stelde Marcel en stelde vervolgens een aantal zeer plausibele veronderstellingen aan de orde zoals: “Was het KPMG rapport aan de aandeelhouders juist en volledig? Waren de conclusies opgevolgd door de juiste acties? Was het voldoende onafhankelijk? Was het niet teveel gericht op het af- c.q. doorschuiven van schuld?
    Maar vooral één die mij bijzonder aan het hart ligt en die ik zelf al sinds de jaarcijfers 2012 door middel van een OK-Score 10 had beklemtoond “Op welke grondslag ging de accountant akkoord met de going-concern veronderstelling? Zeker omdat de IMTECH jaarcijfers 2014 bij ons een derde achter­een­volgende OK-Klasse 10 waardering kregen. In zo’n geval is een mogelijk faillissement immers binnen één jaar aan de orde, daar waar een eerste OK-Klasse 10 nog de ruimte tot heftig ingrijpen voor een mogelijk herstel kan bieden.
    Opmerkelijk
    In mijn eigen DFT column van 13 december 2012 vertelde ik u het volgende over IMTECH:
    “Het is een heel krenterig bedrijf. Winst wordt gemaakt over de rug van het personeel c.q. de leveranciers. Volgens mij loopt er op dit moment zelfs een kort geding door de vakbond. Bedrijven die zo in hun jaarverslag de mond vol hebben over hun sociale beleid voeren dat meestal niet.”
    Als wij nu als voorbeeld de loonkosten ontwikkeling eens uitzetten tegen de omzet dan zien wij het volgende interessante beeld dat aanleiding geeft tot een nog veel interessantere discussie.


    Beloningsbeleid Imtech aanleiding tot fraude en corruptie?
    Mijn eerste vraag in dat verband zou dan ook zijn: “Zou een verkeerd (te zuinig) belonings­beleid geen fraude en/of corruptie uitlokken?” Misschien ook een eye-opener voor Rutte c.s. in het kader van hun halsstarrigheid met betrekking tot de beloning van de politie alhoe­wel zij natuurlijk - gezien alle recente voorvallen op dit gebied binnen de VVD - ook kunnen roepen “join the club”.

    Verder schreef ik : het eigen vermogen is (structureel) te laag, lees de schuld is te hoog waarbij de winst door een kunstmatige verlaging van de afschrijvingen in het eerste halfjaar 2012 veel mooier werd voorgesteld dan in werkelijkheid het geval was.

    Kortom, de journalistiek heeft in de komende jaren een welkome bron van onderzoek. Het is daarbij wel verstandig om een flinke knijper op de neus houden.
  9. forum rang 10 voda 8 september 2015 19:28
    Curatoren Imtech verkopen onderdelen van Imtech Industrial Services

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De curatoren van Royal Imtech nv (IM.AE) melden dinsdag nabeurs dat het faillissement van Imtech Industrial Services bv eerder op de dag is uitgesproken.

    Daarnaast melden de curatoren dat een meerderheid van de circa 900 werknemers aan de slag kan bij verschillende kopers van activa en activiteiten van Imtech Industrial Services.

    Zo is met Kentech een overeenkomst gesloten over het overnemen van de activiteiten van de locaties van Shell Pernis en Shell Moerdijk. Met Verwater en zijn aandeelhouder Infestos is een overeenkomst gesloten over het overnemen van activiteiten van Imtech Industrial Services op de locaties Amsterdam en Coevorden en met Convoi werd een overeenkomst gesloten voor overname van de activiteiten in Kerkrade en Roermond. Cegelec neemt de activiteiten over op de locaties Goes en bij Kuwait Petroleum.

    Voor de overname van de activiteiten op de locaties Amersfoort, Leeuwarden en Drachten worden nog onderhandelingen gevoerd.

    De curatoren melden tevens dat de aandelen in Imtech Suir Engineering Ltd. zijn verkocht aan het Engelse private equity fonds Endless llp.

    Voorts lopen er vergevorderde onderhandelingen over de verkoop van de aandelen in Imtech Spanje, Imtech Luxemburg en Imtech Polen, melden de curatoren in het begeleidend persbericht.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  10. gerrit 69 8 september 2015 22:16

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/imtech...

    di 08 sep 2015, 18:08
    Duizend Nederlandse banen weg bij Imtech
    Van onze DFT-redactie
    AMSTERDAM -
    In Nederland zijn sinds het faillissement van de Imtech-holding dik duizend banen verloren gegaan, waarvan zeventig op het hoofdkantoor in Gouda.
    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Royal Imtech

    Dat hebben de curatoren van het failliete installatiebedrijf dinsdagavond laten weten.
    Zij maakten ook bekend dat Imtech Industrial Services BV, met veel activiteiten in Nederland, vandaag failliet is verklaard. Maar hoewel de BV bankroet is, hopen de curatoren dat een groot deel van de 900 werknemers aan de slag kan blijven bij de verschillende kopers.
    Zij hebben met een reeks aan partijen overeenkomsten gesloten om de verschillende activiteiten van Imtech Industrial Services over te nemen.
    Shell
    Zo worden de werkzaamheden voor Shell in Pernis en Moerdijk overgedaan aan het Ierse familiebedrijf Kentech. Daarmee zijn 180 banen gemoeid, plus werk voor 165 zzp'ers.
    Ook hebben de curatoren activiteiten in Amsterdam en Coevorden verkocht aan de Nederlandse aannemer Verwater. Daardoor kunnen 230 werknemers aan de slag blijven.
    Daarnaast hebben de curatoren overeenkomsten gesloten voor de overname van projecten in Goes, Kerkrade en Roermond. Over activiteiten in Amersfoort, Leeuwarden en Drachten wordt nog onderhandeld met geïnteresseerden.
    Uitverkoop
    De curatoren van Imtech zijn bezig met een enorme uitverkoop van de verschillende onderdelen van de gevallen installatiereus. Paul Peters en Jeroen Princen maakten dinsdag ook bekend dat de Imtech-delen in Ierland en Groot-Brittannië zijn overgegaan naar het Britse private equityfonds Endless.
    Over de Imtech-bedrijven in Spanje, Luxemburg en Polen lopen nog gesprekken, aldus de curatoren. Hetzelfde geldt voor Hongarije en Roemenië.
    Hoe hoog de opbrengst is en of de meer dan veertig geldschieters van Imtech uit de rode cijfers geraken is nog onbekend. De curatoren willen daarover volgende week pas meer bekendmaken.
  11. forum rang 10 voda 10 september 2015 16:27
    Springwater neemt Imtech Spanje over

    Gepubliceerd op 10 sep 2015 om 12:13 | Views: 1.935

    GOUDA (AFN) - Investeerder Springwater Capital neemt Imtech Spanje over. Dat maakte Imtech donderdag bekend, zonder financiële details prijs te geven. Ook de dochterondernemingen van Imtech Spanje in Chili, Peru en Marokko maken onderdeel uit van de transactie.

    Bij Imtech Spanje werken ruim 1700 mensen. Het onderdeel heeft een jaarlijkse omzet van circa 150 miljoen euro. Imtech Spanje bestaat uit twee divisies die technische oplossingen bieden aan de bouwsector en de industrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Madrid. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de Spaanse mededingingsautoriteiten.

    Springwater Capital is een investeringsmaatschappij met haar hoofdkantoor in Zwitserland.
  12. forum rang 10 voda 21 september 2015 16:10
    VEB stelt Imtech-bestuurders aansprakelijk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Vereniging voor Effectenbezitter (VEB) heeft de voormalige bestuurders van Royal Imtech nv (IM.AE) aansprakelijk gesteld voor de schade die aandeelhouders van het inmiddels failliete bedrijf hebben geleden na februari 2013.

    De informatievoorziening aan beleggers liet te wensen over, stelt de beleggersvereniging. In mei 2015 stelde Imtech nog positieve jaarresultaten te verwachten, maar in werkelijkheid lijkt het bedrijf de situatie nooit meer onder controle te hebben gekregen, nadat begin 2013 een grote boekhoudfraude in Polen en Duitsland werd geconstateerd, aldus de VEB in zijn persbericht.

    Door het faillissement op 13 augustus van dit jaar verdampte de EUR1,1 miljard aan kapitaal die het bedrijf in juni 2013 en oktober 2104 ophaalde bij aandeelhouders.

    De VEB wil nu dat er een breed onderzoek komt dat duidelijk maakt wat zich bij Imtech heeft afgespeeld, nadat de fraude in Polen en Duitsland in februari 2013 aan het licht kwam en CEO Rene van der Bruggen en CFO Boudewijn Gerner in 2013 het veld moesten ruimen. Over de periode daarvoor is al een schikking getroffen.

    De VEB merkt verder op dat accountant KPMG op 17 maart 2015 nog haar goedkeurende verklaring onder de Imtech jaarrekening over 2014 plaatste. De VEB is eveneens zeer kritisch op de rol van de banken, in het bijzonder bij de twee claimemissies waarmee EUR1,1 miljard werd opgehaald bij aandeelhouders.


    Door Archie van Riemsdijk en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  13. forum rang 10 voda 30 september 2015 16:33
    Opnieuw koper voor onderdeel Imtech Duitsland

    Gepubliceerd op 30 sep 2015 om 09:17 | Views: 2.623

    HAMBURG (AFN) - Het onderdeel Imtech Automotive Testing Solutions (ATS) van Imtech Duitsland wordt overgenomen door Weiss Umwelttechnik. Dat maakte de curator van Imtech Duitsland woensdag bekend.

    De verkoop moet in november afgerond worden. Er werden geen financiële details vermeld. ATS levert diensten aan de auto-industrie.

    Imtech Duitsland vroeg in augustus faillissement aan. Het Nederlandse moederconcern werd die maand failliet verklaard.
  14. gerrit 69 6 oktober 2015 14:22
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24581...

    di 06 okt 2015, 13:50
    'Zech bekijkt overname Imtech Duitsland'
    FRANKFURT (AFN) - De Duitse bouwonderneming en projectontwikkelaar Zech Group is de belangrijkste kandidaat voor een overname van Imtech Duitsland. Dat meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.
    Naar verluidt brengt Zech voor het einde van de week een bod uit op het Duitse deel van het failliete Nederlandse installatiebedrijf. Er zouden ook nog andere partijen geïnteresseerd zijn in Imtech Duitsland. Het in Bremen gevestigde Zech zou van plan zijn 75 procent van het personeelsbestand van Imtech Duitsland te behouden en de lopende projecten door te zetten.
    In de afgelopen tijd werden kleinere onderdelen van Imtech Duitsland al verkocht.

    **********

    Imtech bijna volledig ontleed.
    Hoe langer ik hier over nadenk, des te schandaliger vind ik dat het belang van aandeelhouders te grabbel is gegooid.
114 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0649 -0,20%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.747,70 -0,13%
Gold spot 2.384,57 +1,00%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links