Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,780 19 apr 2024 17:37
  • -0,720 (-2,94%) Dagrange 23,540 - 24,160
  • 191.650 Gem. (3M) 245,7K

AMG oktober 2015: Wat voert RWC in zijn schild?

230 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 oktober 2015 21:51
    quote:

    aandeeltje! schreef op 7 oktober 2015 20:05:

    [...]

    Vorige week donderdag, puts verkocht, calls gekocht en vrijdag aandelen.
    Bij AM alles vorige week donderdag, + 60% nu.

    Jajaja aandeeltje, heel goed. Knap dat jij nooit ergens een x verlies boekt, altijd alleen maar winst! Super goed van je.
  2. viper one 8 oktober 2015 07:31
    volgens Binck ligt de volgende weerstand op 7.36 dan 7.56 en vervolgens 9.43
    de steun ligt momenteel op 6.80. Gerrit kent er natuurlijk meer van dus ben ik benieuwd naar de resultaten van zijn berekeningen. Goed dat de dow en de nasdaq positief hebben afgesloten. De run naar de kwartaalcijfers kan beginnen.
    succes aan allen
    ps: dit is denk ik de eerste keer dat tippie iets positiefs schreef, maar waarschijnlijk was het eerder ironisch bedoeld...
  3. gerrit 69 8 oktober 2015 17:42
    quote:

    Tipperster schreef op 8 oktober 2015 16:26:

    Wedden dat AMG binnenkort weer flink gaat zakken!!? Zodat RWC en anderen weer hun posities gaan uitbreiden. 2016 wordt namelijk een topjaar voor AMG, let maar op.
    Als je dat zo zeker weet zou ik zeggen dat je daar uitermate goed van kan profiteren.
    Sla je slag zou ik zo zeggen en houd het aandeel AMG minimaal een jaar vast.
  4. [verwijderd] 8 oktober 2015 22:45

    Als aluminiumfabrikant Alcoa maatgevend is voor de rest van het cijferseizoen in de VS, dan belooft het weinig goeds. Zowel winst als omzet bleven onder de verwachtingen.

    Alcoa rapporteerde donderdagavond een omzet over het derde kwartaal van $5,57 miljard. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden vooraf op $5,65 miljard. De winst per aandeel kwam uit op $0,07, waar de marktvorsers mikten op $0,13 per aandeel.
  5. viper one 9 oktober 2015 06:47
    goedemorgen iedereen, ja het is waar dat de cijfers van de verschillende bedrijven de toon zullen zetten voor de koers en dat AMG mee op die golf zit tot het zelf zijn cijfers voorlegt. Het is echter ook waar dat er geen enkele firma als graadmeter voor AMG in aanmerking komt, gewoon omdat AMG de specialist is in kritische materialen en in geen enkele categorie is onder te brengen. Ik verwacht goede cijfers en een goede outlook met verdere terugdringing van de al fel gekrompen schuldenlast. Ik hoop ook dat er niet zal worden overwogen om een onderdeel te verkopen want het is net die verscheidenheid die deze firma zo speciaal maakt en ervoor zorgt dat de producten het volledige traject afleggen van grondstoffen naar volledig afgewerkte producten waardoor de winst gemaximaliseerd wordt... Ik vind ook dat de PR erop is vooruitgegaan. Het is nog niet zoals het moet zijn, maar de info die ze naar buiten brengen is wel telkens belangrijk en to the point, wat van vele andere bedrijven niet kan worden gezegd die non-events omdopen tot game-changers... succes aan allen!!!
  6. viper one 9 oktober 2015 08:40
    Baar, Switzerland
    9 October, 2015
    Glencore to reduce mine production by 500,000 tonnes of zinc metal per annum
    Glencore is announcing today a 500,000 tonne reduction of contained zinc metal mine production across its operations in Australia, South America & Kazakhstan. The main reason for the reduction is to preserve the value of Glencore’s reserves in the ground at a time of low zinc and lead prices, which do not correctly value the scarce nature of our resources.
    These changes, which represent around one-third of Glencore’s annual zinc production, will reduce fourth quarter 2015 mine production by approximately 100,000 tonnes of contained zinc metal.
    weer een mooi voorbeeld van marktsturing, ze krijgen er niet genoeg voor dus gaan ze voor een kunstmatig tekort zorgen op de markt en zullen ze met minder inspanning en kosten voor een hogere winstmarge zorgen...
  7. viper one 9 oktober 2015 08:44
    De mijnbouwreus gaat 500.000 ton minder zink uit de grond halen. De zinkprijs schiet omhoog.
    De productievermindering komt neer op ongeveer 4 procent van de wereldwijde zinkmijnproductie vorig jaar. De reductie komt bovenop de sluiting van twee andere mijnen - waaronder de Century Mine, de grootste van Australië - waardoor nog eens 600.000 ton zinkerts van de markt zal verdwijnen.
    De ingreep van Glencore - dat onder de grondstoffencrisis en een hoge
    schuldenlast kreunt - is goed nieuws voor Nyrstar. Het aandeel staat momenteel op een laag peil. Door de vrees voor een groeivertraging in China is de zinkprijs dit jaar al met een kwart gezakt en dat voelt Nyrstar meteen in de resultatenrekening.
    Maar de plannen van Glencore zouden wel eens voor een trendwijziging kunnen zorgen. De zinkprijs stijgt vrijdag alvast met 6 procent.
    Analisten van Citigroup schatten de impact op de zinkmarkt positief in: 'We verwachten dat de wereldwijde zinkproductie in 2016 zal uitkomen op 14 miljoen ton, 500.000 ton minder dan de verwachte zinkconsumptie. Dat tekort zou positief moeten zijn voor de zinkprijs.'
    Glencore meldt wel dat de productiekrimp tijdelijk is. 'De zinkprijs
    weerspiegelt niet de waarde van het materiaal. Het zink blijft in de grond om de waarde van de zinkreserves te vrijwaren', klinkt het. Van zodra de zinkprijs herstelt, zou Glencore de mijnproductie opnieuw optrekken, zo weet de Financial Times.
    dit bericht heeft evenveel met AMG te maken als de kwartaalcijfers van de grote maar niet gerelateerde metaalverwerkende bedrijven, maar het toont goed aan hoe het er tegenwoordig aan toe gaat in een kapitaalgestuurde wereldeconomie...
230 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links