Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 38,580 25 apr 2024 14:11
  • +0,520 (+1,37%) Dagrange 37,700 - 38,620
  • 114.917 Gem. (3M) 186,7K

VOPAK 2015

310 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2015 20:32
    ik zit er sinds een paar weken in, vanwege de daling van de laatste maanden na de slechte 2e kwartaalresultaten. Maar herstel hangt af van de 3e kwartaalresultaten en minder van het algemene sentiment, zo blijkt ook vandaag. Dus 6 november wordt spannend en tot die tijd kwakkelen.
    succes!
  2. kenner66 7 oktober 2015 10:22
    Heel apart er liggen steeds meer kopers dan verkopers en elke keer als de koers boven de 36.00 komt word er een plukje gedumpt er is of een grote partij aan het verkopen of er liggen belangen rond de 36,00 euro. Is wel een geweldig trade aandeel maar je moet er wel geduld mee hebben en even in thuis raken.
  3. [verwijderd] 8 oktober 2015 12:29
    quote:

    EQ140 schreef op 7 oktober 2015 13:39:

    We zijn gewoon nog niet uitgebodemd, weten de grote beleggers meer als wij wat er bij Vopak speelt??
    Willem Burgers van het Add Value Fund duidelijk niet;

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-081015-044/...

    uit het maandbericht:

    Daarnaast hebben wij een belang genomen in ’s werelds grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf Koninklijke Vopak, nadat de beurskoers in nog geen drie maanden tijd met 25% was gedaald. Tegen de huidige beurskoers van € 35,80 achten wij het aandeel Vopak zeer aantrekkelijk gewaardeerd op een getaxeerde winst per aandeel 2016 van € 2,60 en een verwacht dividend van € 0,90 per aandeel – dividendrendement van 2,5%.

    Ik moet er wel bij zeggen dat deze naïeveling bijna tot het einde in Imtech is blijven geloven, dus of het nou zo'n aanbeveling is??
  4. [verwijderd] 8 oktober 2015 16:54
    Beursblik: Add Value Fund neemt belang in Vopak

    ABM Financial News
    Vandaag, 08:27
    Update: vandaag, 10:31
    Add Value Fund heeft een belang in tankopslagbedrijf Vopak genomen en besloot de posities in ASM International, BE Semiconductor Industries en Flow Traders uit te breiden. Dit meldt het beleggingsfonds dat onder leiding staat van Willem Burgers en Hilco Wiersma donderdag in een maandelijkse update.

    Volgens de fondsbeheerders is Vopak tegen de huidige beurskoers zeer aantrekkelijk gewaardeerd, nadat het fonds in de afgelopen drie maanden een kwart aan beurswaarde verloor.

    Ondanks dat de koersen van Besi en ASMI afgelopen periode opnieuw onder druk stonden, zien Burgers en Wiersma een uiterst positief beleggingsperspectief op middellange termijn voor deze aandelen. Ook de positie in Flow Traders is uitgebouwd.

    Hier staat volgens de fondsbeheerders evenwel tegenover dat de positie in TenCate is verkleind in verband met het voorgenomen aanbevolen openbare bod op Ten Cate door een consortium van investeerders, geleid door Gilde Buy Out Partners.
  5. EQ140 15 oktober 2015 20:48
    Vopak duikt op een stijgende beurs, wat is er aan de hand? Ik lees op beurs.nl dat de olievoorraden in de V.S. weer opgelopen zijn en de opslagbenutting daalde van 87,5% naar 86% . Eerder vermelde ik al dat bij een lange periode van te hoge productie olie en( het gevolg) een lage prijs, niet in het voordeel van Vopak is.(speculanten blijven dan aan de zijlijn)
  6. [verwijderd] 15 oktober 2015 21:11
    quote:

    EQ140 schreef op 15 oktober 2015 20:48:

    Vopak duikt op een stijgende beurs, wat is er aan de hand? Ik lees op beurs.nl dat de olievoorraden in de V.S. weer opgelopen zijn en de opslagbenutting daalde van 87,5% naar 86% . Eerder vermelde ik al dat bij een lange periode van te hoge productie olie en( het gevolg) een lage prijs, niet in het voordeel van Vopak is.(speculanten blijven dan aan de zijlijn)
    Ik verbaas mij ook al een tijd over het koersverloop van Vopak. Hoge produktie is in het voordeel van Vopak en dat zeggen ze ook. Als er meer wordt geproduceerd dan afgenomen moet die olie toch ergens heen; lage prijzen of niet.

    Het dividend is nu zo'n 2.5% en het grootste gedeelte van hun klanten hebben meerjaarse contracten.

    Vopak is nu 35% gedaald van de vorige top. Waarschijnlijk toch op het sentiment van de dalende olie en het gebrek aan kopers. Het is ook een lastig fonds om te vergelijken met anderen.

  7. [verwijderd] 15 oktober 2015 22:11
    De speculanten zullen zich meer bezig houden met futures en andere derivaten. De oliehandelaren daarentegen zijn al een paar maanden bezig om juist opslagcapaciteit te vergroten. Ze willen dus meer olie opslaan omdat de olie door het tijdelijke overaanbod goedkoop is. In tegenstelling tot speculanten handelen oliehandelaren voor eigen rekening. Hun acties vind ik belangrijker dan het gejojo van de olieprijs.

    Vopak zegt letterlijk dat de lage olieprijs gunstig is voor hun bezettingsgraad. Die is ook gestegen tot 91%. Zo'n 93/94% bezetting is eigenlijk een maximum bezetting. Vopak was voorzichtig over Azie, mede doordat ze nog bezig zijn met nieuwe opslag. Zelf vind ik dit plausibel en het zegt niets over het toekomstige verdienvermogen van Vopak. Dat zit wel goed met de lange-termijncontracten.
  8. EQ140 15 oktober 2015 23:09
    quote:

    EQ140 schreef op 15 oktober 2015 22:00:

    prijs van olie futures zijn gedaald, hiermee gaan speculanten terughoudend worden met olie opslaan.
    Het is niet zozeer de hoge productie, maar de lage prijs in combinatie met de verwachte (lage)prijsontwikkeling cq groei wereldeconomie. (Het een houdt het ander vaak in stand)
    Over de daling van de futures; deze is voor zover ik het heb gezien op de site van bnp Paribas markets voor de lange termijn( booster long) te zien . hier ben ik dus vanuit gegaan, verder kan ik, en heb het niet kunnen staven, dat moeten beleggers maar doen.
  9. forum rang 10 voda 2 november 2015 16:41
    Vopak tekent voor terminal in Saudi-Arabië

    Gepubliceerd op 2 nov 2015 om 08:09 | Views: 2.931

    ROTTERDAM (AFN) - Jubail Chemicals Storage and Services Company (JCSSC), een samenwerkingsverband van Sabic en Vopak, heeft twee contracten getekend met Sadara Chemical Company. JCSSC neemt opslagtanks over van Sadara en is, in eerste instantie, de komende 20 jaar verantwoordelijk voor de opslag van chemicaliën en laad- en losdiensten.

    Vopak maakte maandag bekend dat JCSSC circa 470 miljoen dollar betaalt voor een opslagterrein met een capaciteit van 348.000 kubieke meter. Het samenwerkingsverband, waarin Vopak een belang heeft van 25 procent, bouwt in de buurt een faciliteit met een capaciteit van 220.000 kubieke meter.
  10. forum rang 10 voda 2 november 2015 16:42
    Koersdoel Vopak omlaag bij ING

    Gepubliceerd op 2 nov 2015 om 08:09 | Views: 3.513


    AMSTERDAM (AFN) - Het koersdoel voor het aandeel Vopak is door analisten van ING flink naar beneden toe bijgesteld, van 46,50 euro naar 37,50 euro. Dat bleek maandag uit een rapport, waarin ze het hold-advies handhaafden.

    Volgens ING blijven de effecten van de economische transitie in China de komende kwartalen invloed houden op de opslagmarkt. Hoewel Vopak zijn positie daar goed kan verdedigen, zullen de hoge opbrengsten uit het Verre Oosten niet terugkeren. ING merkte overigens wel op dat de derdekwartaalcijfers mogelijk voor enige opluchting zullen zorgen.

    Het aandeel Vopak sloot vrijdag op 36,57 euro.
  11. [verwijderd] 5 november 2015 14:10
    Het is erg stil op het Vopak forum, en morgen komt de tussentijdse verklaring Q3 2015.
    Vind het zelf lastig in te schatten wat er gemeld gaat worden.
    Ik zit voor de langere termijn in Vopak en kreeg eind augustus (zoals velen) behoorlijk de deksel op mijn neus.
    Heb aardig wat aandelen (>1k stuks) en overweeg wat opties aan te kopen ter bescherming van een eventuele (fikse) daling morgen. Heb daar echter weinig ervaring mee, zijn er mensen die tips hebben?
  12. [verwijderd] 5 november 2015 18:01
    KBC verwacht 796, Rabo 790 en Vopak zelf minimaal 763 voor het hele jaar (ebitda). Men zet dus behoorlijk hoog in en dat terwijl de koersdoelen sterk naar beneden zijn bijgesteld. Vreemde zaak, of men moet weer eens instapmomenten hebben willen creëren. Technisch lijkt het zo te zijn dat een soort van tegenvaller bij cijfers op de beurs afgestraft wordt ongeacht of de koers al op een laag punt staat. Zie PostNL en de bouwers.

    De laatste keren reageerde het aandeel steeds sterk negatief op de cijfers, maar niet dagen achter elkaar. Uiteindelijk is het steeds verder weggezakt ook op beurssentiment en de laatste tijd dus iets herstel, maar het niveau blijft al met al droevig.

    Op iets langere termijn bezien toch grote uitslagen tussen 35 en 52 en weer terug. De extremiteiten kan ik met de bedrijfsresultaten niet verklaren, al ben ik ook geen fervent Vopak-volger. "China misschien zwak" roept men, is dat het dan? Hopelijk voor "long" weet men morgen daarover meer duidelijkheid te scheppen in positieve zin, of indien negatief dan in ieder geval niet vaag, want vaag=onzeker en dat wordt qua koers, redelijk of niet, afgestraft.

    Wellicht had je ter bescherming put-opties kunnen kopen of turbo's short. Of calls schrijven. Ook dit werkt echter moeilijk, liefst zie je dan een "onterechte" sterke koersdaling, maak je die dingen te gelde, houd je de aandelen vast en zie je al snel het te verwachten koersherstel volgen. Zo simpeltjes gaat het in de praktijk vaak niet, bijvoorbeeld de koers kan ook ietwat zakken en daarna snel herstellen: dan misschien groot verlies op de beschermers, wat dan maar ingehaald moet worden door rendement op de aandelen.

    Op zich vind ik Vopak kwalitatief een sterk bedrijf, dus onrust over sterke dalingen zou uitgezeten moeten kunnen worden. Twee jaar verder en het aandeel staat bijvoorbeeld 20 euro hoger, het verleden bewijst dat dat kan. Maakt dan toch een hoog rendement ook voor wie nu nog tientallen procenten in het rood bivakkeert.
  13. [verwijderd] 6 november 2015 08:11
    www.vopak.com/system/files/2015-11-06...

    deaandeelhouder.nl/news/2015/11/6/hog...

    Ebitda 194 in Q3 en naar verwachting ook in Q4. Maakt op jaarbasis 796 cf verwachting KBC. Duidelijk sterker dus dan de 763 van 2014. Netto-winst in Q3 op kwartaalbasis met 5% gestegen. Bezettingsgraad ook in Azië gestegen. Sterkere ebitda en winst echter voornamelijk te danken aan wisselkoers-voordeel.

    Conclusie: cijfers iets boven verwachting. Hoe echter 2016 en verder? Afwachten was de analisten te vertellen hebben. Onzekerheid over Azië niet weggenomen waarschijnlijk. Tja, als overal van tevoren zekerheid over te krijgen zou zijn.... Een verdere koersdaling vanaf dit lage niveau zou ik niet begrijpen, maar vele koersbewegingen zijn onverklaarbaar. Ik ga uit van minimaal stabilisatie en als de beurzen nog willen stijgen de komende maanden inclusief januari dan gewoon daarin mee.
310 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aandeel Vopak beleeft sterk kwartaal met hogere omzet en winst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links