Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Prima beursdag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr Greenspan 6 oktober 2015 19:08
    vd Stolpe heeft gisteren goed zijn best gedaan om duidelijk te maken dat het afzien van de licentie juist positief was en geen koersdaling (laat staan een crash) rechtvaardigde. Daar is hij direct na de beslissing van Abbvie al mee begonnen. Later geholpen door diverse analisten die deze beslissing ook als gunstig beschouwden.
    De crash werd mede veroorzaakt door 2 shorters die de maandag na het persbericht samen heel veel aandelen hebben gedumpt op de markt. Samen hebben ze een short positie van 1,44 % gemeld, dat zou zo'n 560.000 aandelen zijn. Een fors dalende koers heeft veel invloed op hoe mensen over een aandeel denken (net als een stijgende koers). Niet zo gek dat er paniek ontstond (achteraf dus bewust veroorzaakt door de shorters). Inmiddels staan deze partijen al weer op een mooi verlies doordat steeds meer beleggers nu inzien dat de beslissing van Abbvie gunstig uit kan pakken, wat resulteerde in een fors herstel.
    Het mooie is dat die shorters de komende tijd voor een nog harder koersherstel gaan zorgen als ze moeten gaan terug kopen. Daar gaan ze niet mee wachten tot Galapagos een nieuwe licentie meldt, dan zijn ze helemaal veel te laat.

    Ze zeggen wel eens als je geschoren wordt, moet je stil zitten maar ik weet niet hoe short die shorters het willen hebben.

    Vaak wordt er te veel waarde gehecht aan die shorters volgens mij. Zodra een shorter een positie meldt raken er gelijk veel mensen in paniek. Maar dat zijn juist partijen die aan de koopkant komen te staan daarna, om hun positie weer af te dekken. Zonder kapitaal behoefte (waardoor ze via een emissie terug kunnen kopen met korting) zou ik zeggen, gewoon met zijn allen die aandelen vast houden en duurder terug verkopen aan ze.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links