Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omgekeerde QE

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2015 15:06
    de moeilijkheid is dat niemand overziet wat QE4 tm QE6 voor effect zal hebben. Over tien jaar is de wereld drastisch veranderd, andere mogendheden, vele oorlogen, devalueringen van staten etc. Enorme immigratiestromen zoals die al eeuwen lang bestaan. Wie weet had de chinese regering iets anders op het oog dan wat ik in de media lees en hoor.
  2. [verwijderd] 3 september 2015 18:23
    in China droogt de liquiditeit snel op. Groot gevaar voor de economie. De Chinese autoriteiten moeten voor voldoende liquiditeit gaan zorgen. Hoe? Dilemma. Als je de rente verlaagt, is er alleen maar meer reden om de carry trade te liquideren. Misschien moeten ze er maar vanuit gaan dat de carry trade liquidatie niet te stuiten is. Dan dus alles op voldoende liquiditeiten gooien. Rente omlaag, verplicht aan te houden tegoeden bij de centrale bank verlagen en QE. Laatste doen ze in feite al door directe aankoop van aandelen. Ik denk dat we met een dergelijk beleid een verdere daling van de Chinese munt kunnen verwachten. Zal Amerika niet blij mee zijn.

    Over die Quantative tightening: ligt aan de kopende partijen of er ook echt sprake is van tightening. Bovendien is het de vraag waar die eventuele tightening neerslaat.

  3. [verwijderd] 4 september 2015 11:13
    Als China Amerikaans schuldpapier verkoopt, dan moet er ook een koper zijn. Deze koper is niet de US/FED dus de totale hoeveelheid/waarde schuldpapier verandert daardoor niet. Ik zie dus niet waardoor de verkoop door China als 'Quantative Tightening' moet worden gezien. Immers, als ik mijn auto aan u verkoop, dan zijn er toch ook niet ineens minder auto's?
  4. [verwijderd] 4 september 2015 11:53
    quote:

    Umbrana schreef op 4 september 2015 11:13:

    Als China Amerikaans schuldpapier verkoopt, dan moet er ook een koper zijn. Deze koper is niet de US/FED dus de totale hoeveelheid/waarde schuldpapier verandert daardoor niet. Ik zie dus niet waardoor de verkoop door China als 'Quantative Tightening' moet worden gezien. Immers, als ik mijn auto aan u verkoop, dan zijn er toch ook niet ineens minder auto's?
    Dat is m.i. niet het punt. Het gaat er om in hoeverre verkoop van Amerikaans schuldpapier de geldhoeveelheid beïnvloedt. Wordt het gekocht door particulieren of banken dan verkleint dit de geldhoeveelheid. Voorts is het dan nog de vraag waar het neerslaat.
  5. Maan Arkenbosch 4 september 2015 19:28
    Hieruit blijkt maar weer dat goudmijn aandelen en fysiek goud/zilver, best garantie bieden.Niet voor niets is China/India en Rusland volop bezig goud in te slaan. Waarom wordt de onbeheersbare vluchtelingen/gelukzoekers stroom niet in het economisch reilen en zijlen betrokken? Dit wordt een sociaal maatschappelijke ramp.
  6. gam gam 25 september 2015 00:30
    Dit is een leuk stukje, had ik gemist. Het is inmiddels drie weken later en we zitten met vluchtelingen en fraude bij Volkswagen. En in Griekenland zijn er verkiezingen geweest en mag Syrizia opnieuw. Dat is allemaal wel interessant maar speelt op grotere schaal geen rol van betekenis wat betreft de hoeveelheid geld die ermee gemoeid is. Wat volgens mij wel een grote rol speelt is iets dat me de afgelopen tijd wel vaker is opgevallen. En dat is dat de VS serieus aan het proberen is om hun economie minder afhankelijk te maken van de rest van de wereld. Herinner je je nog "The dollar is our currency and your problem".

    Edit: en beleggen in de locale economie in de VS gaat effectief met aandelen BRK.B of BRK.A natuurlijk als je rijk bent.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links