Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

  • 1,430 24 apr 2024 09:46
  • +0,020 (+1,42%) Dagrange 1,430 - 1,430
  • 20 Gem. (3M) 2,9K

TIE KINETIX : Industry peers & benchmark information

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 marcello106 17 oktober 2014 09:44
    Beste Tracker,

    Vreemd dat je bij Medius geen verwijzingen kunt vinden naar de partnership met TIE. Op de site staat TIE gewoon genoemd als partner.
    www.medius-group.com//int/Company-inf...

    Medius is ook aanwezig op de TIE Kinetix user experience day.
    platformelfa.nl/13499/heel-veel-factu...

    De groei van Medius is inderdaad sterk, maar ook Medius realiseert deze groei deels door acquisities.
    "Peers" Basware en Intershop presteren daarentegen weer aanzienlijk slechter.

    Feit blijft dat TIE de afgelopen jaren procentueel een mindere groei doormaakt dan de markt.
    Het lijkt mij fair om daaraan toe te voegen dat veel bedrijven als gevolg van een succesvolle beursgang in staat zijn geweest om de omzet spectaculair te verhogen omdat ze even niet naar de getallen onder aan de streep hoefden te kijken.
    Voor groei zijn euro's nodig. Die ontbreken nu en hebben ook de afgelopen jaren ontbroken. In dat licht bezien heeft TIE het nog niet zo slecht gedaan.

    De door jou voorgestelde "totally integrated reflection" heeft reeds plaatsgevonden.
    De uitkomst hiervan is in het Q3 verslag verwoord.
    "TIE Kinetix is changing its organizational responsibilities to exploit the benefits of cross selling products and services across new and existing customers worldwide. As from October 2014 onwards, our segment reporting will change from geographical segments to Business Line segments."

    Bij TIE is men overtuigd dat het kantelen van de organisatie in betere groeicijfers gaat resulteren. Ikzelf ben niet overtuigd dat het kantelen alleen dit gaat bewerkstelligen.
    Hoewel de rapportage pas vanaf oktober 2014 zal wijzigen is de aansturing al enige tijd geleden gewijzigd. De vraag rest derhalve hoelang het gaat duren voordat hiervan de beoogde voordelen zichtbaar gaan worden.

    Een bijkomend voordeel van de rapprortage op Business Line zou moeten zijn dat de waarde van TIE per Business Line beter zichtbaar gaat worden voor beleggers.
    Met in het achterhoofd dat er geld nodig is om groei te realiseren sluit ik niet uit dat op termijn een van de Business Lines zal worden verkocht om met de opbrengst daarvan de omzet van de overige Business Lines aan te jagen.

    Marcello
  2. forum rang 8 aextracker 18 oktober 2014 16:25
    Marcello,

    Blijkbaar een nieuwe site bij Medius. Deze had ik nog niet gezien.

    Ik ben net als jij niet overtuigd dat "het kantelen van de TIE KINETIX organisatie "as such niet een bedrijf succesvol maakt. Het maakt het hooguit beter bestuurbaar en transparanter om te volgen.

    Dat mag ook wel getuige het ontbreken van organische stevige trendmatige groei in Frankrijk, Amerika en RoW.
    Ik acteer zelf in een omgeving , waar regionale managers en bestuurders met een dergelijke performance niet wegkomen.

    De uitdaging zit 'm dus dieper dan sec. de organisatie kantelen bij TIE. Zou het aanhoudend toevoegen van "partnerships en allianties" duiden op de onvoldoende sterke commerciele meerwaarde van de kernaktiviteiten bij TIE vs. diens peers ?

    Of is dat een gevolg een razendsnel veranderende technologie en marktomgeving ?
    Een omgeving met grote players met goede reputaties (ERP) en maximaal gefocusste specialisten (Tungsten) die zich een trucje eigen maken en wel financiering weten aan te trekken om snel door te rollen.

    Ook naar aanleiding van jouw toelichting blijf ikvan mening dat de kern & strategie bij TIE KINETIX "totally integreted reflection nodig heeft."

    De manier waarop het gaat , lijkt niet te gaan leiden tot het beoogde organische succes.
    Daar zou het nl. wel vandaan moeten komen.
    Acquisitief heeft TIE onvoldoend munten op de bank staan om een snelle groei-strategie op te kunnen formuleren. Tevens zie ik geen competenties, noch trackrecord , dien erop duiden dat dit een sterkte is.
    Zie jij die wel ?

    M.b.t. het managen van een club van gekwalificeerde lokale leiders op afstand, die de TIE-winkel een boost geven, blijkt uit de franse TIE-tak, dat een groei\management probleem lang door ettert, zonder dat er ingegrepen wordt.

    Kortom, ik ben de laatste 2 jaren niet onder de indruk van de cijferreeksen die TIE de aandeelhouder voorlegd.
    Ik verwacht, dat de mutaties binnen de RvC hier een draai aan kunnen geven. Ik krijg de indruk , dat van daaruit een deel van de veranderingen en strategische richtinggeving een impuls moeten krijgen.

    We gaan hopelijk zien , hoe "het kantelen" van de organisatie gaat uitwerken. Tijdens de volgende AvA in maart kan TIE zich niet echt langer verschuilen achter de factor "tijd". Ook zou dan dus de nieuwe transparantie en vergelijkbaarheid helder in beeld moeten komen.

    Ik wacht het opnieuw af, maar moet erkennen dat een investering in TIE KINETIX ogenschijnlijk en de laatste jaren een moeizame en beperkte succesfactor kent. Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet. Je lijkt aardig ingevoerd.

    Tracker
  3. forum rang 4 marcello106 19 oktober 2014 14:24
    Tracker,

    De gewijzigde aansturing is nog maar sinds kort actueel. Cijfermateriaal en andere positieve of negatieve signalen ontbreken in mijn beleving. Jouw conclusie dat het niet gaat leiden tot organisch succes lijkt mij voorbarig en vooral gerelateerd aan het verleden.

    Bij TIE is men overtuigd dat het wel gaat werken. Het toverwoord hierbij is "schaalbaarheid".
    Hoewel TIE onvoldoende in staat is om mij uit te leggen HOE de omzetgroei dan gerealiseerd moet gaan worden is er, als je het mij vraagt, geen reden om de resultaten hiervan niet af te wachten. Reflectie in de zin dat men zich periodiek dient af te vragen of de juiste weg is ingeslagen hoort m.i. bij de reguliere bedrijfsvoering.

    Ik heb het idee dat je af en toe te veel blijft hangen in het verleden en voorbij gaat aan de actuele ontwikkelingen.
    TIE Frankrijk heeft bijvoorbeeld in het eerste halfjaar van 2014 een positief resultaat behaald en begin juli heeft TIE Jean Luc Vignand als nieuwe directeur in Frankrijk benoemd. Van dooretteren is dus geen sprake. Wellicht is er aan het einde van het boekjaar zelfs een reden voor een kleine re-impairment?

    Het verleden is een feit. De koers wordt gemaakt op basis van verwachtingen voor de toekomst. Als ik naar de koers kijk zijn de verwachtingen blijkbaar niet zo groot. Zoals je al aangeeft. Afwachten maar weer….. TIE is operationeel winstgevend en als men wel in staat is om de sales een boost te geven staat er over drie jaar een koers op de borden die een veelvoud gaat zijn van de huidige koers.

    Marcello
  4. forum rang 8 aextracker 22 oktober 2014 12:54
    Marcello,

    Paar punten in reactie;

    1.) Idd. een cijferreeks-analyse was lastig\onmogelijk Q-3 (zorgelijk genoeg) zoals je meldde door een nieuw ERP pakket (oorzaak & gevolg punt is "total bullshit", mag niet waar zijn in een goed gemanaged bedrijf). Daar kom je als buitenstaander blijkbaar niet doorheen.

    Laten we daarom op dit forum eens een "moment pitchen" en vastleggen waarop TIE KINETIX normaliter zou moeten hebben bewezen hebben , dat de nieuwe organisatie structuur waar je naar verwijst de "schaalbaarheid" creeert , dwz. eerste resultaten omzetgroei versnelling zichtbaar maakt. het is immers een rijdende trein, de funnel zit al 2 jaar overvol (naar verluid AvA's & Q-updstes" , dus daar kan het niet aan liggen...........toch ?
    Mijn voorstel ; Ultimo 2014 , dw.z eind Q1 boekjaar 2015 TIE KINETIX. Eens ?
    Gfroei moet dan organisch > 10% bedragen, incl. acquisities > 45% omzetgroei. Eens ?

    2.) Ik volg TIE al jaren vanwege de "turn around materie" bij beursgenoteerde bedrijven. Omdat TIE KINETIX zo overzichtelijk is , vormt het voor mij een "uitstekende business case" om van te leren hoe het reilt en zeilt binnen beursgenoteerde ondernemingen bij turnarounds.
    Het verleden vormt voor mij daarmee idd de referentie.
    Zo volg ik ook intensief bijv. Esperite, (ex Cryo save) en zie , dat een turnaround vrijd adequaat en bewezen sneller kan leiden tot meer resultaat in strategische reflecties en bijsturing. het vereist alert en hard ingrijpen. M.b.t. Frankrijk zie ik dat bij TIE idd vertaald in dooretteren waar Dhr. R. Lucke toch 8 jaar uit zijn franse neus heeft kunnen peuteren, zonder resultaat te leveren in de 3e economie van Europa, met een seat äan de franse riviera" , daar waar de hele ICT wereld in Parijs is geconcentreerd.
    Dhr. Vignand , kan daarmee idd zijn reputatie en ervaring bij TIE KINETIX snel verzilveren. Ook hier eerste meetmoment ultimo Q1 -2015 (vs. Q-1 2014 nemen als maatstaf nemen ?
    Doel ; Omzetgroei > 15% MUST (TIE France stond al jaren stil qua omzetgroei). OK ?

    3.) Naar de koers kijk ik al tijden niet meer. Je weet dat zolang TIE KINETIX niet structureel werkt aan IR-visibillity & beleid er geen focus op staat.

    "Afwachten maar weer " verraad bij jou , dat de verwachtingswaarde enkel en alleen van "turbulente en duizelingwekkende omzetgroei" kan komen bij een mooie cash flow beweging. Daar kan evt. op "beleend en verder ge-acquireerd" worden (UK opschalen\verkennen kost i.m.o. inmiddels te veel tijd).
    Hierdoor kan meer interesse gaan ontstaan in TIE KINETIX. Pas dan ontstaat er "verwachtingswaarde" (lees koerspotentie). Dat vind ik wat anders dan "aandeelhouderswaarde", wat hoog in het vaandel staat bij TIE KINETIX (getuige de uitspraken van de Vz. RvC \ PvS op de laatste 4 AvA's).
    Ik hoop dat jij deze "shareholdervalue" inmiddels ziet of ontdekt. Ik niet (meer) !

    Je kan veel argumenten aandragen waarom ik in het verleden bivakkeer, maar ik weet uit eigen ervaring , dat het geen 6 jaar kan\mag duren voordat je een turnaround in een bedrijf met omvang TIE KINETIX kan afronden en de nieuwe strategie zichtbaar maakt en succesvol. dat mag niet langer duren dan 3 jaar, anders is er iets fundamenteel mis met de gekozen strategie of het business\verdienmodel.

    Ik verneem graag je mening. Je bent een van de weinigen op dit forum waar een inhoudelijke discussie mee te voeren valt. Wat dat aangaat vind ik het inmiddels jammer dat het beperkt is tot "digitale kennis en competentie uitwisseling". Je hebt een kijk op TIE KINETIX en die intrigeert me.
    Kom je wel eens op een AVa BIJ TIE KINETIX ?

    Benieuwd naar je mening op bovenstaande 5 vragen , die onze discussie "SMART" maakt.

    Tracker
  5. forum rang 8 aextracker 22 oktober 2014 17:46
    Overigens over "heden en verleden" sferen.......;

    Kweenie wat Brian Tervo & Co aan het doen is m.b.t. DG in de USA , maar midget Zift Solutions Inc. die afgelopen 12 maanden ook bij EPICOR TIE KINETIX te snel af is geweest , slaat WEL zijn slag met succesvolle re-sellpartnerships ; zie linkje m.b.t. partnerring met marketo (een van de snelst groeiende DG clubs op E-commerce sales\marketing gebied).

    www.google.nl/url?sa=t&rct=j&...,d.d2s

    Een VP E-commerce maakt in dat geval blijkbaar ook niet het verschil ......... of zit ik teveel vast in het verleden ?

    Nee Mracello, TIE is gewoon niet klaar voor de toekomst.
    Ik krijg een indruk van "Niet goed genoeg" om te realiseren , wat peers wel doen ; goede partnerships creeren en sneller groeien dan de rest ! De markt is maar zo maar weer over the top..........

    Nou jij aan zet met facts en figures over heden en toekomst. Vergeet het verleden, daar wordt je gewoon down van zo langzamerhand, daar het verleden van dit MT inmiddels 8 jaar beslaat. Die zijn genoeg beschreven.

    Tracker
  6. forum rang 8 aextracker 3 juni 2015 23:31
    Kijk Marcello , deze bedoelde ik.

    Industry peers.

    Leuk om "af te stoffen uit de oude doos".
    Kan iedereen vanuit diens eigen visie en kijk op TIE KINETIX lekker op losgaan.

    Zit in elk geval naast een mening "enige content in", waar een forumbezoeker iets mee kan ter opiniering.

    Hoe zou het eigenlijk gaan met Content management revenu in USA ?
    kan jij er via jouw data sets nog iets van maken ?

    Zal binnenkort Google search weer eens aanzetten m.b.t. de peers :). Nu eerst even bijkomen van de heeerlijke 33 graden celcius ervaring afgelopen dagen. Biertjes smaakten als vanouds !

    Greetz,

    Tracker
  7. [verwijderd] 5 juni 2015 10:12
    Bedoel je het lijstje:

    1) Zift Solutions
    2) Informatica
    3) Shared Vue (UBM)

    ?

    Zift heeft verleden jaar nog een 3M injectie gehad.. Oftewel: ze kunnen hun eigen broek nog niet ophouden. Toegegeven: dat is vergelijkbaar met TIE.

    Informatica: Data Integration.. Als ik het even rap lees, zijn deze wel bij de leest gebleven en hebben geinvesteerd in hun product, en daarmee uitgekomen op big data. Iets anders dan een investerinkje om de portfolio op te vullen.

    SharedVue: channel marketing. Overgenomen door UBM in 2010. Kan niet zoveel over ze vinden.

    Wat mij gelijk opvalt is dat deze bedrijven NIET diffuus bezig zijn. TIE Kinetix wel. Hier is het punt waar ik weer begin te zeuren of de afwezigheid van strategie.
  8. forum rang 8 aextracker 5 juni 2015 23:18
    Gekkert,

    Je gaat door voor de koelkast !

    Zift kan daarentegen wel fors geld ophalen om te groeien i.p.v. geld ophalen om problemen op te lossen. Dat maakt een groot verschil.

    Een business scope die op diverse peilers steunt is overigens ook strategie in mijn ogen. Overduidelijk voor de forum bezoekers niet de strategie die binnen TIE KINETIX jouw voorkeur heeft. waar moet TIE volgens jou op focussen en waarom ?

    Dat de strategie diffuus is kan je nog 10 jaar hier blijven roepen, maar wanneer je geen stemrecht hebt in TIE KINETIX heeft het allemaal weinig zin, anders dan je onmetelijke frustratie erover blijven uiten. Wellicht helpt het je.

    Je kan ook jaarlijks naar de AvA gaan en je ideeen inbrengen, danwel als je de confrontatie niet aandurft , de RvC een brief sturen met je bedenkingen. Wellicht krijg je daar wel antwoord nu PvS weg is.

    Tracker
  9. [verwijderd] 8 juni 2015 09:43
    Trekkert,

    Die koelkast heb ik allang verdient. ik ga voor de auto. En daarna voor een gezond bedrijf.

    TIE heeft ook geld opgehaald. Om te overleven. Om te groeien. Om ellende mee te financieren.

    Tel eens op wat ze de afgelopen jaren aan extra geld hebben gekregen. Dan doe een stapje terug en realiseer je dat dat al 8 jaar aan de gang is. Kop eraf, weg ermee.

    Strategie: dus ze zoeken peers op die een volledige focus hebben op 1 bepaalde niche, en vervolgens gaan we roepen dat diffuus bezig zijn ook een strategie is. Kweenie trekkert, geloof je er zelf in?

    Ik kan natuurlijk ook naar de AVA gaan, met een serieus gezicht aangekeken worden, waarna Sundelin een poging doet het onderwerp te veranderen, Wolfwinkel nogmaals uitlegt waarom de slechte cijfers echt zijn schuld niet zijn, waarna er een stemming komt om de voorzitter die beloofd heeft af te treden nogmaals te herkiezen.. Alles kan, maar is het nuttig?

    Zolang er geen front wordt gevormd tegen dit onnoemelijk gerotzooi, kan er niets veranderen, en zal de kleinere aandeelhouder als speelbal van de grotere worden gebruikt. Zolang de kleinere aandeelhouder accepteert dat hij van tafel wordt geveegd gaat het niet lukken. Unite and conquer!

    Ik durf best de confrontatie aan, maar dan niet op de stoel van een kleine aandeelhouder: doe mij maar de stoel van de CEO! Gerrit for President!

    Clinton werd bijna afgezet omdat hij Monica met zijn sigaar liet spelen. Sundelin zit nog steeds op zijn stoel terwijl hij meerdere miljoenen door het putje heeft gespoeld. Technisch snap ik het, maar business-wise niet.
  10. forum rang 8 aextracker 8 juni 2015 18:28
    quote:

    Gekke Gerrit schreef op 8 juni 2015 09:43:

    Trekkert,

    Die koelkast heb ik allang verdient. ik ga voor de auto. En daarna voor een gezond bedrijf.

    TIE heeft ook geld opgehaald. Om te overleven. Om te groeien. Om ellende mee te financieren.

    Tel eens op wat ze de afgelopen jaren aan extra geld hebben gekregen. Dan doe een stapje terug en realiseer je dat dat al 8 jaar aan de gang is. Kop eraf, weg ermee.

    Strategie: dus ze zoeken peers op die een volledige focus hebben op 1 bepaalde niche, en vervolgens gaan we roepen dat diffuus bezig zijn ook een strategie is. Kweenie trekkert, geloof je er zelf in?

    Ik kan natuurlijk ook naar de AVA gaan, met een serieus gezicht aangekeken worden, waarna Sundelin een poging doet het onderwerp te veranderen, Wolfwinkel nogmaals uitlegt waarom de slechte cijfers echt zijn schuld niet zijn, waarna er een stemming komt om de voorzitter die beloofd heeft af te treden nogmaals te herkiezen.. Alles kan, maar is het nuttig?

    Zolang er geen front wordt gevormd tegen dit onnoemelijk gerotzooi, kan er niets veranderen, en zal de kleinere aandeelhouder als speelbal van de grotere worden gebruikt. Zolang de kleinere aandeelhouder accepteert dat hij van tafel wordt geveegd gaat het niet lukken. Unite and conquer!

    Ik durf best de confrontatie aan, maar dan niet op de stoel van een kleine aandeelhouder: doe mij maar de stoel van de CEO! Gerrit for President!

    Clinton werd bijna afgezet omdat hij Monica met zijn sigaar liet spelen. Sundelin zit nog steeds op zijn stoel terwijl hij meerdere miljoenen door het putje heeft gespoeld. Technisch snap ik het, maar business-wise niet.
    Gerrit,

    Als niet belegger in TIE KINETIX heb je dus in feite niets verdiend, docht niets uitgegeven. Dat wordt dus even doorsparen voor de koelkast. De auto en baan (als je die zoekt) vereist enige kundigheid en competentie op een willekeurig vlak.

    Ja, ik geloof in een ICT visie \ strategie bestaande uit "meerdere benen om op te staan", maar wel met een accent in focus en zwaartepunten o.b.v. cashflow genereren vs. meerwaarde & groei realiseren.

    Daar je al 2 jaar "excuses bedenkt om niet naar de AvA te gaan" en wel eindeloos kritiek spuit (als niet aandeelhouder), zegt mij dat je wegloopt voor een publiek beschikbaar recht wat TIE beleggers biedt en ontloopt je verantwoordelijkheid en steun aan de kleine beleggers. Het maakt het steeds lastiger lastig je serieus te nemen.

    Je klaagt , en poneert van alles contra TIE MT & RvC, op publieke anonieme fora, doch onthoud je van akties , die de kleine belegger gedienstig kunnen zijn. Dat is ronduit egoistisch, maar bovenal laf.
    Ergo; Daar je de confrontatie op AvA's al 2 jaar mijdt , is "Gerrit for president" eerder een hele foute grap dan een "dolende fantoom". Je voegt nl. niets zinvols toe aan wat nu als beleid wordt gerealiseerd en vormt daarmee geen meerwaarde voor beleggers in TIE KINETIX.

    Als je geen front wilt vormen, en slechts TIE MT in diskrediet wilt brengen vanuit de anonimiteit van digitale fora, is dat een "heilloze , zinloze en effectloze missie". MT TIE gaat in dat geval gewoon door met wat ze goed vinden te moeten doen.
    Mogelijk dat de digitale strijd je toch een soort van "persoonlijke genoegdoening" biedt ?

    Echter de sigaar uit jouw eigen TIE-KINETIX doos, ga je "op zeker" nooit roken. Op deze wijze is het 100% kansloos en voor mij tevens een beetje smakeloos.
    De anonieme strijd moet je helaas vanachter het beeldscherm voortzetten. In mijn beleving best sneu en een teken van deze tijd.

    Tracker

    PS. Nog slechts 10 ct van de koers af en K. Koomen zal zich met toenemende vragen richting TIE MT begeven en verzoeken met "baanbrekende structurele oplossingen" te komen , die zijn investering recht doen.
    Mijn water zegt , dat die "baanbrekende oplossingen" < 12 maanden voor iedereen zichtbaar zijn.
  11. [verwijderd] 11 juni 2015 10:19
    Trekkert,

    Je hebt hier zeker een punt: is mijn actie zinvol? Andere superlatieven zoals "smakeloos", "teken van de tijd", etc: ik leg ze maar even naast mij neer als niet terzake doend.

    "Gerrit for president": zeker, als provocatie bedoeld, maar zoals de gorilla die het regelmatig beter doet dan de beleggings-expert, schat ik in dat het niet super-moeilijk zal zijn het beter te doen dan huidig team. Hoeveel ellende kan je opstapelen?

    Terug naar zinvol: waar dit forum voordien vooral gebruikt wordt voor opmerkingen zoals "Mijn water zegt , dat die "baanbrekende oplossingen" < 12 maanden voor iedereen zichtbaar zijn." in het kader: er daarna schiet de koers de lucht in, worden er nu wat reeëler gekeken naar het aandeel en de poppetjes. Waar de RvB eerst al reddende goden werden gezien, worden ze (mi) nu toch meer bekeken met een wat transparantere blik.

    Mooi PR verhalen worden nu wat argwanender bekeken, en dat is nodig omdat het neergezette track-record abominabel is.

    Dit "pareltje" is gediend met een ander team: geen old boys, geen eeuwen oude ellende, geen emotie over zaken waar niets aan valt te doen.

    Er lopen zeker mensen bij TIE rond die de boel voorwaarts kunnen helpen. Ze zitten alleen niet in de directie-stoelen.

    Helder optreden. Beslissingen maken over strategie. Geen achterkamertjes gedoe met investeerders die elkaar al jaren kennen. Erkennen als je fouten maakt. Een nieuw bestuur: dan gaat het vanzelf beter.
  12. forum rang 8 aextracker 11 juli 2015 15:38
    Gekkert,

    Iets zegt mij dat gerrit for president , hetzelfde is als "water naar de zee dragen".

    Je loopt telkens leeg op het TIE MT met heel veel kritiek, doch ik kan geen serieuze en inhoudelijke bijdrage ontdekken in je bijdrage, anders dan "het netwerk verketteren" en "schermen met schimmig en grimmig" die je voedden met misterieuze ontboezemingen (fijne medewerkers...).

    Ik verkies om TIE's volgende kwartaal resultaten aan te zien en daarna verder te oordelen.
    Dat het EU subsidie verhaal elke aandeelhouder zwaar op de maag ligt is evident. Dat het aandeel er zwakker bij ligt, dan de afgelopen 2 jaren is ook duidelijk.
    Dat PvS "afstand nam door de RvC te verlaten"op een cruciaal moment zie ik niet los van de "reddende engel" exercitie en het nog zwaarder afhankelijk worden van een"(te) kleine club met (te) grote investeerders. dat schrikt nieuwe investeerders af.

    Wat daarbij niet duidelijk is , waarom grootaandeelhouders het MT niet aanspoort bij TIE een meer zichtbaar profiel aan te meten, zichtbaar en verifieerbaar aktief IR beleid te ontwikkelen en doelstellingen hierop te formuleren, gericht op het aantrekken van nieuw kapitaal vanuit bijv. in ICT gespecialiseerde investeringsfondsen. Hierdoor verlaagd de afhankelijkheid en short cash positie, waardoor sneller en winstgevender groeien en investeren almaar een (te) moeizaam verhaal blijft.

    De discount lijkt me overigens inmiddels van dien aard, dat nieuwe investeerders voor een prikkie op de eerste rang komen te zitten.

    Mijn kernvraag luidt daarom ; "Is TIE trapped in a catch 22, or are shareholders being caught".

    Op naar 14 augustus. Dan zou zichtbaar moeten worden of de omzetmix verder versneld groeit, danwel of er meer onderhuidse problemen aan zitten te komen , die een bedrijfs strategische ingreep aannemelijker maken. Ik zie echter dat Objective Lune vbest aardig als re-seller met TIE's platform aan de weg timmert. Daar moet toch omzetgroei voor TIE uit voortkomen. Zo ook de vernieuwing van het franse management, zou nu langzaamaan ontwikkelingen in beeld moeten brengen.
    Lukt dat niet dan zal over niet heel lange tijd wel duidelijk worden wat men met TIE aanwil.

    Tracker
  13. [verwijderd] 15 juli 2015 13:04
    "We zullen het zien": de waarheid als een koe.

    In de tussentijd: de neerwaartse spiraal is alweer een tijdje ingezet. Mi moet Duitsland het verschil maken. Over 18 maanden lopen de contracten met Burda af, en dan wordt het spannend.

    "Pareltje": ik weet het niet. Ik blijf hopen. Wijziging van management lijkt mij nog steeds voor de hand liggend: met een beetje geluk brengt dit ook nieuwe aandeelhouders, en dat is broodnodig van een verbetering van de koers (en bedrijfsmatig, en beurwaarde)
  14. forum rang 8 aextracker 4 september 2015 06:33
    Terug naar de kern van de draad;
    - Peers en benchmarking informatie rondom TIE KINETIX.

    Onderstaand een vergelijk o.b.v. een nieuwe segment\specialisatie classificatie ; Through channel marketing automisation software.

    Volgens bijgaand artikel zijn er 3 specialisten. De naam Zift Solutions duikt wederom om , net als Structure web (beiden al eerder gespot).

    www.google.nl/url?sa=t&rct=j&...,d.bGQ

    Wat me opvalt is dat;
    - TIE marketing partner Sirius decision alhier Zift Solutions promoot.
    - Zift solutions met alle "zware sales marketing platform \ software service providers" samenwerkt.
    - TIE KINETIX hier ogenschijnlijk , meer "op de softwarse technologie-as" blijft steken , i.p.v. op de commerciele applicatie waarde vanuit vernetwerking met "bekende dienstverleners" samen te werken als Salesforce, Marketo, Hubsport etc.

    Ligt hier een "structureel, strategisch issue", wat het lange termijn waarderingsvraagstuk en werkelijke potentieel van TIE KINETIX raakt ?

    Zit TIE KINETIX aanhoudend en vnl. op de "technolgie", meer an vanuit de "commerciele verwaarding van de software applicaties middels brede en snelle uitnutting van de te creeren waardë middels de technologie"?

    "Het raakt de kernvraag ;"wat is de functional benefit , waar ligt de waarde vanuit de kerncompetentie van TIE KINETIX en diens portfolio\software.

    Reacties ?

    Tracker
  15. [verwijderd] 8 september 2015 14:00
    Tracker, bijna niet te volgen wat je schrijft.

    maar als je bedoelt dat Tie een stelletje ICT'ers zijn die goed met andere ICT'ers kunnen communiceren maar niet met sales/marketing of op C-level, dat zou goed kunnen.

    Als het zo is wat je bedoelt, dan mist Tie de boot bij de grote projecten en de snelle rollout. Mocht de door Tie ontwikkelde technologie onderscheidend zijn, dan zouden ze beter af zijn door de technologie te verkopen aan een bedrijf dat wel bedreven is op Sales/Marketing en C-level. Een technologische voorsprong is immers altijd tijdelijk
  16. forum rang 8 aextracker 9 september 2015 01:58
    B,

    Met mindr woorden, doch we ontlopen elkaar niet zoveel qua visie en interpretatie van de voortgang en resultaten en benodigde bijsturingin het TIEbusiness model.

    Samengevat ; De perfecte c.q. unieke auto qua tchnologie die niet wwordt begrepen o.b.v. de user benefits, wordt helaas onvoldoende door de masse begreoen en dus onvoldoende verkcoht.

    Comprende ?

    Tracker
  17. forum rang 8 aextracker 19 december 2015 11:37
    Met de beursexit van Docdata komt er binnenkort mogelijk een kundige ervaren CEO vrij in de small cap wereld van de nederlandse beursgenoteerde ondernemingen ; Michel Alting van Geusau. Zijn toekomstplannen zijn na Docdata onduidelijk.

    Met de ervaring van een succesvolle turnaround vanuit high tech naar new tech E-commerce servicing op zak , zie ik een aardige "cross functional fit" met TIE KINETIX.
    Daar staat inmiddels een basis met kwalitatief goede partnerships en een pril ontluikend groeimodelletje van hoger renderende omzetgroei.

    Die beide aspekten bij elkaar zouden een leuke coctail kunnen vormen. Voor Dhr. Alting van Geusau zou de "doorstart van TIE KINETIX" wellicht een aardige uitdaging kunnen vormen , die tevens goed kan zijn voor TIE KINETIX. het MT is immers nogal smal en daarmee een bepalende factor voor groei(richting , snelheid en mate van succes).

    TIE lijkt in vele opzichten de kans te maken om 10 jaar turbulentie achter zich te kunnen gaan laten.

    TIE KINETIX verschuift richting een snel groeiende nieuwe hoog technologische kernmarkt (A & O \ Big Data conversion & connection to "totally integrated E-commerce strategie").

    Mits goed en vakkundig geleid vanuit een algemeen managerial perspectief, meer dan een commerciele nood tot portfolio omvorming en customer development, gloort er voor het beursgenoteerde TIE KINETIX een interessante mogelijkheid verder uit te groeien.

    Het is de vraag welke visies binnen het MT & de RvC heersen om TIE eindelijk die draai te laten maken , die het sinds 2008 zoekt.
    De meest relevante factor wordt daarbij naar mijn mening bepaald door "het spel en het belang welke de grootste 3 aandeelhouders" gediend willen zien en hoe hun agenda luidt.

    TIE'm wil tell !

    Tracker
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links